en vecka har gått

Ja vart tog jag vägen? Ja min blogg har inte uppdaterats på ca en vecka, och det beror ju på att jag är hemma i Malmö och njuter av den svenska sommaren :) Har inte riktigt tagit mig tid att sitta ner och blogga än, och hade egentligen inte tänkt göra det nu heller, men en liten, liten uppdatering får det bli.

Så här kommer några få meningar om veckan:

Bebisarna är extremt söta och mysiga, och det kommer att bli väldigt trist att missa deras första år.. Men jag njuter och gosar på så länge jag kan :)

Midsommar var jättetrevlig, men god mat, roliga lekar och där var jättemånga som kom i år. Så det var kul, och självklart åt jag en massa jordgubbar, om nom nom.

Jetlag har jag lite kvar, men inte så farligt som sist. Då kunde jag somna vid 8-9 på kvällen, och nu kan jag hålla min vaken till midnatt men sedan deckar jag ganska snabbt.

Tjejerna har jag hunnit träffa lite, fast mer blir det ju nästa vecka, trots deras tighta jobb-scheman :p

Imorgon är det barndop och det ser jag hemskt mycket fram emot. Jag blir ju gudmor och det har lottats fram att jag ska hålla lilla Noah på dopet.

Håret är nyfärgat i mörk mahogny, fast det ser lite vinrött/lila ut i vissa ljus. Men jag är ganska nöjd om jag får säga det själv.


Nej det är kuddar i bakgrunden, alltså inte Wiggo.

Ja det får väl räcka så idag, ska försöka uppdatera bättre, men det glöms lätt bort när jag är här borta :)

här sitter lilla stora ida, ho ho, ja ja

Nämen här sitter ju jag. I Kuala Lumpur. Fortfarande.

Min t-shirt med förpackning, ett litet hjärtehål mitt i ett kvinnotecken med hjärform.
Var för 'gendercide'-projektet, alltså könsselektiv abort. Nu vet ni.

Dagen gick inte riktigt som planerat, skulle skrivit ut alla mina arbeten, lämnat in dem till mina lärare och sedan åkt hem och packat färdigt innan vi skulle hämta upp Akiras mamma på hennes jobb och sedan åka till Shah Alam för att spendera kvällen/natten/morgondagen där innan jag flyger.

Men trafikstockningar och extremt seg personal på utskriftstället satte stopp för mina planer. Så vi fick skriva ut det vi hann, och som tur var så han jag inte skriva ut ett arbete som jag senare såg i mailen att min lärare ville ha lite ändringar på. Men nu är jag i alla fall färdig med allt, så imorgon ska jag lämna in skäggisen, en viking poster, en t-shirt förpacking jag fick göra om, men medföljande t-shirt, och så det sista arbetet jag ändrade idag och ska skriva ut imorgon bitti.

Allt ska lämnas in till rektorsexpeditionen imorgon som har öppet halv dag om lördagar, som tur är.

Nu ska jag spendera natten med att spela sims och sova mer än 5 timmar.
Vilken lyx jag inte fått uppleva på många veckor...

Imorgon natt påbörjar jag min resa mot hemstaden, men vi ses på bloggen när jag kommit fram till Shah Alam tycker jag.

Puss och godnatt!

vi filosoferar


Här sitter jag och skäggisen och önskar att det fanns fler timmar på dygnet...

Fast bara idag typ. Annars är jag ganska nöjd med livet. Men gosh vad jag är stressad just nu. Tur att jag åker iväg på lördag annars hade jag nog blivit en gnutta deprimerad. Och det är ju aldrig bra.

Men istället för att rabbla allt jag ska bli färdig med så är det nog bättre att jag går och jobbar på det istället. Så slipper ni mitt gnäll och så slipper jag sitta och skjuta upp mina arbeten medans jag bloggar.

Okej, bra deal där.

Vi hörs om ca 24 timmar, då ska jag minsann uppdatera er om livet, mina få men trogna läsare.

