det blir shah alam!

Hah, nu blir det av ändå! Fast bara över kvällen typ. De ska nämligen ut och äta satay på något speciellt ställe där, allihopa, och vi kan åka med Akiras pappa som är hemma här en stund nu. Sedan ikväll kan vi köra hem i mammans bil så att vi sover här. Bra plan tycker jag. Och jag har väl aldrig sagt nej till satay ;)

Trots att satay är väldigt gott så har jag bara en sak på huvudet just nu.

Bubble tea. Vill. Ha. Jag har världens cravings för bubble tea varje dag nu, det är inte normalt. Kan tänka mig att det känns så här när man är gravid och får en massa konstiga cravings hela tiden, bara det att det handlar om bubble tea hela, hela, hela tiden. Min hjärna kan aldrig stänga av förrens jag fått tag på en. Och eftersom att jag bara kan köpa dem på 'kinesiska områden och malls' så brukar jag passa på att köpa två när jag ändå är där. Om nom nom.

Hoppas att jag kan göra det idag, men jag tror inte det. Blir det inte idag så får det bli imorgon *desperado* haha.

För er som undrar så är 'bubble tea', eller 'pearl milk tea', eller 'bubble tea with pearls' en dryck som först kom från Taiwain. Det är ett sött te, blandat med en fruktsmak (och många andra) och mjölk. Sedan innehåller de små tapioca-bollar, eller gelé-bollar, eller små pärlbollar som kallas 'boba' men man kan välja utan om man vill. Självklart väljer man med :) Första gången ag drack det tyckte jag att tapiocan var väldigt äcklig och ville inte ha med dem, men nu kan jag inte dricka det utan, det är bara så gott!

Man kan tro att det är det som är 'bubblorna' i drycken, men det uar drycken i sig som kallas bubble tea så bollarna får bli pearls när man beställer. Man kan liksom inte beställa utan bubblor, men utan pearls.

Jag älskar alla fruktiga smaker, och det finns så många att testa att man kan köpa en ny varje gång, men senast hade jag med honungsmak och den var också jättegod.

Mitt favoritställe hittar man på BB PLaza som jag brukar nämna i bloggen :)

Mmmmm honungs bubble milk tea, med pearls, om nom nom...

bang-a-bumerang

Nämen här ligger jag framför laptopen och bloggar på en fin fredagskväll. Och så kollar jag in shopping online. Akira blir galen på mig och tycker att jag shoppar för mycket, när jag bara ligger och tittar på dem. Typ fönstershopping, fast skärmshopping. Tycker jag är skitkul :)

Och sedan är ju skillnaden att han kanse köper ett par jeans för en tusenlapp minst, och jag handlar fem toppar för två hundralappar. Lite skillnad? Jo tack.

Men jag har en mucho härlig kväll i alla fall, Akira och jag har spelat ps3 spel tillsammans och tittat på tv och allt sånt. Tillsammans hela kvällen. Inget facebook, inga forum, inga läxor. Bara riktigt häligt fredagsmys.

Men i morse var det en helt annan femma, jag vaknade med det värsta magont jag någonsin varit med om, vilket slutade med att jag gick upp och tog en extremt kall dusch och gick in och la mig igen, kall och blöt, och sov tills halv två. Bortkastad morgon, men det hjälpte i alla fall.

Och sedan kom ju Akiras syster med man, som annars bor i Sydney, och då fick jag en skitfräck bumerang! Hade frågat efter en liten bumerang som nyckelring eller så när hon frågat vad jag ville ha, men istället fick jag en stor som står på display inne på mitt rum nu. Akira fick en massa snacks (vad annars, haha!)

Men nu umgås alla de i Shah Alam, men jag och Akira får inte plats så vi stannade här. Fast det hade vi nog gjort ändå :)


Och den har till och med en känguru målad med abo-stil, hur aussie kan det bli?

knoppen på toppen

Ojojoj vad det var länge sedan jag uppdaterade bloggen nu, kan ju bero på att jag varit så upptagen med att skapa en liten, liten, liiiiten hårboll mitt uppe på knoppen. Very busy woman då.


