frukternas konung

Hej och välkomna till min fredagskväll. Idag tänkte jag ta upp ämnet 'Durian', då vi var ute och köpte det igår till hertigens föräldrar. Jag har skrivit om det tidigare, men hittar inte inlägget längre (som allt annat som ligger för långt bak i arkivet).


Så här kommer lite info blandat med bilder jag tog igår:




Durian förekommer mest i Sydostasien, och här i Malaysia kallar man den för 'king of fruits', eller 'frukternas konung' då. Det är en väldigt speciell frukt, med sin storlek, sitt taggiga skal och alldeles vidriga doft.

Doften har bland annat jämförts med svettiga strumpor eller rutten lök, och man får inte ta med sig frukten då man åker kollektivtrafik eller in på hotell, då dess odör gärna hänger kvar några dagar efteråt. Det finns de som gillar doften av durian, men sedan finns det ju säkert folk som gillar att lukta på sina fisar också.


Olika sorters durian på ett släp, priset låg mest mellan 20-40 kr per kg.


När det kommer till smaken så hör jag alltid folk säga att man antingen älskar frukten, eller avskyr den. Ett påstående jag kan förstå, men jag känner själv att jag ligger i mitten på skalan.

Ibland är det riktigt gott, och ibland vill jag inte ens komma nära frukten.


Den dyraste durianfrukten de hade, 'Mou Wong', kommer från Thailand. Jag är ingen expert, och kunde inte smaka någon skillnad, så det blev en mellanvariant för vår del.


Men en sak som är säker är att smaken är helt olik fruktens lukt, och mycket svårare att beskriva. Jag kan inte sätta ord på det alls, men konsistensen ligger ungefär mellan smält ost eller tjock vaniljsås. Men smaken är som sagt jättesvårt att beskriva, men enligt en av mina favoritprogramledare, Anthony Bourdain (No Reservations), så är det en riktig delikatess. Och så jämför han dess doft vs. smak med att sitta och äta panna cotta inne på en illaluktande toalett. Mys.

Jag har hört folk beskriva smaken som liknande med mandel, färskost eller löksås. Salig blandning? Jag gissar på att det kan bero på att det finns så många varianter, och att smaken kan variera väldigt mycket i en tugga till och med.


Durian kampung, alltså durian som plockats ute på landsbygden här i Malaysia (kampung = by).


Jag tycker personligen att durian är hur gott som helst, (i perioder dock) men klarar inte mer än 2-3 små bitar i taget. Vilket räcker då frukten lätt framkallar halsbränna också. De flesta turister vill inte ens smaka, eller smakar en bit och tycker att det är riktigt räligt. Ungefär som då jag testar Australiens Vegemite.

Så smaken är som baken helt enkelt, vi får se om jag får hela la familia till att testa då de kommer, hoho~



Så här ser själva frukten ut då man delat på skalet. Lite massakrerad, då hertigen redan pillat lite.


Där har ni något att se fram emot när ni kommer, familjen! Resten kan spara all värdefull information jag precis delat med mig, och sedan imponera med märkliga fruktkunskaper inför alla era vänner och randoms ni stöter på under nyårsafton.

Varsågoda.

friday, friday, fun, fun, fun, fun!

Liten update från hipster-kontoret.


Allt bara bra här, ja om man bortser från de små sakerna som en näsa som absolut inte vill sluta odla ändlöst med förkylningssnor, och en hosta som smakar lite, lite järn.

MEN jag slutar om 30-40 minuter, och då är det helg! Och så långhelg på det! Och så nyår på det!


Fun, fun, fun, fun, looking forward to the new year, new year~

För 2012 ska bli det bästa året ever.


/Förväntansfull tjej, som säger back to work - hörs ikväll!

this is not for soap...

Och så stiger man in i sin comfort zone igen, då allt man designar ser ut som att det ska hamna på ett tvålpaket.


Ursäkta småkass censurering, ni får snart veta vad det är. Och nej, det är inte tvål...


Jag har fått ett ganska stort projekt på jobb, det har att göra med branding (varumärkesbyggande/företagsidentitet) vilket jag först var väldigt osäker på när jag hade det i skolan.