Hoho.

skäggis

Ibland känns det som att jag glömmer att alla de designs (eller i alla fall de bästa) jag skapar under tiden jag pluggar här kommer att samlas ihop i en mapp eller portfölj som jag sedan ska använda när jag söker jobb eller så, så att arbetsgivarna kan se vad jag går för.

Oftast känns det som att jag bara designar för mig själv.

Detta är nog något jag borde försöka tänka på oftare. Precis allt, ja ALLT, jag skapat hittils är färgglatt och ungdomligtm eller allmänt weird. Speciellt alla mina afficher, då det kanske är ok ändå, men även projekt då det kanske arit bättre att gå i en mer kooperativ stil, som t.ex. min design för en årsredovisning då jag valde ett snacks-företag och säkert gjorde en av världens mest färgglada sådana.

Jag gör det liksom alltid så lätt för mig själv, jag väljer att gå i samma riktning ganska ofta, jag väljer ungdomligt, färgglatt eller smått galet, och glömmer bort att utmana mig själv med mer kooperativa arbeten.

Tänk när jag är färdigutbildad grafisk designer och så kan jag liksom inte jobba för ett 'normalt' företag. Det enda 'normala' eller i alla fall mer diskret än de andra, som jag kan komma på var när vi skulle skapa våra låtsas-business cards som jag gjorde i gråskala. Men det är också det enda jag kan komma på.

Missförstå mig inte, jag är sjukt nöjd med alla de betyg jag fått hittills, men frågan är liksom bara vad jag kan göra med det sedan när jag är färdig här. Jag vet ju fortfarande inte vad jag vill bli.

Ska man kan kalla det jag gör för en stil, eller är det bara ett barnsligt sinne och omognad?

Hoppas på det första, men vem vet.

Work in progress.

Är absolut inte färdig, sitter och jobbar nu i skolan. Och bloggar, hehe.



ljusblå blåsa

Här får ni en liten spoiler för årets sommarklänning, för mig då! :)


Ljusblå med vita små rosetter, smalt vitt band i midjan, och lite volanger vid midjan med. Eller kanske inte volanger precis, men tyget blir lite vågigt. Strunt samma, det syns ju inte på bilden i vilket fall som helst, ni får se sen nuar jag är hemma i Sverige och får någon att fota helkropp när jag bär den någon gång :)

Är lite nervös faktiskt, har inte burit något så ljusblått sedan jag var 13 år tror jag...

Ska bland annat bära den på ett visst barndop, om man får ha en så 'kort' kjol inne i kyrkan det vill säga. Ska matcha den med en liten vit spetsblus/jacka/woot? som jag fick på posten idag. Så flickigt och somrigt och allmänt najs.

Ska matcha dem med de röda morrisarna också, eller vad tycker ni?

Nu ska jag springa och göra nötköttsburritos med smält ost och rester från gårdagens sallad. Fast jag har inga tortillasbröd så det få bli roti pratha, men det ska nog gå.

cucur

Halloj, här sitter jag och mumsar på en skål 'cucur' som jag gjort själv precis, helt själv minsann!


Hälften är platta och krispiga, och de andra runda och fluffiga, just the way i like it :)

Fast jag mumsar inte upp hela skålen själv utan måste dela med mig med Akira. Vi har precis kollat på invigningen av world cup i Afrika, och nu slöglor vi på nyheter och snart blir det Doraeeeemon, och senare ikväll; plugg och jobb, hoho.

Hoppas att någon kan scrolla ner ett inlägg och vara smakråd, det hade varit snällt tack.

bubbel trubbel

Idag har varit en smått strålande dag, har fått väldigt mycket gjort under mina 9 timmar i skolan, har ätit gott (som vanligt kanske) och mår bra, har fått tillbaka mitt pass med ännu ett års visum i Malaysia (ok att få passet en vecka innan jag åker känns lite stressigt) och så slapp jag trafikstockning.

Och nu ligger jag bara och latar mig och njuter av min allra sista helg innan jag får avnjuta lite svensk sommar :) 10 dagar kvar, hohohooo. Jag har en hel del att göra i helgen eftersom att jag avslutar min termin en vecka före alla andra, men ikväll ska jag inte göra ett skitteskit. Bara lata mig, vila och ha mysig filmkväll med pojkvännen, för det var länge sedan nu.

