chang'e på kakan

Inte bara en massa Gundam figurer här inte, jag gör trots allt mycket skolarbeten också.

Som prinsessan Chang'e med sin kanin, sittandes på månen. Det blir framsidan av en mooncake förpackning, som sedan ska bli förpackning/ljuslykta när man tagit ut kakan.


Inte färdig.

ingen stress här inte

Det finns mycket man kan göra när man känner sig stressad i skolan. Till exempel:


1. Ta tag i skiten och bli färdig så fort som möjligt.

2. Planera, step by step hur mycket man borde bli klar med innan dagen är över.

3. Sätta sig och pyssla/bygga Gundam figur med sin pojkvän i några timmar.


Hmmm...

Jaja, vi blev klara innan läggdags i alla fall.

Däremot har jag ganska mycket att ta igen idag...

gårdagen (fredag)

Igår var en riktig ute-dag (efter laptop incidenten) då jag och Akira stack in till staden och shoppade julklappar och gick på bio (in three days). Det blev ju lite god mat med på det, och så fick vi kikat på Gundam modeller som stop på utställning på BB Plaza. Vi blev inte helt färdiga med julisarna så vi fixade sista julklapparna idag, men så här såg gårdagen ut i alla fall.

Vi började på Pavilion där de öppnat en alldeles ny affär (en väldigt fint designad sådan) med ett koncept jag aldrig tidigare stött på här i Malaysia. I Sverige är det något väldigt vanligt, men här är det något ganska nytt.

Söta handgjorda karameller!


Sticky, traditionellt handgjorda karameller innuti en rosa och söt liten affär.


Så dit lockades en massa godissugna shoppare.


Man kunde stå och titta när de gjorde karamellerna - något jag sett tidigare, men inte Akira - så han fick stå och sagla en stund, haha.

Och de hade massor med smaker på hyllorna, men en tredjedel var säkert redan slut, det blir ju så när det öppnas något nytt. Bara mangosmaken fanns i både indisk (eller indonesisk, minns ej) och australiensk mango, fast den sistnämnda var redan slutsåld.

Men för vår del blev det en burk blandade smaker, eftersom att jag har beslutsångest och bubba inte har så mycket att säga till om - aj äm da shopping diktator...

Man kunde till och med köpa resterna av karamellbaket, men det såg inte så frestande ut tyvärr. Och det lär ju ta ett halvår att suga sig in i mitten, haha.


Sedan blev det som sagt god mat :) Akiras morotskaka till vänster har ju hamnat i bloggen tidigare, men jag testade något nytt från samma lilla matställe; 'otsronomelett' eller snarare en sjukt god, kripsig omelett med mumsiga ostron brevid, och en liten skål med sambal.


Detta var det godaste jag ätit på riktigt länge, verkligen en ny favorit! Det är lite kul för varje gång jag äter något riktigt gott nu så tänker jag att hit ska jag ta familjen när de kommer :) Bara 10 månader kvar så det gäller ju att planera i tid!


Sedan kikade vi på Gudnam utställningen inne på BB Plaza. Det fanns massor med små modeller som tydligen var tävlingsbidrag, så jag antar att de hade någon tävling om vem som kunde bygga den fräsigaste Gundam-figuren. Här kommer bilder på några av dem:







De hade också ställt upp en väldigt stor Gundam som jag fick bubba till att posera brevid.


Tydligare bild.


Och bubba fick handlat en liten tidig julklapp åt sig själv.

Efter det blev det som sagt bio och sedan stack vi hem. Idag var vi ute igen, men jag minns inte om jag tog några särskilt märkvärdiga bilder på det, får kolla kameran först.

Men när vi kom hem var jag så trött att jag gick och lade mig för natten klockan åtta, bara för att vakna upp alldeles utvilad halv två... Nu är klockan snart tre och jag har precis ätit en nattmacka framför Indiana Jones på tv, så nu väntar jag på att bli sömnig igen.

val och kval

Idag hade jag två val.

1. Ta ut en efterlängtad och välförtjänt sovmorgon på min lediga dag.

2. Sticka till skolan tidigare än någonsin förr för att hitta min laddare innan någon annan gör det.

Jag valde nummer två, vilket betyder att jag sparade ca 600-700kr, som en sprillans ny laptopladdare hade kostat. En begagnad går på 300kr minst.

