So:ndagsupdate

Liten na:tt update idag, i veckan har det blivit fler designer, Akira har aldrig varit sa* produktiv som na:r jag hja:lper till, och det a:r va:l ba*de bra som underha*llning och fo:r ekonomin :) Annars kom det mo:bler till den andra la:genheten iga*r, fin-fin soffa med fin-fint soffbord och en fin-fin tv-ba:nk (allt a:r svart, ser na:stan ut som om jag valt det haha). Sa* nu a:r det i princip kart fo:r inflyttning, Akiras pappa a*kte till London idag, stannar tva* veckor, och na:r han kommer hem kommer hans gamle japanske professor och hans fru som ska bo ha:r en ma*nad eller sa* samt so:ka jobb pa* na*t universitet. Sa* na:r de kommer sa* kommer de bo i det rummet jag sa* tacksamt fa*tt bo i nu i snart 3 ma*nader, och da* blir det dags att flytta in i den nya la:genheten :) Inte mig emot, ska bli sko:nt att inte beho:va vara sa*da:r glad och social och se fin ut hela tiden, och lite mer privacy kanske. Annars tycker jag att det har varit himla trevligt att bo ha:r fram tills nu, kunde nog inte hamnat hos en trevligare familj bortsett fra*n mig enga da* sa* klart :)

Pa* tal om det sa* a:r det ju mors dag idag, lav jo mams<3

Och imorgon ska jag fo:rso:ka fixa student visum sa* att jag slipper a*ka till Singapore redan eftersom det a:r lite dyrare da:r. Sedan blir det bio och kanske lite fler bilder fra*n KLCC :)

Ida mitt i veckan

Iga*r fyllde min ka:ra bror a*r, grattis grattis din todde! :) Kan avslo:ja redan nu att jag inte ko:pt na*got till din nya la:genhet, utan snarare underha*llning i form av en liten handgjord tra:groda som man ha*ller i bakbenen och sedan drar en pinne o:ver ryggen sa* att den la*ter PRECIS som en riktig groda! Om man go:r det ra:tt da*, du fa*r o:va :) (Anledningen att jag kan skriva detta i bloggen a:r fo:r att jag redan avslo:jat detta fo:r ja:ttela:nge sedan, annars a:r man lite utav en partypooper na:r man avslo:jar sa*nt i en blogg). Kanske ko:per na*t annat till dig med som jag inte ta:nker bera:tta, men denna var min favorit i alla fall :D *Krrrrk krrrrrk*


(Grattis Lulle, lol :P)

Annars da*, ga*rdagen blev en liten mysdag pa* KLCC och Pavillion med Subway och bio, Angels and Demons. Blev lite turistb ilder vid KLCC och sedan traskade vi runt lite i staden. Efter det fick jag hja:lpa Akira med sina designer, fra*n att ha haft i princip 2 designer pa* 2 veckor sa* har nu plo:tsligt hur ma*nga band som helst ho:rt av sig efter t-shirt designs. Sa* ista:llet fo:r att beho:va tacka nej till ma*nga av dem har jag sta:llt upp :) Ida som grafisk designer, la*ter inte helt fel haha. Har la:rt mig hur mycket som helst nu under tva* dagar na:r det kommer till att fa:rgla:gga och anva:nda Adobe Illustrator, vilker jag a:nda* beho:ver kunna anva:nda i skolan senare. Sa* va:ldigt bra att fa* o:va lite nu fo:r min del. Min uppgift blev en T-shirt design fo:r ett hardcore band fra*n Nya Zeeland, "Ourfallen". De ville ha armar som go:r hardcore pose, fast de skulle tillho:ra en zombie, haha. Big challange fo:r mig som brukar rita lite "vackrare" bilder. Men jag antog utmaningen och det resulterade i att ga*rdagen gick a*t att skissa, skissa och skissa. Bandets merch-ansvarig var o:verlycklig na:r han fick se skissen, och det betyder klartecken fo:r outline och fa:rgla:gga, vilket jag hann med idag. Resultatet hittar ni nedan, steg fo:r steg. Inte sortens bild som fa*r ens mamma att gra*ta av stolthet, men sedan var det ju inte min id'e heller, trots att jag tyckte den blev sjukt mycket coolare a:n jag fo:rva:ntat mig, speciellt efter att fa* ha lekt med fa:rgerna lite. Bra att o:va det med, ta direktiv av andra, oavsett om du a:r intresserad av det som ska designas eller inte, och a:nda* go:ra det bra.