Det gick vädligt bra tillslut, och nu har jag intresserat mig jättemycket för det, så jag får helt enkelt göra mitt bästa och hoppas att det är bra nog.


Det kommer dock inte att se ut som ovan, men jag experimenterar lite. Jaja, ni får se allt inom kort.


/Soapdesignerwoman...

'förfest' till lunch

Jag och Sunday (arbetskamrat) festade till det ordentligt idag på lunchen.


Här har man minsann förfirat det kinesiska nyåret med McD's Prosperity Meal.


Har aldrig tidigare varit så sugen på en tupplur som jag är just nu.

Antingen har McD drogat mig med sömnpiller i burgaren, eller så åt jag helt enkelt för mycket.

Oavsett vilket (men jag gissar på det förstnämda, för att göra det lite mer spännande) så är det bara att nypa sig i armen och jobba vidare~

kvällsäventyr i staden

Hann precis hem och åt middag innan hertigen kom på att hans mamma fyller år i veckan, och att han behövde min hjälp att hitta något fint. Så det var bara att ge sig ut igen på jakt efter en liten present, vid 20.30-tiden. Tidigare än då hans pappa skulle fylla år i alla fall.

Så det blev en tur till Pavilion som stänger 22.00, in på Body Shop där jag fick välja ut ett fint litet set, och nu hamnade man plötsligt på Starbucks som belöning.



KL, staden som aldrig sover...

smygposern

Jajaja, ska sluta klaga. Solen skiner idag, jag har ätit en god nasi ayam till lunch, och det verkar inte bli något ösregn.


En som försöker tänka positivt...


Och som passar på att posera i photobooth då chefen är ute. Hehe.

HelloSnor

Det enda positiva med att vara förkyld är då man hittar söta små HelloKitty-tissues inne på 7-Eleven.


Inte för att jag är världens HK-fan, men visst blir det mysigare att snyta snoken då näsdukarna kommer från en söt förpackning.


Det ar för övrigt skitvarmt ute idag, och här inne på kontoret har de ställt in aircon på något av det kallaste i konstrast. Inte konstigt att man blir sjuker.

bubur ayam

Hoppas att alla haft en fin jul och helg, och att livet leker rent allmänt.

Jag har spenderat min helg med skitförkylning, halsont och en massa asiatisk risgröt med kyckling (bubur ayam). Den finns till och med att köpa på McDonalds för samma pris som en cheeseburgare där hemma.


Men en cheeseburgare hade minsann inte suttit fel just nu...


Annars var julen okej, spenderade den i hertigens föräldrars hus i Shah Alam och ringde hem till la familia precis efter julklappsöppningen. Blev inte sjuk förrens på kvällen där, som tur var.

Idag är vi lediga och imorgon börjar allvaret igen, så jag sörplar vidare och tar mina små örter i pillerform, och hoppas vara 'fit for fight' igen imorgon.

dagens outfit

Dagens outfit: 'Napoleon Bonapurrr~te'.

Purrrrrrrr~


Ja ja ja ja, jag har fastnat med Listomania igen och blivit lite lat... Snart dags för lunch, wooop!

say bye-bye to your comfort zone

Har fått ett litet uppdrag på jobb som är väldigt olikt det jag brukar syssla med, men det är bara att lämna sin lilla ocmfort zone och testa sig fram.


En liten preview, sedan får man tycka vad man vill liksom. Hoho.

fancy times


Här sitter jag på jobb och känner mig lite fancy.

Comic Fiesta

Här kommer lite bilder från gårdagens Comic Fiesta. Fotograferade en hel del, men mest åt jobb, så här kommer ett litet gäng jag tog åt mig själv.

Så ja, mest cosplayers kanske.



Långa biljettköer utanför KLCC Convention Centre.


Ett väldigt, väldigt fullproppat Convention Centre. De hade konserter, tävlingar, försäljning av spel, anime, manga, allt inom japansk popkultur egentligen.


Och massor med cosplayers.


Många malaysiska konstnärer ställde upp bås och sålde sina handtverk, teckningar, mangaserier, osv.


Där var en kille som gjör spelrelaterade skulpturer i polymerbaserad modellera. Här är den lille plutten från Little Big Planet, som jag tror att kör på ett Assasin's Creed cosplay?