En liten, liten boll att matcha den stora pannan.

Nej, men nu har det ju gått över en vecka, och jag skyller på skolan faktiskt. Har inte haft något att blogga om bortsett från skolan, utan att ha något att visa upp egentligen = bloggtorka.

Men nu har jag alltså en mini-hårboll att visa upp, för det kändes så himla aktuellt just nu.

Vad kan jag annars uppdatera er med... Kanske att Akiras syster med man sitter på ett flyg från Australien och kommer hit imorgon för att hälsa på ett tag, det blir ju första gången jag träffar henne *nervöz*.

Och på lördag blir det plugg som bara den...

MEN söndagen blir en historisk dag i denna flickas liv. Coheed and Cambria, live i KL. Bandet som öppnar är inga mindre än Love me butch. Mitt absoluta favorit band (Malaysia) tillsammans med ett av mina absoluta favorit band i alla kategorier, här, på söndag. Oh my gosh. Jag har en känsla av att detta kommer att bli årtiondets konsert.

Jag är lite uppspelt jag :)

Nu ska jag chilledilla med en Akira framför ps3 och ett glas mjölk i handen.

haibao viking

Idag har jag lite utav en skitdag. Fick inte tillräckligt mycket sömn (mitt fel denna gång), ute var det mörkt och mulet, äppeljuicen var slut och i samband med en regnig morgon så blev det en mycket seg morgontrafik.

Första lektionen gick inte så jäkla bra, jag verkligen avskyr att klippa/klistra/vika till perfektion, min mall är inte klar. Ska skrivas ut och lämnas in nästa vecka = blir en stressig helg.

Andra lektionen gick lite bättre, vi håller på och designar våra egna tidningar, jag har valt att göra en tidning om hår, och jag hittar absolut inga bra bilder online med hög upplösning. Skit. Har visat min mockup, 30 sidor (av 60) ska vara färdiga att visas på skärmen nästa vecka. 30... HA! = blir en sjukt stressig helg.

Och jag har en presentation imorgon i powerpoint och inga av klasskamraterna i min grupp har varit här idag så jag antar att jag får göra den själv då. = blir en stressig kväll.

Och så ska jag skissa fram 25 logotyper för en restaurang med konceptet att man ska äta mat som passar sin blodgrupp. En idé läraren slängde åt 5 av oss. Jag vill helst komma på något eget = blir en sjukt stressig kväll.

MEN jag fick i alla fall tillbaka mitt betyg på slutprojektet i digital illustration förra terminen. Vi skulle ju designa om maskoten för World Expo 2010 i Shanghai. Haibao heter han. Vi fick en mall och fick designa fritt, men gärna något som hade med ens kultur att göra. Så fort jag såg Haibaos huvudform så visste jag direkt vad jag skulle göra.


Maskoten haibao, som han brukar se ut.



Min viking. Samma form (som mallen i alla fall) men det var nog den enda likheten.



Fram, bak, t-shirt design.


Tror inte att jag visade upp honom innan, så nu vet ni :)


Olé!

Fick lust att försköna gårdagens hattbild, blir nog nya facebookbilden?

Annars så kan ni ju få rösta i mitt annars så överaktiva kommentarsfält.
Med eller utan 'Paco-mustasch'?

hattifnatt!

Glömde att nämna min hatt! Haha! Idag har jag köpt en hatt!

Tänk, det var nog många år sedan jag bar något på huvudet som inte var en gangster-keps eller ett diadem. Eller ja, mössa på vintern. Men nej nu bär jag minsann hatt, en liten svart hatt på ett rött rufs!

