Packa pappas kappsa:ck

Na*got trevligare a:r att jag packat fa:rdigt min resva:ska, har bara en massa sma*saker utspridda i la:genheten jag ma*ste packa ner i kassar eller na*t. Det ska nog ga* bra, vet bara inte hur jag ska kunna ta med allt hem sen. Antar att jag fa*r go:ra som Sofie, skicka hem det med ba*t, det a:r ju inte helt dumt. Posten kan man ju minsann inte alltid lita pa* ha:r, det kan mitt 'bortkomna' pa*skpaket intyga om. Ja bortkommet la*ter ju ba:ttre. Sa* ja, packat, packat och svettats har jag gjort, trots att ACn varit insta:lld pa* powerful som bara den. Men nu a:r det o:ver, och nu ska jag ner och avnjuta en fin Nasi Lemak fra*n caf'et da:r nere, riktigt la:nge sedan nu. Sa* det kan jag vara va:rd :)



Och just det, det jag skulle informera om var ju att jag inte har na*got internet i andra la:genheten a:n. Sa* detta blir nog mitt sista inla:gg pa* ett tag, men misstro:sta ej, jag kommer tillbaka sa* fort jag har internet igen. Kan alltid na*s pa* mobilen om det skulle vara na*got viktigt (om ni har mit malaysiska nummer da*). Annars ho:rs vi snart igen i alla fall, trevlig lo:rdag pa* er :)

Hot and hazy

Idag a:r det tack och lov inte sa* varmt. Tidningarna skriver pa* om 'hot and hazy Malaysia', och ger ut information om var i Malaysia det a:r va:rst. Och inte nog med att man ska sta* ut med detta, nu snackas det om att El Nino a:r pa* va:g med. Alltsa* sa* ra:cker det inte med den mindre trevliga ro:ken fra*n skogsbra:nder, nu ska a:ven El Nino fo:rsa:mra ba*de va:rmen och dimman ytterligare. Under juni, juli och augusti ska det vara en varm och torr period ha:r i Malaysia, da* temperaturen ska ligga pa* 33-34°C, men nu tror man att det kommer stiga med ytterligare 4°C. Alltsa* ska jag leva med temperaturer na:stan a:nda upp till 40°C, grattis Ida och lycka till. Men det ska i alla fall avta i augusti, och jag hoppas pa* a:nnu tidigare. Eller att det inte bo:rjar alls helst. Luften a:r a:n sa* lange inte farlig att vistas i, men de uppmuntrar inte allt fo:r ma*nga utomhusaktiviteter. Idag la:ste jjag i alla fall att man besta:mt sig fo:r att hja:lpa Indonesien med att sla:cka bra:nderna. Och det ahr inte ha:nt sedan 2005 och 1997, da* man fick ga* omkring med sars-masker. Kul att det inte ga*tt sa* la*ngt i alla fall. Nu vill jag ha finare va:der, ga:rna asap da*. Tack pa* fo:rhand.

I brist pa* annat...

Uppta:ckte att jag har lite va:l lite bilder i mina senaste inla:gg, sa* i brist pa* annat sa* har jag i alla fall ko:pt ett lika fint IKEA skrivbord som i mitt rum da:r hemma :D Mo:blerat om ocksa*, men den bilden har jag minsann lyckats radera...


Fin-fin fredag

Hej allihopa, just nu sitter jag och dricker gro:nt te, asiatiskt va:rre, med smak av frukt och bar fra*n skogen, mysigt va:rre.  Fast troligtvis inte en asiatisk skog da* den verkar inneha*lla citron, hallon och svartvinba:r.

Annars inte mycket, varit en liten mysdag hemma idag, helg och allt. Fa*tt en liten fredagspresent, ett japanskt ps3-spel som heter Gomibako, eller Trash Panic pa* engelska. Varning, VA:LDIGT beroendeframkallande! Annars ja:ttetrevligt, man ska fylla en soptunna med en massa saker beroende pa* vilken niva* man spelar pa*. Man kan hitta allt fra*n en rosa telefon till en oljetank, gitarr, madrass, basebolltra, eld och vatten, hundkoja, eller varfo:r inte en atombomb mitt i allt? Varje niva* har sitt eget tema, och a:n sa* la:nge har jag bara kommit till trean. Himla sva*rt faktiskt, men inte mindre kul fo:r det. Ida rekommenderar :)

Annars har det varit en lugn vecka sedan sist, har blivit na*gra beso:k pa* IKEA, fixat sista sakerna info:r inflyttningen pa* so:ndag. Sa* imorgon a:r det packa, packa och packa som ga:ller. Det jag fa*r plats med i resva:skan fa*r transporteras dit med bil pa* so:ndag na:r makarna Awangga kommer hem fra*n Shah Alam, resten kan jag nog ba:ra dit pa* egen hand. Ga*r na:stan snabbare a:n bil i vilket fall som helst. Fo:rresten a:r gurkorna lika sna:lla pa* andra omra*det med, de kanske kan hja:lpa mig att ba:ra om jag ber sna:llt haha.