En ganska phet modell. Fick ingen bra vinkel på ansiktet, men det var sjukt detaljerat.


Där fanns många flickor i fina lolita klänningar.


De flesta av kostymerna skapas på egen hand.


Och ibland samlas en hel grupp från t.ex. ett forum eller annan hemsida, som kör på grupp-cosplay. Vad den här gruppen skulle vara har jag ingen aning om, men jag gillade den stora kroken.


Lite som Captain Hook on steriods. Skulle man kunna säga.


Väldigt stort, hemmagjort svärd.


Färgglada tjejer (och en mindre färgglad kille) poserade ute i parken.


Hello Kitty dök upp här och där.


Min favorit, av alla cosplays där ute, var från filmen Alien. Han satte sig verkligen in i rollen då han smög runt med 'kräliga' steg och skrämde slag på folk.


Gillade även den här tjejens väldigt röda klänning, och oskyldiga uppsyn.


Eventet varar idag med, men jag har varit hemma och småjobbat (okej mest slappat framför Scott Pilgrim vs the World), och ikväll ska vi åka till Kajang och äta världens godaste sate.

HAHA SATE. Som stackars sate... Nä, sate är alltså den riktiga stavningen av 'satay', och man uttalar det sate också. Eller det ligger mellan sate och saté. Någonstans därmellan. Nu vet ni det. Men ni får självklart fortsätta säga satay om ni vill.

Jag hoppas att de har get i alla fall, omnom.

horror fiesta efter comic fiesta

Idag har jag som sagt jobbat hela dagen på Comic Fiesta. Eller jag jobbade några timmar, det var ganska mycket nöje med.


Glad tjej med sega chips.


Har en massa bilder som dyker upp imorgon, just nu ska jag äta en tub med gamla pringles samtidigt som jag tittar på American Horror Story. Har bara sett ett avsnitt än så länge, men serien är väldigt psykologisk med en massa skräck. Och sex.

Så det ser lovande ut, hoho.


Serien ska självklart ses i mörker så att jag kan skrämma upp mig själv ännu mer.


Så här:



Rädd tjej med chips-tub-squeeze-greppet.

noodle pancake (recept)

Jag har inte varit särskilt hungrig idag, då kroppen inte fått röra på sig så mycket.

Och så har jag inte varit och handlat på ett tag, så det enda vi har hemma är ris, bröd, müsli och nudlar.


Så det blev nudlar, då det kändes mest bekvämt men mättande. Tycket dock att det är så himla tråkigt att äta dem som de är eller som soppnudlar, och vi hade inga mi goreng hemma (favoriterna). Så jag valde att piffa upp dem med ett recept som hertigens föräldrars förra maid lärde mig då jag först kom hit.

Det är hur enkelt (och billigt!) som helst, men det blir liksom en helt annan rätt då man är fattig student men trött på vanliga samyang nudlar. Så jag tänkte dela med mig av receptet idag, ifall det sitter någon fattig student där ute som tröttnat på sina snabbnudlar ute i skafferiet.


OBS! Varning för kassa mobilbilder.



Recept för 'Noodle Pancake'
(eller nudelpannkaka).


Du behöver:
(per portion)

• Ett paket snabbnudlar.
• Ett ägg.


Gör så här:


1. Ta fram valfritt paket med billiga nudlar. Jag har valt något indonesiskt märke.




2. Koka dem i vatten, som vanligt.



3. Blanda färdigkokta nudlar med ett ägg. Använder ni två paket nudlar så ta två ägg, tre med tre osv...



4. Rör om tills det är jämt blandat eller tills ser ut så här. Ungefär.
Nu kan man blanda i det pulver man brukar få med i paketet också, men mitt billighetsmärke hade tydligen inte det, så jag använde salt och någon slags asiatisk peppar som stod framme.



5. Stek röran i smör tills blandingen blivit ganska fast, och att man kan vända utan problem.



6. Vänd och stek undersidan en stund med. Den övre sidan lär bli mer äggig då det rinner ner i botten då man steker först, men det gör inget, det är lika gott ändå. Så här lär det se ut då ni vänt:



7. Servera med vad ni tycker passar till, eller ät som det är. När hertigens maid serverade så gjorde hon det med sambal, men jag gillar att äta det med thai sweet chili. Det går så klart bra att äta med sallad eller kött också, om man har det hemma. Hoho.



