Oj oj oj!

Vad flitig jag varit! Jag har hunnit tvätta, städa lite, gymma i en timme, duscha och hänga tvätt! Ja detta är väldigt flitigt för att vara jag, då min dag brukar bestå av plugg och internet.

Så idag har macen fått vila, men n är det dags igen! Läxdags rättare sagt. Jag håller på och designar ett typsnitt för min lektion i typografi 2. Eftersom att jag varit så inne på hela hår-temat nu, och märkte hur kul det var att jobba med det i illustrator så har jag nu bestämt mig för att skapa ett hårigt typsnitt :) Fast jag är ju lite utav en serietecknare, som jag fått höra av ett antal lärare nu, så förvänta er inget realistiskt svall av bokstäver, utan snarare ett gulligt och lite komiskt font.

Detta ska även kombineras med en poster som hängs upp vid entrén som vanligt, och jag har redan en liten idé :p

Men nu är det penna och grafpapper som gäller, haydiyoo!

ny kategori!

Som jag kallar:

Och den ska innehålla... kan ni gissa?
Japp, ett av mina stora intressen, alltså språk! Och eftersom att jag är ett sådant språkproffs (host host) så tänkte jag dela med mig utav mina fantastiska kunskaper ;) Välkomna till språkrutan.

Tänkte börja med att lära er lite om det malaysiska språket, eftersom att det är det jag går och lyssnar på varje dag, och börjar lära mig ganska bra. Det malaysiska språket heter i alla fall 'bahasa melayu'. Bahasa betyder språk, och ja melayu när något är malaysiskt. Så idag tänkte jag börja med att dra några hälsningar på malaysiska.

Godmorgon - Selamat Pagi. Sägs efter att solen stigit upp tills klockan 12.
God eftermiddag - Selamat Tenga Hari. Gäller mellan 12 och 2 ungefär.
God kväll - Selamat Petang. Sägs efter 2, så länge solen är uppe (eller till 7).
Godnatt - Selamat Malam. Och detta säger m an efter att solen gått ner.
Hejdå - Selamat Tinggal. Sarvibrahaj :)

Det blir ju lite fel vid vissa tillfällen, man hade ju inte direkt gått runt och sagt god kväll klockan 3 på dagen, men för att överätta det så nära det går och så att ni förstår så ser det ungefär ut såhär.
Ordet 'selamat' dök ju upp ett antal gånger, och det kommer alltså ifrån det arabiska ordet 'salam'. Jag brukar tolka det som 'var hälsad' ungefär, men egentligen så betyder det 'säker' eller 'fridfull' ungefär. Man kan även använda 'selamat' när man gratulerar, så t.ex. 'selamat hari jadi' betyder 'grattis på födelsedagen' men det kan vi gå in mer på nästa gång.

Nu är klockan snart 02.20 så dags för mig att avlägsna mig och sova, så jag säger Selamat Tinggal och Selamat Malam på en och samma gång :)

Här har ni Oakwood Park aka Putramas 1 (en mulen dag)

Så här ser husen ut, har för mig att det finns 5 eller 6 stycken.

Poolområde, kommer mer längre ner.


Spexig bro över poolen.


Färgglad lekplats för de små, och ibland för mig.


Nu blir det lite trädgårdsbilder.

Fiske förbjudet, för dem som inte vet :)


Där var das fishies.


Hey! En grotta!

Skulle spexa till det med en fin bild från grottan, men jag blev lite rädd så det blev inte mycket bättre än såhär.


Poolområdet, med stor pool och pool för de små.

Litet vattenfall.


Lite större vattenfall.

Mina ben står stadigt på hala stenar, hoho.


Annan vinkel på poolområdet.

I byggnaden finns café, gym, badmintonbana, mini market, festlokal och management.

Och självklart blev det lite mat, ni känner ju mig.

Nasi Goreng Ayam (stekt ris med kyckling)

Nasi Goreng Pattaya (stekt ris med ett tunnt, platt ägg + sås)


Nu vet ni hur det der ut där borta, nästa gång blir det Putramas 2 :)

wikipedia...

...vänder hela min värld och upp ner.
Sedan när är tomat en frukt? :O

jag har något i näsan


Som gör att jag nyser, nyser, nyser och nyser. Hela tiden. Håller jag på att bli förkyld? Attans.

Nu regnar det med, härligt ju. Svalare väder när man inte ens kan njuta av det. Som tur är jag inte täppt nu i alla fall, så jag kan i alla fall avnjuta god mat, och det ska jag alldeles strax då vi ska tillbaks till det gamla området (där vi gymmade igår) och äta sen lunch. Eller tidig middag? Aja, man får passa på när vi väl har kortet till grinden så att vi kommer in på området, har lånat det av Akiras pappa eftersom att vi ville till gymmet där.

Saknar verkligen det området, maten där är god, gymmet är najs, och poolområdet är supermysigt. Ska nog passa på att fota lite så att jag kan visa er sen :) Självklart gillar jag detta området med, men det har inte riktigt samma mysfaktor som det gamla. Borde fota mer här med så att ni ser hur jag har det, men först blir det alltså Putramas 1.

Oj vad hungrig jag är, nu ska jag tjata på Akira.

fredagsmys

Här sitter jag och tittar på Ghibli filmer
, avnjuter en väldigt rosa dryck och väntar på att pojkvännen kommer tillbaka. Vi ska nämligen gymma idag! :D Gym gym gym gym gyyym! Så najs, skitlänge sedan jg varit på gym nu, ända sedan vi bodde på det andra området, eftersom att gymmet här är lyxigt, men kasst. Får bara gå i typ 'fönstershoppingstakt' på gåbanden, kan inte jogga eller något sånt. Och det är ju det som är min favvo :|

Men nu blir det alltså lite filmmys innan gym, sedan skolprojekt, och sist men inte minst, fredagsmys!
Och ikväll blir det även Skype men tjejerna, vilken najs dag alltså :)

Men åter till mina Ghiblis nu, hör av mig senare igen hoho (som ni längtar) ;D

nu är det dags!

Äntligen dags att fixa min blogglayout/design, så ursäkta röran!

maccas

Min sjukt exotiska lunch idag...

Nä nu börjar lektion nr 2 denna dryga, långa dag. Ska snart visa min poster design, som tydligen är bredare än ett A2. Och så är färgen typ 'randig'. Ush, lite nejvöz nu.

tyar icke

Nej nu tyar jag inte längre! Tycker jag är ett härligt uttryck. Och beskriver hur det kliar i mina fingrar just nu när det kommer till min swatch-design. Hade tänkt visa er nu trots att jag inte lämnar in det förrens om 2 timmar + att jag ju så säkerligen kommer att behöva skriva ut igen (hejdå ytterligare 120kr) eftersom att jag glömt att sätta beskrivning och text på bilden. Skitbra ju. Meeeen, här kommer den i alla fall :)

Swatch klockdesign/poster á la Ida. Ramen är för bloggen, ingår ej i min design dvs.


