practice makes perfect

Eller övning ger färdighet, som det också heter. Fast på svenska.


Jag är väldigt dålig på att ta komplimanger. Jag blir antingen nervös och stammar fråm något helt orelevant innan jag lyckas klämma fram ett enkelt litet tack, eller så börjar jag själv peka ut allt det negativa som någon slags reflex. Det sistnämda kommer oftast då det handlar om mina skapelser och projekt.

Däremot är jag bra på att peka ut mina svaga sidor. När det kommer till design så är mina svagaste sidor typografi och pappersmodeller. Eller mockups. De ska ofta ha specialinköpt papper, vara perfekt klippt/skuret och byggts ihop utan ojämnheter, veck, rispor, märken efter tejp/klister och så vidare.

Men 180 minuter och en halv spann svett senare, så har jag minsann gjort något bra. Om jag får säga det själv. Och idag får jag det.


Så nu kan jag presentera min färdiga mockup inför mitt 'mooless milk'-projekt.

Har visat en variant tidigare, men de är vita den här gången. Jag kommer att använda photoshop för att applicera min design.

Det absolut svåraste har varit att få botten att ha samma vinkel som toppen-partiet.

Eftersom att mitt koncept är att de ska vara miljövänliga, och lätta att stapla/transportera. Och så hade jag ingen mall, så var tvungen att fixa och trixa själv...

Som ni kan se så har jag fått öva en hel del hittills.

Men som sagt, övning ger färdighet.

Eller som i mitt fall, övning + övning + övning + övning + övning = färdighet.

fyra bilder från igår

På vägen till 1 Utama så hittade jag det här lilla, underbara, malaysiska huset - ihopklämt mellan två stora byggnader i stil med den holländska kolonialismen. Här hade jag mer än gärna bott.

Kom att tänka på Mr Fredrickson's lilla, söta villa som var omringat av höghus i filmen UP.


Väl framme på 1 Utama, middagsdags! Spicy kyckling i pitabröd på Nando's.

Lille hertigen, och så jag. Jag laddade upp med långärmat inför bion, vill inte få fler influensor och förkylningar just nu. Mitt extra... 'kött' på armarna hjälper till det med.


Vi hade smugglat med oss vår Tutti Frutti-skål in på bion, då jag kom på den goda idén att äta dessert när det var 2 min kvar innan filmen började.


Tutti Frutti är en ett café som säljer froyo, eller frozen yogurt, där man själv trycker ut de smaker man vill ha, och sedan lastar på sina favorit toppings, sedan väger man i kassan och betaler per vikt. Skitkul tyckte bubba och jag, och testade tre olika smaker på froyon, red velvet cake (smakade chokladkaka), vanilj och så original.

Jag stoppade i jordgubbar och choco chips, sedan lassade bubba på allt möjligt inklusive russin, haha. Men det var jättegott, kommer absolut att bli ett nytt obsession, efter bubble tea.

Fast inte lika ofta så klart, då bubble tea kostar ca 6 - 15 kr, och Tutti Frutti kalaset gick på ca 40 kr. Opps.


PS anledningen att vi 'smugglade in' froyon berodde på att man inte får köpa med sig snacks, godis, dryck, mat, osv osv, utanför och sedan ta med sig in på bion. Utan vill man snacksa så måste man köpa det på biografernas egna kiosker. Det är inte direkt så att de kollar igenom ens handväska, men ser de att man kommer bärandes på en McDonalds påse så får man lämna den hos dem innan man går in.

Fast det har inte stoppat oss hittills, hoho.

god mat, mätt pirat


Hej hej säger en läskig, glad tjej?

Oppps
det var nog en början på röda veckan som spökade igår, för nu är allt frid och fröjd. Hoho.

Idag har jag haft en supernajs dag, en heldag med bubba på 1 Utama (ett stort mall utanför KL) där vi åt jättespicy kyckling i pita på Nando's, efterrätt i form av Tutti Frutti (frozen yogurt, första gången jag testade) och så avrundade vi det hela med Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides. Den var väldigt, very, mucho bra.

Passade även på att köpa lite skolmaterial och något fint jag hittade till min kära mams. Som försenad födelsedagspresent/morsdagspresent. Men misströsta ej, alla i la familia kommer att få minst en liten grej ♥

Kom nyss innanför dörren och sitter nu och glor på Bizarre Foods en stund innan jag ska testa mitt nya spel jag fått av bubba i försenad födelsedagspresent (på tal om försenade födelsedagspresenter liksom). LA Noire heter spelet, så spännande det ska bli, hohoho.