(1. KLCC, 2. Jag ser va:ldigt scary ut, 3. Ida @ KLCC, 4. Akira @ KLCC)


(1, 2. Valstatyer som imponerade pa* mig, KLCC park, 3. Akira, KLCC park)


(1. Eldig kille vid BB Plaza, 2. Veggie Delight, min nya favorit, 3 &4. So:t bil inne pa* Pavillion)

Ourfallen t-shirt design


Steg 1. Skissa, visa bandet eller ansvarig
Steg 2, Outline, scanna in och...
Steg 3. Fa:rgla:gg, la:gg pa* logon. Done :)


Sa* ja, nu har den skickats till bandets merch-ansvarig, och fa*r va:l ho:ra deras respons imorgon. Och sa* bad Akira om vi kunde fa* ett expemplar sedan na:r de tryckts upp (han ka:nner killen sedan innan) och i sa* fall kan jag ha den som bevis fo:r min fo:rsta professionella t-shirt design :D Fick fin-fin respons fra*n ba*de merch-killen sa* jag ka:nner mig ganska stolt fo:r tillfa:llet, vilket a:r anledningen att den hamnar pa* bloggen da*, haha.

Fo:rsta middagen, noodles in a cup

Annat som har ha:nt a:r att man a:tit sitt fo:rsta ma*l i den andra la:genheten, lyxigt va:rre ;)


(1. Lyxmiddag, nudlar och vatten, 2. Fullproppat kylska*p, 3 & 4. Fullproppat ko:k)

Sa* ga*r det na:r man bara har en vattenkokare och ett kylska*p.
(Detta var innan resten av elektroniken kommit in i lagenheten)



Fo:r o:vrigt har jag smygfotat grannens bil...



Nu kan du sta:nga munnen Lulle :P

Ma*nga gurkor i Malaysia

Eftersom jag inte har na*got annat att skriva om (eller go:ra) fo:r tillfa:llet sa* ta:nkte jag dela med mig av lite ono:dig fakta som jag a:r sa* himla bra pa* (menar na*gra).

Vakterna ha:r pa* omra*det, och de flesta condominium omra*den som a:r va:rda att vaktas, a:r allihopa handplockade fo:re detta soldater fra*n na*got som heter Gurkhas (jag kallar dem gurkor).

Gurkhas a:r ett folkslag fra*n Nepal och mest ka:nda som skickliga soldater a:nda sedan brittisk-indiska arm'en under Brittiska Imperiet. Nu finns de med i ba*de brittiska arme'n och indiska arm'en. Ex-gurkor, alltsa* ex-soldater, kan t.ex. hittas i Singapore i en speciell polisstyrka, eller sa* vaktar de viktiga byggnader, eller jagar terrorister. I Hong Kong flyttar ma*nga ex-gurkor med sina fmailjer och startar egna privata Security-fo:retag. I USA ansta:ller man Gurkha vakter till 'the US Navy', alltsa* USAs sjo:fo:rsvar. Och ha:r i Malaysia a:r de Gurkha soldater, och de som inte vill vara det, eller som pensionerar sig, blir ista:llet sa:kerhetsvakter som va*ra egna ex-gurkor da:r nere pa* omra*det. Speciellt vanligt a:r det ha:r i KL, och om ni fra*gar mig tycker jag att de a:r ma*nga ga*nger trevligare och artigare a:n poliserna ha:r, vinkar och ler go:r de alltid med. Veva:pnade a:r de inte, men sa:ker ka:nner man sig minsann efter att man la:rt ka:nna deras fo:rflutna. Det jag tycker a:r lite synd a:r att om det sker ett inbrott eller liknande avskedas alla pa* studs, och sa* ansta:lls ett helt nytt ga:ng ex-gurkor.

Intressant va:rre :)

Slo: vecka, igen

Jaha, internetet a:r vad det a:r fo:r tillfa:llet, och mobilna:tverket har varit a:nnu va:rre. Nu funkar det bra i alla fall, och internetet funkar a:ven det, bara lite slo:are a:n det ska. Fa*r passa pa* att skriva lite i alla fall.

