Mer mat och musik i helgen 2

Ja eftersom bloggen kapade halva inla:gget trots att jag sparat det over and over sa* ko:r jag pa* den sa:kra sedan och srkiver I word den ha:r ga*ngen.

Sa* ja, what to do .fortsa:ttningen ha:r...

So:ndagen var dagen vi alla va:ntat pa*, dags att se Misery Signals live i KL :D
(det ha:r blev va:ldigt la*ngt ma:rkte jag, ni beho:ver inte la:sa allt detta, blev mest ett sa:tt fo:r mig att skriva av mig :P)

Vad jag fo:rva:ntade mig:
2 timmar i en mo:rk, ro:kig, o:verbefolkad lokal, dryga berusade hardcore killar, svettigt, varmt, stor mosh pit att kla:mmas in i, tra*ngt, knuffas, kva:vas, tra:ngas, fo:r ho:g musik, fo:r ha*rd musik, ga* ut och sa:tta sig och va:nta tills konserten a:r o:ver.
Sa* nej, jag hade inte sa* hemskt ho:ga fo:rhoppningar pa* konserten om jag ska vara a:rlig, men jag har trots allt sett fram emot det a:nda sedan jag var hemma i Sverige, eftersom Misery Signals a:r det fo:rsta hardcore bandet jag faktiskt tyckt varit helt okej.

Konserten skulle bo:rja klockan tva* pa* dagen, vilket jag tyckte var lite konstigt, och da* visar det sig att det a:r ju inte bara Mis Sigs som ska spela, utan de har 2 australienska band med sig pa* sin turn'e, och sedan a:r da:r hela 6 lokala bans som ska spela. La:t mer som en festvladag a:n konsert sa* vi laddade upp med Mi Goreng innan vi begav oss. Da* var klockan redan halv tre, fo:r tydligen sa* a:r det alltid fo:rsenat a:nda*. Och na:r vi kom fram vid tre hade de fortfarande inte insla:pp a:n. Deen sms:ade att han inte kunde komma, sa* det blev bara jag och Akira, och na*gra av hans va:nner som han presenterade mig fo:r, men det blev dock inte sa* la*nga pratstunder med dem, bortsett var jag kommer ifra*n och blablabla..

Blev dags fo:r insla:pp vid halv fyra, men som sagt, malaysianer har sin egen takt, sa* na:r vi gick in var da:r kanske 30 till som stod och ha:ngde lite. Inga sa:kerhetskontroller, ingen kollade va:skan, bara ge biljetten och sedan satte de fast ett plastsno:re i t;ex; byxorna vid ska:rpet sa* att man kunde ga* in och ut som man ville. Akira sa att de inte har na*gon sa:kerhet eller vakter fo:r att det a:r ungomarna sja:lva som hyr in den ha:r sortens band, det kostar ja:ttemycket pengar, men de go:r det fo:r dem sja:lva och alla de andra ungomarna fo:r att band som dessa annars aldrig skulle komma hit. Ingen annan skulle ta tag i det, och skulle de det sa* skulle det kosta mycket mer pengar. Jag blev dock orolig fo:r om na*gon go:r skit fo:r alla andra, men han sa att alla de som a:r ha:r ka:nner varandra, de ga*r pa* samma konserter och events, de ka:nner banden, det finns ingen chans att na*gon skulle go:ra na*got som kan sta:lla till det fo:r de andra. De blir som en slags familj. En nykter familj med kan jag tilla:gga, ingen a*ldersgra:ns, ingen alkohol pa* hela dagen.



CUUUT! omskrivning fra*n och med nu.

Lokalen da:r spelningarna skulle ha*llas var mycket mycket mindre a:n jag fo:rva:ntat mig. Fick lite panik na:r jag sa*g det, fo:resta:lla sig att tra:ngas ha:r med alla andra fra*n scenen a:nda bak till motsatta va:ggen. Klaustrofobi much? Men da:r fanns bord uppsta:llda med band t-shirts och t-shirts av egna lokala eller indonesiska designers, malaysiska CD skivor och album, na*gra utav dem var fra*n band som skulle spela under dagen. Sa* jag lyckades distrahera mig med det en stund, och uppma:rkte ganska snart att vi nog inte skulel bli sa* hemskt ma*nga, inte i bo:rjan i alla fall. Vi var va:l kanske 30 styckna fo:rst, och sedan droppade det in lite folk med tiden, de bo:rjade ta fram stolar som fanns uppsta:llda la:ngst ena va:ggen och bara tog det lugnt. Na:r klockan na:rmade sig fyra var det dags fo:r fo:rsta bandet, Black Territory. Nu var da:r mycket mer folk, men ingen tra:ngsel precis. Bandet bo:rjade spela, killarna bo:rjade na:rma sig scenen fo:r att sta* med armarna i kors och nicka med huvudena i takt med musiken. Svartkla:dda killar med plugs och tatueringar. Na*gra utav dem bo:rjade go:ra hardcore dans som det kallas, men det ser mer ut som ett lugnt slagsma*l med luften runt om sig. Jag och Akira tog plats vid va:ggen da:r vi hade bra utsikt, relativt na:ra scenen och precis under en fla:kt. Snart bara 7 band kvar innan Misery Signals.