Jag iscensätter Pirates of the Caribbean 4, då jag tyckte att det var brist på ögonlappar i filmen.

Mer bilder kommer imorgon, lite lat att föra över just nu. Och så är det speldags, woop!

jag saknar


• två små korvar.

• mitt väldigt röda hår.


Är för övrigt på dåligt humör och har hemlängtan. Och är skitstressad. Och är sur på hertigen.

Försöker fokusera på alla positiva tankar, eller ja jag försöker finna dem först.

halv helg i shah alam

Shah Alam bjöd på fin kvällshimmel igår.

Vi åkte dit igår kväll för att övernatta hela helgen, och kolla in hur renoveringen av bubbas föräldrars hus gått. Snart färdigt.

Men internetet vägrade att fungera under hela vistelsen så ikväll gav vi upp och åkte hem lite tidigare, efter bus och lek med Iman, och lite hämtepizza.

Nu sitter jag bänkad framför Pearl Harbour i vardagsrummet, med en näve nacho chips och en sourcream and onion dipp till det. Har en najs lördagskväll helt enkelt.


PS mitt öga har växt fram bakom all svullnad igen, vilket ju är praktiskt när man ska se på film.

min dag

Kul titel, eller hur? Undrar vad detta inlägg kommer att handla om liksom.

Jo jag ska guida er genom torsdagen den 26 Maj 2011 á la eedasaurus.



00.03. Grattar min bror på sin Malaysia-födelsedag, 6 timmar innan han själv kan fira hemma i Schweedeen. Måste varit först ut med att gratta i alla fall.

00.15. Tänker att jag kanske ska spendera en kvart att titta över mina skolarbeten innan läggdags.

03.10. Oppppppsssss! Panik, stänger laptop, släcker lampor, slänger mig i sängen, har 4 timmar på mig att sova!

06.20. Vaknar av värdlens mardröm, involverande mina skolarben (typiskt), öppnar laptopen för att se att allt står rätt till. Somnar inte om.

07.10. Känner att fy vad kallt här är inne, hittar inte kontrollen till aircon, kommer på världens plan att krypa in under täcket istället.

08.04. Världens sämsta idé!! Försover mig...

08.20. Har på rekordfart klätt migg, fixat håret någolunda, räddat med klämmor, packat ihop mina projekt att ta med till skolan, sminkat mig som en femåring som just fått tag i sin mammas förbjudna sminklåda. Ready to go.

09.25. Når skolan. Lektionen startar 09.30 så har 5 min på mig att lämna in mina pass (japp både gammalt och nytt) för att få förnyat studentvisum.

09.45. Lektionen börjar lite sent. Skönt. Kan pusta ut en stund, men inte länge innan jag blir supernervös inför att visa upp mitt mjölkpaketsprojekt, känner mig inte bra nog, blir stressad, vill dö. Något i den stilen i alla fall.

09.47. Orolig lärare frågar om jag är förkyld, illröda ögon som symptom.

09.53. Tanya frågar om jag är ledsen. Buhu.

12.30. Lektionen slutar tidigt, har fått beröm för mina mjölkpaket (måste börja tro på mig själv...) och bestämt tema för Project 3 som ska bestå av handgjorda tvålar. Mitt tema blir något manligt, något jag inte ger mig in på så ofta.

13.10. Hänger med Tanya och Joshua och äter lunch á la omelette och potatisplätt. Hoho. Eller så heter de hash browns. Aja.

13.40. Stöter på en kille som vill att jag ska stå modell för hans tröjor på tisdag (har modellat för honom tidigare). Känner att jag inte har tid och tackar artigt nej.

13.42. Det går inte riktigt fram, ses på tisdag!

14.00. Andra lektionen börjar.

14.05. Får panik och stressattacker igen då jag inte känner att de oändlösa timmar jag spenderat på skiten knappt syns på skärmen. Sitter nervös resten av lektionen innan det blir min tur.

16.15. Pustar ut, igen. Det var inte så illa ändå. Brainstormade med läraren, kom på massor med bra idéer, en liten, liten känsla av hopp inkräktar gjupt inne i bröstet.

