naglar, oh naglar

Och så kan jag ju passa på att påpeka vilka fina naglar jag har, eftersom att ingen annan kommer att göra det här haha. Lila ska det ju vara om det ska vara en favorit, kvittar ju vad det är. Men aldrig förr har jag ägt ett riktigt fint lila nagellack. Hittade bara nåt vinrött från H&M sist jag letade (vilket var för över ett år sedan nu) eftersom att jag inte målade naglarna så ofta hemma i Sverige. Och gjorde jag det så blev de bara röda eller vid något tillfälle svarta.
Men nu hittade jag alltså tre lack för en svensk tjuga för 3 veckor sedan.

jag vet, billigt skit tänker säkert många, men jag älskar billig shopping, så länge det ser bra ut, speciellt när det kommer till 'cute stuff'. Till exempel samlar jag på små söta berlocker. Hade jag samlar på Tomas Szabo (som också finns här så klart) så hade jag nog blivit ruinerad ganska snabbt. Men nu har jag lyckats samla på mig några sötsaker för endast ca 30kr styck, och då hittar jag glassar, cupcakes, ostbitar, och andra godsaker som är typiskt mig att ha om halsen kanske.

MEN åter till nagellacket nu då, nu har jag i alla fall köpt 3 nagellack, i de här nyanserna:

Lila, ljusblått och en ljuslila nyans (ej rosa som den verkar se ut här).

Så varje vecka blir det en ny färg, och snart får jag ta och testa på nya nyanser kanske. Men min favorit är den ljuslila som matchar mina sneakers, Akira gillar mest den ljusblå, och den här normal-lila passar nog bäst i alla sammanhang eftersom att den inte sticker ut lika mycket.

Men vem orkar tänka så, heja naglar som sticker ut :D

testar cocopie

Idag ska ni få följa med mig på ett litet matäventyr i form av... Cocopie!

Cocowhat?

COCOPIE!

Så vad är cocopie? Jag har ingen aning faktiskt, men jag har sett det på reklam
ganska mycket, och det som visas mycket på TV måste ju testas. Så låt oss
hjärntvättas av media och testa cocopie allihopa nu då.


Enligt den blå förpackningen så är det en chokladpaj med marshmallowfyllning.
Låter spännande? Just denna jag köpte vad med mörk choklad istället för mjölkchoklad,
eftersom att jag ju brukar föredra det.


Som ni kan se så är den minsann billig med, inget man kan klaga på heller precis.
RM1,50 på 7-eleven, vilket är cirka 3 - 3,50 svenska kr.


Dock trodde jag att förpackingen skulle vara fylld med små cocopies,
men man fick bara två. MEN soom sagt, 3 spänn, jag klagar icke :)


Men så här ser de ut i alla fall, två tjocka 'paj-lager' och mitt mellan dem
finns en marshmallow fyllning. Inte nog med det, utan sedan är alltihop
chokladöverdraget med mörk choklad i det här fallet. Nu testar vi.

Pajen är väl mer en halvmjuk kaka, och det smakade väl just det med.
Inte så mycket chokladsmak bortsett från chokladöverdraget alltså.
Marshmallow kan man med smaka men inte jättemycket. Det var ett ganska
tunnt lager känns det som, i alla fall om man jämför med resten av den torra kakan.
Som de flesta kanske redan vet så ogillar jag verkligen torra kakor, men älskar
mörk choklad och marshmallow. I det här fallet trängde tyvärr inte de smakerna
igenom tillräckligt för att jag kommer att köpa cocopie igen.
Men nu har vi testat det i alla fall.


Problemet är nu att jag fick två kakor och jag äter gärna inte något
jag inte blev imponerad av första gången, en andra gång. Akira var inte
speciellt intresserad av att smaka och jag kastar icke mat, inte ens torra kakor,
för så gör man inte. Så jag bestämde mig för att leka lite med den istället.
Plockade av kakbotten och kaktoppen, och sparade den lilla biten marshmallow
för att ha vunnit nåt gott på det hela. Tror ni att det hela blev godare
av att äta kakan först och marschmallowen sist?

Det blev det inte.

hej igen, haha

Värst vad mycket bloggande det blev idag, nu får jag ta och försöka slita mig, får låtsas som att jag har vettigare saker för mig en tisdagskväll :p
Ska kolla om jag orkar ändra bloggdesignen lite först, men troligtvis blir det 'filem' som man säger här.

Puws och gowdnatt

Woops!

Råkade visst spilla häromdagen :O

Och att få med det på bild med, den du!

;)

Ais Kacang

Hej gott folk, idag ska jag lära er vad Ais Kacang är. Jag kan tyvärr inte köra en copy/paste eftersom att den kära efterrätten inte har en svensk wikipedia än, något jag borde ändra på hoho. Men i alla fall:

Ais Kacang är en efterrätt som serveras i Malaysia och Singapore.
- Ais kommer från det engelska ordet ice, som alltså betyder is på svenska, så man kan även kalla det för Ice Kacang om man nu vill det.
- Kacang betyder röda bönor, eller kidney bönor som vi kanske hellre kallar dem, och ordet uttalas kachang, eller kanske katchang för att göra det lättare för en svensk tunga.
- Men det är även populärt att kalla efterrätten för ABC, vilket är kort för 'air batu campur'. 'Air batu' betyder ordagrannt 'sten vatten' (air = vatten, batu = sten), men i det här sammanhanget betyder det is. En sten av vatten = is? Logiskt ändå, visst? :) 'Campur' betyder mix. Så sten-vatten-mix.

Smaken är söt och skapelsen består mest utav krossad is serverad med söt smaksatt sirap och gelé. Men namnet kommer från det traditionella sättet att servera det på, alltså krossad is med kidney bönor, mums? Haha, men numera så kommer Ais Kacang i många starka och glada färger, och med olika frukt coctails och dressingar. Det finns också olika varianter såsom med aloe vera (oftast i form av gelé), kidney bönor, söt majs, cincau (om ni minns? grass jelly i alla fall), attap chee (har ingen översättning, men det är en liten vit/transparant frukt) och agar gelé (alltså den utan nöff).
Över det lilla isberget kan man hälla lite kodenserad mjölk/evaporerad mjölk eller kokosmjölk. De lite modernare försäljarna ger en även valmöjlighetes såsom glass, durian topping (blä) eller chockladsås. Det finns också många olika färger på sirapen för att göra det ännu färggladare, och som man kan toppa med 'palm-socker-topping' (någon annan som har en bättre översättning av gula melaka?).
Efterrätten kan man hitta vid olika caféer och hawkers, och övriga matställen för den delen. Mycket populärt huar borta i alla fall.

Min egna åsikt (för sådana ska man ju också ha) är att det är en väldigt annorlunda liten efterrätt för oss svenskar, och första gången jag testade den så tyckte jag att det var en jättemärklig blandning. Nu har jag blivit van och äter den gärna med glass på toppen. Men när all sirap och glass är borta så lämnar jag kvar 'resterna' som brukar bli en liten grupp gelé och cincau, eftersom att de inte smakar så mycker och mest känns som utfyllnad i form av tuggmotstånd. Så de stannar kvar i botten, resten slukar jag :)

Bilder:


PS!
Ursäkta om det inte blev några fantastiska bilder men jag använde mig av de enda bilderna jag har av Ais Kacang som jag själv fotat (har haft med dem i bloggen tidigare med, den översta för några månader sedan).
Borde kanske nämna att jag är en sådan där todde som inte gärna lägger upp andras, eller googlade bilder i min blogg. Vet inte varför, men kanske för att jag vill hålla det personligt och baserat på mina egna erfarenheter och så vidare. Trams? Kanske, men nu vill jag helt enkelt hålla det så. Personligt och fint, och ingen kan anmäla mig för nåt kränkande av deras copyright och blablabla. Enda undantagen är de gånger jag är i desperat behov av att lägga upp en bild utav något som jag själv aldrig fotat. Så kan vi säga.

