har internet!

Men hinner inte blogga just nu, ville bara visa att fin-sminket åkt på.


Har foundation och puder och allt, peace på det.


Ser ni, ser ni?

Nä nu kommer det en massa gäster, dags att bege sig ner och vara social och sånt.

I will make it up to you med massor av bilder, mest på Iman dock, och lite Hari Raya-firande så klart.

har hittat in igen

Vart tog Ida vägen?

Jo hon har spenderat helgen i en liten, mörk 'design-upp-över-öronen-och-så-pms-på-det-bubbla'.

Ikväll försöker jag komma ur den med hjälp av Imogen Heap på högsta volym (okej nte högsta så här efter midnatt men medelhögt) och så en massa Oreos med smak av glass. Eller hur mycket glass det smakar vet jag inte, men de har en kylande effekt i alla fall, och så är de lila. Det räcker för mig liksom.

Imorgon rullar livet på som vanligt och på tisdag är det Hari Raya, som jag skrivit om tidigare. Det är typ Malaysias största högtid, och vi kommer att fira i Shah Alam. Förhoppningsvis så funkar internet, men gör det inte det så återkommer jag på onsdag.

Inte för att någon gråter av en bloggfri dag, har trots allt varit borta hela helgen.

Jag fick förresten en kommentar om hur jag får till mina skuggor i mina illustrationer, så självklart kommer det upp ett litet inlägg med mina heligaste tips (de få jag kan, hoho) fast det blir nog lite senare i veckan som sagt, om jag inte fått tid att göra det imorgon. Jag delar gärna med mig av det jag kan i alla fall, så håll utkik i veckan.

Men nu blir det som sagt omnomns och Imogen, med ösregnet utanför som bakgrundsljud. Myyys~


snö i malaysia

Nu har snart vecka åtta av den här terminen gått, vilket betyder att på måndag är det fyra veckor kvar. En månad liksom, helt sjukt hur snabbt tiden har gått.

När terminen är slut tar Joshua examen, och lämnar mig, Tanya och Penny kvar att ta examen i Mars/April. Känner mig självklart extremt sugen på att ta examen själv, slippa all skolstress som grafisk design elev, men också lite skönt att slippa CSN kanske.

Speciellt då det tar 5 veckor + att komma fram till något. Men under de första två åren klyddade det i alla fall inte en enda gång så man ska kanske inte klaga. Ibland är saker och ting lätt och ibland inte, men allra bäst hade det ju varit om man skitit pengar så klart.



En sak som lättar upp tillvaron är i alla fall paket från la familia, som jag nämnde igår. Hämtade upp det igår på lunchen, och blev otroligt glad av innehållet: två lindt choklad med havssalt, två påsar truly juicy och så två påsar bonbon, som tydligen är 'the craziest candy in town'.


Kunde inte hålla mig, utan slet upp paketet i bilen redan för att kika.

Tusen tack, älskade familia!

Senare på kvällen så åkte vi till Midvalley där bubba blev klippt - lite smårakad på sidorna och lång lugg. Han ville bli lite fin nu innan Raya på tisdag. Så fort jag har pengar blir det min tur. Mitt hår växer ju som ogräs sedan sist, och så vill jag bli lite mörkröd igen.

Efter klippet bjöd han på Snö, en ny milkshake shop.


Av namnet skulle man kunna tro att det är svenskt, men det är faktiskt ett malaysiskt företag. Snö går ut på att man själv väljer bas, smak och toppings.

Bas kan vara vaniljglass, glass med grönt te eller frozen yogurt. Några av smakerna att välja bland kan vara Kaffe, Honung, Nutella, Daim, Cadbury, Oreos, Kit Kat, Toblerone, Snickers, eller något fruktigt som banan, kiwi, äpple, mango, jordgubb. Sedan väljer man topping där de bland annat har nötter, mer choklad, strössel, marshmallows, vispgrädde, flingor eller puffar, ja till och med popcorn.


Smakerna påminner mig jättemycket om Soft som låg inne vid stortorget i Malmö innan. Där valde jag alltid Bounty, så det gjorde jag idag med, för att se om Snö håller måttet. Valde även vaniljglass bas och så marshmallows på toppen (fick något infall där).