Blev lite besviken na:r jag uppta:ckt att jag inte tagit sa* ma*nga bilder som jag trott, men jag har heller inte hittat pa*n sa* hemskt mycket. Stack till the Curve tidigare i veckan bara fo:r att kolla runt, blev ett litet beso:k pa* IKEA igen fo:r att shoppa loss de presentkort vi fa*tt na:r vi handlat sist. Sedan a*t pa* Waroeng Penyet, restaurangen vi firade min fo:delsedag pa*. Blev Lele Penyet den ha:r ga*ngen, tillplattad catfish :) Tusen ga*nger godare a:n det ser ut kan jag intyga om.



I torsdags for vi till Carrefour och fixade allt elektroniskt och ko:ksredskap och sa*nt, och efter det blev det Hartamas med Akira och hans pappa, vilket var va:ldigt la:nge sedan sist. Blev lite satay och Teh Tarik. Tidigare under dagen hade jag och Akira a*kt till Putrajaya, "den nya staden". Inte sa* gammal precis, grundades 1995 na:r regeringen flyttade ut fra*n KL, sa* nu ska Putrajaya vara en slags administrativ huvudstad i Malaysia. Va:ldigt olikt KL, ba*de utseendema:ssigt och funktion, inte sa* hemskt mycket underha*llning precis. Men det var roligt att se, sedan fick jag a*ka riktigt ta*g fo:r fo:rsta ga*ngen ista:llet fo:r monorail, vilket var en upplevelse i sig med ba*de halvlyxiga sa:ten och tv-ska:rmar o:verallt. Fin-fint :) Senare pa* kva:llen for vi till Carrefour och fixade allt elektroniskt och ko:ksredskap och sa*nt, och efter det blev det Hartamas med Akira och hans pappa, vilket var va:ldigt la:nge sedan sist. Blev lite Beef Satay och Teh Tarik.



Och sa* iga*r, fredag, kom Jaka och umgicks, blev pizza, film och tv-spel, myyyys. Idag har jag inga speciella planer, fa*r se vad vi hittar pa* :)

malaysia fail

on/off internet + inget mobilt na:tverk = heja malaysia

kan alltsa* inte uppdatera bloggen just nu...

FAIL!

Info:r helgen i Shah Alam

Latis-Ida heter jag, men en da*ligt uppdaterad blogg, suck...

Men helgen kommer att spenderas i Shah Alam, sa* fo:rhoppningsvis har jag na*got kul att skriva om na:r jag kommer tillbaka :)

Pusshaj

Dyr post

RM199 att skicka dokument till Sverige med express, watafak :(

Fo:delsedagen + helgen

TORSDAG

Pa* torsdagen, min 20-a*rs dag, ha:nde inte sa* mycket dagtid. Eftersom jag inte go:r en stor grej av min fo:delsedag ha:r sa* beho:ver ju ingen annan det heller. Sa* det blev lite utav en latisdag, men en trevlig sa*dan. Pa* kva:llen blev jag uppvaktad av familjen Awangga pa* indonesisk restaurang vid ett nytt omra*de fo:r mig, The Curve, alldeles brevid 1 Utama och IKEA :) Restaurangen hette Waroeng Penyet, vilket betyder 'the squashing restaurant', med god anledning. De a:r na:mligen experter pa* tillplattade ra:tter. Ja just det, tillplattade.. Tillplattad kyckling, tillplattat no:tko:tt, tillplattad fisk, tillplattade ra:kor, tillplattade ko:ttbullar, tillplattade kycklingvingar, tillplattad tofu, a:gg, tempe.. you name it. Visst hade de andra ra:tter med, men jag testade tillplattad kyckling i alla fall :) Och Gado-gado, som jag vet Ingo gillar om jag minns ra:tt? Skannade menyn i alla fall :)




(1. En 20-a*rig Ida med makarna Awangga, 2 & 3. Waroeng Penyet med meny)


(En massa tillplattad mat, den sista a:r min till tillplattade kyckling)


(1,2,3. The Curve, fra:sigt omra*de, massvis med restauranger, 4. Ko fra*n Schweiz)


(The Curve)


(Den scannade menyn, click click)

Da:r satt vi nog en timme och sedan var det vanlig kva:ll igen, hem och glo pa* film osv, skulle upp tidigt pa* fredagen. Men trevligt var det i alla fall, fint sa:tt att fylla 20 a*r pa*, enkelt och fint.