Nu vet ni det, och nu vet ni även vad Ais Kacang är :)

fastah ida

Haha NEJ Sofie, det var inte jag som pyntat upp hela Alice in Wonderland-kalaset för min bloggs skull :O Det hade tagot minst 3 veckor, 573 000 kr och 7 besök på polisstationen :( De pyntar alltså så fint för varje stort event eller högtid, du får komma hit och se det med egna ögon en vacker dag :) då kan vi också ta vår johnny depp jakt, jag hjälper dig kidnappa honom om jag får låna varje första torsdag varje månad? Kan? :)

Som svar på Sofies kommentar innan, annars då... Har bokat biljett igårkväll, och jag trodde först att det klyddat med banken, vilket hade varit surt när det bara fanns 2 biljetter kvar den 19 juni (HAHA undrar om jag får bra platser?) MEN jag fick biiljetterna skickade till min mail redan idag så jag antar att allt gick bra! Så det blir en äkta och ordentlig midsommar hemma i familjen Anderssons trädgård, det är den enda riktiga midsommarn om ni frågar mig :) Så det är jag mucho glad för. Vid den här tiden kommer jag att vara faster, vilket fortfarande känns ganska overkligt. Jag ogillar verkligen ordet faster, och hoppas på att knattarna bara kommer att kalla mig Ida, eller ers majestät, eller liknande. För en moster kommer jag ju aldrig att bli, men ordet låter absolut mjukare, tycker inte ni också det? Moster Ida. Fint. Faster Ida, gamla damen som stänger in barn i källaren, eller äger ett café. Tror att cafét på vellingeblomman heter Faser Ida eller något sådant.

Aja allt detta kan man ju lösa senare, men det finns ju mycket positivt med att bli faster med. Ska ha med min kamera och ta en massa fina bilder jag kan ha och titta på sen när jag kommer tillbaka till Malaysia och missar typ hela deras första levnadsår. Men det kunde ju varit värre, jag kommer ju trots allt tillbaka. Hur många minss första året av sina liv ändå? Kanske under hypnos, men annars inte stor chans att en normal människa minns det. Plus att jag har svårt för bebisar, så om de är ett år gamla när jag kommer tillbaka så blir jag nog en bättre faster vilket fall som helst.

Ja det var mina tankar om det, nästa inlägg blir om Ais Kacang, sarvibrahaj.

Ida in Wonderland...

...eller innuti MidValley Megamall i alla fall, så nära man kan komma ett wonderland just nu. Fast nu har de säkert redan tagit ner dekoren eftersom att man nu till och med kan få biljetter en timme innan bion startar! Festligt. Nu har jag i alla fall sett filmen, trots allas negativa kommentarer om den och bla bla bla.. Jag tyckte i alla fall att den var väldigt fin, älskar ju typ allt Tim Burton ens rört vid i filmväg, Johnny Depp gör det ju inte sämre, och sedan har ju Alice in Wonderland varit min favoritfilm när det kommer till Disneyklassiker väldigt länge. Den är så Ida, om ni ser den gamla filmen så var det typ så det szåg ut i huvudet på mig varje gång jag gick till sägns. Hoppas att jag kan få tillbaka den glöden i mina designs som den sortens fantasi jag hade när jag var barn alltså.

Till saken! Tyckte i alla fall att det var en fin film, dock tar ju allt det 3D animerade bort nostalgin, men som tur är så är det ju inte en remake av filmen de gjort, utan snarare en fortsättning, så jag tyckte fortfarande att det var en trevlig och intressant film. Och väldigt vacker dessutom. Det var även dekorationerna vid Megamall så här kommer bilder på det, tjoho.


Wondah Land :)


Fågelperspektiv: fullt av svampar, blommor, konstgräs och ja, folk.

Sneddevinkel.

Mushies, som egentligen skulle lysa men detta var någon minut innan
stängning så jag missade det :( Men stora var de i alla fall.

Likaså var blommorna med ansikten. Precis som i filmen, hoho.

Ett helt gäng utav sådana.

Mina bästisar, hoho, och konstgräset med stenplattor. Myyys.

Tebordet, som jag inte fick komma närmre än så här. Fast jag testade
inte precis heller, köpcentrum här kryllar ju av vakter.

Närbild. Mums.

Fler fina, stora mushies!

Och här är ju ett mushie-huvud, framför blommorna. Fiiint fint.

Det var ju hemskt vad ljushårig jag ser ut här! Aja, nyckelhåls posen :)

Todde försökte med, men han har visst vuxit lite på bredden :p

Och så den galna hatten :) såg ni min variant förresten?

Väldigt fin den med, haha.



Nä nu ska det måndagsmysa med film, pojkvännen är ju upptagen med sitt, men jag kallar det fortfarande för filmmys fast man är ensam, för då kuanns det inte lika ensamt längre, ha! Nä, så att förklarning på majsglassen får det bli imorgon istället. Har ju inte många andra planer nu när jag är ledig, bara att sitta och gotta sig framför bloggen och ett eller annat facebook spel, eller leka runt i photoshop. Har ju lovat migsjälv att försöka sälja lite egna illustrationer på myspace med, men det får bli på onsdag eller något ;) Om det blir av.

Moviemys - here I come!

Love me butch update

Happ, då var man tillbaks här igen, blev ingen lång konsert idag, de skulle bara spela i 30 min tydligen, och vi var redan sena så vi hann bara med de två sista låtarna, haha. Tur att det var två bra sådana :) Inte mycket folk, men lättare för mig att ta bilder då ju. Efter det stack vi till KLCC och fikade i väntan på att rusningstrafiken skulle vara över så att taxin blir billigare, haha. Inte mycket mer än så har hänt idag precis, har varit en riktig slappedag även denna. Men jag tänkte uppdatera er med bilder från idag, och lite senare även bilder ifrån Alice in Wonderland-temat vid MidValley Megamall som jag lovade för ganska länge sedan. Sedan kan jag förklara vad Ais Kacang är eftersom att jag fick en kommentar om det haha, glass med majs? Ja typ, men ändå inte :p

Bilder!

Inte så hemskt crowded, haa


Love me butch


Hej Ida, jag sjunger gärna för dig varje dag om du vill? Fint, sarvibrahaj :)


KLCC


Nu har ni sett det, nu ska jag fika på en liten Sweetie bulle och sedan blir det Alice in Wonderland bilder!

Give Life + Earth Hour

Ja gårdagen började då med att vi vaknade sent, åt brunch, latade oss framför vardera pc/laptop och sedan gjore vi oss i ordning för något vi inte gjort på länge, vilket var att gå på konsert. Det blev ju inget i Jakarta så nu fick vi gottgöra det med en heldagskonsert (som det brukar se ut här, har visat i tidigare inlägg) där huvudnumret var japanska 'Give Life' och ja en massa andra band, mest malaysiska, men också nåt ifrån Australien. Inte så hemskt många bra band faktiskt, japanerna var grymt peppade och duktiga, några duktiga nykommare sedan sist, men de bästa banden var tyvärr inte där. Verkar som att de slutat spela på småställen nu när de blivit mer kända och så. Lite tråkigt, men imorgon ska vi i alla fall se 'Love me butch', mina favoriter, som kommer att spela gratis utanför KLCC med några andra artister som är från helt andra genrer.

