gårdagens fest


Banana leaf rice, curry curry curry, om nom nom.


Ja, mat är fest. I alla fall då man har ett bananlöv framför sig fullt med mer ris, curry, papadum och grönsaker än vad man kan få plats med kroppen, och ändå lägga till ytterligare chiliräkor och krispig bläckfisk. Och så mangolassi på det. Då är det fest.

Det hjälper så klart lite att ha sällskap av en liten hertig, en Jamal och en Pan i denna matfest, och sedan åka hem till dem och kolla på Kung Fu Hustle. Feeest.


Men nu: pluggfest utan fest. Alltså pluggpest. Typ.

kvällstwist

Söndagen tog en liten vändning, då jag och hertigen stack ut och åt typ den godaste Nasi Lemak-rätten jag vet. Alltså på Papa Rich, som ligger precis bortom kvarteret.

Jag brukar beställa den vegetariska varianten, för deras sambal är den godaste jag vet. Den är utan belacan (räkpasta) vilket annars också är gott, men just den här smakar super. Och så får man vegetarisk lammcurry och grönsaker! Grööönsaker! Och så två papadum.


Vegetarisk nasi lemak från Papa Rich. Obs ej för veganer, då en kokt ägghalva balanserar på toppen.

Och det här gömmer sig under två papadum, nasi lemak, långa bönor, gurka, jordnötter, sambal och så den vegetariska lammcurryn. Dock ej någon torkad ansjovis så klart.


Vi bor precis i närheten av Publika, Solaris Dutamas, ett område där de nyligen öppnat ett nytt artsy köpcentrum, men där har redan funnits affärer och matställen öppna sedan länge. De brukar också ha konstutställningar och konserter där borta. Så väl där så kom hertigen på att det var konsertkväll, då Skylit Drive spelade i Kuala Lumpur ikväll.

Då vi inte är några screamo fans så hade vi inga planer på att gå, men bestämde oss för att dra upp och hälsa på folk istället. Det hela slutade med att vi slank in med rätt sällskap, för att avnjuta de lokala artister som spelade efteråt, i form av lite dubstep och sedan malaysisk metal.


Massacre Conspiracy, med vild publik i form av malaysiska metal kids. Dun dun dun.


Efter det bjöd hertigen på världens godaste efterätt, froyo (frozen yogurt) från Tutti Frutti. De hade en ny smak, honeydew melon. Sååå sjuuukt goood.



Honeydew froyo, blåbärsfroyo, små söta mandariner, longan och chokladpluttar. Om nom nom.


Så ja min grubbliga söndag fick ett ganska awesome avslut kan man ju säga.

Och ja, ni får ursäkta urkassa mobilbilder, but that's all I've got.

söndagstänk del 2

En sak som ska bli extra kul med att flytta hem igen är ju att man kommer få tid över till fritidsintressen igen, som ej har att göra med Adobe Illustrator eller att åka till utskriveriet.


• Bland annat så vill jag köpa en longboard som jag först ska måla undersidan på, och sedan åka flera mil på så fort jag lärt mig 'bromsa' (en av de anledningarna att jag aldrig fortsatte skejta).

• Sedan så vill jag börja dansa lindyhop, och jag har NÄSTAN lyckats övertala hertigen att joina. Han vill bbörja träna Muay Thai, men jag tycker att lite dans och lite fight kan ge bra balans i livet. Måste bara lirka lite till tror jag.

• Och så ska jag baka mycket. Baka kakor och tårtor som när jag var liten och bodde hos mormor om helgerna. Gosh vad jag saknar henne, och vad jag saknar att ha en ugn.

• Sedan så tänkte jag att jag ska plinka mer på min lilla ukulele än vad jag gjort här.

• Men det som ska bli bäst av allt är att faktiskt kunna gå ut och promenera. Jag har bott brevid en ringled på tok för länge nu. Det ska bli skönt att lunka runt i ett svalt klimat med lille Wiggo igen.


Så när det kommer till hobbyfronten så ska det absolut bli skönt att få komma hem. Att äntligen få tid över i alla fall.

söndagstänk


Chockar naglarna med rött idag, like a real gurrrl.