FREDAG

Fredagen bo:rjade tidigt med att ta monorail till Wangsa Maju, en lite mindre fancy fo:rort med en massa sma* affa:rer och la:karkliniker. Jag var da:r fo:r en liten ha:lsokontroll, ifall jag skulle bo:rja plugga eller sa*, hehe. Sa* ja, det enda man beho:ver a:r sitt pass och sedan kollar de allt om man o:nskar. Urinprov, blodprov, ro:ntgen till och med. La:ngd, vikt, syn, osv osv. Det var spa:nnande att ro:ntgas i alla fall, har jag nog aldrig varit med om vad jag kan minnas. Da:r hittade vi ocksa* en liten fullproppad spel-affa:r. Ha:r finns massor med pirat affa:rer, antar att folk inte laddar ner lika mycket som hemma, plus att staten inte kan go:ra mycket a*t det eftersom maffian a:r inblandad i det, hahah. Men ja, tog na*gra bilder da:r, sedan begav vi oss hema*t. Alif och Joe kom och ha:lsade pa* fo:r att fixa Alifs laptop, men jag traskade iva:g mot gymmet en timme, och sedan blev det latiskva:ll med pizza och film fo:r att a:ta upp kalorierna jag precis joggat av mig.


(Den lilla affa:rsgatan i Wangsa Maju)


(Fullpackad spelaffa:r, piratstyle)


(1. Akira shoppar loss, 2. Utsikt o:ver KL, WM station, 3. Domino's, ba:sta pizzan jag a:tit, ever)

LO:RDAG

Iga*r ha:nde absolut ingenting. Det var na*t sa* otroligt varmt och jag ka:nde mig tro:tt och tung hela dagen. Akira var sjuk och jag lagade Mi Goreng och Teh Tarik a*t oss pa* egen hand fo:r fo:rsta ga*ngen. Ba*da beho:ver i princip bara lite hett vatten och ro:ra runt, men jag a:r stolt a:nda. Datorspel fra*n ga*rdagen, TV, middag fra*n cafe'et da:r nere, sova.

SO:NDAG

Idag ha:nde lite mer. Efter lunch begav vi oss allihopa till den nya la:genheten vi a:ntligen fa*tt nycklarna till i Sri Putramas 2. Mitt framtida hem ha:r :) Riktigt riktigt fint! Ljust, stort, fra:scht, och va:ldigt dyrt har jag fo:rsta*tt, haha. Men inte fo:r min del som tur a:r. Tjejen som bott da:r innan, som nu flyttar till UK, har som tur a:r va:ldigt bra smak. Ljusa stora ytor, IKEA lampor, mo:rkt modernt ko:k. Heaven. Tog massor med bilder, a:ven pa* omra*det, poolomra*det, gymmet, allt var som Sri Putramas 1 fast 10 ggr ba:ttre och modernare, och aningen lyxigare.


(1. Vardagsrum, 2. Utsikten, 3 & 4. Mitt rum :D Sto:rre a:n det ser ur ha:r hahah)


(1. Hallen, 2 & 3. Ko:ket, ha*l i va:ggen, 4. Utsikt fra*n ko:ket mot vardagsummet))


(1 & 2. Badrum, 3 & 4. Do:rren, grannarna brevid a:r koreaner fick jag ho:ra)


(Poolomra*det! Med fin-fin utsikt)


(Omra*det, fler fiskva:nner)


(1. Supermarket, 2. Bordtennis, 3. Billiard room, 4. Caf'e)


(1. Inomhuslekplats, 2 & 3. Gymmet, 4. Utomhusbar fo:r festliga tillfa:llen)

Dock a:r la:genheten tom pa* mo:bler, sa* vi begav oss ut pa* mo:beljakt i va:rmen. Akira insisterade pa* IKEA, vilket jag tyckte la:t billigt och bra. Fel fel fel. Mycket dyrare a:n jag trott. Men da:r blev det shoppat 2 dyra vita glansiga garderober, one for me, one for you. Mer a:n sa* ville maninte spendera da:r fo:r tillfa:llet, sa:ngar kollade vi pa* pa* ett annat sta:lle, men inte besta:mt a:n. Kommer att beho:vas innan jag flyttar in i alla fall, om jag inte ska testa pa* lite sta*ende sovposition i garderoben.


(1. Sa:ngjakt, 2 & 3, IKEA precis som hemma, 4. Hemla:ngtan much? Min sa:ng i fjoll-form)


(1. Korv, glass, curry puff, 2. Svenska ko:ttbullar, 3. 'A taste of Sweden', 4. Fa:rdigshoppat)

Sedan blev det varmkorv och glass sa* klart, inget IKEA-beso:k utan det. Men Ida + varmkorv = inte sant, sa* jag tog en god Curry Puff ista:llet, na*got man inte hittat hemma. Bortsett fra*n det var Kuala Lumpurs IKEA na:stan identiskt med det hemma i Malmo:, lustigt nog.