Men jag behöver er hjälp med en sak, så snälla kommentera, fejsbooka mig, smsa, ropa, vad ni vill, jag vill jättegärna höra lite åsikter här - tack på förhand :D haha.

Saken är den att jag visade upp min affisch för min lärare, den om 'gendercide' då jag satt ihopa en bild med de såpbubblorna jag skapade vectors av, och så en flicka innuti. Text finns, och logo, men det saknas fortfarande 'slagorden' eller vad man ska säga eftersom att jag har dem, men inte en passande font. Men min lärare gillade min poster väldigt mycket, trots att hon undrade lite över konseptet med såpbubblorna först, något jag trodde var ganska tydligt, men hon gillade det efter att jag förklarat i alla fall.

MEN hon gjorde alltså några ändringar som hon tyckte 'förtydligade' budskapet ytterligare, som att sätta mer fokus på flickan, så att hon syns mer osv. Saken är bara den att de ska skrivas ut och stå på display, så frågan är, ska jag visa en bild som är väldigt mycket 'jag' eller ska jag välja lärarens variant för att kanske få bättre omdöme av henne? Är inte så nöjd med nummer 2 alls, all min feeling försvinner liksom.
Ge mig råd, hjälp mig.

-1-

-2-

Eller ska jag försöka blanda de två bilderna, en liten kompromiss kanske?

dubbel-v

Om det är någon som undrar vad som hände med mitt återvinnigsbara 'W'...

...så behöver ni inte undra längre.

bubblorna fortsätter

Har testat att göra en tjej vector som ser 1. realistisk ut (ok halvdant), 2. seriefigur-aktig, och så nu 3. silhouette. Aaaah, förvirrad. Känns som att bubblorna mister sin najsighet så fort man sätter detaljer (ansikte, drag, linjer, fägrer) oå flickan. Får hålla det lite abstrakt kanske.

Känns som att jag kommer att få hålla mig till en silhouette med lite overlay, ser mysigast ut hittils.


Varken hon eller henner propertioner är perfekta eftersom att jag skapade på frihand.

Haha min pojkvän är söt han, igår när jag visade och frågade vad han tyckte så hade han glömt bort vilket projekt det var för, så han sa:

'Varför sätter du inte in typ en tingeling?'
'Va? En tingeling?'
'Ja eller typ en fe då.'

Ha ha! En feee! Aw lille hardcore-killen :p

Nu är klockan 7, jag har lite mer läxa att jobba på, jag är sjukt trött, har full dag i skolan (dvs 9 timmar framför macen) och så trafikstocking 40 min nu på morgonen, en timme senare ikväll.

Och sedan har jag helg :) Min sista hel-helg i Malaysia eftersom att jag kommer hem och hälsar på nästa lördag (framme söndag) för er som missat det, he he.

Kurrikurr i magen = dags för frullz!

jag blåser såpbubblor...

Det tog några kortslutningar i das hjärna, och så bara ett fåtal svordomar, fast även en del glädjetjut, och nu har jag äntligen ett färdigt resultat :)


Lite stolt är jag, med tanke på att jag inte började pilla ordentligt med illustrator förrens ca 3 månader sedan så är jag ändå ganska nöjd. Okej jag upptäckte precis att det finns lite vitt ludd vid höger sida om den största såpbubblan, och att den röda reflektionen kunde varit mer lila eller rosa, men jag är ändå stolt :)

Så stolt att jag till och med satte en liten bloggstämpel på den, och då är man minsann stolt.

Akira är lite avis, eftersom att jag gått om honom lite när det kommer till illustrator skills, men han är fortfarande mycket bättre på typografi i illustrator, jag hatar verkligen typografi. Design genom text. Usch. Men jag har lovat att lära honom allt jag kan, och så får han hjälpa mig med typo :|

Minns ni vargen jag gjorde? Det kallas ju vectrar, eller vectors, eller vad plural av vector/vektor nu kallas, men denna har jag alltså gjort på samma sätt, fast lekt lite med gradients, transparenta lager, och andra 'blends' på lager. Funkar ungefär som i photoshop.