Så ja, världens lättaste nudelrecept fick ni där, nästan lika lätt som att bara koka dem, fast mycket godare. Och en extra panna att diska bara.

lat dag + boktips

Idag har jag varit ledig, så jag har tagit igen mig lite efter gårdagens 9 timmar på jobb som avslutades med en helt galen konsert direkt efter, då Parkway Drive kom till Kuala Lumpur. (Mer om det senare).

Lämnade hemmet klockan 07.55 och var hemma igen vid 22.30. Däckade snabbt och har mest vilat idag och gjort mig redo för morgondagen. Då är det dags för Comic Fiesta, Malaysias version av Comic Con. Tidningen jag jobbar för ska ha ett bås, och jag har fått i uppgift att fotografera eventet lite samt intervjua två anime sångare från Japan.

Ja mina arbetsuppgifter är har blivit mer journalistinriktade nu under första veckan, nästa vecka blir det dock mycket grafisk design. Det är bara att rota upp journalistikkunkaperna sedan gymnasiet och köra på.



Har förresten hittat en favoritbok för tillfället, Listomania, som jag recenserade tidigare i veckan. Den är full med 2,663 random, intressant och alldeles onödig fakta på nästan 300 sidor. Det finns heller inga vita sidor i boken, då den är fylld med heltäckande, roliga illustrationer på varenda sida, så om man inte gillar att läsa så kan man helt enkelt sitta och glo på bilderna och ändå bli inspirerad.

Sjukt beroendeframkallande, och så fort jag får en stund över på jobb (vilket inte händer så ofta) så brukar jag sitta alldeles fänglsad i denna bok.


Ida tipsar!


Så tomten, om du läser detta så vet du vad som gäller.

snabbt morgoninlägg



Godmorgon people!


Idag är en bra dag, av flera anledningar:

• Jag slipper stå i kö till tågbiljetterna idag då jag köpte ett månadgskort igår.

• Jag blev nöjd med håret.

• Har hittat min fina, randiga tröja från Bandung.

• Parkway Drive kommer till KL.


Så det blir konsertdags direkt efter jobb, hertigen kommer att vänta på där. Och jag är sjukt excited, jag menar Parkway farking Drive!

Jaja, ska hitta mina strumpor och rusa mot tåget nu, haj!

Glad tjej.

bubbelmys

Igår bjöd KL på kaos i form av helt crazy regn och översvämningar.

Bland annat stadens mest centrala ringled, jalan tun razak, som översvämmades rejält på båda håll, så att ingen kom fram så länge man inte kör någon slags bil/båt/hybrid.


Och så som det ser ut nu så lär eftermiddagen bjuda på regnkalas igen här.

Men jag tänker i alla fall bara sitta här inne på jobb och mysa med min after-lunch-bubble-tea, fullt medveten om att jag slipper skiten då jag inte kör bil.


regnar det?



Eller spöregnar det något helt jäkla crazy!?

Fortsätter det så här så är det bara att dra på den lilla baddräkten och simma hem...

good news, bad news

Dagen, i good and bad news:


The bad news...

• Är jättesvettig.
• Och trött.
• Lämnade hemmet kl 08.05 och landade igen kl 20.01.
• De har hittat på något nytt jävla system med tågen i KL helt plötsligt, och det tog säkert dubbelt så lång tid att åka hem.
• Missförstod detta nya system, tryckte fel och fick betala extra.
• Fick en skitkonstig taxichaufför som inte hörde vad jag sa, körde som en galning, och gav mig för lite pengar tillbaka.
• Blev skitsur.




The good news...

• Kom tillslut hem!
• Stormtrivs på jobbet!
• Stormtrivs med mina kollegor!
• Har fått roliga uppgifter hela dagen! Bland annat har jag fått återuppväcka min lilla journalistik-ådra. Fast på engelska.
• Min lille hertig kom och mötte mig i garaget! (Känner mig saknad, hehe)
• Har deodorant hemma, luktar gott igen!
• Blev glad igen!




Och nu ska jag ut och äta, köpa bläck till skrivaren och ringa min kära mams en stund.