Nu blir det latiskva:ll igen, och imorgon har jag en massa brev att posta.
Pa* a*terseende :)

Ida - 20 a*r :D (malaysisk tid)

Fo:r endast 2,5 timmar sedan (malaysisk tid) fyllde jag hela 20 a*r!

Har inte hunnit sma:lta det a:n, eller funderat pa* det sa* mycket ens. Men i alla fall, det blev jag uppvaktad genom ett telefonsamtal med fantastiskt fin sa*ng fra*n pappa och Lucas alldeles prick midnatt, och sedan en lika fin gratulationssa*ng fra*n Ingo 15 min senare :) Och sa* fina sms fra*n va:nner fa*r ej glo:mmas! (Svarar imorgon, min credit tog slut!)

Jag hade na:stan sja:lv glo:mt att det var min fo:delsedag nu om familjen inte pa*mint mig innan. Sa* nu va:ntar jag som ett barn pa* julafton pa* ett paket med svenskt godis fra*n la familia. Och det SKA komma fram. Annars ska jag leta upp varenda brevba:rare i va:rlden som ro:rt vid mitt fina paket, och jaga dem tills jag har paketet i min famn den ha:r ga*ngen. Eftersom mitt pa*skpaket blev kidnappat, tragiskt nog, sa* blir jag mycket besviken om samma o:de va:ntar mitt fo:delsedagspaket. Ush na:, det ska komma fram, annars kommer jag aldrig va*ga skicka eller ta emot na*got under tiden jag bor ha:r. Och hur ska jag klara mig sa* la:nge utan Ahlgrens bilar och Truly Juicy? :(

Imorgon (idag, efter att jag sovit) ska min fo:delsedag firas med fin-fin middag. Familjen Awangga (som de inte heter, men jag ta:nker fortsa:tta kalla dem det a:nda* fo:r det a:r fint) ska bjuda med mig pa* en speciell indonesisk restaurang, sa* det ser jag fram emot, trots att jag sagt att jag inte beho:ver na*gon uppvaktning, de har bjudit mig pa* tillra:ckligt redan (ja lite o:dmjuk fa*r man vara). Men jag ser faktiskt hemskt mycket fram emot det, och ska fo:rhoppningsvis skriva mer och la:gga upp bilder imorgon om jag kan.

Sa* ja, bums i sa:ng fo:r min del, sa* ho:r jag av mig imorgon igen, pa* min riktiga fo:delsedag, svensk tid :)

Malaysiska regler + kollektivtrafik

Pa* Kuala Lumpurs LRT och Monorail a:r mycket fo:rbjudet...



FO:RBJUDET
1. Ro:kning
2. Att a:ta och dricka
3. Skra:pa ner
4. Tuggummi
5. Affischer (sa:tta upp)
6. Farliga material
7. Djur
8. Cyklar (men bilar ga*r bra, hah)
9. Ta med fo:r mycket last ??
10. Spela musik
11. Att tigga (nahw , det go:r de utanfo:r ista:llet)
12. Sta* och ha:nga (HAHAHAHAHA)

Malaysianer a:r fo:r roliga med alla sina regler..

Och regler ga:ller inte bara da:r, taxi har minsann sina regler de med :P



Malaysiska regler + kollektivtrafik = underha*llning fo:r en viss Ida :)

Uppdatering - Spaceship PC

Vad sa:ger du nu da* Lulle?
Hade du kunnat somna med ett UFO i rummet? :P


Boys n their toys

Anledningen till att Akira a:r pank nu,
hans dator ser ju ut som na*gon utav bilarna i Fast & Furious inva:ndigt eller na*got..



Killar... Jag vet inte ens om det a:r coolt eller trams. Na*got fo:r Lulle?

Och det a:r inte o:ver a:n, ska ko:pa fler fa:rgglada fla:ktar imorgon. Suck.

Bloggstund har guld i mund..

Hej igen, jag lever minsann fortfarande :)
I alla fall efter tre antibiotikakurer och tva* la:karbeso:k senare, sa* ma*r jag faktiskt a:ntligen bra.