17.40. Hämtar upp bubbas mamma, lånade ju bilen idag för att transportera skolarbeten och art boards.

18.20. Hemma. Oj vad trött man hunnit bli.

18.40. Kanske kolla facebook på mobilen en stund och... gäääsp...

21.30. Vaknar. Och hade planerat att somna tidigt ikväll. Well well...

22.35. Browsar och bloggar. Nu ska jag unna mig en liten filmkväll med bubba och hoppas på att somna relativt tidigt. Det kan kroppen behöva.



För övrigt har jag haft världens kli i mina ögon, de dagar då jag sovit för lite + tvingar i linser, brukar resultera i gnuggfest på eftermiddagen, då linserna åkt ut.

När jag vaknade upp från min tupplur så var mitt högra öga så igenmurat att jag inte kunde öppna det med lockmusklerna, utan fransarna fick först flätas upp med varm vatten och lite våld.

Resultat av denna korta, men intensivt misslyckade skönhetssömn? Voilá!



Hoppas att det växer fram igen..?

stolt syster

Just nu tatuerar min bror in sina tvillingpojkars namn på övre innerarmarna. Namnen har jag hjälpt till att designa lite. Känner mig så... glad/stolt/rörd/imponerad/smått chockad haha.

Maria skickar bilder, och det ser fedt bra ut än så länge! Men bra tatuerare -> najs tatuering. Och så lite, lite mig. Hohoho.

Undrar om han gråter, hehe.

ship ahoy!

I Malaysia så pyntas galleriorna riktigt ordentligt vid speciella tillfällen. Det kan vara då en viss film släpps eller en under en viss högtid, och ska det pyntas så pyntas det ordentligt, som sagt.

(Tips! Klicka länkarna så kommer tidigare inlägg upp i nya fönster.)

Idag var jag i alla fall och skulle köpa lite skolmaterial inne på Midvalley, och då firades en viss film som nyligen släppts.

Gissa filmen:


hertigen i hålet

Idag har jag sett Paul. Ja filmen då. Den var faktiskt bra, väldigt rolig fast lite tramsig då och då men det hör ju till.

Visste dock inte att den brittiska duon från Shaun of the dead (bästa zombie-filmen ever) och Hot fuss skulle vara med, så bara det gjorde halva filmen.

Vi var och såg den i Shah Alam, efter att vi varit och kollat på bubbas föräldrars hus som snart har renoverats färdigt. Den lille hertigen fick ett ryck klockan fyra, då vi satt vid TVn och tråkade denna regniga söndag, och fick för sig att vi skulle ta en tur dit då vi inte sett huset på flera veckor.

Så när vi ändå kört hela vägen dit (23km) så kunde man lika bra passa på att gå på Sunway Pyramid och strosa lite, har ju inte varit där på flera veckor hellre.

Ett av mina favvo-malls ju, de har typ allt man kan behöva.

Forever 21, Asian Avenue, bubble tea, Krispy Kreme (dock så håller jag igen nu när jag får höra hur stor jag är hela tiden, buhu), takoyaki och så bio så klart.

Och nu har vi kommit hem, har ringt mormor då hela familjen är där och firar min fantastiska mams som fyllde år igår. Fick pratat lite med tvillingarna också, eller de gnydde i takt till mitt försök att konversera med de små korvarna.

Och sedan pratade bubba med brorsan i en halv evighet.
Då blev jag lite ignorerad -> uttråkad.

Så här såg det ut.

Hitta den lille hertigen i hålet.

Nu ska jag simsa lite innan läggdags, dags att spela Sims 3 nu när jag blivit lite mätt på Sims Medeltiden.

Det kan ni förresten anteckna om ni vill.

walking sticks

Jag och bubba hade en intressant konversation nyss. Jag satt och läste en av mina favoritbloggar, bokkei (ett litet tips förresten, hon är fantastiskt bra på att teckna, speciellt med markers som jag tycker är så svårt, och så är hon tatuerare).

Men till saken, jag skulle visa bubba att hon har fjärilar som husdjur. Hur häftigt är inte det liksom? Han svarade i alla fall med att han tyckte att det var märkligt, för 'husdjur' för honom är bara djur man kan klappa på typ. På engelska heter ju husdjur pets, och klappa heter pet. Och klappar man en fjäril så lär man ha ihjäl den.

Så jag svarade med att det finns jättemånga husdjur som man inte kan klappa riktigt. Vem klappar sina fiskar liksom? Jo jag brukade kittla min kampfisk lite då och då när jag hade mitt lilla akvarium, men det är kanske inte normalt precis. Och så finns det ju hoppande bönor, skalbaggar och andra roliga kryp.