Det blir nog rätt bra det här trots allt.

first day of work



Återkommer, ska bara recensera fyra designböcker, 9 designevents i Sydostasien och sedan skissa på en affisch.

Haj.

mattips

Tänkte lätta upp stämingen med något gott. Mat är ju, som vi säkert alla kan komma överrens om, gott.


Kringlor kanske inte platsar just under matkategorin, utan mer snacks, men snacks kan ju trots allt också vara valdigt gott.

Speciellt om de kommer ifrån Auntie Anne's Pretzels. De har hur många olika toppings som helst men jag brukar köpa dem med sesamfrön eller sour cream and onion-pulver. Annat som går ner är original, jalapeño, eller seaweed.

Men nu senast testade jag en söt variant med krossad mandel och karamellsås. Det var... inte helt tokigt. Men jag föredrar nog de mindre söta varianterna.



Vänster; mandel med karamell, höger; sour cream and onion. Omnom.


Akira mitt emot med sin 'kolo mee' och nyinköpt telefon till sin far.
Glad som vanligt, hoho.


Kolo mee platsar i alla fall under mat. Skrev om den rätten här, och då citerar jag mig själv med "Världens godaste nudlar mitt på Pavilions food court. 'Kolo mee' heter rätten som kommer från Sarawak (Borneo). Själva nudlarna smakar typ kyckling? Så himla gott."

Och då jag säger att de smakar kyckling så menar jag självklart inte att man sitter och tror att man knaprar i sig kyckling då man äter nudlarna, utan de smakar som om de kokts upp i typ kycklingbuljong eller något i den stilen. Ritigt goda nudlar i alla fall.


Har ni vägarna förbi Malaysia så måste det absolut testas!



Matnjutarn' tipsar...

mardrömmar och fobier

Fy vad jag har sovit dåligt inatt. Vaknade vid minst två tillfällen av skitmärkliga drömmar.


Den första kryllade av halvstora, röda spindlar med enorma turkosa ögon som attackerade och bet mig i benen, bara av att vakna med ilningar längst vaderna. Jag är inte rädd för spindlar egentligen, men själva drömmen var sjukt obehaglig, och jag fick vända upp och ner på täcke och grejer för att kunna somna om.

Den andra gången var det en vattenvirvel inblandad. Jag tror att jag har fobi för sådana, och har haft det så långt jag kan minnas tillbaka. Ni vet, när man rör om i ett glas och det formas en liten, liten virvel? Dem fascineras jag av, men tycker att de är obehagliga ju större de blir.

Bara att lägga till på fobilistan då...



Andra saker som gör/har gjort mig lite blek:

• Blod. Min vuarsta fobi då. Inte på film direkt, men in real life, och då jag hör ord jag associerar med blod. Som ordet blod. Bara av att skriva denna rad, blev mina händer alldeles svettiga.

• Har alltid varit lite höjdrädd, men nu när jag jämför med hertigen så är nog inte min rädsla så farlig ändå.
• När jag var liten/yngre så var jag väldigt mörkrädd, och sov för det mesta med nattlampa tills... Ja säkert tills långt in i tonåren.

• Då jag var yngre klarade jag heller inte av stora folksamlingar och trängsel, varade också in i tonåren. Kunde få lite panik på konserter och festivaler (Malmöfestivalen ugh), och minns fortfarande då jag fick näsblod då jag och mamma var ute och letade konfirmationskläder då det var REA.



Nu har det gått över i alla fall, är konsertproffs nu ju. Well, bortsett från den gången då Mustach spelade på KB och äckelkillen bakom mig försökte komma längre fram genom att kroka armen om min nacke. Lite strypaktigt. Som tur var så stod jag längst fram och vakten var snabb dit. Obehagligt var det ändå, och visst kom det en liten tår. Hoho.

Ja konsertträngsel var nog en av mina större fobier det med, men efter så många gigs och moshpits i Malaysia så har jag vant mig, och liksom lärt mig att det går över. Ställer mig dock aldrig i 'klungan' längre. Bara tilräckligt bra placering så att jag får bra bilder, och att man kan dansa runt lite. Mycket mer värt det, i min mening.