CSN a:r fixat, gick himla sma:rtfritt trots allt jag ho:rt (peppar peppar...) Och nu va:ntar jag bara pa lite money sa* att jag kan betala skolavgiften, yaay! Haha. Har ocksa* haft ett antal deppstunder i veckan da* jag plo:tsligt nu kommit pa* hur la*ngt borta jag a:r fra*n min familj och va:nner. Saknar er alla ja:ttemycket. Ka:nns i alla fall sko:nt att man kan ho:ra av er ibland ba*de genom internet och telefon ibland. Annat ga:ller Wiggo, honom a:r det na:stan sva*rast att sakna fo:r da:r kan man inte go:ra sa* mycket a*t saken. Men mamma du fa*r pussa Wiggo fra*n mig.

Na:, inget deppande nu, det a:r ju fredag fo:r tusan. Fa*r a*terga* till mitt Trash Panic, eller varfo:r inte en liten filmkva:ll. Vi fa*r se, trevlig helg pa* er allihopa, och hoppas ni fa*r ba:ttre va:der snart :)

A:ntligen regn!

Gosh gosh gosh, kan helt a:rligt sa:ga att jag nog aldrig blivit lika glad fo:r regn som jag blev idag.
Na*got jag tidigare trott varit ta:t dimma i Kuala Lumpur har visat sig vara na*got helt annat, vilket jag kanske kunnat ra:kna ut om jag vetat att dimma helt enkelt inte fo:rekommer ha:r (bortsett fra*n Genting Highlands). Vad jag trott varit sna:ll liten dimma har alltsa* visat sig vara ro:k och dis fra*n skogsbra:nder som pa*gar i norra Indonesien just nu. Ro:ken tar sig o:ver havet och in o:ver landet ha:r och i Thailand, och resultatet blir rinnande eller ta:ppt na:sa, och att springa omkring och nysa hela tiden, svidande o:gon och en ja:kla va:rme. Sja:lvklart unviker jag den elaka dimman eftersom den inte a:r allt fo:r bra fo:r ha:lsan och inte luktar den gott heller, typ som aska och kol. Har tur att det inte blir som 2005 da* skogsbra:nderna i Indonesien och dimman var sa* extrem att varenda ma:nniska fick ba:ra sa*dana SARS-masker fo:r att ens kunna ga* ut. A:ven inomhus dock, inte en enda elev pa* skolorna i KL var utan sin ka:ra lilla mask. OSom sagt. nu a:r det ju inte sa* allvarligt, men VA:LDIGT irriterande na:r man har huvudva:rk och tror man ha*ller pa* att bli sjuk na:r det egentligen a:r en indonesisk skogsbrand som spelar spel med en.

Men som sagt, regnade a:ntligen idag, och regnade la:nge och ha*rt med fo:r den delen till min och das Awanggas  fo:rtjusning. Den tjocka dimman blev man dock inte av med helt, men den har la:ttat fo:r tillfa:llet och man fa*r va:l vara glad sa* la:nge det varar.

Annars inte mycket, varit pa* IKEA idag, annars ha*llt mig inomhus. Pa* so:ndag flyttar jag o:ver till den andra la:genheten, sa* fa*r bo:rja packa ner ite redan nu, lika bra.
Fast fo:rst ska jag spela tv-spel haha.

Helg med glada nyheter

Nu a:r det minsann helg :)
Grattis till Melinda som tog studenten iga*r, och alla andra fo:r den delen haha.
Iga*r fick jag ocksa* reda pa* att Ho:gskoleverket godka:nt min utbildning sa* att jag kan fa* studiesto:d!
Det betyder gratispengar = mindre la*n = yaaaaay! :D Mycket spa:nnande, nu ha:nger det bara pa* csn med :)
Skynda skynda!