Mitt bästa exempel (enligt mig) var vandrande pinnar. Detta översatte jag till 'walking sticks'. Då fick jag 'ärdudumihuvudet-blicken' severad. Men jag fortsatte att komma på en massa bra argument för dessa walking sticks, och bubba försökte hänga med i diskussionen några minuter men sedan kändes det mer som att han började bli rädd för mig.

För tydligen så pratade vi om olika 'walking sticks'.

Walking stick enligt Ida:


Walking stick enligt bubba:


Undrar vad han sett framför sig liksom...

Copyright hit, copyright dit, bilderna stal jag från google.

återförenade

Så det hände som sagt något fantastiskt igår. Och idag då. Och jag skulle ju berätta om det på bloggen så här kommer det.

I torsdags så hade jag feber och mådde allmänt pekka, då jag låg som sagt på soffan och gnällde och vägrade svara i telefon då skolan ringde två gånger under dagen. Dagen innan hade de ringt om någon terminsavgift jag inte hade betalt (vilket jag redan gjort innan terminen startade) så jag var säker på att de skulle säga samma sak igen (de har ju inte alltid full koll de dära i admin folket) så jag ignorerade för dagen.

Men på fredagen (igår) så skulle jag ändå in och ha photoshoot i skolan hela dagen, så jag passade på att ringa innan jag åkte in och kolla vad det var de ville. Och tydligen så hade en viss minster Raj ringt och sökt mig.

'Jaha?' tänkte jag, 'det känner jag ingen som heter.'
'Ja der var något om din plånbok.'

Vänta... Va!? Plånboken som jag blev av med förra helgen? Min vackra H&M plånka som jag redan sörjt och försökt gå vidare? Med alla mina samlingar av visitkort, bio- och konsertbiljetter, mitt Jackie Chan utklipp, och mitt Grynets Fanclub kort från typ 2003? Den plånboken?

'Jag tror att han sa att han är en taxichaufför, han har lämnat sin kontaktinformation här så att du kan ringa upp honom', fortsatte hon.

Så jag ringde upp, bestämde tid att mötas upp på förmiddagen idag innan han började jobba, och jo visst där kom han i sin lilla taxi med min lilla plånbok i en liten plastpåse. Akira var med mig och han var lika förvånad som jag var. Allt var kvar. Alla mina pengar, allt var på samma plats som tidigare, bara studentkortet hade han lagt sidan om i påsen. Så det var där han hade fått tag i min skola, som ju fått tag i mig.

Och så köra hela vägen dit jag bor för att överlämna. Så jag räckte över en liten hittelön (jag menar, han kunde ju lika bra tagit pengarna i plånkan och låtsats som ingenting istället) och sa att vilken bra och ärlig liten filur han var. Eller ja, filur sa jag kanske inte men något i den stilen.

Det tyckte Akira var pinsamt. Att jag sa så. Och killen verkade själv bli generad. Men just nu bor jag i ett land där det är helt okej att suaga till andra att de har blivit mulliga/stora/tjocka (tro mig jag har fått höra det ett par gånger nu). Så jag tycker minsann att man ska kunna säga när någon gjort något bra, speciellt en sådan här grej som jag aldrig förväntat mig.

Hoppas att han tror på Karma, vilket jag tror att han gör faktiskt då han är Sikh (ledtråd: är indier, bär turban).

Han måste ligga ganska bra till i alla fall.


det finns minsann hopp ändå

Det har hänt något smått fantastiskt idag. Tycker jag i alla fall.

Har hört så mycket skit om folk här på senaste tiden med mycket skolmobbning, djurplågeri, mannen som åker runt och skvätter syra på kvinnor här i huvudstaden (hur jäkla lång tid ska det ta att få fatt i honom förresten??) med mera, men ibland ploppar det upp otroligt fina, ärliga människor man glömt fanns.

Men mer om det imorgon, har varit ute mellan 11.00 - 01.00 ungefär, så sängen kallar!

morgonlyx


Mhmmm, jag är lättlyxad jag.

Nu: photoshoot i skolans studio, är bara så satans trött och täppt i näsan.

cold and flu


Kuala Lumpur har bjudit på en spännande himmel ikväll.

Annars har inte dagen varit särkilt spännande. Har åkt på en satans förkylning och feber, och har mest legat på soffan och gnällt/tupplurat.