Men ja, igår fick jag i alla fall träffa Lisa, Akiras gamla vän som också bor här i Malaysia och pluggar. Dock bor hon i Putrajaya och pluggar på Lim Kok Wing, men hon går samma utbilding som jag och är lika gammal som jag med. Och så är hon tysk, men även hon har fått nån malaysis/indisk accent och verkligen inte tysk alls haha. Men hon var i alla fall jättetrevlig och hon insisterade på att vi borde följa med henne på fredags konsert med, hon kommer inte in till Kuala Lumpur så ofta. Så det verkar som att detta blir lite utav ett musiklov för min del, härligt ju :) Och alltid härligt med nya vänner, men man märker vilken skillnad det är att skaffa europeiska vânner i jämförelse med malaysier. Vet inte hur jag ska förklara det, men antar att det känns bekvämare på något sätt. Det är ju fortfarande engelska som gäller, men det blir en annan attityd och mentalitet som påminner mig mer om hemma. Och det kan man ju sakna ibland det med :)

Aja, vi kom dit kl 16 och åt brunch haha, och det var billigaste stället i Kuala Lumpur jag ätit på än så länge! Och gott var det :) Det hela började vid 13 eller 14 tror jag, och sedan stannade vi tills sista bandet klockan 22.30 - 23.00? Japanerna fick spelat vid 21 har jag för mig. Innan dess hade vi tagit en paus mitt i konserten då alla lampor och viss annan elektricitet pga Earth Hour 2010 som jag hoppas att alla ni andra också deltog i :) Då tog vi i alla fall en paus och gick ut och tittade på stadens mörker, ja bortsett från gatuljusen och mamak stalls, som har öppet 24/7 och aldrig skulle få för sig att stänga ner nåt eller ens släcka en lampa haha. Men jag såg att till och med det stora tornet, KL Tower, var nedsläckt, bortsett från en bit utav toppen som blinkade som en liten varning för luftfarare kanske, för hade det kommit ett litet plan som slög lågt just då så hade de inte haft en chans att se byggnaden, det tog mig till och med en stund att hitta det haha, trots att jag redan kollat ut byggnaden över hustaken bara en timme innan. Så mörkt var det, och så smutsig luft med kanske? Aja, efter allt var färdigt så begav vi oss hem med taxi och firade med koppnudlar mitt i natten och sedan somnade vi framför TVn i vardagsrummet och vaknade först i morse. Lat och härlig kväll, hoho.


Bilder blir det här :)

'1 Cafe', där allt hölls. Brukar annars bjuda på karaoke ser det ut som :)

Om nom nom, Akiras brunch bestod av Kway Teow, min utav Roti Bakar,
Vanilla Coke och Ais Kacang. Nyttigt värre ;)

Mmmm, Ais Kacang, we meet again :D

Så här ser den ut när Ida varit i farten! När all is och smaksättning är
borta så är inte gelékulorna så roliga längre.

Inne i konsertlokalen. Inte mycket folk än, men det varade ju ganska länge.

Akira hade svårt att hamna på bild.

Haha tyckte den här var härlig. Nä men dansa du där ensam i mitten. Fint.

Mina lila sneakers hänger alltid med

De annars så störiga gröna och röda prickarna som dansade över hela
publiken blev plötsligt lite coola med långsam slutartid.

Minns inte vad detta bandet hette, men de var sjukt populära och plötsligt
stod halva publiken och dansade på scenen!

Sedan blev det dags för Give Life som alltså sjöng på engelska. Bruten sådan.

Hahahaha kvällens favorit! Längst ner till vänster :D

Japanen hade också lite svårt att hamna på bild.

Men Ida hon kan hon.

Kvällens sista bild eftersom att mitt batteri dog. Bra jobbat Ida.
Men konserten fortsatte, och skoj hade vi.

Imorgon blir det Love me butch! Så nu ska batterier laddas minsann! Blev inte så många bilder igår, inte för att jag inte tog många, men jag är fortfarande lite noobig när det kommer till fotografi i mörker. Får öva öva öva :)
Hoppas att ni hade en fin helg allihopa, nu ska jag nog glo på TV en stund eller spela facebook spel. Svårt beslut. Mer uppdatering blir det redan imorgon i alla fall :) Ha en fin söndagskväll!

utvilad, atlast!

Nu är det redan söndag, gosh vad denna helgen har gått snabbt! Det var ju inte länge sedan jag lovade att uppdatera duktigt så fort skolan var färdig, men det blev inte riktigt så. Jag led av allvarlig sömbrist (så har jag själv klassat mitt tillstånd) i veckan och nu har jag levt under ett spädbarns sömnvanor hela helgen. Mycket skönt, och känns ju inte alls som att man kastar bort dyrbar tid av sitt liv haha, nä men ibland är man nog värd att få vila ut sig ordentligt när man jobbat hårt. Så nu är jag ledig hela veckan som kommer och sedan börjar jag en ny termin måndagen efter det. Då kommer jag kunna kalla mig VC 4:1 istället för VC 3:1, och det är ju ett steg i rätt riktning :)

Nästa termin börjar ju i April, så nu har jag officiellt gått färdigt en tredjedel av min utbildning, och det är ju verkligen ett steg i rätt riktning det med :D

Ska snart äta middag, men sedan uppdaterar jag er om gårdagens konsertbesök, det ända jag lyckats göra i helgen bortsett från att sova och äta :) Så det kommer om en stund, om internetet tillåter då, hihehoha..

5 dagar senare, 2 dagar kvar...

Hej hej, nu blev det 5 dagar sedan jag bloggade sist.
Nu är klockan redan 3, så jag kan redan höra mammas röst i huvudet, haha 'vad gör du uooe så här dags? gå och lägg dig!"
Lovar att på fredag blir det uppdatering minsann :)

(ps. idag såg jag äntligen alice in wonderland<3)

kaos

Jag tror att det förra inlägget förklarar min blogg-frånvaro ganska bra. Jag kommer alltså inte att ha tid att blogga så bra den här veckan, heller inte nästa. Sedan har jag lov en vecka efter det, och då ska jag minsann försöka att gottgöra som bara den.
Igår gjorde jag även bort mig med att min årsredivisning i indesign kraschade, så nu kan jag inte ens öppna skiten.
Och ja, det var just det här projektet jag stressade med mest. Och nej jag hade ingen backup. Ja jag är dum.
Men man lär sig av sina ordentligt dumma misstag?

Nu får jag börja om.

/Dumma dumma Ida.

mitt i stressen

När allt annat känns så stressigt och allmänt sunkigt som det gör just nu så känns det tusen gånger bättre när man har en sådan mormor som jag har :D



Det lyser verkligen upp en så frustrerande tisdag som denna.
Glasögondag förresten, vaknade men extremt svullna ögon som jag försökte dölja med smink.
Pandavarning på det ni, men är det bättre - tjohej.


Har 9 dagar på mig att bli klar med:
- En uppsats på 8 sidor om avskogning (smart val ida...) i Malaysia för min ARCS klass.
- Ett slutprojekt för Digital Photography klassen som ska ställas upp på paneler och där man ska kunna svara på alla frågor som 'varför valde du det här, vad betyder den här bilden, blablabla' när folk (andra lärare tror jag det blir) kommer och frågar ut en. Och jag har fortfarande problem med mitt tema = panik när min lärare inte svarar på mail och jag ska visa ganska mycket framsteg nu på torsdag.
- Ett slutprojekt för Page Layout i form av en Årsredovisning för ett malaysiskt företag som heter Apollo, då 50-70% ska vara färdigt på fredag. Idag hittade jag äntligen varor därifrån jag kan fota och använda, eftersom att projektet fokuserar på design, inte texten.
- Slutprojektet för Typography klassen lämnades in idag, men jag har ett gammalt projekt jag inte varit och skrivit ut än som ska lämnas in om en vecka. Då är det även prov.
- What else... Ja just det, jag har heller inte tagit mina bilder av 'liquid in motion' för fotografin heller, det hade jag glömt. Tur att man skriver listor på bloggen som påmminer en.