Inspiration? Hår och händer? Haha, jag vet faktiskt inte, fick en idé bara om att jag ville ha med stora röda lockar av hår att pryda remmen med, ett ansikte mitt i klockan, och sedan kom liksom händerna efterhand då jag ville krydda till bilden lite. Blir ju genast lite speciell. Men ja, jag är skitnöjd, får invänta och se vad läraren säger, för det är ju det som räknas. Efter min åsikt då :)

Undrar vad jag ska äta till lunch idag, hjälp mig välja mellan claypot yee mee eller nasi lemak? :O

hipp hipp!

Nämen vad är det för en dyster blogg jag driver?
Nu får det bli ändring på det, med negativ energi kommer man ju inte långt. Så idag dedikerar jag ett superglatt inlägg åt min käre bror som fyller 24 just idag! Kan tyvärr inte ringa dig eftersom att du inte är hemma ju, men ett litet sms och en massa hälsningar på fejjan har du ju fått, men visst kan jag väl bjuda på en fin bild med!

HIPP HIPP HURRA - LULLEPLUTTEN 24 ÅR IDAAAG!
Lulle som glad 24-åring :)


När jag väl är inne på det spåret så kan jag ju påpeka att min kära mams också fyllde år, fast förra veckan. Då blev det inget grattis-inlägg så ni får dela precis som ni delar födelsemånad och stjärtecken. Allt blir ju lite finare om man har någon att dela det med :) Haha.


HIPP HIPP HURRA MAMS SOM INTE FYLLER ÅR IDAAAG! :D

Stulen från fajsbook.


Min fina mams firade sin födelsedag i London, men nästa år borde den kanske firas i Malaysia? Heheheee. Nä, kom ni när jag tar examen istället, då bjuder jag på fika och rundtur, och förhoppningsvis fina studieresultat. Alla som vill kan få komma förresten! Bara kooom :D
Tänk vad humöret stiger när man skriver om sina nära och kära, nu kan man ju återgå till pluggpluggplugg med ett leende på läpparna, höhö :)
Hö.

PS även stort grattis till alla er andra som fyllt år i år så klart!)

att blinka eller att inte blinka?

Värst vad många bilar som byggs utan blinkers nu för tiden.
Det förgyller liksom en dag mitt i trafikstockings-smeten. Om inte det var nog så har jag pungat ut över 250kr på bara utskrift av skolarbeten idag, sjukt najs ju! Ett av dem är som jag skriver ut en andra gång, och den andra kommer jag att bli tvungen att skriva ut igen eftersom att min lärare inte kände för att svara på mail idag och därför så visste jag inte att man skulle lägga till en liten textrad om designen brevid bilden. Ska bli kul att skriva ut den igen. Kuuul.
Och så har jag ett enormt myggbett på armen, precis innan armbågen, där det kliar som värst.
Kan den här dagen/kvällen bli mycket bättre?

busy bee

Nämen här sitter jag och tycker synd om mig själv.
Varför? Vet inte, det bara blir så ibland.

Kan bero på all läxa jag måste bli klar med innan torsdag, och att jag måste springa och skriva ut saker/hitta ett nytt ställe att göra det på som skriver ut A2 fast utan att det måste vara poster-kvalité, och ta 30 minuter. Jag har egentligen inte tid med det, men vad gör man? Lämnade ju in min broschyr i fredags som jag jobbat så hårt med, och nä då måste plötsligt hela klassen göra om. Där satt jag hela kvällen innan och klippte och skar ut perfekta linjer, limmade utan att det såg limmat ut och finputsade på min kära broschyr. Och så kommer man dit, läraren säger att allas jobb ser ut som högstadieprojekt, och så går hon igenom med var och en vad man ska göra om. Och det hon klagar på min var att hon hellre hade sett ett matt papper istället för glansigt. Najs ju. Där brände man de 100 kronorna. Så ja, får försöka hinna med det ikväll annars vet jag inte hur jag ska hinna.

Sitter just nu med ett annat projekt, en reklam poster för klockmärket Swatch, där man ska göra en design där postern liksom blir designen på klock-remmen med. Svårt att förklara med eftersom att jag har spioner i bloggen så berättar jag alltså mer och visar senare när jaf väl lämnat in projektet, alltså efter torsdag. Kan liksom inte lägga upp arbeten längre innan jag väl lämnat in dem, men ja det kommer alltså. Usch har så mycket att göra egentligen, har en massa collage jag måste bli färdig med, några tills imorgon, och så ska jag komma på en skiss på poster och en logo som ska vara emot gendercide, alltså att göra selektiv abort p.g.a barnets kön. Också tills torsdag. Nu fick jag lite panik här, borde inte sitta och blogga direkt :|

Sedan måste jag gå till skolan och be om alla mina studieresutlat sedan terminen som gått, har dock bara fått 2 än så länge, och hittar bara ett av dem. Sjukt bra jobbat. Och så får jag väl tjata och se om jag kan få det tredje, är inne på fjärde terminen nu ju. Dessa behöver jag så att jag kan söka studielån/bidrag av CSN nu när ett nytt lärår börjar. Bra timing på allt alltså. Bah.

Hör kanske av mig senare ikväll, nu är det back to work som gäller...

plugghelg

Hej blogg och folk!

Förlåt för min blogg-frånvaro i helgen, men ni kan ju säkert lista ut anledningen. Ledtråd? Plugg, plugg, plugg, plugg, plugg, plugg och åter plugg! Sedan har jag inte gjort något speciellt som varit värt att blogga om, men största anledningen är tyvärr plugg. Rolig helg eller? Ja om man nu gillar det man pluggar :)

Jag hade världens märkligaste drömmar inatt, och ganska läskiga med. En var med typ ett spöke/ande i form av en ung flicka som spelade piano i mitt rum varje natt om jag sov ensam, och mitt rum befann sig plötsligt på en stor skrämmande herrgård. Och om jag satt i 'hennes' fåtölj i rummet så blev hon skitsur och skakade om rummet. Typ en liten jordbävning. Inte världens läskigaste dröm, men man är ganska glad när man vaknar upp breviv pojkvännen istället för alldeles ensam i mörkret. För det tar alltid en sekund eller två för mig att vakna upp ordentligt och inse vad som var en dröm och inte. Sedan fortsatte det med varelser och skit hela natten, men jag sov relativt gott ändå.