Men jag klagar inte, för det är i alla fall inte UVI. Får jag UVI igen anytime soon så kan jag gå ut med att jag är mentalt redo för ett könsbyte.

Nä nu ska jag knapra panadol cold and flu och sedan sutta på en ribena framför 'Swamp people'.

Kul program, om en massa galna rednecks som jagar krokodil och andra monster att äta från bayou (träskområden) i Lousiana. Paps hadde gillat.

pass - check!

Här sitter en som har haft att göra idag.

Först ut var ambassaden med bubba, då jag skulle hämta upp mitt nya pass. I väntrummet träffade vi en man (uppfattade ej namn) från Libyen som bott i Uppsala i 10 år och pluggat på universitetet där och blivit professor. Men det verkade vara ett tag sedan, han reste mest runt och jobbade på olika universitet världen över nu, men Uppsala var fortfarande favoritstället. Han pratade också lite om situationen i sitt land, hur han hade tre unga kusiner som dött ute på gatan nära deras hus, då de blivit beskjutna helt oprovocerat.

Han påminde mig om vilken fantastisk demokrati vi har i Sverige egentligen, och vilken tur man har om man fått växa upp i ett sådant tryggt och fint land. Inga bekymmer whatsoever egentligen då man jämför med en stor del av världen runt oss. Ja tänk vad bra vi har det, och tänk vad folk har mage att klaga på allt ändå.

Jag längar i alla fall hem, hoho.

Så nu har jag i alla fall fått mitt nya pass, det var verkligen på tiden då killen på flygplatsen senast zoomade in som bara den på min förra passbild utan att se någon större likhet med hur jag ser ut nu. Då är det som sagt dags att förnya, haha. Hade knappt några sidor kvar heller, då visum hit och dit tagit upp alldeles för många sidor.


Nä nu, ni passblyga människor (ja ja, inklusive mig) denna bjuder jag på.
Gissa vilken passbild som är den från 2 veckor sedan, respektive 5 år sedan?

(Hoho, ni kan ju låtsas som att ni inte ser hålslagarens bett i alla fall.)


Vi bokade också in tid för bubbas intervju i samband med hans ansökan om uppehållstillstånd, men allt som sker efter intervjun får vi sköta i Jakarta eftersom att ambassaden stänger. Och så kan man bara söka visum genom t.ex. Danmarks ambassad, ej PR och sådant, det måste skötas på en svensk ambassad. Och då har vi ju bara Jakarta tyvärr, eftersom att bubba har indonesiskt pass. Så det får bli någon flygresa dit igen, men när vet vi inte än.

Efter ambassaden blev det banken då jag spärrade mitt gamla ATM-kort och skaffade ett nytt. Har ju lyckats bli av med lille plånkan i taxin som sagt. Kostade hela 25 kr att förnya, ack och ve. Hehe.

Sedan utskrifter till skolan på två olika ställen, då det första bjöd på de mögigaste utskrifter jag sett på länge. Om inte någonsin.

Och nu tänker jag bara ligga och gotta mig lite med das internet innan allt ska byggas/klistras/tejpas/vikas/bindas ihop och så.

Måste vila mig lite, känner redan hur stresskäken knakar.

halsbränna

När jag gick sista året på gymnasiet så överlevde jag tack vare en halvstor kopp med svart kaffe varje morgon.

Även ett glas tranbärsjuice och någon macka eller gröt, men framförallt så var det kaffet som fick igång både tinketänket och kroppens alla rörelser. Min räddare i nöden just då.

Detta fortsatte då jag började jobba efter studenten. Ingen morgon kunde överlevas utan detta nattsvarta kaffe. Det gick aldrig så långt att jag blev beroende, fick aldrig huvudvärk eller så om jag gick utan, men jag kände mig så himla trött bara. Och det är ju då man brukar sörpla i sig sin dagliga dos kaffein.

Men sedan jag kom till Malaysia (för över två år sedan nu) så har kaffet bytats ut mot te för det mesta, bortsett från de gångerna i början då jag avnjöt någon latte på Starbucks, men sedan föll jag mest för te.

Inte för att det inte serveras kaffe här, det gör det överallt, alla olika sorters kaffe (har ju Java-grannlandet och allt) men godast har det alltid varit att dricka te. Speciellt jasminte, teh tarik eller något mjölkte.

Men nu har min kropp blivit alldeles anti kaffe. Helt. Och. Hållet.