Skitbra att ha en vektor egentligen, oavsett vilken storlek jag skapat den som så kan jag blåsa upp den till vilken storlekjag vill utan att den blir pixlig eller dålig upplösning. Tänk er den allra största affischen någonsin, ja så stor kan den bli. Mycket bra att ha och spara i en mapp om jag någonsin kommer att behöva såpbubblor.

Nu under natten ska jag sätta in små flickor i såpbubblorna och göra det hela till en poster mot 'gendercide' som jag berättat om tidigare. Har ni tur så får ni se den imorgon, hö hö. Om ni vill då.

Meeeen i alla fall, back to work!

PS. Om mamma läste detta så menade jag hela kvällen. Inte hela natten ;)

det jag har kvar

Idag var min näst sista lektion i typografi 2. Man kunde jobba hemifrån och det gjorde jag. Eller, jag tog sovmorgon, men det räknas också som att jobba hemifrån för då har jag ju mer energi kvar att plugga för senare.

Jag har en del att göra, ska designa tre olika Haibao figurer där temat jag fått ska vara malaysiska masker. Det ska nog gå bra, men det tar sin lilla tid med alla detaljer i illustrator.

Sedan ska jag skapa en poster till mitt typsnitt, även det i illustrator, och mitt tema ska så klart matcha min håria font, och jag är väldigt inne på att skapa ett stort skägg och placera in mina bokstäver där.

En annan uppgift är ju min poster, T-shirt design och förpackning till det åt tema 'Gendercide', vilket betyder att det ska vara emot att selektiv abort på grund av barnets kön, då många tusen flickbarn och foster 'försvinner' varje år i både Kina och Indien.

Sista är ett artistiskt collage om sin egna uppväxt, alltså ska man välja bilder och element och lappa ihop dem i ett snyggt collage som kan representera det som betytt mest i ens uppväxt men ändå ha en najs artistisk känsla.

Så det blir collaget i photoshop, och så skapa såpbubblor (åt min gendercide-poster) i illustrator idag, medans Akira plötsligt fått en massa jobb från band som vill ha designs. Så det blir en hektisk dag för oss båda.

Och därför så börjar vi den med att spela Lost Planet på PS3 och äta havregrynsgröt, hoho. Wish me luck.

japanska bebiskläder

Har precis beställt hem kläder.
Fast inte åt mig själv, det har jag inte råd med just nu, haha! Det blev ett gäng bebiskläder! Japanska! Ha ha! Jättegulliga hittade jag, de är precis i min stil när/om jag skaffar barn, så jag är säker på att Lulle och Maria också gillar dem, hoho.

Min stil kan ju vara lite speciell ibland, men dessa kläder är så underbart söta och roliga :D Fast de hade inte åt nyfödda, bara storlek 6 - 12mån som minsta. Noah och Liam är ju jättesmå men det är ju så klart bättre med för stora än små kläder. Annars är det ju något de kan bära till jul!

Ville helst hitta något som var samma stil fast olika färger, och det blev helt perfekt. Utom ett plagg. Där blev det samma, men det var så gulligt att jag kunde inte motstå ändå. Vill man se skillnad på dem så kan man ju lösa det med olika strumpor!

Ha! För det köpte jag också!

Blev lite rädd för mig själv när jag satt där och kollade igenom bebiskläder. Man kände nästan en liten längtan. Jag, som alltid sagt att jag inte ska ha barn, satt och log och fantiserade hur mina framtida barn ska klä sig.

Fast att klä sina hundar är ju också ett bra alternativ. Om man nu inte skaffar barn. Eller om man skaffar hundar innan, och man ändå känner det dära suget efter bebiskläder. Så ja Wiggo, nästa gång får jag kolla igenom hundplagg åt dig kanske, kuuul.