Det blev i alla fall sjukt gott, så Snö kommer jag absolut att testa igen. Kul koncept också. Och så är personalen jättetrevlig och hjälpsam när man är lite osäker på vad man ska välja (inte som när jag skulle på subway första gången hemma) hoho.



Men nog om allt gott, imorgon har ja fullt upp med worksies, och så måste jag ta mig in till skolan för att ordna en massa åt csn som sagt. Ska bli kuuul...

Sedan är det helg i alla fall, men kommer att ha lika fullt upp för det. Har jag tur så hinner jag kanske ta ett dopp i poolen. Svalka både kropp och nerver.

post som väntar

Idag är min morgon godare (hej, ett morgoninlägg till), har sovit helt okej, inte helt igenmurade ögon, och inga galna apor på jakt efter min relativt korta man. Läs man, som i lejonman, inte som i min kille. Fast han är inte världens längsta han heller, men nu var det ju inte honom aporna ville åt.

Men i alla fall, idag är det onsdag, så det blir en massa workworkwok och senare idag ska jag sticka och hämta ut ett paket från la familia. Ääälskar att få paket, speciellt då de innehåller något gott från hemlandet. Omnomnom.

Senare ikväll ska jag följa med Akira då han klipper sig, och det kommer att bli väldigt kort kan jag säga. Ska bli spännande att se om ägghuvudet passar i det.

Ägghuvud heter förresten 'kepala telur' på bahasa. Det använder jag flitigt.

Själv är jag också i behov av att ett klipp, och speciellt färga, men får vänta tills ekonomin tillåter. Just nu har jag bruna rötter, svarta toppar, och så någon mellanfärg där det svarta bleknat och har mörka lila/röda/bruna nyanser ute i solljuset, efter den röda färgen jag hade innan jag färgade svart.

Det är inte finare än vad det låter.

Nä dags att ta på sig byxor och sätta igång då.

Photobucket

Bjuder på en gif där ni inte kan se min hemska hårfärg, däremot kan ni se min påminnelse om att hämta ut ett paket. Firar med mustasch.


crazy monkeys

Godmorgon på er, fast för min del är denna morgon är allt annat än god egentligen.

Har sovit jättedålig och bara drömt en massa konstigt. Bland annat så blev jag jagad av en flock galna apor som försökte slita av mig mitt hår, som just i drömmen var typ Rapunzel-långt, så att det skulle bli extra svårt att fly.

Avskyr drömmar där man blir jagad, man kan liksom inte springa snabbare än att det känns som att man står still heller. Panik.

Men ja, sedan vaknade jag upp med alldeles svullna, rinniga ögon. Var kanske allergisk mot dessa elaka mardrömsapor...

Har förresten ganska mycket att göra i veckan, men försöker blogga på så gott jag kan. Fast det blir nog ganska mycket designrelaterade inlägg i så fall. Idag blir det bara en massa jobb/design/jobb/design, men först en massa ögondroppar.

Dripp dropp, dripp dropp.

En piggare Ida, men ett gäng snällare apor.

plockar bär

Min kvällsfika består av lengkeng direkt från kvisten. Sitter och låtsas som att jag är ute i en vild djungel och plockar bär, det känns så organiskt på ett sätt.


Lengkeng finns inte med på wikipedia (min source for everything när jag inte vet hur jag ska förklara saker och ting) men på engelska heter det longan. I Malaysia heter det också longan, lengkeng är det indonesiska namnet. Men lättast att komma ihåg är matakucing, vilket betyder kattögon. Fast jag undrar hur de tänkte då de kom på det smeknamnet...

Det är ungefär som lychee eller rambutan, fast lite mildare. Inte lika sött liksom, men lika gott.


Ida plockar vidare men sin sneda mun...

tapirheader

Testar en ny bloggheader, mustasch-headern känns inte så rolig längre. Så nu kommer andra favoriten, tapir~

Vad tycker ni? Should it stay or should it go?

Vet inte hur likt det blev mig, men jag försökte i alla fall, hoho.

satay och sånt

Kan lika bra lägga upp gårdagens satay-bilder innan jag går och lägger mig. Som om det inte fanns tillräckligt med matbilder i denna blogg liksom...