Goder afton. Jag har inte haft så mycket att dela med mig av i helgen, här har det mest varit plugg och mer plugg. Och lite film och Vanilla Coke så klart.

Akiras kusin som bott med oss i veckan, har nu varit hos hans föräldrar i huset över helgen så att hon kan träffa lille Iman för första gången. Men de lär väl komma hit senare ikväll så att det blir mer umgänge och kräng.

Men ananrs har det alltså varit ganska lugnt och stilla här hemma. Har massor att göra men ingen inspiration.


Skypade med mams igår också, myyyysoooo. Det börjar bli dags att boka biljett inför hemresan, vilket är helt sjukt på så många sätt.

Det är snart 14 månader sedan jag var hemma och hälsade på, och den här gången är det en enkel biljett som ska bokas. Senast jag köpte en enkel biljett var för över tre år sedan då jag bokade min Malaysiaresa som skulle vara i tre till sex månader. Nu har det snart gått tre år sedan dess.


Mams frågade mig igår hur det känns, och självklart vill man ju bara kunna säga att det känns så sjukt bra. Vilket det gör, så klart. Men inte bara sjukt bra, det finns så klart tusen små känslor i kroppen, både känslor om hur skönt det ska bli att åka hem på riktigt, att äntligen få lära känna mina små brorsöner, umgås med familj och vänner ordentligt, och att få snusa Wigoo i skägget.


Men det känns samtidigt konstigt att lämna den plats som varit ens hem i tre år nu. Lika länge som min gymnasietid, fast i ett helt annat land. Mina tre år på gymnasiet var den tid i mitt liv som verkligen formade mig som en 'vuxen' person. Det var där som jag slutade vara lilla blyga och tysta Ida, och liksom hittade mig själv som person och vad jag ville göra i livet. Det var liksom under de tre åren jag växte upp på riktigt.

Trodde jag i alla fall.


Men så tänker jag hur mycket jag varit med om under dessa tre åren, hur jag verkligen fått känna på skolstress på riktigt (okej, samhäll-journalistik var en bitch ibland då det kom till plugg, men inget slår dessa tremånadersterminerna med sina deadlines), att starta om i ett land från square one, börja ta plats som person och lära känna folk i ett helt annat samhälle och på ett annat språk än vad man är van vid.

Det är nog det som känns konstigast, då man liksom ska ta farväl av de man kommit närmst här, att man plötsligt liksom ska åka hem och liksom fortsätta där man lämnade det livet sist. Klart, Malaysia kommer ju alltid att vara ett andra hem, hertigen har ju sin familj här och allt, men då vänner frågan när man kommer tillbaka så känns det så klart konstigt att  inte hå något svar på det heller.


Men allt sånt löser sig ju. Det viktigaste just nu är att jag lyckas ta examen, får komma hem till min underbarra familj, få jobba lite och kunna betala av mina lån och skulder, hoho.

Så visst, jag längtar sjukt mycket men det kommer fortfarande att kännas lite, lite konstigt.


Och så klart att inga köpcentrum har öppet till 22.00, och att det blir sjukt svårt att få tag i bubble tea i lilla Malmö. Bu hu.

Nä nu har jag svamlat tillräckligt för idag, minns inte ens vart jag ville komma med det här inlägget...

jag är både turist och guide

Oppps det blev ingen bildbomb igår, det blev en massa satay, skype och skolarbeten som tog upp hela kvällen.

Men jag bjuder gärna på ett gäng bilder idag istället, och eftersom att jag inte 'turistat' riktigt i Kuala Lumpur på ett tag så hamnar inlägget under 'resa'. Inte för att det var min sememster direkt, men har inte så många KL-inlägg i den kategorin än så here you go.


Okej det är mest bilder på KLCC, men det är ju bättre än inget.



Akira med kusin på semester. Jag fick dem att posera lite inne på Kuala Lumpurs nya gångbro.


Bron går mellan de två mest populära galleriorna i KL, KLCC och Pavilion. Den är inglasad så att man kan promenera med aircon och slippa svettas i värmen.


Man behöver inte ens svettas med trappsteg utan man tar sig upp och ned med rulltrappa helt enkelt.

Som att vara inomhus, fast utomhus. Eller som en väldigt lång inglasad balkong.