Tror inte att den surskanken till hund hade uppskattat det, men ja tanken är ju lite kul. Haha, nä lille Wiggo, som jag saknar honom, jag ska bara vara snäll mot honom framöver.

Nä, åter till Liam och Noah, här kommer en liten ledtråd till ett av inköpen:



PS, om två veckor sitter jag i schäslongen där hemma och kränger lösviktsgodis med mams och paps och glor på TV eller film. Ja TVÅ som i 2! Tänk vad snart!

PS igen, JA schäslongen är MIN!!

en röd svamp


Chicka-chicka-boom-boom-wicki-wicki-weeh-weeeeh??


Nej det var ju bara jag i mitt nyfärgade hår! Hähä!

Nu är jag nöjd igen, ingen utväxt eller bleka slingor/toppar. Najs vinröd färg, lite mörkare än på bilden, tror att min laptop cam överexponerar ganska rejält, vilket kan ses på vampyr-hudfärgen med. Jag är inte så hemskt nöjd med kameran i min laptop alls, är det inte jätteljust inne i rummet så blir det väldigt pixligt, och är det för ljust, som nu, så blir det alldeles för överexponerat. Och jag kan inte ändra några inställningar, bortsett från effekter som denna:

Ser ni likheten förresten?

Men min laptop är ju så bra på mycket annat, köper man en macbook pro så antar jag att det blir en slags studie/karriär investering, inte en leksak som vissa storbloggare verkar uppfatta. Men har man moolah så har man, andra får leva på CSN-lån, vi små stackare...

Fast jag tror att vi har ganska stor tur att vi ens har CSN i Sverige, till skillnad mot de flesta länder som skulle skratta en rakt upp i ansiktet om man bad om bidrag eller lån för studier. Javisst är vi lyckligt lottade vi svenskar, glad nationaldag i efterskott förresten. Hur firade ni? Jag firade med glass, hihi :)

Nu ska jag nog göra något med mitt liv. Har inte bestämt mig för vad än. Gymmet? En god tupplur? Titta på några avsnitt utav Doraemon? Eller spela sims? Haha! Vilka val man har i livet. Nej men först ut blir en skål havregrynsgröt med russin, om nom nom.

malaysiskt 'himmabröllop'

Igår var jag som sagt på bröllop, mitt allra första malaysiska bröllop. Eller, mitt allra första bröllop utanför Sverige egentligen. Och där har jag inte ens varit på många om jag ska vara ärlig... Det var Akiras brors frus kusin som gifte sig. Inte alls långsökt haha, men Effi, brorns fru, ville jättegärna att vi skulle komma eftersom att det var ett så kallat 'himmabröllop' i hennes föräldrars hem. Så vi tackade ja och hängde på, och det gjorde även kameran så nu blir det bilder!


Brudparet kom gåendes längst gatan mot 'fest-tältet' med en liten barnaskara framför sig. Det går ofta till så här när de har sina bröllop hemma har jag hört, men det finns så klart de som firar på hotell eller andra festlokaler, beroende på budget osv, men man kan alltså också ha sin bröllopsfest i tält utomhus, och så gifta sig inne i huset. Man behöver inte gå till moské ens. Såhär gifte sig Akiras bror, systern gifte sig i Australien på västerländskt vis. Akiras brorson, Iman, längst fram till höger.


Oftast så har man ett färgtema om man firar såhär, i detta fallet så var det grönt som prydde både brudpar, tält, dekorationer och många besökare.


En kinkig liten flicka pga värmen tror jag, och så en kinkig Iman eftersom att han fått syn på en glassförsäljare precis brevid bröllopsfirandet.


Effi hjälpte till att leda barnaskaran.


Sedan får bröllopsparet sitta ner en stund innan man går in i tältet, och då bjuds det på uppträde, ibland i form av traditionell dans eller liknande.

Men det är också vanligt med Silat Melayu, alltså en malaysisk kampsportsform som utövas i många länder i Sydostasien.


Så lite uppträde först på kommando av ledaren som kan ses med ett rött och gult band över bröstet i bakgrunden.


En ganska 'elegant' kampsport om man kan säga så.