Det var jättelätt att tillaga, det enda jobbiga var att nacka kycklingen snabbt så att hon inte skulle lida, stackarn. Men det gick bra att grilla spetten ute på balkongen, och sedan krossa en massa jordnötter till såsen. Sedan kokte jag riset som först slagits så att det blir alldeles kompakt, och tillslut odlade jag lite gurka och rödlök snabbt, innan jag slängde ihop allt i en skål. Voilá!







Eller så var det takeaway från Satay Station borta vid Solaris. Minns inte exakt hur det gick till där.

Men gott var det i alla fall.

mat och häng på pavilion

Dagen/kvällen har spenderats inne i staden med Akira och hans high school friends, så jag bjuder på matbilder och annat trams som vanligt.

Vi träffades på spanska tapasrestaurangen La Bodega utanför Pavilion.

Hela indonesiska high school-gänget, minus en tjej som smög iväg just när jag skulle fotografera.

Rätt ska vara rätt, så jag kom minsann också med på bild.

Sedan blev det dinnertime. Fast inga tapas för min del, men min favorit, rocketsallad med rökt lax, valnötssås, rädisor och äggplanta.

Akira åt en pasta ramazetti, med kyckling, senapssås och lite rocket där med.

Efter någon timmes mat och prat så blev det dags för efterrätt á la Baskin Robbins.

Det är typ som Ben and Jerry's, fast inte lika mycket snask i. Men samma pris ungefär.

Jag var ganska mätt dock, så en kula fick räcka, och det blev en som smakade salt karamell, sååå himla gott. Godare än det låter (fast ni som också tycker att Lindt havssalt är det godaste som finns skulle nog förstå).

Efter det så sa vi hejdå till friendsen och tog en runda på nyöppnade Tokyo Street, högst upp på Pavilion.

Det är lite som Asian Avenue på Sunway, fast allt är japanskt. Presentaffärer, restauranger, små supermarkets, takoyaki, mochi och te (bland annat bubble tea) kunde man hitta där.

Och så en av våra favoritaffärer, Daiso. En japansk affär som säljer typ allt man kan tänka sig, och allt i hela affären kostar 5 ringgit, lite över 10 kr. Akira och Ali säger hej, vink vink.

Jag köpte två milk tea på ett supermarket som nu står och svalkar sig i kylen här hemma. En av dem fick komma med på en pose utanför.

Sedan blev klockan tio och då stänger allt. Det betyder crazy traffic jam, eftersom att alla lämnar samtidigt typ (i Malaysia älskar man att krama ut sista droppen av varje shoppingrunda) så vi ställde oss för att glo på folk en stund innan vi kunde få tag på en taxi.

Detta gjorde vi i sällskap av en vanilla frappe, utan kaffe. För annars får jag sådan halsbränna, så himla konstigt hur min kropp blivit så anti kaffe.

Delade med Akira. Blev ju lite mycket mat och glass innan, hoho.

Crazy people flockas i KL på kvällen/natten (okej hela dagen) för att avnjuta lite REA innan Raya.


Raya, eller 'Hari Raya' (Eid al-Fitr?) är helgen då fastandet är slut. Man skulle kunna säga att det är muslimernas jul, och typ den största högtiden i Malaysia eftersom att islam är majoritetsreligion här.

Men de andra högtiderna firas lika glatt, som julen (kristna), det kinesiska nyåret (buddhism), och Diwali (hindu).

Malaysia är ju trots allt ett land där folket lyckas respektera varandras religioner och kulturer ganska bra, enligt mig. Rasism och fördomsfulla människor hittar man överallt, men med tanke på hur olika dessa folkslag (malayer, kineser och indier) och deras kultur och religioner är så tycker jag att de verkar väldigt förstående och toleranta.

Men nog om det, det blev visst lite sent nu. Dags för lite mer workworkwork innan läggdags.

hur min fredagskväll egentligen spenderades

Eller hur den spenderades då vanilla coke var slut och då skräckisarna inte var så läskiga trots allt. Det blev en massa skolarbeten med das horror movies i bakgrunden. Väldigt passande då det var relaterat till mina 'Day of the Dead'-illustrationer som ska hamna i portfolio-boken.