Så nu har jag alltså sluppit lägga ut en rejäl slant, och därför så ska vi nu sticka ut och göra staden.

CIAO~


En nöjd, fattig student, som känner sig en smula rikare just idag.

godkväll, eller inte

Idag kom jag hem från skolan klockan 20.20. Alltså nästan halv nio på kvällen.

Då hade jag vandrat en bra bit i regn + lrt (litet tåg) + byte, ännu en lrt + taxi hem. Sedan däckade jag ganska snabbt i säng efter att ha svamlat om skolarbeten och tvättmedel en stund. Sedan så vaknade jag två timmar senare för att bara slappa lite till, plocka lite grejer osv. Sedan så blev det dags att ta fram macbooken och kika lite på mina skolarbeten, och vad händer?

Jo, jag har lyckats glömma min laddare i klassrummet.

Detta betyder att:

1. Om jag inte lyckas vakna tidigt för att sticka dit imorgon bitti så kan någon annan bestämma sig för att adoptera den (precis som med mitt usb sist).

2. Kan absolut inte plugga ikväll. Eller något annat dator-relaterat. Alls.

Ja utom det här blogginlägget då, samtidigt som jag desperat försöker se om någon på min facebook har lektion där imorgon bitti.

Fml.

bloggen dog

...för en stund. Vilket är en liten ledtråd till hur jag har det i skolan just nu, hoho.

Mucho att göra, inte lika mucho att skriva om. Men idag hände något som aldrig tidigare hänt under hela min tid i Malaysia...

Jag brukar åka taxi till skolan ibland, inget ovanligt, men idag var föraren lite speciell. Det var nämligen en kvinna.

Det första jag gjorde var att smsa bubba (eller ja, jag smsar alltid nummerplåten när jag åker taxi, just for safety) och berättade att jag åkte med en kvinnlig förare, och som svar fick jag att han aldrig varit med om det förut.

Vilket betyder att jag under mina snart 20 månader aldrig tidigare haft en kvinnlig förare, och att bubba under sina säkert 15 år här aldrig heller gjort det.

Min uteslutningsmetod säger mig att hon säkert är den enda kvinnliga taxiföraren i Kuala Lumpur.

Spännande.

trött

Trött, seg, förkyld.


Men snart är det jul.

plinkar på uken


Jag börjar bli duktig. True story.

Nä men det är faktiskt sant, sitter och spelar 'hey there delilah' och Akira sa att det börjar låta bra, så jag är lite sugen på att ta den med mig till jul så kan jag spela någon fn jullåt och så kommer alla att häpna över vilken talang de har i familjen. Hehe.

Nä men jag undrar faktiskt om man får ta med sig en liten ukulele på flyget? Någon som vet?

Har en liten tygväska åt den, men den kommer ju inte att plats i handbagaget. Man brukar ju få ha två, men gäller det även för instrument?

kuala lumpur

För ungefär ett år sedan så hade jag ämnet digital fotografi i skolan. Den första uppgiften var, om jag minns rätt, att man skulle fotografera något som var typiskt Malaysia.

Detta var nog absolut svårast för just mig att lyckas med denna uppgift. Varför? Jo för att precis ALLT jag fotade var ju typiskt malaysiskt för mig, allt det jag aldrig hittat hemma, speciellt maten, frukter, religiösa platser, folk, skoluniformer, gator osv. Men det var inte riktigt det min lärare var ute efter.

Så just nu så kikade jag på gårdagens bilder så kände jag att det här känns nog ganska typiskt Kuala Lumpur för mig numera.


Höghus, tropik, trafik (mopedjävlar) och monorail är ju vad jag ser varje dag trots allt.

shopping, t-bowl och bio

Har haft ännu en lååååång dag i Kuala Lumpur idag. Fick inte mycket sömn, men vi hittade i alla fall på en massa roligt idag så det var det värt. Men visst är man trött i både ben och huvud just nu.

MEN jag bloggar lite ändå, eller det blir nog mest bilder, innan jag slappnar av helt denna regniga fredag.

Det hela började med att vi var på Svenska Ambassaden halv tio i morse för att få Akiras visum isatt i passet. Så medans vi väntade på det i en timme så åt vi frukost på Old Town som låg precis brevid.