Sa* nej, mitt liva har inte sett sa* hemskt ha:ndelserikt ut pa* sistone, men jag kan ju bera:tta om det lilla jag gjort sa* att det inte tar a:nnu en vecka innan jag uppdaterar bloggen igen..

Samma dag som jag skrev i bloggen senast a*kte jag iva:g till mitt fo:rsta la:karbeso:k, fick utskrivet antibiotika fo:r tre dagar. Men ja, FAIL, a*ter tioll doktorn pa* torsdagen, ny doktor, ny kur, fem dagar med starkare medicin. Sa* ja, ma*ndag, tisdag och onsdag gick a*t att stanna hemma och tycka synd om sig sja:lv, fick sett en massa filmer och hja:lpt till att designa en CD-layout a*t ett australiensiskt hardcore band. Annars inte mycket. Fick i alla fall hittat pa* na*got pa* torsdagen, efter doktorbeso:ket begav vi oss runt KL (vilket vi planerat a:nda).

Vi ho:ll oss mest i trakterna runt BB Plaza, Low Yat och Berjaya Times Square. Vid BB Plaza a*t vi  Nasi Ayam (kyckling och ris). Det la*ter inte sa* hemskt speciellt, och ser kanske inte sa* speciellt ut heller, men det a:r ba*de en stor favorit ha:r, och en av mina personliga favoriter med. Det var till och med sa* att na:r folk ropade "we want more! we want more!" pa* Misery Signals konserten, sa* ho:rde man plo:tsligt na*gon som o:verro:star alla med "WE WANT NASI AYAM!". Jag tycker fortfarande att det a:r lika lustigt, men det a:r jag det :) Gott a:r det i alla fall.

Sedan blev det Berjaya Times Square, som jag bara kan beskriva som ett sjukt, sjukt, sjukt stort mall. Och det a:r nog fo:rsta ga*ngen jag kan sa:ga att ett mall a:r fo:r stort, men jag kan inte riktigt njuta av ett ko:pcentra jag gissar pa* skulle ta en vecka att ga* igenom om jag spenderade en minut i varje affa:r. Och det go:r att jag ka:nner mig stressad ista:llet. Men vi beso:kte i alla fall Krispy Kremes deras fo:rsta launching i Malaysia, sa* alla fick varsin gratis donut :D Gillar inte riktigt donuts, men om jag gillat dem sa* hade dessa varit mina absoluta favoriter :) Akira var o:verlycklig i alla fall, det var en stor del av hans kost na:r han bodde i Australien, sa* de var efterla:ngtade.


(Tva* dagar efter Krispy Kremes launching, ko:n var na*got la*ng, och man fick gratis donuts)

(2 gratis, ko:pte 2, en med Strawberry Cheesecake smak, en med Oreos)

(Berjaya Times Square, EN DEL av ko:pcentrat, fo:r stort att orka fota allt..)

Fredagen blev en innedag, inte mycket att sa:ga om den fo:r jag minns inte riktigt, bortsett fra*n att jag spelade God of War pa* PS2, haha. I lo:rdags a*kte vi tidigt med Akiras pappa till Low Yat Plaza fo:r att fixa Akiras dator ytterligare, han skulle sa:tta i en fla:kt och slutade med att han bytte ut hela "skalet", sa* nu kan man se bla*a neonlampor och sa*nt trams lysa igenom. Lucas hade sa:kert gillat det, han gillar ju ocksa* sa*nt trams. Efter det a*kte vi med fo:ra:ldrarna till Shah Alam fo:r att a:ta och koppla av lite innan vi begav oss hema*t igen. Skulle upp tidigt idag ju :) Testade i alla fall pa* en ny trevlig ra:tt med ett lika trevligt namn, Mi Kung Fu.


(Mi Kung Fu, phuuuuh!)