Jag förbereder inför Portfolio 2 som bara den, just nu mer att fixa bakgrunder till mina illustrationer. Min portfolio-lärare är ju inte så förtjust i 'bara illustrationer' sådär plaff på ett papper, så hon tyckte att jag kunde fotografera fina rum och sedan sätta illustrationerna som antingen väggmålningar eller tavlor.

Problemet är bara att jag inte hittar några speciellt fina rum att fotografera. Stack först till IKEA och tänkte smygfotografera (det brukar ju inte vara tillåtet) men kom på att det sitter lappar och skit på allt, och att deras inredda rum inte lämnar en enda kvadratmeter fri på väggarna.

Började googla lite efter inspiration, men får heller inte ta bilder från internet i och med copyright och hela den biten. Hade heller inte velat ha någon random persons bilder i MIN porfolio liksom. Men det var inte så lätt att fotografera själv så istället bestämde jag mig för att skapa rummen i Illustrator med hjälp av vectors och gradient mesh. Och så en massa lager, överlappningar och genomskinligheter (tungt ord, men det får duga).

Så här ser det ut än så länge:


Enkla rum och möbler, vill ju lägga fokus på illustrationerna.

Det tog mycket, mycket längre tid än jag trodde, (och säkert mycket längre än vad det ser ut) så ikväll/inatt hann jag bara med två rum, det första gjorde jag i måndags. Så nu har jag tre färdiga, men tre kvar.

Det får bli en annan dag, vad sent det blev nu. Imorgon blir det att bege sig ut på stan, så nu kallar sängen, hoho.

ett litet svar på en liten kommentar

hahaha vilka dårar!! :) Tur att dom inte svänger vänster i rondellerna i alla fall hehe.

Svar: Hahaha fast det gör de ju Johanna! Det är ju vänstertrafik som gäller här, hahaha.

lite fredagsmys

Har allt jag kan önska mig denna fredagskväll, en mage full med malaysiska kycklingsatay, en massa spökprogram på TV och så lite Vanilla Coke i favoritmuggen.


Heeelt okej kväll.

Ja, jag är ganska lättlyxad. Tänker inte ens klaga på alla de timmar jag spenderat framför Adobe Illustrator idag, för nu är det fredagsmys som gäller~

murni

Igår kväll var vi på Murni igen. Det blir ganska ofta numera, ungefär lika ofta som vi umgås med Topan skulle man kunna säga.

Kameran åkte i alla fall med så här kommer lite matbilder (vid ett välbelyst bord, ej som förra gången).

Topan och hertigen pratar om mobiltelefoner...


Topans mat; claypot lao chu fen, vilket består av speciella kinesiska nudlar, köttfärs, ägg och lite annat gott samlat i en lergryta.


Akiras; nasi lemak (malaysias nationalrätt) med pandan chicken. Pandan är det aromatiska bladet som ni kan se virat runt kycklingen, men under tillagningen så är hela kycklingen täckt.


Själv kände jag för lite western igår så det blev deras Maryland-kylling.
Förresten, den vita såsen är ej majonnäs, hatar majonnäs.


Och så ribena special på det. Så klart.

Ni får ursäkta mitt 'slurp face' som inte blev lika bra på bild som jag föreställde det.

Idag klyddar jag med papper till CSN, har äntligen fått tag i allt från skolan (hoppas jag) och ska skicka in dem nu. Imorgon har jag en massa jobb (har jag haft idag med för den delen) och så kommer nog hela helgen se ut. Bortsett från lördag kväll då jag och hertigen ska umgås med hans gamla high school friends.

Ååååå, back to work.

trafikregler i malaysia

Här kommer lite fler tankar kring Malaysias trafik. Gick ju igenom kollektivtrafiken tidigare, så här kommer lite fakta om bilkörandet i Kuala Lumpur.

Det kan ju vara bra att veta ifall ni någonsin planerar att köra bil här borta, eller helt enkelt vill se hur annorlunda det är i jämförelse med trafiken där hemma.

För att inte bli på tok för långt så har jag kortfattat det viktigaste i punktform.