En glad nyhet, bortsett från det urgulliga kortet, är i alla fall att CSN kom in idag, så snart kan det bokas resa hem i sommar. Ska bli så härligt att få mysa med familjen och vännerna ett tag :)
Nu har man något att längta till.

Jakarta - Dag 4

Yessss! Idag går det minsann undan när jag ska ladda upp bilder till bloggen, hinner knappt ha tryckt på knappen innan den är färdig haha. Härligt och inte så hemskt frustrerande i alla fall, så nu blir det alltså dags för den fjärde och sista dagen av min resa till Jakarta. Och trots att jag bara fick uppleva den här fantastiska staden i 4 dagar så känns det som de 4 av de mest händelserika dagarna det här året. Hoppas på att jag kan åka dit snart igen, eller åtminstone se mer av Indonesien som Bandung, Jogjakarta eller Bali! Haha, bali hade ju verkligen inte suttit fel någonstans :P Men nästa resa som ska bokas in nu är alltså hem till Malmö, för idag kommer CSN! Feeest :)
Men nu, back to subject!

Dag 4 - 4 Mars 2010
Dagen startade med att jag blev av med en svart favoritstrumpa, jag har verkligen ingen aning hur man lyckat bli av med en strumpa inne på ett hotellrum där det inte finns så hemskt många gömställen ändå, men den lyckade försvinna och det kändes inte som det bästa sättet att starta en dag på. Haha, meeeen i alla fall, vi packade ihop allt vårt och lämnade sedan hotellet vi nu spenderat 3 nätter på. Hejdå härliga aircon och roliga indonesiska TVn. Sedan begav vi oss mot Grand Indonesia Mall än en gång, jag tror nästan man skulle behöva ett par heldagar där inne för att hinna med allt, så vi bestämde oss för att spendera våra sista timmar där inne, och så fick jag äntligen lite bilder efter att ha laddat batteriet till kameran med ju.

Det är riktigt roligt att gå på upptäcktsfärd där för på de två översta våningarna har de alla restauranger och matsällen, och hela området är indelade i mindre delar där varje del har ett eget tema. Så det japanska området var inrett och dekorerat i ett japanskt tema, det fanns ett område med tema antika grekland, china town, New York á la Sinatra, tågbana, en släng av Art Nouveau och mycket mycket mer. Blir lite blandade bilder därfifrån. Sedan begav vi oss mot flygplatsen, den här gången tog vi taxi hela vägen istället för buss, bekvämare så helt enkelt, och taxi är ju så löjligt billigt där borta så det var lika bra. Där åt vi lunch och kikade runt i alla souveniraffärer innan vi lämnade Indonesisk mark. Jakarta flygplats är jättefin med en blandning av en modern men ändå traditionell indonesisk inredning. Bilder på exempel där. Nu samtidigt som jag skrivit detta inlägg har Akira suttit och letat upp indonesisk webb tv som visar live och man kan välja typ alla kanaler, så då behöver jag inte sakna det i alla fall haha.

Nu blir det bilder, sen blir det läxor, hohoho..

Sista bilderna inne på hotellet blev på tröjorna jag fick kvällen innan.
Och BADMÖSSA ftw :D

Den här gillade jag mest, härlig grön färg.

På väg mot Grand Indonesia = taxibilder, alltid lika spännande.

Lite molnigt, men vad gör väl det, här hittade jag en mysig staty/fontän.

Närbild på den, tyckte deras uttryck var så härligt.

Grand Indonesia Mall, eller ja, en liten del utav det.

Lite mer utav det.

Och så japanska temat jag nämnde, utifrån.

Innifrån.

Hur mysigt som helst? :D

Och ja, vad är min blogg utan bilder på mat?

En annan del, härligt dekorerad med gröna blad och pelare.

En gnutta Art Nouveau.

KFC och kristallkronor, mer classy än så får man leta efter ;)

Tema antika Rom.

Närbild.

Andra sidan av det.

Färgstarka Chinatown.

Tuff tuff tåg, såg dock inte om det rullade eller ej, men jag antar det.

Vad gjorde annars killen där inne? Vaktade så att ingen snodde tåget?

Myshörna, även unga fötter kan börja värka efter att springa runt i ett

så stort köpcentrum.

Och så hade de typ ett barn zoo, för dem som behövde en paus från ungarna med,

mitt i shoppingen.

Och shopping blev det för mig med, oh gosh!

Skulle räknat våningarna, glömde det.

Men det ser maffigt ut i alla fall, inte bara på höjden, bredden med kan jag säga.

Lite halvkass utsikt, ville bara visa det typiska Jakarta - en blandning av

moderna skyskrapor och ja.. slum.

Det blev det fler bilder på i taxin på väg till flygplatsen, vare sig det är trevligt att se eller ej,
allt ska ju visas för att man ska få en ordentlig uppfattning, inte bara det lyxiga och fina.
Detta var bara någon minut ifrån Grand Indonesia.

Kisen kom med i farten.

Och små barn som lekte. Blev bara taxibilder på områden som dessa,

inte favoritstället att dra upp en systemkamera på. Inte bara för säkerheten,

det känns inte helt okej att smygfota folks hem på det sättet, speciellt inte

dem som kanske inte jättegärna visar upp sina hem på bild heller.

Sedan blev det en trevligare utsikt på flygplatsen, den här gubben var högre

än mig, och prydd med en massa färgglada detaljer, alltihopa snidat i trä.

Trevlig telefonkiosk.

Och ja, som ni kanske förstått så är snidade träfigurer och dylkt en av Indonesiens

starkaste sidor. De flesta souvenirer är snidade i antingen trä eller ben.

Och de är ju ganska bra på detaljer skulle jag säga. Om man jämför med typ...

en dalahäst? Den är charmig den med, men jag tror inte att den imponerat på

konstnären bakom den här skulpturen.

Sista måltiden i Jakarta = Soto och så klart Teh Botol. Fint avslut på en fin resa.

Nu är det back to reality igen och jag har massor med härlig stress framför mig denna vecka,

nästa vecka är ju denna terminens sista. Härligt.


internet som sviker = biodag!

Nej det blev ingen dag 4 idag, mitt internet har varit så sjukt segt hela dagen, tror de håller på att updatera något, eller så vill de bara retas med mig. Kan i alla fall skriva här, kolla mailen och allt det för tillfället, men att ladda upp bilderna, som är relativt små(?) tar en evighet, så jag får spara det inlägget tills imorgon.

Eftersom det var ännu värre tidigare idag så bestämde jag och Akira oss för att sticka till Midvalley Megamall för att äntligen titta på Alice in Wonderland, som jag längat sååååå mycket till! Har bara hört tråkiga recensioner än så länge, men man ska väl vänta med att ha en uppfattning tills man faktiskt sett den tycker jag. Så det var vi sugna på, MEN när vi väl kom dit såg det ut som att resten av Kuala Lumur haft samma idé. Tur att vi tog taxi för alla parkeringshus där var fulla, och de har ändå fyra ganska stora sådana.