Trots det så har jag sett fram emot klockan halv nio hela dagen, då är det äntligen dags för programmet 'Ghost Adventures' som jag till och med satt alarm på mobilen varje vecka så att jag inte missar! Nu verkar det tyvärr inte som att vi kommer kunna se det eftersom att Akiras föräldrar bjudit med oss ut för att äta på Hartamas Square, vilket var riktigt länge sedan sist. Så att missa ett avsnitt får jag väl överleva. Och efter god mat blir det... mer plugg! Ha! Jag kommer aldrig undan! :O Vill bara bli klar juuu... Bara fyra veckor kvar av terminen, en vecka kirtare än alla andra eftersom att jag kommer att 'balik kampung' vilket betyder att åka hem till byn. Alltså min by då, Limhamn, Sverige. Ska bli najs, men som sagt, det blir lite extra plugggguguguggg.

Nej men nu ska jag göra mig i ordning lite, tror att vi far ganska snart, om nom nom :)

<3

Tittar på bebisar genom Skype :D
<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3

syttende mai!

GRATTIS PÅ NATIONALDAGEN NORGE! HAPPY SYTTENDE MAI :D
Så najs, nu känns det verkligen som att våren kommer krypandes, trots att jag upplevt samma årstid i över ett år nu... Ja bortsett från julen hemma i Malmö så klart! Men för mig är Norges nationaldag verkligen en påminnelse att nu är det vår och snart sommar! Haha orka att jag får vårkänslor först i slutet på maj? Aja...

Tänkte bara be, snälla snälla fru/herr Eyjafjallajökull, var så snäll och sluta spy aska och rök nu när min kära mamma ska fira sin födelsedag med en lång weekend i London, för det tycker jag att hon är värd, så ja, snälla snääälla. Tack på förhand. Oh PS, samma gäller när jag kommer hem i sommar! DS.

Sitter och har Typografi 2 -lektion nu, härligt härligt. Skapar min egna font. Min inspiration är hår, den ni :) Blir alltså en display-font, och som poster ska jag ha en skäggig man (antingen hela ansiktet, eller bara näsan ner, vad tycker ni?) med ett stort yvigt skägg, och sedan ploppar bokstäverna ut där liksom, mitt i skägget! Så fräckt tycker jag, hö hö.

Det var ju i detta ämne som vi skapade de så kallade 'återvinningsbara bokstäverna' där jag hade ett ca 155cm högt 'W' som jag byggt i plast, typ pantflaskor, takeaway burkar, bubbelplast, och dryckeslock (typ mcd, bk, ni vet) och lite detaljer av plastpåsar, mest för att få in något vitt, och inte bara transparent och ihåligt. Ville ju inte lägga upp bild senast eftersom att mina bilder blev så crappy, men jag fick ju önskemål om att lägga upp så nu tänker jag göra det :) Fast jag är lite sneaky, egentligen lägger jag upp eftersom att jag hittat bättre bilder, hä hä. Läraren visade oss en blogg som fotat lite under KL Design Week 2010, även bokstäverna utanför som vi byggt.

Det blir minsann bilder:


'KL DESIGN WEEK' lite på sniskan, men hoppas att ni ser ändå...


HEEHEHEHE MITT W! Helt sjukt vad mycket tid jag lade ner på det, och så ser det ut såhär.
Aja jag är nöjd, ser ut som ett vitt 'kusin det'. Ni vet familjen Addams? Hoho.


De tog en närbild, måste varit sjukt impade, höhöhö.
Jag vet, inte lika fin på nära håll, men men.

Källa!


Nä men om man inte skulle ta och återgå till lektionen? Sarvibrahaj :)

gissa lunchen!

Nämen, titta vad jag sitter och lunchar på!

 

Kan ni gissa vad det är?

(Inget snusk!) :p


söndagen i bilder

Nu vaknade jag mitt i natten igen (dålig vana) och fick lite magont på det, najs ju. Så nu ligger jag och glor på lite Simpsons genom laptopen. Länge sedan jag såg det programmet, saknart hö hö. Ska försöka somna om efter en liten bloggupdate, så här har ni delar av min söndag i bilder:

 

 

Ett av de barnprogram jag glodde på i väntan på pojkvännen.


Brunchen, som jag sa, ostiga bönor, rostat bröd och så stekt ägg på det, mumma ju.


Frukostmuggarna - som det alltid se ut, Akiras till vänster, min till höger :)


Födelsedagskorten som jag missade att visa upp, från familjen till vänster, från mormor

till höger. För att jag är en prinsessa, haha det ni :D


Innuti - hjärtan och blommor och fina ord ju :)


Mumsigt snack som man får unna sig ibland, Cadbury är min absoluta favorit när det

kommer till choklad.


Och eftersom att jag stod för frullen så gjorde Akira middag, blev det vanliga, ris och

corned beef, jag tröttnar aldrig :D



Nu ska jag försöka somna om, och det börjar väl bli dags för er med snart, skillnaden är bara att ni har skola/jobb imorgon, och det har inte jag ;) Godnatt!


nuuuuså!

Nu vaknade haaaan :D

Då blev jag såhär förvånad!

Nu ska jag göra frulle, rostat bröd, ostiga bönor, ägg och så mjölk att dricka till det? Lite engelskt sådär, om nom nom :)


banguuun

Bangun banguuun! Upp och hoppa! :D Haha, jag har varit uppe sedan klockan åtta, nu är den tjugo över tio. Och vad flitig jag varit! Har städat hela rummet typ, samlat ihop pantflaskor och tömt papperskorgar, som jag ställt i hallen tillsammans med resterna av hönsnätet som jag alltså ska slänga i soprummet så fort Akira vaknar så att jag kan få nycklarna. Vill inte väcka honom riktigt än, han var så trött igår så. Snäll flickvän, hoho. Vad mer, jag har fixat hår och smink, noppat brynen, och även testat på att fylla i dem lite, blev skitsnyggt men jag är fortfarande lite ovan bara. Sedan har jag plockat ihop och organiserat min 'sjuklåda' lite och till och med suttit ute på balkongen en stund haha. Vampyr-Ida överraskar igen :p Nu sitter jag bara och glor på ett japanskt barnprogram, ser ut typ som Pókemon fast med en jojo? Aja, det är på engelska så jag är nöjd. Är på ett sjukt härligt humör idag i alla fall, har verkligen vaknat upp på rätt sida och hälsan ljublar av glädje efter gårdagens kaos. Vilken härlig sista dag på veckan.

 

Nu väntar jag bara på att pojkvännen ska vakna, blir nästan lite sugen på att springa in och ropa bangun banguuun! Bangun betyder förresten vakna eller gå upp, bangun banguuun ser jag som upp och hoppa! Men jag får hålla mig en stund till, checka lite nyheter eller läsa bloggar, vi får väl se :)


Bilder från balkongen



En glad Ida på balkongen, hö hö.