Efter vår lilla, svala promenad så hamnade vi vid KLCC, och det var mest här vi stannade och fotograferade, för det hör till när det kommer turister på besök.


Som här.


Eller så här.


Eller så kan man undersöka resten av parken och fotografera olika creepy träd.


Eller dammen. En ny vinkel av KLCC om inget annat.


Eller fontänen mitt i dammen.


Eller de ursöta Musse Pigg barnen på tågande led ner mot parken.


Men jag brukar mest fotografera mat, så det gjordes igår med. Vi började med Taiwanesisk efterrätt från Snowflake, isblandad cincau, mer cincau och så lite tapioka- och yampluttar på det. Naturgodis.


Sedan blev det mindre nyttigt med Chili Cheese Fries från Carl's Jr. Texmex vs snabbmat.


Hertigen var glad för han har varit och friserats.


Minerna måste ligga i generna, hertigens grimaser får jag däremot inte lägga upp ):

Jag och Anggit. Jag har glugg i luggen.


Idag chillar vi lite då Anggit blivit lite sjuk, men snart ska vi åka och testa Kuala Lumpurs godaste nasi lemak. I have been waiting for this day since forever... Kameran åker med så klart.

onsdagsinspiration

Det här måste vara den bästa musikvideon jag någonsin sett....

selamat pagi

Eller god morgon, fast på malaysiska.


Dagens frukost har varit så malaysisk den bara kan bli. Det allra vanligaste, och mest traditionella, är att äta nasi lemak till frukost. Nasi lemak är typ Malaysias nationalrätt, med ris som kokts i kokosmjölk, serverat med ett halvt kokt ägg, jordnötter, torkad ansjovis och sambal. Serveras som en pyramid innuti ett bananlöv.


Nasi lemak - frukostkingen i Malayisia, skulle man kunna säga.


Detta ska man skölja ner med teh tarik, antingen kokande hett eller nerkylt. Teh tarik har jag skrivit om innan, men det är i alla fall ett malaysiskt te med kondenserad mjölk, som liksom dras mellan två koppar innan man serverar, så att det blir lite skummigt. Men man drar det liksom inte för skummets skull, utan just för att det ska blandas bättre och kylas ner lite om man dricker det varmt.


Dagens frukost. Akira åt roti canai i bakgrunden. Det kan man så klart också göra.


Men för dem som inte pallar med att äta ris så tidigt på morgonen (som jag), så är nästa alternativ att äta roti bakar, vilket är rostat bröd med margarin och kaya. Kaya är ett malaysiskt pålägg gjort på kokos, pandan och ägg. Tror jag.


Hinner inte googla, för nu ska vi åka in mot staden och leka tour guides, hoho.

tisdagscheck √

Dagens checklist:

• Stiga upp skittidigt och hämta Akiras kusin på flygplatsen √
• Ta med henne på små äventyr i form av mat och KLCC √
• Tupplura i en hel timme √
• Familjemiddag med en liten hertigs föräldrar och kusin √
• Bli färdig med min layout inför skolans graduation book √


Och nu hade jag tänkt gå på sista checken, genom att gå och lägga mig.

Imorgon blir vi tour guides då hertigens kusin bor hos oss några dagar, men kameran åker med så har jag tid över så blir det kanske en liten bildbomb på kvällen.


Kvällens utsikt. Nu; godnatt från Kuala Lumpur... Zzzz...

orkar inte, men här är jag ändå

Tänkte precis blogga om att jag inte orkar blogga idag. Men nu sitter jag ju här. Med min lilla hunchback position framför macen.


Fick inte många timmars sömn i natt, och har spenderat hela dagen i min favorit-print-shop. HELA DAGEN. Gav mig på en handgjord variant att binda ihop min Internship Report, vilket var sjukt korkat då jag aldrig testat på den stilen innan, och hade sjukt många dokument som skulle med.

MEN. Det blev skitfint. Glömde tyvärr att ta bild, men det får jag göra då jag får tillbaks eländet. Förhoppningsvis med ett fint betyg då.


Eller bara en fin kommentar angånende min underbart unika stil att binda dokument.