Och såhär såg det ut. Te och löskokta ägg åt bubba, fullkornsmackor med kaya att dela på.

Jag drack en fantastiskt god svartvinbär/yoghurt smoothie. Om nom nom.


Hubba bubba speglar sig i kameran, jag avlossar en sneaky shot.


Han var ju så noga med att fixa luggen en gång i kvarten, han har ju klippt den alldeles själv och är väldigt nöjd. Har jag ju fått höra ett antal gånger nu, hä hä.


En eeda i svart och vitt, och det syns kanske inte här men jag har faktiskt ögonbryn.

Efter det så stack vi till min skola där jag endast skulle träffa två olika lärare för att visa lite progress och idéer inför nästa vecka. Jag har ju som sagt en vecka mindre på mig än resten av klassen så det gäller minsann att planera i tid.

Sedan gjorde vi staden i några timmar då det blev lite julklappshopping, frenetiskt letande efter en fin grå kofta (hittade en för 50 kr hoHO!) och sedan kunde vi inte bestämma oss för om vi var jättehungriga, eller toanödiga, så vi tog två flugor i en smäll: Toilet-Bowl Restaurant.

De har ett lite udda koncept som ser ut så här:


Japp ni ser rätt. Stolarna har blivit utbytta mot toaletter. Eller hela restaurangen hade detta koncept när det kom till bord, stolar, meny och tallrikar.


Kanske inte för äckelmagade människor som abslolut inte skulle vilja förknippa lunchen med ett toalettbesök, men jag och bubba brukar ju vara villiga att testa på allt när det kommer till mat, so why not :)


Så ja, så här satt jag...


Och så här såg min meny ut, med en tandborste som så ståtligt dekorerade framsidan.


Och så här såg borden ut. Vaskar fyllda med toalettartiklar och andra dekorationer under en glasskiva.


Som t.ex. badmössor och tandborstar blandat med potpurri. Dock såg jag ingen toalettborste, och tur var kanske det.


Sedan så skrattade vi gott när Akira fick sitt mineralvatten serverat i en liten pissoar eller liknande. Det visade sig senare att all mat som serverades kom i någon form av toalett som tallrik/skål.


Vi beställde även mat så klart, och som förrätt beställde vi en mangosallad med tigerräkor, som var väldigt, väldigt god! Blev lite överraskade då en restaurang som är känt för ett roligt koncept inte brukar servera så märkvärdig mat, men tji fick vi :)


Hela Akiras set meal med väldigt, väääldigt ostigt bakat ris, svampsoppa och vattnet som jag visade tidigare. Pissoar, toalett och badkar. Mys.


Nämde jag att det var väääldigt ostigt??
Haha, till och med knubba bubba lyckades bara med att få i sig halva, resten står i kylen här hemma nu :p


Min lunch bestod av en ostig kycklingrätt (vet inte varför vi var så ost-sugna idag) med ris och två dumplings, som även de står i kylen nu. Hur gott som helst i alla fall, och serverat på ett festligt toalettlock.


Och så till slut, efterrätten i toaletten. Med en väldigt smaklig färg på det.
Underst låg en donut av nåon anledning, chokladglass toppad med limesås. Fint avslut.


Sedan så var vi väldigt nöjda med vårt restaurang/toalettbesök? Lite roligt var det, men speciellt lyckat då maten faktiskt var mycket godare än förväntat.


Sedan stack vi på bio innan vi begav oss hemåt vid 7 redan (brukar ju snarare återvända vid 10-11) med nöjda magar och trötta ben. Vi såg Skyline som var väldigt bra, men mest längtar man ju tills Tron kommer ut (bild ovan) :)

Så nu blir det lite fredagsmys innan även den här dagen är över...

hippofant

Något som är lite roligare än all magont och skolarbeten som ska bli färdiga, är dessa små linsbehållare jag hittade idag :)

Inte så tydligt i camen, men det är en liten turkos hippo och grön elefant :)

Så cute! Så blir man lite gladare när man ska sätta i eller stoppa tillbaka linserna :)

Jag och Akira stack till ett litet köpcentrum för att äta middag tidigare idag, och då passade jag på att kika in hos en optiker för att köpa nya linsbehållare. Jag hade tydligen missat det när jag var och hämtade upp linserna sist. Och jag har lite utav en linsbehållare-fobi om man använder dem för länge. Känns inte så fresh och jag är rädd att jag ska få amöbor i ögonen.