 

Sedan blev det lite för mycket sol, frääääässs! :O

 

Haha, men jag återkommer efter brunchen, haj!


inte så spännande dag

Ja just det, glömde ju att berätta att det inte blev någon kulturdag idag, eller något bildkalas, eftersom att både jag och Akira blev lite magsjuka pga dagens lunch. Inte najs. Så istället har jag gjort typ... ingenting. Kul. Men, men, 5 veckor kvar tjohej.

'i alla fall'

Okej, visste ni att...


...jag övermissbrukar meningstillägget 'i alla fall'? När jag läser igenom mina blogginlägg så känns det som att det dyker upp i varannan mening? Skitjobbigt ju, säg till som det är något ni stör er på så får jag försöka träna bort det :p


Det finns nog mycket annat jag skriver för ofta, till exempel så använder jag 'med' istället för 'också' just nu, vilket inte behöver vara fel men ibland när man läser igenom texten hade man nog hellre sett ett 'också' i sammanhanget. Jag har slutat att använda mig utav 'dock' så himla ofta, känns som att jag ersätter det med ett 'i alla fall' ibland till och med? Haha knasigt!


Detta är vad jag fått för mig i alla fall (edit: HAH där kom det igen!) men säg till om det finns något annat som just ni stör er på i mitt skrivande :)


mivo och dagens planer

Godermorgon, sitter just nu och tittar på barnprogram genom mivo.tv, och varför känns det som att alla barnprogram är i 3D nu för tiden? Jag saknar gammalt tecknat med, nu sitter man liksom och glor på Nalle Puh och Musse Pigg med vänner i 3D, det känns liksom så väldigt... spejsat. Märks att man börjar bli gammal eller? Nä, men jag älskar så klart animerat med, Shrek, Nemo, Torkel i knipa (haha) men de gamla godingarna ser jag nog helst som vanligt tecknat, kanske för att det är just så jag växt upp med dem? Aja, jag fortsätter att titta tills Akira vaknar i alla fall, jag har varit uppe sedan kvart över åtta, fick ju sovit ut hela dagen igår med.

 

Idag blir det äntligen lite planer i alla fall, först måste vi vänta på att de nya aircon levereras (ÄNTLIGEN) och efter det sticker vi på kultur-show på Akiras gamla grundskola :) Tror inte att så många av hans gamla vänner kommer dit, men jag vet att Tofan och Jaka är där i alla fall, de älskar att fortsätta inblanda sig i sin gamla skola. sedan får vi se vem mer man får träffa. Kameran hänger med i alla fall, så det blir kanske bildkalas senare iikväll? :) Eventet börjar vid 11 tror jag, men som sagt så måste vi stanna hemma tills de kommer så vi kanske sticker dit vid 12-1 för det håller ändå på tills klockan 5. Känns alltid tråkigt att vänta på leveranser här, de säger liksom "ja men vi kommer mellan 10 och 1 typ" man säger liksom aldrig en bestämd tid, utan man får se till att man kan hålla sig hemma halva dagen helt enkelt.

 

Annars då... Ja just det, Liam och Noah är ju över en månad gamla nu de små liven :D Herregosh, det känns ju som igår man fick samtal och sms om att de små pluttarna kommit ut för tidigt, man kan ju fortfarande knappt fatta det! Sooom jag längtar tills jag får se dem, än så länge går det ju bara över Skype så jag får väl vänta tills min käre bror addat mig :) Ni andra kan också adda mig så klart, bara säg till! Tänk nu är det bara 5 veckor tills jag åker :O EXAKT. De här senaste 5-6 månaderna har gått så sjukt snabbt, jag kan knappt fatta det. När jag åker hem om 5 veckor så har jag bott i Malaysia halva tiden. Har pluggat halva tiden med. Helt sjukt, kan knappt föreställa mig det. Oh just det, påminn mig att säga till mina lärare att jag sticker en vecka tidigare! Har jag helt glömt, hoppas att de inte har något emot det, haha.

 

Nä jag får väl återgå till mitt morgonmys, de 'moderna' barnprogrammen väntar ju, och så blev jag skitsugen på glass. Innan frukost. Får väl gå och rota i frysen ;)

 

Trevlig helg på er, titta gärna in senare ikväll för kulturella bilder om det finns intresse :)


sömntutan

Hej blogg!

Ja, jag tänker absolut inte sluta skriva blogg om någon trodde det.

 

Idag har jag sovit. Sovit, sovit och sovit. Det är allt. Eller nej, när jag varit vaken så har jag tittat på Tomas Cup. Malaysia har spelat bra. Och så har jag ätit en skål ananas till lunch, och middag blev ris, soppa och potatisplätt. Har varit inne hos den nya kliniken på nedervåningen, och där fick jag huvudvärkstabletter och ett mc (till skolan) men jag bestämde mig för att slopa tabletterna och sova bort all värk och yrhet. Om yrhet är ett ord. Det är det nog inte. Jag har säkert sovit 14 timmar i sträck, så just nu lider jag inte av sömnbrist precis. Nu vet jag inte vad jag ska hitta på, inte sova mer för tillfället i alla fall, och heller inte plugga.

 

Men jag fick ett mail av min lärare precis. Hon är jättegullig, frågade hur det är med mig och undrade varför jag inte kom på lektion. Berättade att hon kommer att vara borta och att nästa lektion är inställd, hon kan inte checka mailen heller, så hon hoppas att jag kan jobba på egen hand, och välja en ny, lättare tracing om jag vill. Det vill jag. Det finns inget jag vill så mycket nu som att välja en ny bild. Så nu känner jag hopp igen. Det kommer att gå bra det här, får börja jobba på igen som vanligt imorgon, bara det att jag får tänka på att prioritera mitt välmånede den här gången. Och sömn. Aldrig mer ska jag sitta uppe som besatt för att göra klart projekt om nätterna.

 

Men nu kom pojkvännen och bad mig komma in i vardagsrummet för att fortsätta glo på badminton med föräldrarna. Så det får jag göra nu. Hej med er.


Xpress yourself

Nä dags att muntra upp bloggen :)

Minns ni helgen då jag inte hade något internet? Jag hade ju lite tid över att plugga och spela spel och sånt, haha, och så utforskade jag ett program jag laddat ner till telefonen för ett tag sedan. Xpress sketch heter det, och det är et rit-program, typ som paint,  fast man kan ställa in transparenta penslar, så att det kan bli lite graffiti-style om man har tur. I början använde jag det bara åt att skriva/rita roliga meddelanden åt Akira, och att skriva ner typ parkeringsnummer och sånt. Men nu har jag börjat utforska och lära mig, och det är ganska kul om man liksom har en stund över :) Här är de bilder jag ritade under tiden mitt internet var nere:

 

 

Min första, när Akira bad mig rita en ny Street Fighter figur :p



Nummer två tyckte han såg ut som Haley Williams?



Ett öga, hö hö.



Grön flicka med rosor.



Blubb blubb!