Jaja, men efter en ganska lång väntan i kö så bestämde vi oss för att ta det hela som en dubbel-bio-dag eftersom att det knappt fanns biljetter kvar till Alice, så ville vi gottgöra det med hela två filmer på raken, i form av Edge of darkness, och Soloman Kane. Den förstnämnda var väldigt bra, den andra var helt ok men inte så bra som vi hoppats på. Trodde det skulle vara som Van Helsing, men det saknades ganska mycket action så det blev lite segt ibland. Men det var roligt att ha sett den i alla fall, det hela kostade oss 100kr, alltså 25kr per person och per film. Ungefär en fjärdedel av priset hemma i Sverige! Vill man sitta i 'gold class' så kostar det 80kr, men då ska stolarna och utrymmet tydligen vara hur lyxigt som helst. Tror att 3D kostar runt 35kr per person, men kvalitén är sådär tycker jag. Så jag skippar det :)

Ja, nu vet ni mer om att gå på bio i Malaysia, ytterst trevligt. För övrigt så är det en väldans Alice hysteri i Kuala Lumpur just nu, hela köpcentrumets nedervåning var pyntat i ett alldeles magiskt Alice tema, med lysande enorma svampar och ett urgulligt långbord dukat med små söta tekoppar och tillhörande delikatesser, såg så gulligt ut och jag gillar verkligen hur köpcentrum här satsar stenhårt på att pynta för varje större tillfälle (jul, kinesiskt nyår, deepavali, hari raya osv) och även tillfällen som dessa. Jätteroligt att se, och självklart fotade jag där med, MEN de kommer inte hamna i bloggen idag heller, tack vare dagens fantastiska internet som jag nämnde tidigare.

Nu har jag precis målat naglarna lila, vilket var på tiden, så att de matchar mina lila sneakers haha. Lite trött på röda naglar som jag haft nu i en månad typ. Älskar röda naglar, men små förändringar ger lite spänning i vardagen ju, nu sitter jag och glor på fingrarna och försöker vänja mig. Hade det varit för ett år sedan så hade jag nog redan putsat bort lacket, men dagens Ida ska minsann utmana och visa upp den härliga färgen (ja det är väldigt lila, och inte en mörk nyans heller). Akira tycker att jag ser väldigt ungdomlig ut, vilket kan tas som barnsligt, omoget, osv, men han insisterar på att det var positivt, haha.

Men japp, bilder blir det imorgon, och då har jag även en massa läxor framför mig. Ja, jag är en riktig helglatis :P Nu ska jag titta på när pojkvännen spelar Battlefield samtidigt som jag ska laga mina glassbroscher, kom äntligen ihåg att köpa ett superlim! Så nu ska vi se om jag klarar det utan att klistra fast fingrarna i varandra eller något annat, annars blir set ju svårt att blogga imorgon :)

Wish me luck!

Jakarta - Dag 3

Dag 3 - 3 Mars 2010
Phew, till dag 3 blir det en väldans massa bilder, men det klarar ni tror jag :)
För en bild säger ju mer än tusen ord, och säkert dubbelt så mycket som mitt struntprat. Men en liten introduktion får ni i alla fall!
Dagen började med att jag och akira vaknade lite tidigare än de andra dagarna just för att vi hade sååå många planer! Ja för att vara oss då :P Onsdagen var ju lätt den mest händelserika dagen, eller jag fick i alla fall se så många olika spännande miljöer. Dagens första destination var Dufan, eller Dunia Fantasi som betyder Fantasy World, eller en fantasivärld på svenska. Var sugen på att åka dit eftersom att jag sett och hört så mycket om det i så många år nu av mina indonesiska vänner, och även om nöjesparker inte är mitt favoritställe i världen så var det ända något jag inte ville gå miste om nu när vi ändå var i Jakarta. Så vi kom fram och kastade oss direkt på en massa karuseller, det var ju ett tag sedan jag fick släppa ut 'vildingen' inom mig, haha. Men det slutade med att båda blev alldeles yra och illamånende efter TRE(!!) karuseller, så vi minglade runt och tog bilder resten av tiden :P

Hur mysigt som helst, lite väl varmt just den dagen, och lite väl snurrigt. Där skulle vi egentligen träffat Gifri, men hans vänner hade bestämt sig för att ta honom till stranden precis brevid istället, men eftersom att varken han eller vi hittar i Jakarta, eller Ancol som detta område heter, så blev det inte av. Istället tog vi taxi hem och gjorde oss i ordning för att gå ut och äta middag med Akiras kusin Nia. Vi stack till ett fantastiskt makalöst stort mall (köpcentrum) som heter Grand Indonesia, och är ganska nytt. Huuuur stort som helst, har aldrig sett ett så stort innan, inte ens hälften så stort i Kuala Lumpur! Jämför då med nya 'lyxiga' entré i Malmö, haha släng dig i väggen plutten, typ :P Men det blev inga bilder där eftersom att mitt batteri till kameran bestämde sig för att säga godnatt. Där åt vi goda Mie Tarik nudlar (dragna nudlar, typ som teh tarik för de som minns! tarik = dra). Sedan stack vi tillbaka till hotellet för att bara ta det lugnt.

MEN då smsade helt plötsligt Gifri som var på väg mot vårt hotell, mitt i TV-tittandet. Akira blev först lite gnällig eftersom att han var så trött efter en lång dag och var på gränsen att somna, men gissa vem som pratade mest med Gifri när han väl kom? Ja inte var det jag :P Vi satt där nere på uteserveringen med Gifri och hans 3 designervänner han nyss träffat i Jakarta, så det hela blev mest på Indonesiska. Jag försökte hänga med så gott jag kunde, men när Akira lämnade bordet för att gå på herrarnas så märkte man hur blyga de stora grabbarna blev hahah. Men det var hur trevligt som helst, fick pratat med Gifri en del både på engelska och när Akira översatte. Ogillar hur paranoida indoneser är med sin engelska, trots att den är fullt förståelig. Aja, skoj hade vi i alla fall, och sedan sa vi hej hej när killarna skulle dra vidare för att sitta uppe hela natten tills Gifris flyg till Jogjakarta skulle komma. Jag och Akira somnade nästan på direkten.

Bildeeeeeeer!

Morgonstund med klubba i mun :)

Bubba testade på något nytt, jag tyckte att det var stiligt,
det tyckte inte han. Blev keps resten av dagen.

Taxidags!

Utanför hotellet, eller ja tvärs över liksom.
Restaurangen vi åt Padang på ligger här.

'Angkutan Kota' en slags minibuss de använder som transportmedel i stan.
Dessa fanns överallt och fungerar ungefär som en vanlig buss,
med olika destinationer och så. Märkligt men det verkar funka?

Jakarta från taxin.

Lite kinesisk kultur med, javisst, Ida hon fotar allt!

Indonesiska skolflickor/skolpojke.
Upptäckte nyss den ena flickans bittra min, hon måste ha sett kameran? Haha.

Tugga tugga tugga tuuuugga...

Framme! Dufan för hela slanten framöver, här ser vi Akira, cool som vanligt ;)

Men jag är snäppet coolare med min 'händerna-i-sidan-ut-med-bröstet-pose'?

Lite mer bekväm ställning haha. Söt bakgrund i alla fall.
L
Och lika söt var den.

Tog bild av kartan så att vi inte skulle gå vilse, håhå.

Kom direkt till et mysigt litet indian-område där vi lunchade.

Om nom nom, kylling, pommes, chilli och så klart Teh Botol.
Försöker undvika ris nu i dagarna.

Hej Pariserhjul! Första destinationen bestämd :)

Försökte ta en massa bra bilder men mja, gick sådär :|
Utsikt över Jakarta i alla fall, här kan man se att det är en relativt 'platt' stad
i alla fall om man jämför med Kuala Lumurs skyskrapor.