Amöbor. Urk, min stora rädsla sedan dagen då jag började använda linser.

Men så hittade jag dessa söta, de hade hur många färger som helst, och två till djur, en groda och en fisk. Så det blir kanske de två nästa gång.

värk och skit

Känns som att bloggen är lite seg i veckan då jag väljer att inte blogga just när jag har sådan pms/värk som jag har just idag/igår.

Då skriver man liksom inget man ångrar sen, hahaa.

Igår gjorde jag absolut ingenting, försökte sova så mycket som möjligt och inte tänka eller röra mig så mycket. Tyvärr kan jag inte göra detsamma idag då jag verkligen har jättemycket skolarbeten att bli färdig med inför imorgon.

Men det får bli senare, nu ska jag somna om i Akiras rum där det finns tröstande Aircon.

uppe med tuppen

Eller nä, ugglan var det ju.


Mitt nya färgglada kärleksbarn som ska få hänga med runt halsen varje dag från och med nu. Eller varannan kanske. Tills jag tröttnar.

Godmorgon.

save our stripes 2

Tiger nummer två från min 'Save Our Stripes' kampanj. En tiger vars ränder smälter bort ungefär. Har varit färdig länge men jag har glömt att lägga upp den, tack vare helgens bildbomber kanske, haha.

det ska julpyntas i tid, och det ska pyntas ordentligt

Och detta är bara inne på Pavilion, ett av alla köpcentrum i Kuala Lumpur.


en dag på pipit, och lite till

Ikväll kom jag hem klockan 10 efter en hektisk dag på stan. Eller hektisk är inte direkt rätt ord, men jag fick i alla fall mycket gjort, både nytta och nöje.

Det började med att vi stack till Pipit (en 'konst/hantverks-exhibition/marknad'), som kanske hålls en gång om halvåret eller året. Så det var min första gång och det var jätteintressant faktiskt, trots att det var alldeles fullpackat med folk på en relativt liten yta.

Men jag är jätteglad att vi stack dit, fick både inspiration och name cards till designerna. Fick också köpt någon cute liten pryl, det känns ju alltid lite extra när man vet att de är handgjorda också.

Tyckte att där fanns en del intressanta grejer inne så jag fotograferade lite (en hel del oskarpa sådana pga trängsel och armbågar) men mest så att ni också kan få ta del av dagens äventyr, hoho.


Utställningslokalen ligger bakom Central Market, the it place när det kommer till souvenirer och sånt.

Så här nära faktiskt. Höger sida: Central Market, vänster sida: massor med konst, målningar, batik osv, och då Central Market Annexe (utställningslokalen). I mitten, folk och stånd.


Annat folk. Knubbibubba och en annan vacker reflektion, höhö.


En ganska glad skit i värmen.


Väl inne: Trångt, trängre, klaustrofobi. Och en vag svettdoft.


Första delen bestod av utställning av väggkonst, alltså målningar, tavlor, teckningar osv.


Ramar som min mams säkert gillat :) Var dock ej till salu eftersom att det var målningarna innuti som ställdes ut, ej ramarna.


Bubba, jag tyckte att det var lite kul att han och haren brevid har ungefär samma ansiktsform. Det tyckte inte han...


Där fanns även ett litet upplyst hus där folk satte små post-its längst väggar och tak.


Såhär. Tyvärr kunde jag inte gå in och läsa vad det handlade om eftersom att man inte fick gå in med skor. Och mina satt så bra på just då.


I samma rum fanns även den här... saken.


All konst är ju speciell på sitt sätt, men just den här vann inte riktigt min beundran. Men visst är det en av dem man minns mest och det var kanske det de struavade efter. För om den hade något annat budskap så var det inget jag lyckades lista ut.


I nästa rum så började själva marknaden. Det första bordet vi stötte på var ett där man kunde adoptera en liten tiki-god för en liten slant. Och det gjorde jag också. Tydligen ska den fylla mitt liv med lycka och glädje. Akira tyckte att det var onödigt men det struntade jag i så nu är jag stolt ensamstånde tiki-mamma.