Där fick ni, alla ni som klagade på min bleka hy senast, Ida hon tar minsann inte åt sig! Mitt huvud är hårt som sten, och nu ska det dekoreras med en alldeles ny svart hatt :)

Så för dem som inte trodde att jag kunde bli mycket blekare än så här, vänta ni bara!

PS det där med huvud hårt som sten är ett indonesiskt uttryck för någon som är envis. Och jag gillar ju metaforer så det har blivit ett vanligt uttryck i min personliga ordbok med. Nu vet ni :)

Godnatt säger Ida med hatt!



liten (eller ganska lång) helg-update

Som jag nämnde innan så spenderades helgen i Shah Alam med Akiras föräldrar, bror med familj, Mila med bror, och så Akiras kusin som föräldrarna ser efter när hon pluggar här i Kuala Lumpur.

Men på fredagen gjorde vi ingenting alls, jag och Akira latade oss vid sofforna nere i vardamsrummet, tupplurade och åt paj. Många vet att jag älskar paj. Ni som inte visste vet nu att jag verkligen älskar paj. Min mormor råkar vara ett riktigt paj-bakar-proffs hon. Och på mycket annat med, men mmmmMMM paaaaj...

Just den vi fick var en Buko paj från som kommer från Filippinerna, fylld med kött från en ung kokosnöt, och det kallas just 'buko'. Den var i alla fall väldigt god, men inte lika god som mormors rabarberpaj. Och blåbärspaj. Och hallon. Det är typ bara äppelpaj som inte är min fav, haha. Bild nedan i alla fall.


På lördagen så gav jag presenter till Dimas familj (speciellt Iman) som jag och mams köpte när jag var hemma i Sverige. Jag köpte en likadan ljus-konst-lampa-grej som jag köpt till Akiras mamma förra gången, då jag upptäckte hur imponerad Dimas var av den sist. De fick en röd sådan. De hade även köpt en liten söt fickspegel åt mig när de var i Singapore helgen innan.

Iman fick en massa saker, såpbubblor i form av en glasstrut, bilarna från filmen 'Cars' som han älskar, en liten Sverige-tröja, en rolig mugg med inbyggt sugrör och bilar på, och så klistermärken på Kajsa Anka då jag inte hittat nallen hans föräldrar letat så frenetiskt efter.

Han har nämligen bestämt sig för att han vill ha Kajsa Anka som nalle. Och den måste vara lila. Och föräldrarna har letat och letat, i Malaysia och i Singapore, men inte hittat något. Så de frågade om jag ville kika när jag ändå var i Sverige. Och det gjorde jag. Jag hittade Musse, Mimmi, Kalle, Långben och till och med Pluto. Men Kajsa? NADA! Sedan när räknades Kajsa Anka ur 'Kalle & Co gruppen'? Helt sjukt att hon inte fanns att hittas någonstans. Men när jag mellanlandade i Amsterdam på vägen hem så fick jag en sista chans att kika i en liten, liten leksaksaffär, och vad hittar jag?


Så nu är Iman en väldigt snäll och glad unge som bara kramar, pussar och sjunger för sin käraste, Kajsa Anka. Ja detta är treårigen som annars samlar på Ultraman och Power Rangers och liknande actionfigurer. Rolig unge den.

På lördagen stack vi också till Sunway Pyramid för att se filmen 'Predators' på bio. Och den var väldigt bra. Jag fick njuta med lite koreanskt bubbel-te (min absoluta favorit just nu) och äta lite sötpotatis-snacks med plommonkrydda, Taiwan style, och sedan Japansk glass med smak av rom-russin (min favorit den med). Vilken internationell dag det blev.


Och så lämnade Mila Kuala Lumpur för att åka tillbaka till sin lilla stad, och familj, och blivande man och hela det köret. Det känns redan ganska tomt och trist, men jag hoppas man lyckas hålla kontakt ändå på något sätt. Jag och Akira skickade med en liten gåva på vägen i alla fall. Som ett litet tack för den här tiden ungefär.