Och under tiden de uppträdde fick Iman sin efterlängtade glass.


Om nom nom...


Men han ville absolut inte titta in i kameran för en bild, tuffingen :p


Mer uppträde, de gjorde volter och hade sig.


Och sedan blev det dags att slåss.


Både flickor och pojkar deltog, men det kändes som att flickorna fick vinna varje gång.


Den här bilden tyckte jag var najs, det ser lite extremt ut, men även slagsmålen var bara uppträden de med.


Sedan ville den minsta killen slåss även han.


Vilket inte var så lätt när alla andra var mycket större.


Men de bjöd på härlig underhållning i alla fall.


Och sedan blev det dags för de två sista killarna att slåss, där den ena var väldigt lik Ja Rule enligt Akira, så det fick bli en bild på honom med, haha. (Ja Rule = amerikansk hip hop artist.)


Ett nöjt brudpar ser det ut som :)


Sedan blev det dags att gå in i huset där man kan gå in och lämna en peng eller present till brudparet.


Men Iman och Effi, och den lilla flickan i täten.


Och sist kom en liten orkester med pojkar som trummade och sjöng väldigt högt och glatt medans brudpaet befann sig inne i huset.


Vi gick in och satte oss i fest-tältet som även det gick i grönt.


Och då blev det en bit mat, ris med blandat och gott.


Sedan fick vi en goodiebag, och då var vi nöjda och glada och begav oss hemåt. Den innehöll en liten sked med gaffel, en liten servett/handduk, ett äpple och en kaka.


Kakan var formad som en liten fisk och smakade sockerkaka.

Eftersom att vi inte stannade så länge så hände det säkert mycket mer efter att vi gått, men det jag fick uppleva var väldigt nytt och spännande för mig, och jag tyckte nog att det var ett ganska mysigt litet bröllop. Så nu fick även ni följa med på ett Malaysiskt bröllop, hoppas att ni hade det lika kul som jag, ha ha!

färgish hårish

Lägg märke till att vi inte bara kommer att matcha frizz, vi delar även ansiktsuttryck! Är det där Ida och ett paket hårfärg, eller är det ett tvillingpar? HA!

Jag försökte i allla fall...
Men ja, här ligger jag och färgar håret lite. Köpte hårfärg för över en månad sedan men har inte kommit till skott förrens nu.Det beror inte bara på att jag befinner mig ute i lugna och tysta Shah Alam, utan det är nämligen så att jag blivit bjuden på bröllop imorgon! Tänkte spara tills precis innan jag åker till Sverige om 2 veckor, men istället blev det nu eftersom att det inte känns så najs att gå på bröllop i klänning + klackar + utväxt. Det matchar liksom inte. Plus att då har håret även hunnit ljusna innan jag hunnit komma hem till den svenska sommaren, och det är då det blir extra fint.

Det är Effis kusin som gifter sig imorgon i föräldrahemmet, så vi har blivit bjudna dit på lite bröllop och fest, så detta blir mitt första malaysiska bröllop, eller muslimska bröllop över huvud taget, så det ska bli spännande. Och kameran hänger med så klart så att jag kan dela med mig utav det hela med er som läser bloggen. Omtänksamma Ida, höhö.

Effi är förresten Dimas fru, och Dimas är Akiras storebror. Det är dem som har lille Iman som jag skrivit om tidigare i bloggen. Han ska gå och strö/kasta blommor framför brudparet eftersom att han är minstingen.

Det är många som passar att gifta sig de kommande 2 veckorna eftersom att det är nu alla skolor har ledigt, så då passar ju ofta föräldrar på att ta sig ledigt, och då passar i sin tur många par på att gifta sig så att alla kan komma. Så Akiras föräldrar ska på 3 bröllop eller bröllopsfester bara imorgon, men vi kommer att stanna på det första bara, eftersom att vi inte känner resten, och så kan vi passa på att umgås med Akiras brors familj.

Nä nu ska håret sköljas ut, hoppas nu att det blev rätt färg! Återstår att se, haj! :)

RSS 2.0