Efter det så såg vi en hel del dockor och nallar, och de små monsterkatterna ovan.


Uuuuuggloooooor är käääärleeeeeeek.


Fina målningar och smycken gömde sig i ett hörn.


En skulptör in action, tror att han jobbade på ett monsteransikte. Eller jag hoppas det med tanke på hur det såg ut so far.


Mmmm mucho suddig bild, men ungefär så här såg hans verk ut. Lite fantasy creatures.


På åvanvåningen fanns alldeles underbara miniatyrcafén! Sötare än något café jag varit på hittills.


Suddig närbild innuti ett av dem. Sockersött eller?


Där uppe fanns även ett lite större hus där man kunde slänga ner sitt name card i skorstenen. Det gjorde Akira samtidigt som han var på väg att välta det hela, och då blev han alldeles röd om lille kinden, hihi.


När vi fått nog av Pipit så åkte vi med LRT till KLCC där vi skulle möta upp Akiras gamla högstadievänner.


Och det gjorde vi också. Här satt vi och lunchade medans de fick ta igen vad de försummat. Sedan stack vi till en mobiltelefonmässa men det var inte så kul som vi förväntat, så vi stannade inte så länge. Inga bilder togs heller.


Efter det så stack jag och Akira till Pavilion, där vi tog en svän på Forever 21 där jag köpte en liten uggla att hänga runt halsen. För att liksom gottgöra för att jag inte köpte en på Pipit, hehe. Inhandlade även någon julklapp, men vad är ju såklart en heeemliz.

Sedan begav vi oss mot BB Plaza,
där jag fick hämtat ut mina linser (ÄNTLIGEN) 5 veckor för sent efter att de beställt fel och sedan skickat tillbaka, skickat efter nya osv osv. Så ja, jag har använt samma par i över 5 veckor. Har inte haft skarpast syn i stan precis...

Vi besökte Frankie, då Akira hämtade ut sina plugs han beställt av honom, och sedan stack vi och åt crepes och avnjöt favoriten, bubble tea :) Sedan blev det taxi hem, och nu har jag försökt ladda upp bilder till bloggen i över en timme. Allt för er :*


Och nu ska jag och bubba se 'Män som hatar kvinnor' som jag fått låna av Tanya i skolan, men engelsk text. Har ju missat hela den tiologin helt då jag tror att jag hann flytta ifrån Sverige innan de kom ut? Så vi får väl se om vi gillart eller ej, Akira har ju fått för sig att svenska filmer är skit efter den där vampyrfilmen, 'låt den rätte komma in', så vi får väl hoppas på att den här kan ändra hans uppfattning.

För han måste ju älska allt som har med sverige att göra, annars kan vi nog inte leva ihop längre /patriotisk flickvän. Haha, skämt åsido men nu blir det alltså film efter detta mongolånga inlägg. Orkar ni läsa ända hit så har ni redan vunnit mitt lilla hjärta. Alltid något.

bokbindaren ida 2

Fredag, fredag, fredag, äntligen fredag! För fredag innebär helg, och det gillaz.

Idag var den andra och sista dagen av bokbinderi workshopen. Vi fick lära oss två versioner av en ny teknik som heter Coptic Binding. En som knyts igenom fram-och baksida, och så en där de limmas på istället.

Den här tekniken tog väldigt lång tid, och det var därför vi spenderade en hel dag med bara två böcker. Det låter kanske inte så produktivt, men det var mycket pill och lirkande, och stilen ser lite ut som en virkning när man kikar på den.
Vilket ni kan göra nedan.

Mina två böcker, en liten grön där fram- och baksidorna är fastsydda, och så den lila där de limmades på.


Närbild på den lilla gröna, det är bara de två i mitten där man kan se virk-effekten, de två ytterst blir vanliga stygn typ. Just den här boken blev ganska slapp, hehe, var lite svårt att spänna och sy samtidigt.


Men med lite övning så gick det bättre, som på min lila bok här. Här använde jag 6 virk-rader och två yttre eftersom att den var ganska lång.