/En som satsar på fina detaljer istället för innehåll.

mitt stora huvud och eskimåninjan

För en vecka sedan så skrev jag ett inlägg om min lilla insats på ett Nooka event här i KL, då vi var en grupp designers som designade om företagets maskot med hjälp av olika material och idéer. Det var ingen tävling eller så, men våra små skapelser ska få åka runt och visas upp på liknande event i andra länder.

Nu har min lilla eskimåninja hamnat i tidningen, som även kan läsas online, så om ni vill gå och kolla in mitt inzoomade, glada huvud så kan ni göra det genom att klicka HÄR. Artikeln hoppar upp i ett nytt fönster.

Ja, där finns text också för dem som finner sådant intressant.



ida ventilerar, vol 2

Idag är det lördag, det går en massa bra filmer på TV, jag har Vanilla Coke över sedan igår, och en massa skolarbeten framför mig. Men generellt sett så är det en bra dag.

Ni får ursäkta gårdagens mindre positiva känslor som fick ventileras här på bloggen. Jag är en sådan jobbig jäkel som bär mitt hjärta på ärmen (japp, ordagrannt översatt från det engelska uttrycket) så är jag glad så visar jag det mer än gärna, och är jag arg eller ledsen så kan jag inte dölja det heller.


Jag har nu skrivit ner hela situationen här i inlägget, men sedan raderat igen då jag inte vill att det ska ligga här och skräpa, det här ska ju vara mitt speciella lilla space där delar med mig av mitt liv och min vardag, och där jag kan ventilera både glada och frustrerande känslor.

Men det är heller inte en dagbok, då det jag skriver ligger så oksyddat. Så jag vill inte ge mig in på detalj, bortsett från att jag blev väldigt orättvist behandlad i veckan, men att jag spenderat förmiddagen med att försöka reda ut hela situationen med de ansvariga.


Så nu tänker jag lämna all negativ energi bakom mig, och så fortsätter bloggen som vanligt. Jag fick i alla fall prata av mig idag, och nu fick jag även skriva av mig, och känner mig på samma glada nivå som tidigare i veckan.

Kanske är det för att jag känner mig lite, lite mer vuxen och ansvarstagande än för några dagar sedan, eller kanske är det vetskapen om att det ligger en Magnum Chocolate Truffle och väntar i frysen.


Oavsett anledning så mår jag i alla fall bra nu, och kommer att ha en fortsatt bra dag. Det är ju trots allt lördag.

when blood is boiling

Kom precis innanför dörren, och klockan är snart halv nio. Man kan ju säga att det ska bli skönt att slippa trafiktstockningar i hemstaden.

Det har varit en lång dag med samtal med min mentor inför slutprojektet, besök på hotellet där vårt examensevent kommer att hållas, och så photo shoots som ska hamna i vår graduation book.


Så det har absolut varit en lyckad, och väldigt busy dag, som jag nu tänker avsluta med ett stort glas Vanilla Coke och lite filmmys.


Fast blodet har även kokat lite idag, och jag har ett väldigt jobbigt telefonsamtal inför mig imorgon. Så jag samlar all kraft och glädje just nu så att jag kan vara stark och positiv imorogn. Ibland måste man helt enkelt ta tjuren vid hornen och bete sig så professionellt som möjligt då andra har svårt för det.

Kan inte gå in på detaljet just nu, men förhoppningsvis löser allt sig imorgon och i så fall delar jag gärna med mig av detaljer.

Positiv energi, hej och hå.

har möjligtvis bestämt mig

Nä nu ger jag upp, jag tror minsann att jag kör på det här imorgon:


Sned tjej. Hela jag fick inte plats.


Grön klänning med gult som 'color blocking'-färg. Fast klänningen kommer att förgrönas i photoshop såklart, det är ju ändå grafisk designer jag ska ta examen som, så lite fusk sidan om måste ju bara vara bra.

Hade också tänkt köra på någon slags pinup frisyr med bandana, men kan inte riktigt bestämma mig ifall jag passar i det eller ej.



Ja inte just denna bandada då, har en grön som jag precis lyckades lokalisera i röran.


Det ska ju vara 50-60-talstema, men har liksom ingen bandana eller schal som passar den eran. Får se vad de andra kör på imorgon, och improvisera lite helt enkelt.

gröna val

Här går jag och snörvlar, och försöker pilla ihop en liten outfit inför morgondagens photo shoot (till klassens graduation book) och upptäcker vad få gröna plagg jag har i garderoben.