Banden avbytte varandra, alla sjungandes pa* engelska. Nu var det dags fo:r Love Me Butch (min personliga favorit). Da* blev det lite mer liv i publiken, lite poppigare. Na:sta band var Restraint, och sedan Second Combat da* publiken kom iga*ng pa* riktigt. En massa killar med tro:jor da:r det stod "Death Squad Family", som jag inbte lagt ma:rke till tidigare, drog sig in mot mitten da:r det blev en slags o:ppen cirkel fo:r hardcore dans. Fo:r att vara dans sa* ser det va:ldigt va*ldsamt ut (a:ven na:r asiater go:r det) sa* det ga:ller att ha*lla sig pa* avsta*nd. Det a:r la:tt ha:nt att fa* en knytna:ve eller spark utan fo:rvarning om de kommer fo:r na:ra, vilket de ibland gjorde, men jag hade en van hardcore kille med mig som fo:ste bort dem med armen innan dess. Trots det ha:nde inte en enda olycka ubnder dagens ga*ng, och sa*g man na*gon som ra*kat dra:mma till en annan stannade de genast upp och kollade sa* att allt var okej. Tror att jag tittade in i "danscirkeln" lika ofta som pa* scenen i bo:rjan, haha.



Na:sta band var ett av de australienska banden, Grace is Gone, som tog va:a:a:ldigt la*ng tid pa* sig, och visade sig att de var kva:llens sa:msta band. Vi gick ut och tog drickepaus, som ma*nga andra, och na:r vi var tillbaka var det malaysiska Incarnation pa* scen. Sedan blev det na:sta australiensiska bandet Hereafter. Lite ba:ttre, men om jag ska vara a:rlig sa* tyckte jag att de lokala banden var mycket ba:ttre a:n de australiensiska. Sista bandet innan Mis Sigs var favoriterna Cassandra, som verkligen fick iga*ng publiken alldeles innan det var dags. Under tiden vissa band spelade kunde jag se hur bassisten och trummisen fra*n Mis Sigs gick runt och tittade bland tro:jorna pa* borden, helt osto:rda av allt runtomkring. Men tilslut blev det deras tur, efter cirka 5 timmar eller mer. Folk ko:ade fo:r att komma na:ra scenen, jag upprepar, ko:ade, inte tra:ngdes, utan ko:ade sna:llt fo:r att komma na:ra. Jag och Akira tog va*r gamla plats igen, under fla:kten. Trots att ha varit da:r i 5 timmar ka:nde jag mig fra:sch som en nyponros, tack vare fla:ktarna och att det inte blev sa* mycket folk trots allt.

Misery Signals intog scenen och bo:rjade spela la*tar jag varken kunde texterna eller namnen pa* utom en. Sa*ngaren var sjuk sa* han bad alla att sjunga med sa* mycket de kunde, och det gjorde de. killarna sjo:ng med fo:r full hals, och gav bandet lika mycket energi som de gav dem tillbaka genom musiken. Ho:g, ha*rd musik med mycket melodi full av energi, fick till och med mig att skutta i takt. Sa*ngaren var otroligt trevlig, tog pauser da* han stod och pratade med publiken, bero:mde dem fo:r hur energiska de var osv. Varade i kanske 40 minuter, men helt klart va:rt va:ntan, fo:r mig var hela dagen en upplevelse i sig.


(1,2 & 3. Misery Signals)

(1,2 & 3. Misery Signals)

Sa* slutsatsen da*:
Mycket, mycket, ba:ttre a:n jag fo:rva:ntat mig, mycket ba:ttre live a:n det jag ho:rt pa* datorn tidigare. Helt klart va:rt varenda krona och varenda minuts va:ntan, och jag hade la:tt gjort om det varje vecka om jag haft mo:jlighet till det :)


(1 & 2. Glada fans tar bilder med sa*ngaren i Mis Sigs)

Efter konserten stannade bandmedla:mmarna ute och ha:lsade pa* fansen som kunde ta bilder tillsammans med dem, vilket alla gjorde. Jag fra*gade Akira om han ville bli fotad tillsammans med sa*ngaren, men det var han fo:r cooooool fo:r. Sa* hungriga som vi var stack vi hem, men klockan var redan efter 10 sa* ingen mat hemma. Vi tog bilen till Hartamas och da:r a*t vi Nasi Goreng med Dried Chili & Beef, och en stor va*ffla med varierad topping till efterra:tt. Och efter det gick vi till den indiska restaurangen brevid fo:r att testa Paper Tosei. 'Paper' fo:r att det a:r sa* tunnt och krispigt, sa* man bryter av det i delar och doppar det i den tillho:rande sa*sen.