Jahapp då kan man minsann binda böcker. Kanske borde börja göra scrapbooks eller ett litet album åt mina lomography bilder. Synd att man inte har en polaroid kamera.

Men nu är det som sagt helg, och jag har fullt upp imorgon så jag får väl gå och utnyttja det sista fredagsmyset innan det blir lördag då. Eller det har varit lördag i en timme och 40 minuter redan, men jag får väl fuska lite :)

mat-start på dagen

Laddar upp inför ännu en bokbindar-dag med gårdagens lunchbilder, då jag bara har en torr bulle att förtära till frukost idag...

Åt för första gången på cafét som ligger precis mitt emot skolan, har bara varit där en gång tidigare och då blev det bara varm choklad. Mucho mysigt.


Café Caffeinees med mysig, fransk inrednging. Men missade så klart att fota det.


'Baked rice' (typ macaroni n cheese fast ris?) med liten spröd kyckling och mini-sallad.

Uhh nu kurrar det i magen, kanske dags att bege sig.

bokbindaren ida

Ojojoj vilken lång dag jag haft idag.

Eller ja, alla dagar är ju lika långa, men de känns ju längre om man inte ligger och sover i 14 timmar, utan går till skolan efter 5 timmars sömn och spenderar hela dagen där på book binding workshop.

Eller bokbinderi verkstad, som det kanske heter på svenska? Jaja, tufft var det i alla fall, sitta och vika paper, klippa, skära, göra hål på egen hand i alla papper med en lång sylvass nål (ibland en såg till och med), och sedan sitta och sy ihop olika varianter att binda böcker på.

Väldigt lärorikt och intressant, och nästan lite kul på det med, men gosh vilken värk man har i händerna nu. Inte bara där man lyckats hugga sig själv med nålen, utan då man försökt tränga igenom den tjocka tråden genom de små, små hålen och gång på gång sitta och vicka och lirka tills fingrarna domnat.

Men visst var det värt det, fick lära mig hela tre varianter idag, de första två var väldigt lätta, och den tredje tog mig över två timmar att bli klar med, och ändå var jag en av de första.

Tog några små bilder i alla fall, för er som vill se mina fantastiska små verk... Jupp.


Binding in progress, två versioner av 'Japanese Stab Binding' - ettan är den fula, röda längst upp (var bara texthäftet vi band ihop, passade inte på bild) och tvåan är en liknande variant fast mer advancerad, den med gröna blommor


Slutresultatet på tvåan. Helt okej för att vara första försöket eller, haha.


Den lite tuffare 'Kettle Stitch Binding', som låg och torkade då bilden togs, eftersom att tyget limmades på som omslag. Därav gummibanden liksom. Sydde ihop 12 sektioner, bestående av 3 vikta ark var.


Närbild på min lilla slutfiness, haha, som man egenligen kunde skippa men jag tyckte att det var fräckt. Undertill syns bomullsremsor som hör till binderiet. Binderiet? Aja.


Och så här der det ut när man öppnar en sådan bok, den kan alltså öppnas hela vägen till skillnad från de japanska varianterna innan. Ni kan även se de orangea stygnen där mellan två sidor.

Så imorgon blir det mer bokbinderi, från klockan tio till fem igen, nya varianter att lära sig och fler fingrar att tappa känslen i antar jag. Så istället för att ligga här och knappa på tangenter så ska jag nu ta en liten paus pch vila upp de små stackarna istället.

mörk + vit

Finns det något godare än att avnjuta mörk choklad tillsammans med vit choklad?

Jag har många mörka choklad-favoriter, Lindt med havssalt är en som jag absolut fastnat för, men jag älskar att bara sitta och sutta på en riktigt mörk chokladbit tills den smälter i munnen. Men när det kommer till vit choklad är jag lite mer försiktig.

Det är ju så hemskt gott, men sliskigt sött och blir alldeles för mycket efter bara en liten bit. Men när jag blandar de två tillsammans så kan jag äta hur mycket som helst. Mycket farligt :p

Mina nya favoriter är mörk och vit choklad från japanska Dars, som jag lägger ihop och suttar på i flera minuter tills de smälter bort i världens godaste smak i munnen. Har lyckas frälsa Akira med som annars inte är så förtjust i mörk choklad.

Om nom nom vilket perfekt kväll/nattsnack, men man får försöka äta med måtta.