På söndagen (igår) stack vi och träffade två av Akiras barndomsvänner som befann sig i Kuala Lumpur över helgen, så det blev mysig lunch med dem, och sedan körde jag och Akira på ännu ett biobesök :) Det blev den tredje filmen om Ip Man (legendarisk inom kung fu och har bla varit lärare åt Bruce Lee). Jag älskar hela triologin som släppts en film per år nu, och jag hoppas på en fjärde nästa år om jag ska vara ärlig!

Akira köpte också biljetter till Konserten med stort K, ingen mindre än Coheed and Cambria kommer till KL om 2 veckor, och jag vet inte hur jag ska reagera än. Det är bara... fantastiskt.

Idag (måndag) så har vi också varit ute och fixat lite skolsaker åt mig nu när det kommer igång minsann. Det blev lite mer bubbel-te och crepes till lunch, och sedan en film till, haha! 'Indespicable me' som var en jätterolig animerad film, från nya Illumination Entertainment som absolut kan konkurrera lite med Dreamworks och Pixar redan.


Sedan lite jobb efter det, jag hjälper ju till med ett skivomslag åt en Aussie rockgrupp just nu, så bjuder Akira mig på konserten senare. Men imorgon blir det plugg hela dagen. Gäsp.

Har sovmorgon i alla fall, feeezt! Hörs igen då, haj!

PS inläggets bilder blev en blandning av min SLR, min mobilkamera och Akiras mobilmakera, det förklarar kanske den märkliga kvalitéskillnaden på bilderna. Långt och rörigt blev det med.


mucho kasst internet i helgen

Jag uppdaterar er om helgen, livet och allt annt senare inatt, nu blir det sims3 en stund :)

senare än planerat

Uäääh, här ligger jag mitt i natten och bloggar. Klockan är snart två och jag befinner mig i Shah Alam, Akiras föräldrars helghus. Vi är ganska många som spenderar helgen här just nu, Mila åker ju tillbaka till Indonesien imorgon, så hennes bror är med och sover här för att kunna vinka hejdå imorgon.

Så varför är jag uppe så sent, jag som skulle börja somna tidigt om kvällarna?

I rummet brevid mitt ligger Akiras bror med sin familj, och rummet brevid ligger Akiras föräldrar. På bottenvåningen sover Akira på soffan, och så Mila och Akiras kusin inne på sitt rum. Eftersom att vi är alltså mer folk än vad det finns rum åt så ligger Milas bror i TV-rummet utanför mitt rum.

Där brukar annars Iman få titta på TV med sin pappa när han inte kan somna, men eftersom att Milas bror ligger där så går det inte, och då resulterar det i ett förskräckligt gapande mitt i natten. Ni som känner till ungen vet att han är en väldigt bestämd liten person. Får han inte som han vill så får vi alla höra det tills han är nöjd.

Det verkar också som att hans mamma har gått och blivit förkyld eller ont i halsen då den lilla tysntnaden som kommer avbryts i en liten hostattack, och om Iman lyckats somna däremellan så vaknar han så klart av den och börjar gapa igen.

Jag har redan druckit en god kopp te som fick mig väldigt avkopplad och redo för att sova, men nu känns det som att det blir en sen natt ändå. Men har hoppas vidare på att den nattliga tystnaden kommer. Det hade suttit jättefint tack.

en frusen ida


Hej jag heter Ida
. Jag bor i Malaysia. Jag sitter i skolan med kofta på, och ändå fryser jag.

Inte konstigt att jag blir förkyld jämt och ständigt, att gå från en temperatur på 32-37 grader ute, och sedan in i ett iskallt klassrum/köpcentrum/biosalong/restaurang, och sedan ut i värmen igen.

Det kan ju inte vara helt bra i längden?