Inte en enda fjuttig kopp tillåter kroppen min mig att avnjuta innan en halsbränna från en annan värld attackerar. Som en liten utomjording som inte hör hemma i kroppen så sitter han där i halsen och irriterar (jaja jag vet att det kommer ifrån magen) till och från i snart ett dygn. Så jäkla drygt.

Allt för en halv kopp 'caramel macchiato' från Chatime igår med bubba.

EN HALV. LITEN. JÄKLA. YNKA. KOPP.

Det verkar som att mina kaffedagar är över då, för fortsätter det så här så kommer jag aldrig mer närma mig skitet.

Vilken vekling till kropp jag lyckats utveckla här borta.

shrimpy

För att vara en slav så har jag i alla fall ätit fantastisk mat idag.

Akiras pappa var bortrest förra lördagen, då jag fyllde år, så det var bara jag och bubba som gick ut och åt då. Men idag bestämde de sig alltså för att gå ut och fira mig i efterskott.

Det blev Tony Roma's på ett nytt köpcentrum väldigt nära oss, One Mont Kiara Mall. Och för min del blev det en 'Shrimp Scampi Pasta' med ljuvliga räkor. Om nom nom, räkorrrrr...

Räkor. Ost. Räkor. Ost. Heaven. Räkor. Ost.

Det känns som att alla jag känner lär sig ganska snabbt att de bästa gåvor man kan ge mig är ätbara.

/Matsvullot no 1.

sitter uppe med slavarbete


Tänkte kalla det barnarbete först, men man räknas kanske inte som det längre då man har 22 år i bagaget.

Och så får ju barnarbetare oftast betalt. Inte så mycket, men något får de ju.

Börjar bli färdig i alla fall, sedan har jag bara tusen läxor och projekt att gå igenom också. Men det får bli imorgon.

Najs liv.

sunday, funday

Örk vilken dryg plugg/jobbdag jag haft, hektiskt som bara deeen. Om man bortser från min rekordlånga tretimmars-tupplur mellan 18.00 och 21.00.

Sedan har jag haft ett långt telefonsamtal med min kära mams med, måste ju catcha up lite då och då, och beställa truly juicy nu såhär efter födelsedagen.

Åååååhhhh, truly juicy, vilken lyx för de små smaklökarna.

Snälla. Kom. Snabbare.

Sedan har det ösregnat några timmar. Ett så våldsamt regn har vi inte haft på länge, med regnet kom åska och blixt, och med det kom en massa bilalarm igång nere på gatan, och kanalerna på boxen försvann. Tur att man varit så upptagen då.

Ska inte klaga egentligen, det har inte regnat på över en vecka innan (pga el niño i Filippinerna har jag hört) och alla har blivit alldeles loco. Det blir bara fööör varmt.

Och här har jag sett ut denna sega söndag:


Har varit extra ren runt halsen. Hehe. He.

Klockan är lite över fyra här nu.
Detta är ett tidsinställt inlägg, jag ligger egentligen och sover så sött, så sött just nu.

Hej mamma~

fantastisk skitdag

Oj oj oj, jag har verkligen haft en alldeles fantastisk skitdag idag.

Blev bjuden på karaoke med bubba, Pan och sju till av hans vänner. Vi hade ett stort rum med massor av snacks och god dryck, och en massa härliga låtar i över fyra och en halv timme.

Sedan stack allihopa (minus två) ut och åt supergod mat innan vi vandrade runt lite på Pavilion tills det blev dags att åka hem.

Najs dag eller hur? Synd bara att jag tappade min plånbok i taxin. Ångest. Stress. Klump i bröstet.

Skit också.

Tur att jag har alla mina viktigaste kort (körkort, visa osv) i en korthållare sidan om, så allt det har jag kvar. Men blev av med mitt malaysiska bankkort, mitt studentkort, ca 300kr, en massa intressanta visitkort jag tänkt spara inför framtiden, ett tjugotal använda biobiljetter att spara på (heh), gamla koncertbiljetter och en bild på Jackie Chan som jag rivit av från ett reklamblad.

OCH mitt medlemskort i fisens 'grynet fanclub' som jag fick när jag var cirkus 14, och sparat sedan dess.

Får panik när jag blir av med saker som betyder något, 300kr kan man liksom klara sig utan, men jag är lite utav en samlare när det kommer till nostalgi-prylar.

Men men, det är bara att försöka sluta tänka på vad mer som fanns i plånkan som jag blivit av med, blir bara värre då känns det som.