Annars har det inte ha:nt sa* mycket i veckan, har varit helt tagen av E3 varje natt ma*ndag till torsdag, sa* ens dagliga rutiner har varit helt va:ck, sa* man har inte kunnat hitta pa* sa* hemskt mycket na:r man sovit hela dagarna haha. Ush.
Men iga*r bo:rjade den E3-fria helgen med att Jaka kom pa* beso:k och tog med sig en massa mat, Roti Canai, och sedan blev det film och tv-spelskva:ll. Och idag har det inte ha:nt sa* mycket, visade nya la:genheten fo:r Jaka och sedan a*kte han hem. Men nu ska det snart bli Mi Goreng tror jag, och det a:r minsann inte illa det :)



Ha:r a:r bilder pa* det nymo:blerade vardagsrummet fo:rresten, har glo:mt att la:gga upp dem tidiagre.
Det enda jag beho:ver nu innan skolan bo:rjar a:r ett skrivbord fo:r mina fo:rhoppningsvis fina designssss :)
Och sa* kommer jag beho:va en MacBook Laptop haha.

Nu blir det Mi Goreng, ho:rs mer senare :)

Cium cium!

SommarRea

Fo:r o:vrigt a:r det sommarrea pa* Miss Sixty, som om inte varje dag a:r sommar ha:r :P


Raffles, mer god mat och E3

Hej ka:ra bloggsiblogg, dags fo:r ny uppdatering :)

Iga*r blev det ett beso:k pa* min framtida skola ha:r i KL, na:mligen Raffles International College (fo:r er jag inte bera:ttat det fo:r tidigare, surprise!). Skulle fixa med student visum sa* att jag inte beho:ver a*ka o:ver till Singapore i veckan fo:r att forla:nga mitt visum. Inte fo:r att jag har na*got emot Singapore, ka:nner bara att jag hellre sparar de pengarna nu och a*ker o:ver senare kanske :) Men ja, varmt som satan var det sa* vi tog en taxi till skolan, traskade in och fixade saker na:r det uppta:cktes att de inte inte trodde att staten deras government skulle godka:nna min resefo:rsa:kring och da:rfo:r fick jag ko:pa skolans egna fo:rsa:kring ett a*r frama*t, och som tur a:r var den ganska billig sa* varfo:r tjafta mer om det. Varm och svettig fick man ga* till Ampang Park och ta ut pengar, vilket var bra a:nda fo:r nu vet jag hur jag tar mig fra*n monorail till skolan i alla fall. Sedan fick man traska tillbaka, ta en paus fo:r att se presentabel ut igen, och sedan fixa det sista pa* skolan. Nu blev det plo:tsligt molnigt efter va:rmen, men jag tog bilder :)


(Raffles, utifra*n)


(1. Entr'en, 2. Utanfo:r kafeterian, 3. Tra:d, haha, 4. Innuti skolan)


(1, 2 & 3. Eleverna i grafiska hade varit med i Puma ta:vling, resultaten och annan konst fanns att beska*da lite ha:r och var, speciellt i entr'en, 4. Varenda unge har sin Mac med sig, rikemansskola much?)


(Na:ra och bra till KLCC och monorail)

Efter det blev det lunchdags pa* Nando's, va:ldigt spicy peri-peri kyckling, Portugal-style. Mycket gott.


(1. Inne pa* Nando's, 2. Het kyckling)

Sedan blev det filmdags pa KLCC, Terminator Salvation. Inte lika kallt den ha:r ga*ngen tack och lov. Efter det satt vi i parken en stund och da* kom plo:tsligt regnet na:r det var middagsdags sa* vi begas oss mot Pavillion. Da:r blev det mer kyckling, den ha:r ga*ngen i curry med ris och indiska chips pa* Old Town. Efter det blev det halvkokta a:gg pa* toast, varsa*god och fryn pa* na:san men fo:r min a:r det en ny favorit. Hade dock smakat godare om inte na*gon spillt ut hela pepparkaret o:ver den ena, haha.


(1. Kyckling i curry, 2. Olyckan, steg fo:r steg)

Det blev dags att bege sig hema*t info:r en la*ng natt men livesa:ndt E3. Fo:r er som inte vet sa* sta*r det fo:r "Electronic Entertainment Expo" och a:r va:rldens sto:rsta TV- och datorspelsma:ssa som ha*lls i Los Angeles. Iga*r var det Microsoft med Xbox, Electronic Arts och Ubisoft, och jag gav upp ganska tidigt efter Xbox. Men ikva:ll ska jag ner och ko:pa energidrink, fo:r det a:r dags fo:r Sony, alltsa* playstation, min kopp te :) Vi fa*r se hur la:nge jag klarar mig, fa*r ladda upp med en god middag snart, pusshaj!

RSS 2.0