Gosh, sitter med linne, kortarmad skjorta, och så en långärmad svart kofta på det. Och det är bara jag som fryser känns det som. Varför fryser ingen annan? Varför fryser jag? Är detta en vanesak eller är det något fel på mig? Känns ju lite sjukt om jag ska börja ta med en hoodie varje gång jag ska någonstans. Eller så kan man hoppas på att de kör igång nåt miljömedvetet koncept och alla aricons i hela KL kör på halva energin istället. Fast det lär ju inre hända. Ujuj vilka problem...

Och så upptäckte jag att min fina blomma hänger upp och ner :(

najs surprajs

Oh vilken trevlig överraskning jag fick nu på morgonkvisten så fort jag kommit in i mac-labbet.

I detta klassrum har det suttit 3 arbeten på en av väggarna ganska länga nu, och min lärare i det ämnet de skapades i har alltid talat stolt om dem. Nu har hon lagt till två arbeten hon valt ut från vår terminsgrupp.

Minns ni den lila blomman jag skapade i illustrator i slutet på förrra terminen?

Ledtråd: första till höger.


brum brum flash


Här sitter en glad Ida i skolan och lär sig Adobe Flash.

Okej riktigt så glad är jag inte, men jag tycker verkligen att Flash verkar jätteintressant, jag bara önskar att jag tagit med mig en kofta eftersom att man nu genast glömt hur jävla kallt det är i klassrummen här. Och fingrarna fryser jag om, som bara den, är det overkill att ta med sig vantar till skolan?

Har ritat en karta över Sverige, ggentligen skulle man rita Malaysia, men internetet var så segt innan så jag kunde inte googla en ordentlig bild, och kan inte kartan så extremt bra i huvudet. Så det blev en svensk istället i all hast.

OBSERVERA "i all hast", Göteborg blev lite illa placerat eftersom att min cirkel vägrade att klicka under Stockholm. Men ja, jag skäms inte tillräkligt för att inte lägg a upp en bild i alla fall. Dagens övning gick ut på att skapa en liten bil som kör mellan de olika städerna, och det gick väldigt bra med min lilla lila sak där.


Jag var faktiskt duktig i geografi, jag skyller på programmet :)

Den rör sig ju egentligen, men det får jag visa senare. Just nu lär vi oss att få objekten att röra sig i olika kuvor, följa linjer osv.

Men jag kände för att uppdatera er lite först :)

Happ happ, back to work!

final mitt i natten

Nämen här sitter jag i vardagsrummet och har tittat på World Cup finalen i min ensamhet.Vet inte vem jag hejat på egentligen, tittar väl mest för spänningens skull liksom :)

Men nu ser det ut som att Spanien vunnit, precis som orakel-bläckfisken Paul förutspått.

Så det är väl bara att klappa honom på en av sina åtta axlar och bege sig mot sängen, klockan är ju redan fem på morgonen nu.

Jag hör i alla fall vem mina grannar hejat på, de skiter nog i vad klockan är.
Hoppas att de lugnar ner sig i alla fall så att jag får lite ro inför min efterlängtade skönhetssömn.

Grattis Paul, grattis Spanien, och godnatt.

nuggets♥


tillbaka i KL

Idag är det fredag, vilket betyder heeelg och det är ju alltid lika trevligt :)

Har ju inte bloggat på ett tag, har haft lite semester hemma i ett somrigt Sverige, men nu är jag tillbaka i varma (fast mulna) Kuala Lumpur igen, och på tisdag börjar skolrutinerna och livet flyter på som vanligt.

Visst, det är skönt att vara tillbaka, men nog saknar man mycket hemifrån redan. Har redan bokat flyg hem över jul och nyår, och då följer Akira med mig. Så då får ni dubbelt upp.

På tal om dubbelt upp så kommer Liam och Noah att vara över 8 månader när jag träffar dem nästa gång, och kryper förhoppningsvis omkring som små grodor då :)

Nej nu är det dags för fredagsmys, men förvänta er i alla fall en lite bättre uppdaterad blogg från och med nu!


RSS 2.0