Vill även tillägga att det var en fin jäkla plånbok. Ugh.

jag måste ha dött och hamnat i glasshimlen


Eller är det sant att de skapat Ahlgrens Bilar glass i strut? Den ultimata Ida-glassen!?

Vem har hunnit skicka ett gäng åt mitt håll redan?

Om inte, känner någon sig manad?

Hoho.

cool in school

Hej här sitter jag.

Tar lite bilder på mig själv under lektionstid. Är lite cool in school och sånt bara.

Idag visar jag upp att jag faktiskt har två ögonbryn, och inte bara ett. Om det någonsin var någon som tvivlade.

Luggen har nämligen blivit lång nog att sätta upp i en liten klämmis så att den ramar in ansiktet istället för att dölja halva. Ungefär.

Längtar som bara den tills den dagen då jag kan stoppa luggen bakom örat. Den dagen kommer jag att fira. Och lova mig själv att aldrig klippa lugg igen.

Bär runt på en kamera runt halsen idag. Eller..?

kass update

Stress och mög = dålig uppdatering här.

Men det kommer lite kul grejer i helgen ska ni se. Nä kanske inte så kul, men jag ska uppdatera lite mer i helgen i alla fall.

Nu: ut på tusen ärenden och sedan skola kl 14.00.


Tur att man kan squeeza in ett par good times också.

innovative sweden

Idag har Innovative Sweden (Innovativa Sverige) varit på besök inne på Pavilion.

Hann inte stanna och lyssna så länge, och det kändes inte som att jag var rätt målgrupp då de diskuterade solpaneler och dylikt, men det var trevligt att få se en välbekant flagga och pålle.


Hoppas att Sverige blir jättepopuärt nu så att de slipper stänga ambassaden nästa månad.

röd gul turkos

Fullt upp hela hela hela hela hela tiden.

druvfest

Hej här kommer ett inlägg som jag skrev igår runt 10 på kvällen, men som inte ville publiceras under hela kvällen/natten, så låtsas som att det fortfarande är söndag när ni läser:



Här sitter jag och firar, för jag tycker minsann att man kan fira en födelsedag en hel vecka efter att någon fyllt år. När det kommer till min födelsedag i alla fall, så det hade jag tänkt göra nu en vecka framöver.

Idag firar jag till exempel med vindruvor. Det har jag säkert inte ätit på 2 år.

Så sjukt ändå, 2 (två) år! Det är jättelänge, speciellt om man älskar vindruvor så mycket som jag gör. Men det är så svårt att hitta fina vindruvor här, om man inte vill punga ut en halv förmögenhet det vill säga. Antingen så är de små och sura (eller ser ut att vara det i alla fall), eller så har de börjat bli brunfläckiga och sunkiga. Eller så har affärerna bara röda druvor (inte lika goda ju).

Men nu har jag köpt mig en förpackning stora, runda, gröna, fina, söta och framförallt kärnfria druvor.

Tänk vad lite det krävs för att festa till det på en annars helt vanlig söndag, hoho.

Festlig frukost i morse.

Men druvorna har varat ända tills nu, fast nu har det blivit dags att sluka den allra sista, om nom nom.

gul ristårta

Sådär ja, nu har bubbas bror med familj åkt hem. Större delen av kvällen har spenderats med Effi (Akiras svägerska) i vardagsrummet med singoalla kex, medans killarna har suttit och spelat TV-spel på Akiras rum.

Men innan dess så sjöng de för mig framför ris-tårtan.


Hehe. Det är i alla fall tradition att äta gult ris när någon fyller år, fast ja vi brukar ju som sagt gå ut istället så det var trevligt att få fira på traditionellt sätt. Det är väldigt gott men jag hade inte precis hunnit bli hungrig igen, hoho, men bubba var glad för det är hans favorit.

Nu ska jag försöka få honom att slita sig från spelet så att vi kan ha en liten filmkväll eller något.


Nöjd Ida - 22 år, säger tack och hej.

det är minsann min dag idag

Haaaaappy birthdaaaaay tooo meeeee~

Hehe då var man ett år äldre och förhoppningsvis lite smartare på det.

Det slog mig verkligen när min bror skrev på facebook att senast jag firade en födelsedag hemma så var jag 19. Då var han 22 år gammal, och idag är det jag som blir 22. Men förhoppningsvis blir detta sista födelsedagen i här (no offence Malaysia, men det börjar bli dags att åka hem) så att jag kan fira ordentligt med la familia nästa gång.