Blinkers
Man skulle kunna tro att bilarna i Malaysia tillverkas utan blinkers. Detta stämmer inte, men däremot används de inte på samma sätt som hemma. De används som flitigast av nyanlända internationella förare, för att indikera att de är på väg att byta körfält. Fast detta resulterar endas it att alla bilar i det körfältet ska stänga alla luckor och göra allt för att förhindra denna förare från att byta körfält.

Mobiltelefon
Det är inga som helst problem att använda mobiltelefon när du kör, men tänk på att om du samtidigt vill använda din backspegel för att fixa till ditt läppstift eller fixa håret med den andra handen, så håll armbågen fri så att du kan styra bilen. Alternativt så kan du sätta ett barn i knät som kan styra bilen åt dig under tiden du utför dessa viktiga uppgifter.

Hastighetsbegränsning
Detta begrepp är obekant i Malaysia.

Filmarkeringar
De har säkert fyllt någon slags funktion tidigare, men idag är deras syfte främst dekorativt. Men en dubbel vit linje brukar användas för att ange den plats det är extra populärt att köra om.

Nödkörfält
Du kan använda nödkörfältet för eventuella nödsituationer, t.ex. då du är sen till jobbet, du är så toanödig att du är på väg att explodera, eller kanske spillt hett kaffe i knät. Eftersom att det handlar om nödsituationer så kan du köra dubbla hastigheten av de andra bilarna på vägen.

Trafikljus
Det kan vara bra att veta att trafikljus i Malaysia fyller inte riktigt samma funtion som många andra länder. Grönt är dock detsamma, det betyder att det är fritt fram att köra. Men just gult och rött är lite olika. Gult betyder 'kör snabbt som fan' och rött betyder 'stopp, men endast om det kommer bilar i andra riktningen, eller om det står en polis i närheten'. Annars fyller rött samma funktion som grönt. Det kan också vara bra att veta att bussar har sina egna regler vid trafikljus, men de har jag inte riktigt lyckats förstå mig på än.

Motorväg
Längst malaysias motorvägar förekommer det skyltar där det står 'Pandu Cermat' som betyder 'kör smart'. Detta brukar tolkas av fuorarna att de inte bör lämna mer än en bils längd mellan sig själv och bilen framför, oavsett vilken hasighet de kör. Detta för att uppnå det primära målet när det kommer till bilkörning i Malaysia.

Det primära målet
Det primära målet i Malayia är helt enkelt att du måste nå din destination innan bilen framför dig. Detta är den heliga regeln när det kommer till bilkörning i Malaysia, och alla andra regler är helt enkelt lämpade för detta.


Så när folk säger att asiater inte kan köra bil så stämmer det inte helt. I alla fall inte när det kommer till malaysier. De kan absolut köra bil, de följer bara inte exakt samma regler som vi gör.


PS detta är bara några iakttagelser jag stött på under mina två år och fem månader här, det har absolut inget att göra med hur jag själv kör bil.

gissa vem



Hehe...

högt ovan mark

Idag åkte jag monorail hem, och det var kul. Därför så bjuder jag på suddiga, randiga (pga jobbig effekt) MEN ej gröna mobilkamerabilder idag. För jag har gjort dem svartvita, just for you.


Såhär ser ett monorail-tåg ut. Just det här var dekorerat med Malaysia-reklam á la regnskog över hela tåget.

Det brukar också krylla med folk innuti, men detta togs på slutstationen.


Suddig utsikt, då jag kom på att jag glömt att fotografera under hela resan. Så jag blev lite stressad.

Men ni kan i alla fall se att tåget svävar högt över de dödliga som sitter fast i KL's dagliga trafikstockningar.


Och spåret där då. Så att ni ser avståndet mellan gata och räls.

Det är lite roligare att åka monorail i KL, än att åka LRT (light rail transit). Enligt mig i alla fall. Det beror mest på att tåget lutar lite i svängarna vilket jag tycker är mysigt.

Skillnaden är egentligen att ett LRT-tåg (spårvagn är kanske ett mer passande ord?) kör på räls (två paralella spår) och monorail kör på endast ett brett spår (eller snarare en bred balk).