 

Jag vet, den sista blev ganska ful haha. Nä, dags att koppla av, imorgon är en ny dag med nya tag :)


trött.

Har gått och blivit sjuk.

De senaste dagarna har jag pressat både kropp och sinne att orka bli klar med allt för många/stora uppgifter på kort tid. Nu gav kroppen upp, och jag däckade i sängen så fort jag kom hem och har sedan varit yr och haft feberdrömmar. Skitjobbigt. Men ingen feber i alla fall, så länge den håller sig borta så är jag glad. Jag har i alla fall bestämt mig för att ta en vilodag imorgon, trots att jag kommer att missa en full dag. Dock missar jag inget viktigt, utan bara visa framsteg och jobba på, så det kommer jag att få göra genom mailen. Orkar bara inte med ännu en natt utav stress att hinna bli färdig med projekt just nu. Det får bli att vila ut en dag tidigare och sedan jobba på imorgon när jag ändå är hemma. Ingen stress, bara göra så mycket jag hinner och sedan maila in det.


Ikväll behöver jag en paus.

Hoppas inte att man klassas som en quitter nu bara :|


En god nyhet är i alla fall at korten från min mams och mormor kommit fram. Så fina så, hur kan man inte bli lite gladare utav en sådan sak? Dem kan jag visa lite senare, nu blir det nog en tupplur, hoho.


plingeling, volym och mustasch

Idag är jag INTE glad :(

 

Jag har varit vaken sedan halv sju, då mina indiska grannar tyckte att det var en god idé att påbörja sin morgonbön. Och i den ingår det en liten förbannad pingla som man plingelingar frenetiskt samtidigt som man antagligen ber, fråga mig inte varför. Men som ni alla vet har jag absolut ingenting emot religion så länge man ej skadar varandra och krigar eller stänger in sina döttrar i torn eller vad människor gör när de misstolkar sin egna religion. Men tänk vad en liten, liten morgonpingla kan göra mig förbannad. Plingelingelingelingelingelingelingeling, typ 5 pling i sekunden (ja det går fort) nonstop i en minut, paus i 10 sekunder, och sedan ännu en minuts frenetiskt plinelingelingeling.

 

Nu blev det tyst. På riktigt. Skönt ju. Under tiden jag låg här och lyssnade på det förbannade ljudet fick jag kreativitets-spasmer igen, och blev sugen på att leka med håret igen. Tydligen så börjar mitt hår bli ganska långt nu, jag klippte ju mullet innan, och så det översta håret är inte så hemskt långt, men nackhåret börjar bli det. Jag kan i alla fall till och med tupera håret så att det blir jättestort! Det brukade jag göra när jag var yngre, men har slutat med det både p.g.a lite stilbyte kanske och att det allstå är ett helt annat klimat jag befinner mig i nu. Att platta håret håller kanske i en timme eller två. Om man har tur. Men nu ligger jag i alla fall här och bloggar med sjuk volym. Och självklart tog jag bilder.

 

Bilder tagna kvart i sju (ca 25 min sedan)

Nu är jag glad för jag har fått lugn och ro och en stor friss!

 

Kaxig mustasch-frissa fick man också till.


 

Ush idag har jag jättemycket att göra, har ingen lektion men jag måste köra damen till jobb ändå eftersom att jag och Akira behöver bilen när vi springer lite ärenden idag. Eller snarare kör än springer då. Och sedan har jag jättemycket läxa jag vill bli färdig med :(((((( Men hör av mig igen när jag får en stund över. Nu ska jag brottas med frissan och se hur det går, hoho.


ny video

Hej, ny video till födelsedagsinlägget! Alltså videon där Shai Hulud dedikerar en låt till Arief eftersom att den hjälpt honom gå igenom tuffa tider som hans pappas cancer o.s.v.
Lite hardcore och så, men lyssna på den som vill hö hö.

Jag har precis vaknat mitt i natten
, nu tänker jag gå och lägga mig igen, bai bai.

lila kort och skrapisar på posten!

Ja just det! Jag gick ju ner och kollade brevlådan med, och där hittade jag ett fint lila kuvert adresserat till ingen mindre än MIG :D



Lila och fint :) Vet inte varför jag blurrar adressen, tror inte att det sitter en läskig stalker
med planer på att komma och kidnappa mig här borta i Malaysia, som sitter och läser min
blogg, men jag tror ändå att jag sover lite bättre om nätterna när jag gjort det, heh.


Ha ha! Festligaste kortet med färgglada dansanta fågelfän :D Hipp hipp hurra! Och så fick
jag skraplotter, vilket måste vara en av de mest spännande presenter att 'öppna' när man
har chans att bli miljonär eller något. Men jag snålar inte, vinner jag så bjuder jag på
bio i sommar, hahaha.


Kortet kommer ifrån Ingela och Jim, mamma och pappas kompisar som jag kännt hela livet.
De blev precis farmor och farfar, precis som mina föräldrar, och det är där vi ska fira
midsommar som vi brukar göra varje år. Det är då svensk sommar är som bäst :)
Längtar!

Tusen tack för kortet och skraplotterna, Ingela och Jim! :D

tony roma's och ny kebaya!

Ja det blev alltså en sen födelsedagslunch idag, istället för middag, men det var lika fint det. Det blev ja, Akira och hans föräldrar på Tony Roma's. Jag kände mig inte så hungrig så jag körde på en Hawaiiansk sallad. Och när jag beställde så frågade kyparen vad jag ville äta som huvudrätt, men då svarade jag att salladen var tänkt som huvudrätt. Och det var ju tur det, vet inte om kyparen var lite snurrig eller trodde att min magsäck var lika stor som hela mig själv, för så här såg salladen ut som jag fick in.



Ganska god sallad, men paps gör det fortfarande bäst.


Ananas + sallad = om nom nom :)

Tänk om jag beställt en rätt till, då hade ingen annan behövt beställa något, utan alla på hela restaurangen hade kunnat komma till mitt bord och mumsa istället. Okej nu kom jag ju på att jag skulle lagt min hand brevid eller något så att man faktiskt kan se hur stor tallriken och innehållet är, men ni får låta fantasin flöda eller jämföra med gaffeln i bakgrunden. Mycket mat i alla fall, åt en bit och sedan blev det take away som kunde räckt åt en hel småbarnsfamilj.

Så här såg Akiras mat ut, som också blev take away, som för övrigt heter bunkus på
indonesiska/malaysiska och tapao på kinesiska. Blev någon fin macka som jag ska
testa på senare, en enorm macka var och sedan en enorm sallad att dela på.

Akiras föräldrar åt en fin skaldjursspaghetti, och räkorna var alldeles gudomliga!
Så möra och smakrika, mums.