(1. Va*fflan, 2 & 3. Paper Tosei)

Tro:tta i benen sa* stack vi hem efter en la*ng dag, och idag, ma*ndag, har det blivit en latisdag. Jag har pysslat med bloggen som klyddat sig, och Akira spelar PS3 och va:ntar pa* att jag ska joina. Ho:r av mig igen na:r det ha:nt na*t kul, eller har mer mat att skriva om :P


MISERY SIGNALS live i KL, 29 Mars 2009

www.myspace.com/miserysignals




LOVE ME BUTCH live i KL, 29 Mars 2009
www.myspace.com/lovemebutch


attans

Eftersom att blogg.se precis no:p bort halva mitt blogginla:gg utan fo:rvarning sa* vet jag inte om jag riktigt ka:nner fo:r att skriva fa:rdigt det, men det ma*ste ju go:ras..

Aja baja blogg.se, konstigt hur man kan spara inla:gget och sedan nyps det bort na:r jag publicerar. Pisses me off ;(

Mer mat och musik i helgen

Na: nu blev det ju ett tag sedan jag skrev senast, sa* nu har det i alla fall ha:nt lite intressanta saker.

Torsdagen, na:r jag satt ha:r senast, var vi lite uttra*kade sa* vi besta:mde oss fo:r att sticka till 1 Utama och se 'Knowing' som kom ut samma dag ha:r. Men eftersom 1 Utama ligger lite la:ngre bort, och jag spenderar lite mycket pengar pa* taxi (billigt billigt, men a:nda*) sa* tyckte Akira att vi skulle la*na hans mammas bil och ko:ra dit. Bara det att han inte har ko:rkort. Alltsa* slutade det med att jag helt plo:tsligt skulle bege mig ut i vilda va:nstertrafiken. Nervo:s? Nej, inte alls efter att fa* ho:ra om hur folk ko:r ha:r, och hur dyra bilarna a:r och hur heldragna linjer och hastighetsbregra:nsningar knappt ga:ller, de a:r mer "riktlinjer..." Sa* jo, jag var nervo:s. Valdigt nervo:s. Men, ack den som ger sig, visade sig att det bara a:r att ta:nka lite spegelvan:t sa* ga*r det minsann, gick faktiskt mycket mycket ba:ttre a:n jag fo:rva:ntat mig. Till och med Akira tyckte det, klagade bara pa* de saker mamma redan klagar pa*, sa* det ka:nns som jag redan kommit in i det a:nda*.

Fo:re 1 Utama stack vi till Solaris, ett lite fancy omra*de med ma*nga rika 'bule', eller 'whiteys', fo:r att handla lite pa* supermarket. Gick en runda da:r, men allt var ju redan sta:ngt utom restaurangerna, sa* vi fa*r sticka dit igen senare. 1 Utama var o:ppet i alla fall. Filmen var helt okej, eller riktigt bra faktiskt, bortsett fra*n slutet som var lite tramsigt, eller na:, va:ldigt tramsigt. Men a:nda* seva:rd om du fra*gar mig. Men nu blir det mer om mat, fo:r under tiden vi va:ntade pa* filmen ( som bo:rjade 11.30 pa* kva:llen) sa* tog vi en liten fika i form av Roti Bakar och Soya Cincau. Roti Bakar a:r som en vanlig macka med smo:r och na*got som heter Kaya, det a:r en sorts kokos marmelad eller vad man ska kalla det. "coconut jam", men konsistensen a:r som 'lemon curd'. Soya Cincau a:r soyamjo:lk med 'grass jelly' eller 'leaf jelly' gjord pa* en Cincau va:xt. Tyva:rr inget jag fo:ll fo:r. Men efter bion stack vi till en indisk restaurang pa* samma gata som Hartamas Square, da:r vi a*t Tandoori Chicken och Nasi Goreng Ayam (Fried Rice with Chicken), och det var mer i min smak :)


(1. Solaris, 2. 1 Utama, fo:r barnen, 3. 1 Utama, bowling med svenska flaggan, 4. Roti Bakar med Soya Cincau)

(1. 1 Utama, 2.Traditionell malaysisk toalett, finns ibland 'vanliga' att va:lja, men inte alltid, 3. Jag mo:tte Wall-E :D )

(1. Nasi Goreng Ayam, 2 & 3 Tandoori Chicken med medfo:ljande bro:d och sa*serna till det)

Fredagen da:remot ha:nde absolut ingenting. Jag minns faktiskt inte mycket av fredagen alls. Vet att vi spelade Residen Evil 5, och gjorde va*ra egna mackor, och tittade pa* Planet Earth hela kva:llen, men that's pretty much it. Men det var ganska sko:nt det med, har fo:r mig att det regnade hela dagen vilket fall som helst..