Hur hamnade vi här igen? Ja just det, mardrömmar. Ja, jag drömde jättemycket varje natt, väldigt detaljerat också. Och minns alltid vad jag drömt då jag vaknar. Ibland är det bra då man skapar en riktigt epic film i hjärnan, men inte lika kul då det slutar i något som kunde varit med i en film av Stephen King.

Eller då någon man bryr sig om dör. Vaknade i tårar sist det hände, vilket nog skrämde hertigen mer än vad det skrämde mig.



En som mår bättre efter en tupplur och en varm dusch.

liten update

Det har inte blivit många bloggupdates i veckan, jag har haft ganska fullt upp nu innan jag borjar jobba (på måndag! alltså i övermorgon!) och tiden bara flyger iväg här borta.

När jag väl borjar jobba så kommer jag inte hinna ut i KL mycket, så har passat på att få allt gjort nu innan dess. Har tagit hand om alla mina cravings också, hehe.


Jag har bland annat...



...druckit en del bubble tea, men det behöver jag väl knappast nämna vid det här laget.


...hittat världens godaste nudlar mitt på Pavilions food court. 'Kolo mee' heter rätten som kommer från Sarawak (Borneo). Själva nudlarna smakar typ kyckling? Så himla gott.


...äntligen skickat iväg den stora svarta lådan! Skitdumt att välja svart papper egentligen, men tyckte att det var stiligt.


...varit på Midvalley Megamall, och även där har det blivit julfint.


...testat swirly fries på McD, inte ofta jag hamnar där men swirliesarna var goda.


...köpt världens godaste müsli. Här dränkt i mjölk (har ingen fil) så lite svårt att se, men den innehåller i alla fall flerkornsflingor, tre sorters russin, aprikoser, banan, pumpa- och solrosfrön, mandelspån och hela hasselnötter. Om nom!?


Idag ska jag fira helg med tortillas och vanilla coke. Så. Jäkla. Gott.

Sedan blir det gym imorgon, och förberedelser inför måndag. Ska kolla upp priserna för ett LRT-kort nu, har ju en bit att åka varje dag framöver.

suttisuttisutt

Hej och piiis. Det är fest hos mig.


För jag har köpt hem bubble tea med smak av japansk 'taro', varav den lila färgen. I Malaysia kallar man taro 'yam' istället, trots att den är en helt annan rotfrukt.


Vänta, sa hon rotfrukt!? Watch out guys, we're dealing ith a badass over here...


Nä nu ska jag återgå till att sutta på mina små, svarta kulor. Omnom.

och så en till

Vet att jag skulle gå, men hallå.

Hur kunde jag glömma den här bilden?


Det var ju den bästa jag tog på hela kvällen...

Vi är så fotogeniska ju.

Christmas Spirit

Är vi lite trötta på julpynt och dekorationer i bloggen nu eller? Det är inte jag i alla fall, så här kommer lite julstämning från Pavilion.

Ja jag vet att jag lagt upp bilder från Pavilions Christmas Wonderland tidigare, men suddiga, tråkiga mobilbilder räknas inte. Och så är det ju ett av mina favoritmalls, så ja...


Hej hopp!



Pavilionlonlonplingplong. Med fontän.


Räkna granna granar, jag ser sex stycken. Plus en stor tårta, en massa karameller, en merry-go-round och en mindre, vit pavilion. Pavilion -> paviljong.


När jag tänker efter så hade de det förra året också, fast en guldig. Det kanske ingår i temat, att matcha namet liksom. Jaja, här är en annan view.


Jag brukar fundera över var förra årets pynt tar vägen, det verkar så slösaktigt att köra på stort då det bara används en gång. Men den här stora kulan (med vänner) stod ute vid fontänen förra året i alla fall.


Live band som spelade jazziga jullåtar framför tårtan.


Var lite sugen att räkna hur många lollipops de använde sig av, men hertigen hade nog inte orkat vänta.


Glitterglasyr någon? Hade varit roligare om något/någon hoppat ut tårtan. Som på film, surprajs!


Oh loli, loli, loli...


Enkelt och fint. Eller ja, enkelt om man jämför då.


Se men inte röra. Om man inte vill bli 'Xmas bbq', om man har otur.