I KL så befinner sig också monorail endast högt över gatorna, medans LRT kan gå från högt upp i luften i ena ändan, men även ge sig ner i tunnlar under staden. Som stationen vid min skola till exempel, där åker man ner underground, och på min slutstation så går tåget högt över marknivå.

Monorail banorna är inte lika många, men tågen (spårvagnarna, whatever) är lite bredare så det är luftigt och najs. De går också mer i innerstaden, och jag ser fler turister därpå. Mellan innerstaden (Bukit Bintang) till min slutstation (Titiwangsa) ligger det 5 stopp och en sådan resa kostar mig 4,50 kr.

Eftersom att jag inte bor nära någon station så ligger Titiwangsa mig närmst. Men för att nå dit måste jag åka taxi vilket brukade kosta mig ca 11-12 kr, men numera 15-17 kr pga ändringar i taxi-lagarna. Eller ja ni förstår vad jag menar.

Lite ironiskt egentligen då en tur från min port till min skola kan kosta mig 17-20 kr, så resan med monorail + taxi blir egentligen dyrare. MEN om jag hade åkt hem från skolan i taxi mellan klockan 17.00 till 21.00 så hade det kostat en halv förmögenget.

Just under den tiden rör sig trafiken ungefär fem meter i minuten, om ens det, i innerstaden. Ibland hela vägen hem. Detta på grund av att folk beger sig hem från jobb under de timmarna. Och särskilt många bussturer bjuder inte staden på, för de anses bara ge extra problem under trafikstockningarna.

Så monorail/LRT får tummen upp av mig. Och ni vet ni varför. Och så blev ni lite mer allmänbildade då det kommer till Kuala Lumpurs kollektivtrafik. Om det inte dyker upp under Trivial Pursuit så kan ni alltid skryta för era vänner under annat valfritt tillfälle.

anggur

Bubba måste ha gått och köpt Malaysias största vindruvor.


Vindruva eller litet plommon?

Goda är de i alla fall, bortsett från kärnorna som är stora som solrosfrön.

Överdriver ej, fast kanske lite ändå.


PS vindruvor heter 'anggur' på bahasa, varav titeln. Fast det uttalas som ng-ljud, alltså ej som ett dubbel-g, men det stavas så bara. Ni kan ju anteckna om ni vill, hoho.

dripp dropp...

Här har det regnat hela dagen lång, men hoppas att ni har sol hos er. Har spenderat dagen med läxor och skräckisar. Intressant blandning, men just nu pågar 'Det hungriga spökes festival' eller bara 'Spökfestivalen' som buddhisterna firar, så hela lördagen har varit fullproppad med en massa horrors.

Detta i takt med storm och piskande regn utanför, ganska mysigt faktiskt...

Bilder från våt balkong.

experimenterar

Opppsss det blev inget poolbesök idag. Det har regnat och stormat hela dagen, så jag har jag gett mig på ögon och bakgrund i min hjort-tjej-design istället.

Ögon step by step - med hjälp av spattig gif.

Ikväll blir det umgänge med Topan igen, den här gången har har Ali med sig. Då lär det inte bli mycket designande här hemma, så lika bra att passa på nu.

Tycker ni förresten att det blir lite småtråkigt när jag lägger upp mina små verk i bloggen? Eller blir det bra att balansera alla matbilder med? Haha, helst hade jag lagt upp en massa turistiga Malaysiabilder, när man har bott här i över två år så tänker man liksom inte på sånt längre.

Får kanske börja bli bättre på det, eller vad tycker ni?

mjukiskrabba

Idag testade jag för första gången 'soft-shell crab' (mjukskalskrabba?), det är ganska poppis här i Malaysia så det är väl lika bra att ge sig på det själv också. Trots att det låter mindre gott, då det kallas 'soft-shell' på grund av det mjuka skalet krabbor har precis efter att de ömsat skinn, eller som i det här fallet, skal.

Så man äter hela krabban, men skal, ben, klor och allt annat som hör till. Just den jag åt hade en smulig panering, så jag slapp se om det satt ögon kvar och sånt skit som man helst inte vill tänka på.