Fast dagens godaste rätt var förrätten, som var ett slags litet berg utav tunna, krispiga
lökringar (haha lökringar två dagar i rad) fast dessa var ju lite annorlunda i jämförelse
med snabbmatslökisar, de var riktigt mumsiga och såg ju lite häftigt ut med. Såsen
var ockå riktigt najs, tror det smakade typ som bbq-sås blandat med sött/surt.

Sedan fick jag en present av Akiras föräldrar, som de köpt när de var i
Jakarta, Indonesien. Så sa de 'hoppas det passar' och att döma av lådan
så gissade jag på skor, hehe. Men jag hade fel.

(det var fint inslaget i lila papper innan, men det hann jag slita av innan
kameran kom fram...)

Det var en...

Ja vad är det för något? En Kebaya så klart! En röd och glittrig sådan, haha.


Ett helt set fick jag, kebaya, korsett, sarong och schal.

Minns att jag fått en Kebaya en gång tidigare
, en svart med broderade blommor på under Hari Raya, men det vara bara själva tyget, så den har jag inte varit och sytt upp hos en skräddare än. Fast den här var färdigsydd med en röd transparant kebaya med guldiga detaljer och små röda pärlor. Under den bär man en röd, kort korsett, och en matchande färgglad sarong, denna med ett blomstrigt motiv. Man får även en liten schal man kan dra över axlarna, som matchar sarongen, men den fick jag inte med på bild för den låg underst av någon anledning.

Såhär ser den ut på :) Och ja, ni får ursäkta mitt 'efter-tuppluren-ansikte'
på bilden. Ser ju sjukt glad ut... :| Korsetten och den extremt tighta och
höga sarongmidjan får mig nästan att se väldigt smal ut, men oroa
dig inte mamma, jag väger samma som när jag åkte :P Peace.

Kebaya är alltså namnet på Indonesiens typ nationaldräkt, precis som vi i Sverige har våra folkdräkter. Skillnaden är bara att folk faktiskt fortfarande bär Kebaya, en lite festlig som denna vid speciella tillfällen, men en mer bekväm och avslappnad till vardags. Men de är nästan alltid färgglada eller i alla fall med vackra motiv eller batik på sarongen. Just den jag fått är i Javanesisk stil (kan man säga javanesisk?), och set finns så klart olika stilar, motiv och material så klart, och även moderna varianter. Den började bäras av folket redan på 1400/1500-talet, och innan dess sågs den som helig nästan och fick endast bäras av kungliga, nobla och aristokrater. Detta under samma era som bönder och många kvinnor fortfarande vandrade runt topless. De bärs inte bara utav indoneser, utan även i Singapore, Malaysia, Södra Thailand, Burma, Brunei och vissa delar utav Cambodia. Så det är en utspridd dräkt som först kom från Indonesien, men Malaysia har även hävdat att det var dem som 'uppfann' och började med Kebaya. Men detta tänker inte jag gå in på eftersom att jag tycker att Malaysia och Indonesien bråkar tilräckligt om med som gjort en sak eller kommit på en annan. Lev i harmoni, enjoy the Kebaya, säger jag.

Lite intressant är ju att till och med flygvärdinnor på både Malaysian Airlines och Garuda Indonesia bär en slags modern variant av Kebayan, och även Singapore Airlines bär en väldigt tight variant designad av ingen mindre än Pierre Balmain på 1970-talet, men på den tiden så tyckte man att det var alldeles för provokativt.

Jag har länge velat köpa en Kebaya, 'bara för att' liksom. Har ju en cheongsam (traditionell kinesisk dräkt) som jag köpte under det kinesiska nyåret, däremot köpte jag en väldigt somrig beige/gammelrosa sådan, alltså inte den typiska röda man ska bära under nyåret. Men jag letade alltså runt efter en Kebaya när jag och Akira var i Jakarta i mars, men jag hittade ingen (ironiskt nog) eftersom de jag hittade antingen var sådana tyger man får gå och sy upp själv, eftersom att en kebaya ska följa kroppsformen, och alla har vi ju olika. Jag hade personligen inte valt en så prålig Kebaya, men den är i alla fall väldigt fin på, men lite svår att hitta tillfälle att bära bara. Och dyr var den nog med, så jag ler och tackar, tack tack!

Nu vet ni :)

Dagen efter 7 maj, det vill säga 8 maj :)

Ja som ni säkert vet så var det min födelsedag igår, annonserade ju lite diskret här i bloggen ;) Det började som en ganska tråkig och normal dag, bara jag och Akira hemma vilket jag tyckte skulle bli mysigt, men han var så upptagen med sitt så att jag gick till vardagsrummet och glodde på TV istället, och lyckades somna där med. Kul att sova bort sin födelsedag. Så sen blev jag tjurig men insåg ganska snabbt att det mest kändes tråkigt att fira sin födelsedag så långt borta från all familj och vänner. Men så kollade jag facebook och där hade jag typ 100 födelsedagsgratulationer under dagen, plus att sms rullade in under hela dagen och då kändes det så klart mer speciellt :)

Fast sedan skulle vi ju som sagt på konsert, amerikanska bandet Shai Hulud har en Asien/Australien turné, och valde att komma till just Kuala Lumpur just på min födelsedag, snällt ju ;) På vägen dit insåg Akira att jag var lite besviken, men så gottgjorde han det resten av kvällen och visade att han faktiskt kan vara das best boyfie när det gäller. Skönt ju. Så dit stack vi runt 7, och då var de en massa förband som vanligt, så vi passade på att chilla med Milo innan vi gick in, och sedan pendlade fram och tillbaka mellan cafét och konserthallen fram tills typ 9.30 då vi stack till Pizza hut och käkade sen middag. Sedan blev det dags för Shai Hulud som alltså är det första melodiska hardcore bandet typ, största inspirationen åt Misery Signals som jag såg för cirka ett år sedan, och som jag också skrev om i bloggen. Shai Hulud var riktigt taggade och spelade i ungefär en och en halv timme, och en riktigt najs konsert var det!

Vi blev klara vid ett på natten tror jag, men satt kvar en stund för att äta lökringar, eftersom att vi bara hunnit med varsin slice av pizzan eftersom att det tog sån tid att bli färdig och vi ville ju så klart inte missa 'Hulud'. Fick ett snack med min käre morbror med som sjöng så fint för mig, och sedan stack vi hem och sov, och nu har jag vaknat såhär tidigt! Har ine vaknat så tidit under en helg på ganska länge, känns skönt i alla fall :)

Ikväll blir det restaurang med Akiras föräldrar och japanerna tror jag, så det får väl också bli trevligt. Har bestämt mig för att fira min födelsedag hela helgen istället, tycker att man borde få det när man fyller år på en fredag, höhö. Anledningen att jag inte fått några presenter idag, bortsett från konserten, är eftersom att jag själv ska få välja ut en najs klänning på Forever21 med Akira nästa gång vi sticker till Pavillion Mall. Han tyckte inte att det var dyrt nog, men jag är en väldigt enkel person när det kommer till materiella ting. Jag kommer oftast inte på något jag vill önska mig, bortsett från roliga äventyr kanske, och det har jag ju redan fått igår tycker jag.