Eller nä, jag tar nog några bitar till faktiskt :)

save our stripes 1

Jajaja, nu har jag satt morrhår på första tigern så här kommer bild på den.
Och mitt tema är som sagt 'save our stripes', så jag lägger fokus på ränderna som vittrar bort på 3 olika sätt. På den första (ovan) så spricker ränderna, och smulas liksom sönder.

Senare så kommer de att bli vykort, frimärken, poster och kanske pins om de ser bra ut i så pass liten storlek. Vi får se vad jag bestämmer mig för, men vet redan nu att det kommer att bli vykort och frimärken, på min lärares begäran.

Logon kommer också att finnas med på bilderna, missade att lägga på den precis.

14h

Det senaste dygnet har jag sovit ca 14 timmar. Undrar om jag börjar bli sjuk?

Skönt att vila ut, synd att slösa bort livet på sömn hoho. Men jag fick i alla fall komma ut i 'friska luften' (som oftast inte är så himla frisk här i trafikstockningarnas huvudstad) och äta en god hamburgare. Den var gjord på malaysiskt Ramlee kött, vilket är mitt absoluta favoritkött när det kommer till burgers. Önskar att jag kunde ta med mig ett gäng hem, men känns inte så fräsht eller säkert när det kommer till frysvaror hehe.

Fick också prata med min käre bror och Maria på Skype, och så fick jag en liten stund med Noah med, Liam låg och sov :)

Fast Noah sa inte så mycket, det brukar man ju inte göra när man är 6-7 månader, men han skrattade glatt enligt Lucas. Så jag är nöjd hähä.

Annars har jag jobbat lite på mina tigrar inför min tiger-kampanj i skolan, tror jag nämde den innan? Save our stripes heter den i alla fall, 2 är relativt klara, men den tredje saknar nosparti. Så fort jag är klar med det blir det väl någon bild.

Kan lika bra jobba på det nu, hur ska jag kunna somna inatt liksom?

oh man, oh man

Hohihuhehä, är på dålig humör, här kommer en bild istället.

Den enda mannen i mexikanska samlingen, skapad i gråskala.

Efter denna så får jag nog lägga upp andra designer istället, de få som finns kvar av de mexikanska damerna är inte så roliga.

happy deepavali!

Idag börjar 'the festival of lights' eller deepavali som det så fint heter. Kallas också devali. Det är en indisk högtid som firas i väldigt många länder fast Indien och Nepal är nog de där festivalen har störst betydelse. Festivalen varar i 5 dagar.

Ska jag vara helt ärlig så vet jag inte vad det innebär, bortsett från att det är ljusets högtid, att man hittar en massa indiska sötsaker (väldigt, väldigt söta), indiska filmer på tv och vackra konstverk i alla malls som skapats av färgglatt ris eller pulver.

Men enligt wikipedia så innebär deepavali det här:

" Diwali (deepavali) är en större hinduisk religiös ljusfest, som firas till minne av guden Ramas återvändande från exil. Motsvarar Nyår.

Diwali är ljusets högtid och den pågår under fem dagar kring nymånedagen i den hinduiska månaden kartika. Högtiden infaller i slutet av oktober eller början av november och är en av Indiens viktigaste högtider.

Man firar Ramas återkomst efter att han har levt i exil i 14 år med sin fru Sita. Alla invånare tände ljus över hela staden för att visa att man välkomnade Rama hem till Ayodhya. Det är en dag då man ska känna glädje och vara snälla mot varandra. Man ska bli av med sin vrede och svartsjuka. "

Ja ungefär så ser det ut i alla fall. Dock så firas det inte bara av hinduer, utan även jainister och sikher. Vet detta eftersom att en av mina nära vänner i skolan är sikh. Det finns inte ens en svensk wikipedia om dem, men det är i alla fall dem som ofta kommer ifrån Punjab, har ljus hy och där männen ofta bär turban.

Har inte varit ute idag för att se firandet, men jag tog några mobilbilder förra helgen då de redan hunnit dekorera:


Färgglada påfåglar inne på BB Plaza.


Närbild på dem.


Happy Deepavali inne på Pavilion.