Jag var och åt på 'Murni' (det där stället vid Topans hus som inte är ett dugg fancy men serverar sjukt god mat) med hertigen och Topan såklart. De har öppet dygnet runt, och serverar mat som många andra mamak, fast mycket större urval och mycket mer västerländsk mat och så kallade fusions mellan västerländsk och asiatisk mat.

Så lite som när pappa lagar mat. Fast inte lika nyttigt.

Tog med kameran, så här kommer en liten samling matbilder från kvällen:


Vi hamnade vid ett väldigt dåligt belyst bord, men deppade inte över det utan mös med tända andriod-ljus istället.


Kvällens dricka (snarare varje gång vi äter på Murni) blev en Ribena Special, typ en ice blended Ribena med lychee, vattenmelon och lite annat gott i.


Och så kom all mat. Och ojämn belysning när jag skulle ta bild.


Men thank god for närbilder. Akira åt Maryland-kyckling, en av deras specialare.


Och så min krispiga mjukskalskrabba, med tillhörande sås.


Jaja det blev inte särskilt vackert på bild, men det var gott i alla fall. Speciell benen och klorna. Åt allt utom en liten bit som smakade småsunkigt. Gissar på att det var rumpan. Om de har en.


På vägen hem fick hertigen vara Key Master. Det innebär att man får gå/åka hem med nycklarna hängandes i örat. Enligt min version i alla fall, mest för underhållningens skull.

Nä oj vad sent det blev nu, börjar ju bli dags för läggdags och sånt. Fast imorgon är det ju faktiskt helg som tur är. Borde kanske fira med ett dopp i poolen eller något annat hurtigt för att bränna krabbkalorierna. Eller så låter jag dem helt enkelt frodas i kroppen min.

angånende myset

Får kanske tillägga att jag myser framför 'Bizare foods with Andrew Zimmern', inte framför 'Bizarre foods' med Andrew Zimmern.

För dem som liksom inte känner till programmet så är det programledaren. Inte min nya pojkvän.

Det hade liksom varit väldigt awkward när hertigen sitter i soffan intill...

pluggskada

Idag bjuder jag på fler grönaktiga, oskarpa, kluriga mobilkamerabilder. Fast inte på mina skor, utan på vad jag pysslat med i illustrator idag.


Jag vet att en skärmdump hade passat bättre, men det blev lite charmigare såhär.

Jag är nog inte helt normal, när jag väl tar en paus från skolrelaterade arbeten en dag så påbörjar jag nya för skojs skull.

Den behornade tjejen (överst) är inte klar och ska kanske hamna på min framtida hemsidan eller så, min lärare vill nog inte se fler illustrationer i min portfolio, hoho.

Den färgglada drömfångaren har jag gjort till en av Akiras klienter, mest för att han har fullt upp redan, och för att jag kände på mig att det var en uppgift i min smak. Så som ren underhållning antar jag.

Fast jag har också varit ute och virrat runt på Solaris i regnet idag, mest i jakt på en god 'nasi lemak' (vilket egentligen är en frukosträtt här) och misslyckades, så det blev en god 'nasi goreng mamak' istället. Köpte också lite vanilla coke och myser nu framför Bizarre foods med Andrew Zimmern. Bäst.

randiga skor

Har en hel del att uppdatera om här i bloggen, men skolarbeten och dylikt har slukat mig hela helgen och även nu i början på veckan. Varav sjukt kass uppdaterad blogg.

Men idag var jag i alla fall ute och och åt och shoppade (inte jag, tyvärr) med friendsen efter ett besök på skolan på eftermiddagen, så fick en liten bensträckare från min lilla pluggvrå i alla fall.

Åt pasta, mozarella-sticks, och drack en massa bubble tea. Lyckad dag helt enkelt.


Hade för övrigt mina Bandung-skor på mig idag. Köpte dem i Bandung när vi var där i mars (varav smeknamnet), men har bara haft dem på mig två gånger sedan dess, inklusive idag. Så inte så ofta kan man säga.

Men jag i alla fall jättemånga komplimanger från olika håll idag (till och med från min lärare) så jag antar att de är lika awesome som jag fick för mig då jag köte dem. Hehe. Så nu ska de användas oftare.