Jag kom på idén att hertigen skulle låtsasslicka på den enorma klubban. Som ni kan se, så blev det inte så. :(


Färggladda horsies på den populära karusellen.


Merry-go-round-round-round-round-round-round~

Även HelloKitty var med och firade. Det är ju trots allt Asien.


Imorgon blir det lite ärenden i staden, ska kolla upp kilopris att skicka hem stuff till Sverige, både för att jag har ett litet paket att skicka tills jul (om det hinner fram) men också för att jag lär behöva skicka med saker hem då jag flyttar tillbaka i april. Fast då blir det nog till havs (mycket billigare), men vill kolla upp hur lang tid det kan ta.

Några som undrat när jag kommer hem, så kan lika bra skriva det här med.


Den 11 april, åker jag förhoppningsvis hem. Det är samma dag som min familj åker hem efter att ha varit här på semester + min examen. Mitt examensdatum är inte satt än, men det borde infalla antingen sista torsdagen i mars eller första torsdagen i april. Om vi åker samma dag så kan vi flyga ikapp och se vem som kommer först till Kastrup.


Nu blir det lite sömn och sedan fullt upp imorgon. Men det kommer kanske någon trevlig mobilblogg med mig och bubble tea som vanligt...

fick ett sött plåster i alla fall

Jag har ganska snabba reflexer då saker och ting faller, om jag får påpeka det själv. Alldeles för snabba för mitt eget bästa, tydligen.

I alla fall om man lägger ner en riktig blixträddning då något faller ner utan att hinna se vad det är först. För visst, det kunde vara något ömtåligt, och värdefullt eller whatever, men en jäkla japansk ögonbrynstrimmer där locket hamnat på sniskan så att hela rakbladet lyser med sin ondskefulla närvaro.

Då önskar man att man inte hade varit så snabb, eller snarare krampaktig då man fångade.


Tydligen så var inte mina smärtreflexer lika snabba, så hårt som jag squeezade.



Rispan går alldeles perfekt på livlinjen också, försöker att inte ta det som ett tecken...


Ville bara gnälla av mig, haj.

framme



En Hong Kong Milk Tea senare så känns det lite mer värt att komma hit.

Speciellt då kvinnan i kassan redan visste vad jag skulle ha.

/StoltStammis4MilkTea

sitter fast



Har rullat ca 50 m på 35 min.

Kommer aldrig mer köra till BB Plaza på en regnig söndag...

roti tissue

Idag har jag firat fredag med 'roti tissue':


Herigen och en krispig bröd...kon?


En väldigt rolig rätt man endast hittar i Malaysia. Inte världens mest spännande i smaken kanske, men så gott att sitta och knapra på då man är lite sugen. Det ser kanske ut som mycket mat (eller bröd) men det är så tunnt, tunnt och krispigt, så det går snarare ner som ett snack istället för en måltid.

Tissue är engelska för mjukt papper/näsduk, och roti är malaysiska för bröd. Så väldigt tunnt, toppformat bröd, som då kanske tar formen av just en enorm näsduk.


Just ikväll fick jag nog den högsta jag sett hittills, så den syns på långt håll kan man väl säga, och det var många icke-malaysier som frågade kyparen vad det var vi åt.

Smakmässigt så smakar det som vanlig roti canai (då de består av samma 'deg') fast tunnare, och så har insidan smaksatts med ett tunnt lager med smör och socker. Och ja, det är mycket godare än vad det låter. Sött och salt = always a winner. Utsidan är torr så att man ska kunna bryta skapelsen i mindre bitar.


De serveras på mamak stalls i hela landet, precis som alla andra roti-vaianter. Och jag kan inte komma på något mer malaysiskt än mamak stalls, och tillhörande olika roti-varianter, som man kan hitta överallt i landet.

Så om ni någonsin hamnar i Malaysia så beställ för tusan en 'roti tissue' eller två. Kul att försöka bryta ner så försiktigt/aggressivt som möjligt, om inget annat.

Vill ni uppleva det så malaysiskt som möjligt så skölj ner det hela med ett glas teh tarik.


PS hade tänkt länka er till mitt teh tarik-inlägg där, men google låter mig inte använda min lilla sökruta längst ner till vänster? Funkar det för er?

RSS 2.0