Men i alla fall, min födelsedag i bilder:

'Frukost på sängen', en väldigt enkel sådan men fint gjort av pojkvännen i alla fall.

Akiras största kärlek för tillfället. Kul ju. Jättekul. Alltså spelet är ju det, men inte att
det kommer först just nu kanske.

Så här glad är jag som 21-åring! Fast Akira tyckte att min näsa blev
större på bilden än in real life, fast min pappa är ju grek så i vissa 
vinklar blir det så. Nu ljög jag, men han kunde ju varit det.

Så här såg jag också ut. Jag photoshopar inte mina bilder, bortsett från
färgbalans och så, fast här klippte jag bort armfe... muskeln :) Vill
ju inte att ni ska sitta och bli avis på mina stora muskler där hemma.

Milo Ice på 1Cafe, eller Maylo Ais som man uttalar det. Inte miiiilo.

1Cafe, fylld med en massa coola katter.


Förband, minns inte namnet, de är alldeles för många ibland :p



Fast jag diggade den ena killens 'hatt' eller vad man ska kalla det. Ser ut som en sån där
stereotypisk hatt när man ska rita streckgubbar som är kineser.



Sedan blev det Pizza Hut som jag alltså inte ätit på sedan... Ja sedan när? Säkert 3-5 år
sedan i alla fall, kan inte ens minnas sist jag åt där. Tror det var när jag precis börjar
gymnasiet för jag såg en av mina nya klasskamrater där utan att jag egentligen kände
honom än. Men jag tror att jag hälsade. Fast säkert inte, heh.



Pojkvän som gärna inte syns i bloggen, men det är min blogg och jag bestämmer, mwahaha!
Och så tyckte jag att denna bild blev så go'.


Och denna ännu go'are, vilken liten plutt han kan se ut som ibland, tuffa hardcore killen.


Sedan tillbaks till 1Cafe, vi hann i tid och lyssnade på lite förband igen.


Och så hittade jag killen med hatten! Fast jag tror att det var en ny kille som snott åt sig
den en stund, verkade vandra runt lite, den hatten.


Sedan dags för Shai Hulud! Yeeesh!


Misströsta ej, ska förklara detta kryss han tatuerat in på handen i nästa inlägg.


Shai shai shai shai...



...hulud, hulud, hulud, hulud!


Supertaggad sångare, härligt att se :)


Fast där fanns så klart 4 till på scen, men jag fick inga bra bilder på dem, haha.
Inte denna heller, men den kommer upp ändå för den var inte suddig som de flesta var.



Mike (sångaren) var liksom den enda som lyckades stå still när jag hade kameran framme.

Har aldrig haft så svårt för att ta bra bilder under en konsert tidigare, allt var antingen för
mörkt eller suddigt, jag tror att skyller på ljuset. I och med att ljuset var så blygsamt igår
så fick jag förlänga slutartiden, vilket betyder att de måste stå väldigt stilla om det inte ska
bli suddigt. Om jag inte använder blixt då, men min är orginalblixt och ganska klen :p


Här lyckades jag få en bild med någon annans blixt i alla fall, najs ju.


Skittrevliga killar var de i alla fall, och efter showen ställde de upp på
2791827319283 bilder och lite eftersnack. Mike och Akira ställde upp
med trevliga miner, en annan (bas tror jag?) smög upp bakifrån, hihi.


Vet ej, Mike, Arief (Akiras kompis), vet ej, vet ej, och Akira framför. Arief fick en låt dedikerad
till sig eftersom att han berättat för bandet tidigare att just den låten fått honom att stå ut med
att hantera sin pappas cancer. Han blev så glad, och sångaren skickade mikrofonen åt honom
genom halva låten ungefär. När vi pratade med honom efteråt så sa han att nu kunde han dö
lycklig efter den här kvällen, haha. Väldigt jordnära de dära Shai Hulud. Snällt band :)


Haha, Akira sa åt Mike att posera med mig med, eftersom att det var min födelsedag. Han
blev skitglad och gratulerade mig och frågade vad jag hette och hur gammal jag blev. Sen
bad han mig att gissa på hur gammal han var och jag svarade 25 (jag svarar alltid 25 om
de ser 20+ ut, jag är skitkass på att gissa ålder). Jag vet ju att de är ett gammalt band
med, men vad jag inte visste var att Mike är en ny sångare och att han var 19. Kändes inte
awkward alls att jag precis gissat 25 på en kille som var 2 år yngre än mig. Ush, vet inte hur
19-åriga killar tänker när man säger att de ser äldre ut, hoppas att han tog det på rätt sätt :p


Sedan blev det lökringar och coca cola innan vi begav oss hemåt. Pizzan var tyvärr inte så
god men den ligger och vilar i kylen just nu inför morgondagens lunch kanske? Jag diggar
i alla fall inte riktigt Pizza Hut, men heja Domino's all the way. Länge sedan nu, mmums.


Dagens tips!
Doppa krispiga lökringar i sweet thai chili sås, om nom nom!


Haha, ja där hade ni min dag i alla fall, i både bilder och text. Hoppas att ni hade en fin fredag och får en trevlig helg, och hoppas att ni hade lika roligt när ni läste det huar inlägget som jag hade när jag skrev det, hoho.


EDIT!
Här kommer videon som blev dedikerad åt Arief , ja just här låter det kanske som mycket skrik och tjohej i era öron, men det var nog kvällens "klyddigaste" framförande eftersom att mikrofonen åkte fram och tillbaka ganska mycket, speciellt till Arief. Men för er som gillar sånt, så enjoy :) Resten av konserten var väldigt fin i alla fall. Fin fin fin.


torsdagsmys

Känns som lite tjuvstart när ni där hemma smsar och har er redan nu :p
Lulle och Ellie var först, well done dudez!
Vad mysigt att fylla å egentligen, plötslgt minns alla på ens facebook att man finns haha, man får massage från pojkvännen utan att han stönar, och man får gotta sig med riktigt onyttiga sötsaker. Eller egentligen så kan jag be pojkvännen om precis vad som helst nu i ett dygn framöver, och om han tvekar så skyller man på att det är ens födelsedag och då har han inget annat val :) Det är det bästa med ens födelsedag, att det är MIN dag, bara min!
Och alla andra som fyller år 7 maj, men mest min :D

Satt precis på balkonen och delade en Crunchie med Akira, och ja som sagt, lite massage framför TVn. Heaven.


Crunchie crunchie, om nom nom :) Delade den på mitten, snäll jag är på min födelsedag.



Kvällens utsikt, mucho romantiskt om man nu gillar sånt.