Jakarta + damm inne på Dufan.

En lite festligare vinkel på det ja.

Detta tyckte jag såg hur kul ut som helst, ville jättegärna testa på men det
satte åksjukan Stopp för senare. Fick en söt bild på en mamma och dotter som
virrade runt och försökte hålla balansen i alla fall. Kan ni tänka er mig med mams där
inne? Vi hade säkerligen lyckats sjunka skiten, men vi är trots allt bäst ändå :)

Sedan blev det filmdags. Eller snarare en sån där film där stolarna rör sig
och håller på tills en massa småflickor skriker som om de satt i riktig karusell.
Helt okej ändå.

Akira med sin största kärlek, haha :(

Nej ni ser inte suddigt, det är jag som inte ville hamna på bild.

Hej tutankhamun! Ja jag fick googla hur det stavas :|

Andra karusellen kom inte på bild, men här var den tredje och sista som snurrade
och snurrade och snurrade och fy för vad man blev yr. Eller så börjar jag bli för gammal
för karuseller redan? Hoppas inte det :(

Härlig bild tyckte jag, fast någon åktur blev det inte.

Och på tal om allmänt galna människor, ser ni killen i mitten? Om ej titta snäppet ner.

Stå och måla på karusellen när den är igång och allt, why not?

Och den här åkte vi verkligen inte, snurr snurr snurr, blä.

Vilda västern mitt i Asien.

Och lite disneykänsla till och med, mysigt rosa slott.

Ida den sköna, mitt i det gröna, woot.

Wow, nästan ett leende, inte illa! :D

Den här platsen tyckte jag var hur mysig som helst, picnic där hade inte suttit fel.

Indisk/indonesisk hjälte, eftersom att indonesisk kultur från början kom från Indien.
Nu vet ni det. Dock såg jag inga indier alls i Indonesien, här kryllar det utav dem.

Akira sa att han heter Kuku Bima Sakti, men det verkar inte stämma för jag hittar
inget på nätet om det. Fast Bima Sakti betyder vintergatan, så han nog mixat ihopa det.

Indiskt/indonesiskt kärlekspar slash fontän.

Med en festlig bakgrund, ser ni vad det föreställer?

Barn som matar de stora fiskarna. Jag gillar inte stora fiskar, de skrämmer mig.
De passar mycket bättre som små. Men färgerna var härliga i alla fall.

Sedan hittade jag en snubbe som heter Loket.
Det har vi en liknande gubbe hemma i Sverige med ju.

Okej, nog om Dufan nu, så himla kul är det nog inte att sitta och glo på ett
nöjesfält i Indonesien, men det är ju helg här borta nu så jag har inget bättre för mig, haha.

Taxibild! Dyster liten fotogenisk kyrka.

Närbild i farten, varav 'snedheten' :)

Vanligaste maten att se säljs såhär.

Och allt annat såhär. Fast om ni tittar noga på fönstret i bakgrunden så är det alltid
en Padang restaurang om det ser ut såhär. Tallrikar och skålar staplade så högt det går!

Jag och Nia. Enda bilden jag hann ta inne på Grand Indonesia Mall den dagen.
(Fast det kommer fler under dag 4, men det får ni vänta på.)

Utanför hotellet när vi väntade på Gifri.

Kvällens dryck; Avocado juice toppad med chokladsås, igen :P

Fick 2 tröjor av Gifri! De kommer från hans nya designkedja 'Hullaballo clothing'
som jag poserade för innan. Det ska jag göra med dessa 2 med, men jag ser det
ändå som gratiströjor, och gratis är gott som en viss Sofie alltid säger. Klok dam hon.

Akira fick en tröja han med, snällt snällt :)

Kreativa grabbar, jag minns tyvärr inte namnen på de två första till höger
(får kolla upp på facebook, haha!) Men i alla fall, Kiki i mitten -> Akira -> Gifri.

Glad gubbe -> långhårig gubbe -> Kiki -> Ida med tummarna upp -> Gifri.

Ja det blev lite många bilder där, men vem vet när jag uppdaterar nästa gång, nu är det fredag och jag ska lata mig innan allvaret med projekt och mög börjar imorgon. Så nu har ni nåt att titta på i alla fall, slår ju att sitta och titta in i en vägg skulle jag gissa på. Fast det beror kanske på väggen.

Aja, trevlig helg på er allihopa, nu ska jag tvinga min pojkvän att slita sig från Battlefield 2 en stund så att jag kan få lite helgmys :) Sedan blir det nog filmkväll om jag vinner, och det gör jag ju oftast :D Hoho.

Jakarta - Dag 2

Dag 2 - 2 mars 2010
Dag 2 var mycket mer händelserik än dag 1 kan jag ju börja med att säga. Vi tog lite sovmorgon och kuopte bullar nere i affären innan vi tog en taxi till området Kemang. Där hade jag bokat in ett litet besök sedan några veckor tillbaka. Nämligen att få in lilla Gulligulls på armen av den bäste porträtt-tatueraren jag sett hittils (som matchar min ekonimi då, haha). Så vi tog taxi, och nästan varje gång man är ute och åker i Jakarta ser man något spännande, enligt mina erfarenheter då. Det man aldrig undankommer är gatuförsäljare som försöker sälja allt från tidningar, tändare, minifläktar, crackers och kex, vatten, ja det mesta har jag sett, till och med en massa upplåsbara ballonstolar eller vad man ska kalla dem? Detta kan bli obehagligt ibland när de står utanför rutan och vill sälja sina varor varav de flesta är alldeles ointressanta för mig, så man får försöka vifta bort dem artigt men ändå bestämt så att de inser att man inte kommer att köpa nåt trots att de står kvar en stund och visar upp sina varor.

Men det är bättre än barnen som kommer fram till ens bilfönster och sjunger tills du ger dem en slant. Det är verkligen sorgligt att se dem, och där är det svårare att säga nej. Goda nyheter är att det bara inträffade en gång under hela resan, tydligen har staten gått in och plockat upp säkert mer än 90% av de huar gatubarnen och satt dem hos barnhem istället. Aja nog om det, något annat intressant jag såg var ett gäng killar som satt på bussen. Ja, alltså uppe på taket då! Såg inte så hemst säkert ut, men de verkade vana så jag antar att det kan vara ett bra alternativ om bussen är full eller om man vill känna vinden i håret, haha. Men just de här killarna såg ut som att de var på väg mot en protest eller liknande. Ja, man ser protester på nyheterna varje dag i Indonesien, de gillar att säga ifrån verkar det som.

När vi kom fram i Kemang vid 1 så var vi väldigt tidiga så vi använde den extra tiden att sitta på ett urgulligt kafé och utnyttja deras gratis wi-fi och äta lite lunch. Sedan blev det dags klockan 3, och vi begav os till Red13Tattoo, där jag bokat in en tid med Naomi. Jag och Akira pratade med honom en stund, eller snarare Akira, Naomi verkade inte så sugen på att prata engelska, och ganska blyg var han med, vilket kom som en överraskning eftersom att han verkade vara en riktig rebell på facebook. Men ur som helst, jag gav honom mormors porträtt och han gick för att scanna in det och fixa till storleken och göra en sådan där kopia de använder för att överföra linjerna till huden. Under tiden underhöll hans manager, eller ställets ägare, oss med att visa runt i lokalen och visa musikstudion han ägde en trappa upp, och sen bara snacka om hans band och filmer han ville rekommendera och lite sånt. Rolig kille, Barmy heter han.