Och att det var ett tag sedan jag rakade benen. Oppsss.


Jag har en alldeles nyinköpt klänning som jag ska ha på själva examensdagen, hittade en underbar, enkel skapelse på Zara som är tillräckligt lång att ha på scenen, men en liten ärm också, och så sitter urringningen i ryggen. Jehettefin.

Men frågan är om jag vill vara likadant klädd i vår graduation book som på själva examensdagen. Det enda gröna plagg jag har bortsett från klänningen är ett alldeles för tight linne, eller bubbas bandana. Kanske borde köra på en liten pinup frisyr i boken?


Eller samma klänning fast en liten kofta utanpå då vi kör på tema color blocking + grönt?

Åh, desicions desicions...

snorig och seg hjärtedag

Gårdagen var väl... sådär. Akira var förkyld och jävlig hela dagen och sedan smittade han mig :')

Så nu ska jag tycka synd om mig själv, ta en liten paus i studierna och spela sims.


Och inte vara inne på bloggen och klaga, för det finns inget värre än skitförkylda människor som gärna informerar om deras snörvliga tillvaro igen och igen och igen och igen och igen och igen...

Så ja, ciao och sul sul för tillfället.

geeky valentine

Glad alla hjärtans dag allihopa, oavsett om ni firar eller ej så hoppas jag att alla har en najs dag ändå.


Jag och hertigen är inte världens storfirare av denna hjärtedag, varken han eller jag är särskilt 'röda rosor romantiska'.

Men så fort det är mat inblandat så firar vi vad som helst egentligen.


Så det blir en lugn och inte särskilt hypad dag, har skolarbeten att ta hand om och kanske blir det lite 2-player på PS3 ikväll. Och så god mat såklart.

Fast jag hittade i och för sig denna smått underbara kärleksförklaring i facebooklådan i morse:


Romantik, the geek edition...

nooka vs eskimåninja

Idag har jag deltagit i ett event inne på Farenheit, ett köpcentrum mitt i stadens centrum. Jag fick erbjudandet då jag jobbade på tidningen, om att delta i detta event som hålls av det amerikanska klädesmärket Nooka.


De är mest populära för sina klockor, och de har en maskot för just dessa. Eventet gick ut på att vi var fem amatördesigners, och två proffs, som hade två timmar på oss att designa om denna vita, roligt formade figur till något mer personligt och kul, inför allt nyfiket folk som hade vägarna förbi. Det var ingen tävling eller så, men vi fick en liten goodiebag som tack.

De flesta körde på markeringspennor, men jag körde på något lite... hårigare.


Dagens inspiration: eskimå + ninja + yeti.

Vad andra trodde: gremlins + chewbacca + ewok.

Close enough?


Här är i alla fall några kassa mobilbilder från dagen:



Under tillvekning. Här var det många som frågade ifall jag designade en apa.


Men så fel de hade; det blev ju en lurvig liten eskimåninja tillslut.


Jag använde mig utav två markeringspennor, en svart till ögonen och en brun till 'huden' som syns. Huden ser lite träaktig och randig ut i olika ljus, men jag gillade det. Tyget var ett svinbilligt jag köpte inne på Daiso, som egentligen tillhörde en lurvig liten tygpåse som jag klippte itu.

Och ja, jag sydde allt tyg direkt på gubben, inget lim eller sådant ifall jag behövde ta av och fixa, då jag ej hade något mönster.


Min eskimåninja och Meis färgglada skapelse, tror säkert att de blir happy friends och reser jorden runt med Nooka nu, då vi inte fick ta med våra små kreationer efter eventet. Buhuu.

Alla sju olika figurer på rad. Undertill fanns en massa Hello Kitty versioner av Nooka också, då eventet hölls i samband med att Nooka släpper klockor tillsammans med Hello Kitty. Dem ser man också under glaset.


Jaja, nog med bilder på mitt lilla troll. Men lite nöjd var jag ändå, resultatet blev mycket bättre än vad jag förväntat mig för ett första försök. Är fortfarande lite ledsen att jag inte får med mig honom hem.