Nu ska jag bara lata mig resten av kvällen och ladda upp inför morgondagens konsert, nu vet ju hur långa de är här, varar x antal timmar med en massa olika band, så vi droppar in någon gång vid sju tror jag. Men vi ses innan dess, på das blogg :)
Nu blir det torsdagsmyyyys pusshaj!

12 min efter midnatt

Nu är jag 21 år gammal, malaysisk tid då, vilket alltså inte stämmer eftersom att jag föddes svensk tid, meeeen man firar ju inte på det exakta klockslaget man föddes, eller inte oftast i alla fall.
Akira grattade mig precis på tolvslaget, och då var jag så inne i tv-programmet så att jag redan glömt att jag skulle fylla år igen. Attans.

Men men, billiga men goda nudlar slank ner, och nu ska vi sitta på balkongen och chilla en stund som 21-åring.

Coolt ju :)

7 min kvar

Hej kära blogg och läsare,
har precis vaknat från en 3 timmar lång kvällstupplur. Fick inte sovit så bra i natt eftersom att jag hade lite last minute work tyvärr, hemskt missförstånd som slutade i att jag inte kunde bli färdig i tid, kommer till klassen med bultande hjärta och kallsvettas (haha kanske inte, men ändå) och berättar för läraren. Hon var hur cool som helst. Riktigt trevlig, och detta är samma lärare som låste dörren när halva klassen kom för sent till presentationerna idag, och trots att de hade sina arbeten med sig som de precis varit och skrivit ut så blev de också räknade som 'sen inlämning' och kommer att få ett antal procent avdragna från arbetet, precis som jag. De fick heller inte redovisa. Efter det valde de att gå till kafeterian och sura något extremt istället, det var tydligen några till som inte lyckats bli färdiga men det verkar som att hon accepterar lite sent arbete så länge man har en bra attityd och kommer i tid. Ja eller acceptera fast sänka betyget lite. Men det gör inget, jag är bara glad att jag fortfarande får lämna in när jag är klar, och att nästa projekt verkar jättekul. Berättar mer om det senare.

Precis innan jag vaknade fick jag ett långt fint sms från min bror, där han berättar om pojkarna och hur de har det och allt, och så frågade han om jag var nervös inför min födelsedag. Min födelsedag? Ja just det, jag fyller ju år om 10 minuter nu, malaysisk tid. Man kan väl inte säga att jag uar nervös, eller ens pirrig just nu, har liksom helt glömt bort att ha en ordentlig nedräking så jag har inte precis byggt upp någon spänning eller så. Men ja, nedräkingen börjar nu i då, så får vi se hur det går :)

8 minuter kvar nu, heja mig. Imorgon ska det firas med konsert då Shai Hulid kommer hit från USA, och sen på lördag så vill Akiras föräldrar ta med oss på restaurang. Jag hade hellre firat med en god gräddbulle, gosh vad jag saknar dem...

7 minuter kvar, woop woop! Nu ska jag kränga lite snabbnudlar, hoho.

tillbaka från das field trip

Redan tillbaka, det tog ju inte lika lång tid som man förväntat, men det räckte kanske.
Vi var och hälsade på hos 3 olika printing företag, som alla hade olika inriktningar istället för att gå till ett stort som hade allt. Så jag fick se vanlig utskrift, CMYK med plåtar och sista var liksom broschyrprinting där de viker dem med. Ja, det var vad jag kommer ihåg, hörde inte så mycket med den ljudnivån där inne, men jag fick sett en massa spännande utskrifter, oh yes. Stannade kanske 15 minuter på varje ställe, vilket var lagom eftersom att det luktade ganska skarpt inne på varje, så längre än så hade man nog blivit ganska yr utav.

Så där vi satt 5 elever i en liten trång bil och försökte hänga med när läraren visade vägen i sin bil. Fyra förvirrade bilar totalt, tur att det inte var jag som körde. Men lite intressant bilresa, mig i mitten där bak, en halvsovandes kille till vänster, en tystlåten tjej till höger, en fokuserad förare där fram, och en metal kille som lyssnade på sin egen musik i sina lurar.
Socialt och bra.

Jag är inte den som tycker att det är jobbigt när det är tyst länge, till och med pinsamma tystnader är helt okej i jämförelse med att sitta och prata med sig själv i en liten bil eftersom att ingen svarar. Tyckte att det kunde vara ett bra tillfälle att prata med klasskamrater, men det var det verkade det inte vara någon annan som tyckte. Det kanske är en sån grej här, när man åker bil med skolkamrater man inte känner så bra så ska det vara tyst istället för att lära känna varandra? Eller så var de kanske bara lite trötta och slitna hehe. Men jag var i alla fall inte alls pinsam när jag satt där och försökte konversera utan någon respons. Att avsluta meningen med 'heeheeeheeeeh' på ett nervöst sätt gjorde inte det hela mer pinsamt eller så. Inte alls.

Jag kanske bara åkte med en tystlåten grupp
, för så fort vi kom tillbaks till skolan och väntade på läraren så kom en tjej i klassen fram och frågade om hon kunde få se min tatuering, för halsbandet stack fram lite under min t-shirt. Jag drog stolt upp ärmen och fick stående ovationer och smicker kastat över hela mig, nej men jag fick någa jättegulliga kommentarer och ett 'woooaaah' från henne och hennes kompis i alla fall. De kommer båda från Mongoliet, och jag tycker att det är ganska kul egentligen, känner alltid för att sjunga 'Djing, Djing, Djingis Kaaaahn' när de är nära men det känns så rasistiskt trots att det inte är menat så. Förresten så gillar jag både Djingis Kahn (eller Genghis Khan) språket, det låter som typ en blandning av kinesiska och ryska, lite spännande för den som är språkintresserad.

Men i alla fall,
jag fick frågan om inte min mormor var jätteglad för tatueringen så svarade jag allt för snabbt att min mormor avskyr tatueringar. Jag fick rädda det lite kvickt med att hon i alla fall blev väldigt rörd och glad ändå, haha.

Nej men nu får jag återgå till min lektion
, sedan har jag lite mer att uppdatera er om när jag kommer hem, så hörs igen senare ikväll (malaysisk tid). Pusshaj.

HEJ

Hej blogg och läsare!
Jag har äntligen internet igen!
Men just nu är jag i skolan och ska på field trip, berättar mer sen!

(allt fick avslutas med utropstecken hoho)

inget internet buhu

Har sitter jag pa internet cafe och har inget internet hemma. Vart modem har slutat funka, snyft.
Vet inte nar jag kommer att fa internet igen sa forvanta er en valdigt dead blogg den kommande veckan :(

Pa aterseende, snyft snorvel buhu.

(Sorry for mongo texten men jag vet inte hur man far fram svenska bokstaver pa pc...)

RSS 2.0