Skapad av min skolas rivaler, Limkokwing :)

Alla malls här dekoreras inför varje högtid, jul, kinesiskt nyår, ramadan, hari raya, deepavali osv osv. Jag tycker att det är väldigt fint att de tar vara på så många olika kulturers högtider.

Det är ofta vädligt vackra och dyra dekorationer som tagit hela natten innan att skapa. Ja när något byggs om eller dekoreras här sker det alltid nattetid, så att man kan njuta av det direkt dagen efter :p

är klockan 9 mån tro?

Testar ett tidsinställt inlägg för första gången, så om det funkar så borde klockan vara 16.00, malaysisk tid - 09.00, svensk tid :)

Ännu en mexikansk dam, skapad av enbart två färger - orange och lila. Sedan har jag lekt med transparens för att få fram nya nyanser, som hudfärg, skuggor osv.

hemresan

Har lite ont i lillhjärtat just nu, men jag ignorerar och lägger upp mobilbilder från dagens hemresa, som lovat:


Var ganska trött så jag glömde att fota inuti, så det blev bara på stationen under mitt mellanstopp, trafiken under stationen (för att visa hur högt upp tåget går) och solnedgången. Gillade den gröna glaskupolen, eller whatever material den var.

Har tupplurat 3 timmar efter skolan så nu är jag lite seeeg.

torsdagsupdate

Flaskan gick hem, yaay. Skönt, då var ju det avklarat. Fick några tips som jag kan jobba på innan jag använder den i min portfölj, men annars verkade läraren nöjd - och då är även jag sjukt nöjd.

Annars då, sitter och har paus i Advertising Design just nu, har precis lämnat in ett projekt där vi skulle göra ett event booth/eventbås i 3D för läsk. Jag gjorde Dr Pepper, så bilder på det kommer kanske upp senare.

Har precis pratat med min skolkmrat Tanya, som kollat på 'the girl with the dragon tattoo' eller män som hatar kvinnor, som den heter på svenska. Jag har ju själv inte sett dem än så hon ska föra över den till mig så kan jag se dem med Akira med engelsk eller indonesisk text. Tydligen så var det en fantastisk film, fast hon verkade förvånad att den var så ocensurerad, haha.

Men nu har läraren kommit tillbaka så lektionen fortsätter ett tag till och sedan ska jag ta tåget hem. Eller LRT som det så fint heter. Alltså de små tågen/spårvagnarna som går under marken, eller högt ovanför. Kan fota ju, om det skulle va intressant att se.

Sedan ska jag tupplura när jag kommer hem, mmmmhm.

mexikanska damerna returns

Kom på att jag missat att lägga upp resten av mina mexikanska damer, passar ju bra att fortsätta såhär efter halloween och allt det. Om det fortfarande finns intresse för dem, annars får nu titta bort... nu!

Dam nummer 10, en av mina personliga favoriter.
Vet inte varför faktiskt, kanske pga hennes ögon.

Ardor Glögg

Här kommer lite bilder på min glöggflaska, Ardor, som jag designade som det första projektet i packaging design. Min flaska som först var en enda mess, som jag sedan lyckades rädda till stor del.

Lite sista minuten och med mycket stress, men nu har jag i alla fall fotat inför presentationen imorgon.

Har ju ändrat på designen istället för att göra det som min lärare rekommenderade, men jag hoppas på att hon blir nöjd ändå. Det är ju trots allt bara det som räknas, hoho :|

Glögg goes pippifågel.


Ardor (engelska) betyder värme och passion. Tycker minsann att det passar in på glögg.


Hela flaskan. Anledningen till att allt lutar är för att jag körde på ett dieline-inspirerat photoshoot. Dieline är en sida där up and coming designers postar sina vinflaskor osv.


Fågelformade taggen, eftersom att min text inte skulle stå på labeln, den är ju full med fåglar.


Två vinklar på min label. Ändrade planer som sagt, blev ett svart papper runt med ett genomskinligt klistermärke i form av grenar (som fick klippas ut med laser) och sedan små fåglar med flärpiga fingar jag själv klippt. Relativt neat också, not.


Närbild som jag fått photoshopa, så illa var det, hehe.

Nä men då var det ju bara att ge sig på nästa läxa då. Hejdå sömn, vi får ses en annan dag :|

RSS 2.0