Sedan blev det dags, klockan var nu halv 5, och det tog 3 och en halv timme att tatuera porträttet. Hemskt vad duktig han var på detaljer, och tydligen så har jag kanska tjock hud så jag blödde inte mycket alls, och det gjorde absolut inte så ont som jag förväntat mig. Ja bortsett från innerarmen där huden känns så tunn så tunn, aj aj :P Naomi var själv jättenöjd och Barmy sa att det var ett av de bäste porträtten hittils, så jag kände mig nöjd right away när jag fick se slutresultatet. Vi tackade killarna som erbjöd oss att följa med och spela biljard eller nåt, men vi begav oss hemåt eftersom att klockan var 8 redan.

Sedan gjorde vi inte mycket, vi åt precis sidan om hotellet där en massa matförsäljare kom varje kväll och ställde upp sina matvagnar och serverade, och så var där en massa musiker som spelade och hade sig. Hur mysigt som helst. Killarna var jättetrevliga och pratsamma (mes på indonesiska så klart) och vi avnjöt vår middag där och trevlig atmosfär innan vi gick upp för att avsluta ännu en dag framför indonesisk TV och härlig sval aircon.

Gatuförsäljare, tidningar i det här fallet.

Killarna som red på bussen.

Närbild. Fit for fight, eller demonstration i alla fall.

En så kallad Bajaj [bajai] som är typ som en modifierad vespa som liknar en liten bil.
Ungefär som thailändska tuk-tuk.

Ketoprak! En vanlig syn i Jakarta är matvagnar som denna.
Antingen gr någon och drar på sin eller ställer dem såhär brevid varandra.

Något annat vanligt är små snabbköp som detta.
Inte så fancy men de verkade sälja det mesta som vanliga snabbköp gör.

Inne på kafét, hur söt är inte den tygdekorerade menyn?

Miljön här inne var helt i min stil, stort leende på den tack.

Pojvännen, lika cool i sina sunnies inne som ute :P

Lunchen blev Siao Mai (stava det hur ni vill) för Akira och en liten Nacho Libre för moi.

Lamporna var gjorda utav röda durkslag, kreativt värre :)
I bakgrunden syns tavlor som egentligen var olika reklam från runt 1950-talet,
då använde Indonesien sig utav handmålade illustrationer på trä.

Mer interior på kafét, ville få med de fina tavlorna jag gillade.

Takkrona gjord utav bestick? Ja varför inte :)

Till och med toaletten var urgullig, tuffa speglar och lampor minsann.

Musikstudion ovanför tatueringsstudion.

Fräck väggdekoration som även funkade som ljuddämpare.

Massor med fin-fina instrument javisst.

Chair of pain ;) nädå, så illa var det inte.

Naomi och jag, underhållning = tatueringstidnignar.

Gulligullan ko-koo som en gök, kooo-koooo


Nöjd Naomi, nöjdare Ida.

Naomi, Ida, Barmy.

En 'glad' Akira vidd middagen. Får honom aldrig att le på bild, så jag
antar att jag borde vara nuojd med detta? Haha.

Hans middag = Nasi Gila som är typ stekt ris blandat med allt möjligt, haha.
Gila betyder galet på indonesiska.

Min middag, satay kambing (get) och så klart Teh Botol! Teh Botol varje dag


Jag var gladare än såhär, men det tog en stund för Akira att ta bilden,
så leendet hann tröttna, haha.

Fler bilder på hotellet.

Hotellet.

Hotellet igen.

Ännu mer.

Receptionen.

Affären vi besökte minst 2 gånger om dagen, hehe.

Massor med god dryck, speciellt indonesisk mjölk, mums.

Och så klart min älskling, Teh Botol, nr 3 från vänster.

Snaaaacks!

Såhär öppnar man dörren ;)

Och så här fick man igång elen i rummet, ljus, TV, aircon, you nam it.
Vilket magist litet kort :D haha.


Ja det var dag 2 det, nu är klockan 4, godnatt!

Jakarta - Dag 1

Ja det var alltså meningen att jag skulle lägga upp bilder från min och Akiras resa till Jakarta.
Det blev ganska många bilder, så jag blir alldeles matt varje gång jag tänker att jag måte välja ut, redigera och förminska så många, så jag har bestämt mig att ta det dags-vis. Alltså blir det ett inlägg per dag i Jakarta.

Dag 1 - 1 mars 2010
Dagen började med att vi vaknade på flygplatshotellet i Kuala Lumpur vid halv fyra på morgonen. Då hade jag inte fått mycket sömn på 3 nätter pga att jag stressat att få färdigt alla mina uppgifter i skolan innan resan. När klockan ringde och jag vaknade så mådde jag så otroligt dåligt att jag inte kan minnas sist jag var så kass. Magvärk, huvudvärk och illamånde för hela slanten, kunde knappt stå rakt och jag kände mig som världens svagaste människa. De flesta vet nog att jag inte blir sjuk så ofta, så det är ju himla typiskt att det ska inträffa när man ska ut och resa.
Men jag hade i alla fall Akira som försökte ta hand om mig och tvinga i mig ett fåtal tuggor av en Curry Puff innan vi började gå mot flygplatsen. Där fick jag i mig några bitar melon och sedan blev det incheckning. När jag gått igenom handbagagescannern och Akira fortfarande klyddade där så slog det plötsligt till och jag fick spriga bort i ett hörn och ja.. 'lägga en pizza'. Eller snarare en curry puff. Som tur var hade jag en plastpåse, så flygplatsen förblev ren. Akira blev så klart orolig, så sedan låg jag bara och vilade på flygplatsen medans vi väntade på flyget som skulle lyfta vid 7.

När vi sedan flög så sov jag hela vägen. Minns knappt att jag vaknade ett par minuter för att försöka äta en baguette vi beställt som flygplansmat. När vi sedan kom fram klockan 8 (indonesisk tid, flyget tog 2 timmar) så mådde jag redan lite bättre, och var strålande glad eftersom att jag nu befann mig på Indonesisk mark. Jakartas flygplats är jättegullig, inredd i traditionell Indonesisk stil, och ändå ser den modern ut. Kommer bilde senare, eftersom att det inte blev många bilder första dagen :P Jag gick och fick 'visa upon arrival' och sedan gick vi ut för att åka buss till en station som heter Gambir, detta för att slippa betala dyrt för taxi. Under bussresan sov jag även där som en stock. Minns att Akira väckte mig och frågade om jag inte ville se Jakarta genom fönstret, men det ville jag minsann inte just då, haha. Framme i Gambir tog vi en taxi till hotellet i Menteng, men innan dess hann ett par barn komma fram till mig, som nog aldrig sett en västerlänning som mig förr, för Akira började skratta när en av dem frågade den andra om jag var en Kuntilanak, och sedan fnissa. En kuntilanak är en indonesisk vampyr typ :(

På vägen till hotellet fick jag se Jakarta i alla fall, hängde med så gott jag kunde när föraren körde. När vi befann oss i Jakarta åkte vi bara med ett taxibolag som vi visste var ärliga och säkra, Bluebird heter dem. Hotellet var hur mysigt som helst för att vara ett så billigt hotell, tror att 3 nätter kostade lite över 800kr, vilket ju blev 400 per person i vårt fall, allså kostade det mig ca 133 kr per natt. Sjukt billigt för ett så fint hotellrum. Se bilder nedan. Efter det somnade vi båda framför TVn med full Aircon igång och sov fram tills eftermiddagen. Efter det blev jag i pricip frisk igen :)

Då gick vi ut och hade 'lunch' på en restaurang mittemot hotellet som serverade mat från Padang. Padang är ett känt område i Indonesien för sin mat, och de dukar alltid upp massor med tallrikar och sedan betaler man för det man äter helt enkelt. Lite lustigt och jag är förvånad att maten lyckas hålla sig så fräsch trots allt? Aja, hur gott som helst var det i alla fall. Kycklingarna i Indonesien är helt annorlunda än Malaysia, där de är stora och feta pga injektioner och allt vad det är (troligtvis som hemma med?), utan här är de så små, så små, men oooh vad smakliga!