Originalet, bild lånad av Nooka.


Och så på tal om något heeelt annat. Jag och Mei matchade ikapp, dagen i ära.


Tänker sno lite bättre bilder från facebook senare då de kommer upp, kanske något man kan ha med i sin portfolio... För att visa lite dålda 'toy cosumization skills'.

en glad morgondans

Denna morgon startar med världens 'happy dance' här hemma i lägenheten då jag gör mig i ordning. Måste lugna mig en liten stund bara så att jag inte sätter müslin i fel hals.


Igår kom vi fram till att min sista dag på kontoret blir idag, istället för nästa torsdag, då det varit det här datumet som står i kontraktet.

Och för att det kommer en massa nytt folk på måndag -> de vill göra plats, tror jag.


Men oavsett anledning så är det så jäkla skönt att bara få fokusera på skolan nu i veckan, och att jag lämnar dessa jäkla 12 illustrerade full spreads bakom mig.

Happy dance, happy dace, happy happy happy dance~

dagens face

Om jag skulle beskriva min dag (okej vecka snarare) med endast en bild, så skulle det se ut ungefär så här:



The 'all work and no play'-face.


Men jag börjar acceptera att allt inte kan bli perfekt då man får alldeles för mycket jobb med för tight deadline.

Har förresten precis börjat använda den här kortärmade skjortan igen, som jag köpte på Carlings då jag var... 17? Hållbart köp.

panik och pattaya

Ni får ursäkta tystnaden här i bloggen. Det är inte så att jag inte har något att skriva om, jag har bara så sjukt mycket att göra i veckan.

Och nästa tydligen.


Är redan inne på vecka 6 i skolan (alltså halvvägs???!!!) vilket gått helt sjukt snabbt och jag känner knappt att jag fått något gjort, av det jag ville ha gjort hittills.


Och så är det veckan innan min sista vecka på jobb, och har nu plötsligt fått i uppgift att illustrera 10 uppslag i tidningen innan jag lämnar. Förra veckan illustrerade jag 2, och nu har jag alltså mindre än två veckor på mig att illustrera 10. Sååå, vi får se hur det går.

Just nu känns det mest som att man blir squeezad på all juice innan man lämnar. Jag måste i alla fall lägga fokus på skolan, då det kommer att gynna mig mest.


Men nog om all stress, här kommer två glada mobilbilder på dagens lunch: Nasi Goreng Pattaya.


Vilket är en rätt med stekt ris som serveras innuti en omelette. Risets Calzone typ.


Serveras även med en hel del chilisås. Om nom.


Nä, men back to work nu då....

crybaby

Började precis storböla då jag såg Wiggo på facebook. (På bild.)

Började sedan gråta igen då jag insåg jag flyttade till Malaysia för cirka 21 hundår sedan.

Och nu gråter jag för allt.


Hepp hepp, hur är er söndag då?

ladylike

Kom precis hem från Akiras väns bröllopsfest, den första indonesisk/arabiska bröllopsfesten jag varit på.

Okej, jag har inte varit på så hemskt många bröllop alls om jag ska vara ärlig.

Men jag har i alla fall ätit en massa get och är nu proppmätt och nöjd.


Har därför varit extra ladylike idag:



Svårinslagen gåva...

kött och sylt

Idag har jag varit extra svensk och ätit köttbullar på IKEA för första gången. Ever.


Okej, det blev en liten efterrätt också...


Det blev också Akiras första IKEAköttbullar, och så här tyckte han om lingonsylt till kött:

'I find it really weird to eat lingonberries with savory food, but I'm eating it anyway to try and accept it...'

Haha.


Mer sylt åt mig liksom. Jag tyckte snarare att det var kontigt att de serverade rätten med pommes.

Sedan diskuterade vi hur man bör uttala bokstaven Ä i ungefär en kvart.


Men vi fick i alla fall inhandlat ett fint dekorativt fat /fruktfat som present inför morgondagens bröllop. Nu ska jag bara pilla ihop en liten outfit.

vardagsguld



Inte nog med att man fick ett alldeles underbart handmålat kort av en vän, i turkosa nyanser. Det innehöll även en liten mustache med i meddelandet.

Oh you know me well.

RSS 2.0