Om man nu skulle få för sig att fotografera dem ur fågelperspektiv, i ett skitigt garage på vägen hem, med en suddig mobilkamera, och sedan lägga upp eländet i bloggen så skulle det nog se ut ungefär såhär.

Det roligaste var då en av mina friends inte såg blixtlåset på hälen, utan trodde att jag satt och knäppte varenda läderremsa hela morgonen för att få dem på mig...


PS jag är inte gravid, det var miljöpåsen på armen som ville komma med på bild...

PS igen, från och med imorgon så uppdaterar jag som vanligt. Måste börja ta fler pauser från illustrator och photoshop så får kanske passa på att blogga mer.

Eller kanske något som ej är relaterat till min lilla mac. Vi får se.

min fredag


Pysslade ihop en fredagsfläta/mustasch, dagen i ära.


Åt russinscones med hallonmarmelad, som jag ej bakat.


Följde solens nedgång från första parkett (mja, balkongen).

Morgondagen blir förhoppningsvis mer produktiv. Har i alla fall skrivit till CSN, nu har det gått tre veckor och jag ger dem tills på tisdag sedan ringer jag om inget hänt. Hungriga fickor försöker bita av mig händerna när jag kommer nära.

Näää, om man inte skulle gå och glo på färg som torkar eller något.

nya nya, tau fu fa

Idag har jag och hertigen varit på en av alla 'pasar ramadhan' som är uppe den här månaden. Pasar betyder marknad (pasar från bazaar gissar jag på) och ramadhan är ju muslimernas heliga månad då de fastar. Under den här månaden finns det en massa marknader med mat här i KL.

En ligger en ynka kilometer eller två från vårt place, och är proppfull med goda lokala maträtter och snacks. Och billigt är det, det mesta ligger mellan 5 till 10 kr, och då pratar vi måltider. Middagar. Helt sjukt. Snacks kan man få för 2 - 6 kr.

Vi köpte mest en massa snacks, för jag vill testa allt jag får syn på typ. Tog med mig 20 kr, spenderade typ 6 kr. Fast då betalde nog Akira för det mesta.

Bland annat så köpte jag 'tau fu fa' som jag nu avnjuter framför lite anime. Tau fu fa kan också kallas för tofu pudding, då det består av mjuk, mild tofu i ett litet bad av en tunn söt sås som smakar brunt socker och lite, lite ingefära.

Såhär ser detta lilla kinesiska tilltugg ut.


Och så här i närbild. Skeden far igenom tofun som en varm kniv genom smör.


Fast jag brukar mosa det helt. Blir bäst balans med såsen då enligt moi~

Det är så mjukt att man kan sila det mellan tänderna, och smakar ungefär som söt, smått kryddig sojamjölk. Hela skålen gick på 2 kr. Vi köpte en massa stekt jackfrukt också. Sju bitar för 4 kr.

Jag vet att mat är billigt i Malaysia, men så här billigt brukar det inte vara. Älskar denna månad, mest på grund av alla matmarknader. Det säger väl en del om mig.

Nä nu silar jag vidare, sila sila sila...

think pink och sånt

Blev en väldigt rosa shoppingrunda inne på 7/11 nyss. Det gör kanske mogondagens tvättstund roligare.


Japp jag har inget intressant att berätta annars, bortsett från att Pan är här och ska övernatta i vår lilla stuga. Jag kommer att vara ute imorgon med mina friends (efter förmiddagens tvättelitvätt), så får de umgås med alla sina tv-serier och spel under tiden. Efter det ska vi sticka till världens najsaste matställe vid hans hus innan vi lämnar av honom. Ja allt detta efter att jag kommit hem då. Matstället är inte ett dugg fancy, men de serverar alldeles underbara nasi goreng.

Men nu chillar vi med Spartacus och sojamjölk med smak av choklad, eller jordgubb för min del.

OCH NEJ Magnum mandel är INTE den godaste glassen, för det är den med mörk choklad och tryffel. Som jag googlade, och tydligen finns den bara i Indonesien, Malaysia? Oh no! Vad ska jag ta mig till när jag åker hem?

Fast okej, deras glassar med vit choklad är också väldigt najs.

Äh nu blev jag sugen...

RSS 2.0