Efter det chillade vi framför indonesisk TV med snacks (Koalas March) inne på hotellet igen fram tills vi skulle träffa Akiras kusin, Nia. Hon kom och plockade upp oss med taxi vid 10, och då åkte vi med henne till ett jättegulligt köpcentra, dekorerat med stora blommor och blad, och fåglar och hela det köret. De höll på att plocka ner det, så jag tror att det hade att göra med kinesiskt nyår. Vi skulle dit och äta sen middag, men så visade det sig att det mesta stängde vid 10 (till skillnad från KL där restauranger ofta har öppet tills midnatt, minst) så vi drog vidare till en indonesisk restaurang som serverar mat dygnet runt. Det gör ju vissa mamak stalls med här, men detta var innomhus och hur mysigt som helst, och ändå lika billigt som mamak här.

Fick lära känna Nia lite, hon var inte alls blyg med att prata engelska, vilket var jätteskönt. Annars är indoneser ofta det, eftersom att de inte pratar engelska så mycket som i Malaysia, så oftast slutar det med att de pratar med Akira och att jag får sitta och försöka lista ut vad de pratar om. Tycker jag kan rätt bra, men jag blir lite lost ibland med. Men Nia var i alla fall jättetrevlig, hon kom dock inte med på bild dag 1. Så efter maten så begav vi oss tillbaka till hotellet och återgick till att sova framför TVn med full aircon igen.

Bilder, Dag 1

Akira inne på hotellrummet
.

Utsikten
.

Spegelgubbe :)

Ah-kee-rah and ee-dah.

Hotellet, receptionen ligger på första våningen, grundvåningen är lobby, restauranger och ett litet snabbköp. Och ja, man kunde fortfarande se kinesiskt nyår i Jakarta med.

Ett litet köpcentrum mittemot hoteller, Menteng Mall tror jag att det heter.

Gatan utanför hotellet som vi var tvungna att korsa för att nå fram till Padang restaurangen.

Padang borde betyde 'tusen tallrikar med maud'.

Där hittade vi även lite hjärna, som ida inte gärna testade ;)

Snacks! Fick äntligen testat Kolas March som jag alltid ser på bioreklamerna.

Hi I'm Koalas Maaaaarch! haha

Blommigt mall.

Från andra våningen. Höga blommor minst sagt.

Spår av kinesiskt nyår. Den som är född i ormens tecken är romantisk och kreativ ;)

Grrr! I år är det tigerns år, nu vet ni det.

På den indonesiska restaurangen åt Akira 'nasi tumpang' som alltså
är en sådan här kon med gult mumsigt ris, och så kylling till det.

Jag åt 'ketoprak' som är typ gado-gado fast med nudlar istället för ris. Ungefär ja.
Gott var det i alla fall :)

Och så avocado dryck så klart, toppad med lite chokladsås.

Ödlan dom höll oss sällskap en hel timme, jag kallar honom för Knut :)


Ja det var allt för Dag 1 i Jakarta, ska påbörja Dag 2 redan nu men kommer nog inte att publicera det förrens imorgon, klockan är ju redan 1 på natten. Men ja, nu har ni ju nåt att läsa så länge i alla fall.

PS! Jakarta resan kommer att hamna under kategorin 'Resa' för att underlätta för oss alla :)

blodigt värre

Äntligen kom jag in på blogg.se, vet inte riktigt vad det var som stod på? Tråkigt i alla fall när man väl blivit klar med anti-fur postern, som jag varit ivrig att lägga upp och få lite feedback perhaps? Bryr mig inte så hemskt mycket om tävlingen, men gott betyg hade inte suttit fel. Så har ni åsikter så let me know i kommentarerna nedan eller på facebook, eller ja försök att ropa hela vägen hit, försök gärna överrösta bollywood filmen hos grannarna ovanpå :)

Jag tror att min design var den enda riktigt blodiga, vilket överraskade mig faktiskt. Jag är ju ändå den med blod-fobi? Men ska man nå ut med ett budskap så kan man inte tramsa runt och få allt att se gulligt ut eller? :P

'my body is covered with death'

Kvinna med blodig pälsmössa och pälskappa.

Allt gjort av mig, var strikt förbjudet att använda andras bilder eller designer.
Använde mig först utav blodiga brushes jag laddat ner lagligt från deviantart,
men för säkerhets skull slutade det med att jag gjorde mina egna med hjälp av vectors.
För inFURmation.com i samband med typografi lektionen i skolan.

tattsen och annat

Ush vad jag var flitig idag på typografi lektionen, tur att jag inte laddade upp bilden igår eftersom att den blev ändrad som bara den idag :) (Dyker nog upp senare idag.) Stannade kvar till lektionens slut, 13.30, och sedan har jag latat mig ever since. Det får man ibland.
Fast jag försöker få ihop hur det kan ta över 2 veckor att skicka ett ynka dokument genom express post för 200kr. "Tar ca 3-5 arbetsdagar" jovisst! Känner mig lite lurad, och nästa gång får jag hålla mig till DHL helt enkelt.
Uuuuuy vad mitt liv hade varit lättare om man bara kunde scanna in papperna till CSN, och få pengar direkt efter det liksom. Men nej, livet ska minsann inte vara lätt.

Nu ska jag återgå till att lata mig, har egentigen jättemycket att göra i skolan som vanligt men jag tar tag i den imorgon istället, på min lediga dag. Får glo på när pojkvännen spelar Battlefield 2 ett tag, innan jag samlar krafter åt nåt annat :)


Och så upptäckte jag att min nya 'kroppsdekoration' ej hamnat i bloggen än!

Mormor hon hänger med i svängarna! Lika så gör mitt ansikte :) hehe

1 vecka och 3 dagar senare...

1 vecka och 3 dagar senare...

Ja det blev lite dåligt uppdaterat där, har haft fullt upp om jag ska vara ärlig.
Skola, skola, skola, resa till Indonesien, och åter skola :|
Ja Indonesien, eller Jakarta som jag besökte, var alldeles underbart :)
Tror inte att de flesta hade tyckt det, men vad gör det, jag stormtrivdes!

Men nu är jag tillbaka i Kuala Lumpur och stressar med skoluppgifter igen.
Tänkte uppdatera er med Indonesien-resan senare, inte mycket annat som hänt utöver det.
Var i Putrajaya idag med fotografi-klassen och fotade landskap och sånt hela dagen. Inte mycket mer att säga om det.
Just nu ska jag bli fotad av Akira inför hans design för åt ett album han sysslar med just nu.
Han behövde en lady på framsidan och ja, jag är ju hans lady, så jag bestämde mig för att ställa upp trots alla mina kompleks. Gillar inte bandet det så får man ju göra nåt annat helt enkelt :)

Så det blir det nu, och sen ska jag göra färdigt mitt tävlingsbidrag för infurmation.com som är en organisation som är emot att ha ihjäl djur för sin päls. Fick inspiration ganska snabb eftersom att jag själv delar åsikter med dem, men det blir en egen illustration från huvudet eftersom att jag inte klarar av att se bilder och sånt som har att göra med ämnet.

Så ja, blir kanske bild när jag är klar, men först das photoshoot :)

RSS 2.0