Upp tidigt som bara den imorse, ja efter att ha bott ha:r i snart tva* ma*nader ka:nns det sjukt tidigt att ga* upp klockan sju. Men eftersom man funkar som man go:r sa* blev det va:l halv sju, la*ng varm dusch och ingen frukost ista:llet. Sedan bar det av mot Genting Highland :D Hela familjen var med, inklusive Dimas familj (Akiras bror). Genting Highland a:r en stad kombinerat med no:jesfa:lt, hotell och casinon. Men vi var da:r fo:r no:jesfa:ltet. Redan pa* morgonen blev jag uppmanad att ta pa* mig la*ngbyxor och en jacka, sa* jag tog sna:llt med mig min hoodie fall i fall, ta:kte att nog ska jag som svensk klara av lite ljummet va:der a:nda. Men ja, det visar sig att det faktiskt kan bli va:ldigt kallt i Malaysia, beroende pa* var man a:r. Och Genting Highland ligger uppe bland na*got som ser ut som sma* berg, har jag sett tidigare, just idag sa*g jag bo:rjan pa* ett litet berg som slutade med toppen go:md i ett moln. Sa* ingen stad i sikte, men jag njo:t av mycket annat att titta pa*, ett gro:nare Malaysia. Skog efter skog efter skog fick mig att fantisera om hur ma*nga apor jag sa:kert hittat om jag hoppat ur bilen : )


(Pa* va:g mot Genting, som ligger da:r uppe bland molnen)

Va:garna upp mot Genting pa*minde mig om de slingrande va:garna vi a*lte pa* na:r pappa ko:rde vilse under va*r roadtrip till Italien, fast na*got modernare va:gar. Sa* det var kanske tur fo:r min del att man inte fa*tt i sig na*gon frukost. Och ju ho:gre upp vi kom ju dimmigare blev det, tillslut kunde man knappt se fem bilar framfo:r sig pga den pa*ga*ende dimman, eller molnet vi befann oss i. Men vi hittade i alla fall fram till ett parkeringshus som inte var fullt, och sedan blev det Genting Highland underha*llning fo:r hela slanten! Var lite va:l kallt fo:r att ga* till utomhusdelen av no:jesparken, sa* vi ho:ll os inomhus. Akira ma*dde sa*da:r efter pga fo:r lite so:mn, och jag a:r inte sa* fo:rtjust i karuseller, sa* det blev mest Starbucks, Ripleys believe it or not museum och att busa med Iman fo:r va*r del. Men det var fantastiskt kul att vandra runt da:r inne, fullt med folk, barnfamiljer, cafeer, affa:rer, karuseller och berg och dalbanor pa* den relativt lilla ytan. Men full fart var da:r inne, ingen karusell stod still, ingen affa:r stod tom, och ingenstans att fa:sta blicken pa* na:r det finns sa* mycket att titta pa* pa* sa* kort tid. Men fota hann jag med i alla fall :)

 
(1,2,3. GH utomhus, utsikt, 4. Inomhus)








(1,2. Sma* kinesiska barn som stod och vinkade mot berg och dalbanan, 3. Dimas familj)


(1,2,3. Lille Iman, lite blyg i bo:rjan, 4. Akira med pappa, 5. Glada Ida @ GH, med Akira)


(1. En mindre glad Ida, emn lika so:t fo:r det, 2,3,4. Byte av hoodie, asian for asian)

 
(1. Dinosaur genom va:ggen? 2,3,4. Iman, pa* sista tittar han pa* berg och dalbanan)


(1. En av de ma*nga banorna, 2. Underha*llning, 3,4. @ Kenny Rogers)


(Sista av GH och sedan bar det hema*t, vi var na:stan lika tro:tta allihopa :P)

Sedan blev det Kenny Rogers Roasters som lunch, och sedan var det dags att bege sig hema*t. Men nu var dimman sa* tjock att de var oroliga att de skulle missa skyltar och ko:ra vilse pa* va:gen hem. Utsikten o:ver utomhusparken var la:skigt nog fo:rsvunnen, och bilarna framfo:r sig, ja hur ma*nga kunde man se i bo:rjan, kanske en eller tva*? Visst blev man lite nervo:s da:r bak i bilen (bi-du-bi-dam-dam) men vi tog oss mycket sakta men sa:kert hema*t. Med en kissepaus pa* ett sta:lle man kunde ko:pa kokosris i bambu, fota fota. Sedan hema*t, tupplur, middag och nu bloggstund. Sedan fa*r vi se, blir nog tidig nattning ikva:ll fo:r min del, kanske en film eller na*t om en stund. Och sedan ny vecka imorgon, samma vecka som den andra la:genheten hamnar i ha:nderna pa* familjen, mitt blivande hem ha:r :) Hoppas jag pa*, haha.


(1,2,3. Mitt i molnet, vart tog utsikten va:gen? 4. Kokosris i bambu)

Sa* ja, hati-hati allihopa, sa* ho:rs vi fo:rhoppningsvis snart igen nu na:r jag a:r frisker :)

RSS 2.0