Som tur är så mår jag mycket bättre idag, men det har blivit en lugn och skön födelsedag ändå. Var och åt en smålyxig födelsedagslunch med bubba tidigare idag, och om några minuter kommer hans bror med familj på en liten hemma-middag. Egentligen brukar vi gå och och äta på kvällen då någon fyller år, men Akiras pappa är utomlands så vi gör det lite enkelt idag.

Men lunchen var hur god som helst, vi åt på Meatworks, en supermysig restaurang inte allt för långt från hemmet. Blev revben för min del, men en god waldorf sallad som förrätt. Skulle egentligen beställa in deras hemmagjorda tiramisu som efterrätt, men magen tog emot till slut haha. Blev en choco cip milkshake sidan om maten istället.

Ja som vanligt så kretsar mitt liv runt god mat så...

Bilder!


Supergod förrätt som vi delade. Jag älskar ju allt med valnötter, russin och äpplen i maten/sallader, och så blue cheese dressing på det. Perfecto.


Tre korta men väldigt köttiga revben med lite mos och god sås. Det var nog första gången jag testat nötköttsrevben, och de var jättegoda.


Choco Chip Chocolate Milkshake. Blev. Väldigt. Mätt.

Japp det var det, nu får jag gå och göra mig i ordning och så småningom vara lite social när folket kommer. Lilla Iman, fyraåringen, kommer ju också. Och då brukar det ju bli liv luckan här.

Tack förresten för alla gratulationer, har försökt svara på varenda en på facebook och sms, hälften på svenska, hälften på engelska. Det tog en stund, haha.

här händer minsann ingenting spännande


Men idag har jag varit på ambassaden i alla fall. Så här ser den ut.

Har blivit 1400 kr fattigare, men ett pass rikare.

Om två veckor det vill säga. Har ju mitt gamla kvar nu.

Det går ut i April 2012 (FYI) men man får liksom passa på innan ambassaden stänger i mitten av Juni.

Undrar var jag tar vägen efter det? Danska ambassaden? Var ligger den? Finns det en i Kuala Lumpur? Blir jag tvungen att åka till Singapore? Ja idag fick jag inte många svar, men hoppas på dagen då jag hämtar upp passet igen ju.

Många tankar som surrar runt innanför pannbenet mitt.


Något annat som fastnat i mina tankar/drömmar/dagdrömmar till och med är den otroligt goda taco-salladen inne på Pancake House (lite ironiskt kanske) som jag mumsade i mig förra helgen.

Kan. Inte. Sluta. Sagla.

Får försöka övertala bubba att åka dit i helgen kanske (om jag är frisk, börjar ana en UVI som smyger sig på) och det borde han ju ej protestera mot, lille pannkaksmonstret.

Hoppas hoppas hoppas att jag har fel angående hälsan för imorgon har jag full dag i skolan att orka med.

Ugh...

ladylike

Ny ladylike cameo-ring.

Köpte ett liknande halsband också. Fast ändå olikt. De matchar liksom inte, men lika fina ändå.

Cameo-damer påminner mig alltid om min kära mormor, så just mina nyinköpta accessoarer gör mig extra glad och så känner man sig extra flickig då man matchar dem med Peter Says Denims linne med döskallar och skepp.

Vilken najs måndag. Just nu sitter jag och har How I met your mother-maraton, älskade, älskade serie. Imorgon har jag fullt upp med plugg och jobb.

Berättar mer imorgon, måste fokusera, Barney Stinson talar~

mellan bandung och bogor

Dagen då vi åkte mellan Bandung till Bogor tog jag knappt många bilder alls, men dokumenterade som vanligt all den mat jag stoppat i mig, så bilder på det kommer här.

I och med att vi åkte in om till Taman Mini i Jakarta igen, så blev det tre mål i tre olika städer under dagen:

Bandung

Hotellfrukost igen, den här gången inte lika spexig utan endast en peanutbutter/jelly macka och lite mos med någon sorts stuvade morötter och äggplanta.

Jakarta

Lunch hos Akiras morbrors matställe på Taman Mini, blev nasi goreng (stekt ris) och så ett sjukt gott anklår till vänster.

Bogor

På kvällen åt vi middag med Akiras faster på någon mysig restaurang, jag mumsade i mig en enorm sallad och jordbuggsjuice.

RSS 2.0