Lo:rdagen var en lugn dag det med, gjorde inte sa* mycket under dagen, men sedan kom Jaka och tva* av hans va:nner och ha:ngde lite, tittade lite pa* Planet Earth, da* med innan de stack ner till pool och sauna. Det a:r ganska roligt, jag har ma:rkt att indoneser, och kanske malaysianer med, ofta go:r ett viss ljud na:r de a:r imponerade, eller na:r man ser na*t va:ldigt vackert, ma:rkte det fo:rst pa* Akira och skrattade a*t det na:r han fo:rklarade att alla go:r sa*, men sedan sa*g jag minsann att alla hans va:nner med gjorde det. Det a:r sva*rt att fo:rklara men det la*ter ungefa:r som det klickande ljudet man go:r med tungan mot gummen na:r man skakar pa* huvudet mot na*gon som gjort na*t mindre bra, lite som thy-thy-thy haha, ush vad sva*rt det a:r att fo:rklara vad jag menar, men ja det anva:nds alltsa* helt annorlunda ha:r. Jag tycker i alla fall att det a:r ja:ttelustigt na:r de sitter da:r och thythythy:ar i ko:r. Back to subject, na:r de precis la:mnat kom Deen som ville fira att han fa*tt praktik, sa* vi stack till Hartamas och a*t Satay Ayam. Vid det ha:r laget har ni kanske fo:rsta*tt att Ayam = kyckling. Fira gjorde han, som resten av folket vid Hartamas, med att ro:ka Shish (vattenpipa) men det gjorde inte jag. Ush.

Inga bilder tyva:rr.

Lata dagar fortsa:tter..

Hej hej..

Har varit lite sjuk denna veckan, bo:rjade i ma*ndags efter det fo:rra inla:gget. Sa* har inte riktigt haft na*got att skriva om eftersom det har inte ha:n sa* hemskt mycket.

Bo:rjat titta efter jobb, ga*tt till friso:ren, oh och sett min fo:rsta vilda apa idag :) En liten brun krabat med la*ng svans som satt uppe i ett tra:d inne pa* omra*det. Vet inte varfo:r jag a:r sa* fo:rtjust i dem, men nu har jag sett den fo:rsta i alla fall, mycket na:rmre a:n jag trott. Sa*g fo:rsta kackerlackan med, en stor bastard, men do:d som tur var. Ingen bild pa* na*gon av dem tyva:rr.

 Sa* ja, ista:llet fo:r att skriva sa* hemskt mycket ta:nkte jag la:gga upp lite bilder pa* maten (sa* klart) under veckan, och mina favorit malls, sa* att ni fa*r en id'e om hur de ser ut :)


(1. Karipap(Curry Puff) & en kokos/risboll, 2. Nasi Lemak, min personliga favorit, 3 & 4. Soto Ayam, en slags spicy kycklingsoppa)

(1. Nasi Ayam, 2. Crepes, 3. Mi Goreng)



Och ha:r kommer de shoppingsta:llen jag har bilder pa* fo:r tillfa:llet.


Bukit Bintang Plaza
(BB Plaza)






Pavillion

Utanfo:r Pavillion



Innuti Pavillion




Det a:r sva*rt att visa hur enorma de egentligen a:r, och sa* himla bra bilder hade jag inte heller, men nu vet ni pa* ett ungefa:r i alla fall..

Nu ska jag ga* ut pa* balkongen och se om jag kan hitta fler apor i regnet :)

Lata dagar...

Ja Roti blev det minsann, en egen variant med tonfisk, ost, a:gg, och chili. Och lite annat som jag inte minns. Sedan blev det filmkva:ll med Eagle Eye.


(Hemmagjord Roti)

Sedan har det inte ha:nt sa* mycket pa* sistone, att hitta pa* saker kostar ju lite na:r man inte har bil, Deen har varit upptagen och har ka:nt mig en smula lat i va:rmen. Men ja, pa* so:ndagen kom Akiras fo:ra:ldrar hem fra*n deras hus i Shah Alam, da:r de alltid omga*s med Akiras bror och hans familj. De vill att jag kommer med na*gon helg, men na:sta a:r det dags fo:r konsert, sa* det fa*r nog bli na:sta igen. Till mat iga*r blev det lax (vilket a:r ja:ttedyrt ha:r, ma*ste importeras fra*n Japan), Nasi Goreng, lite scrambled eggs och en japansk Miso soppa. Fotade maten sa*klart, och da* blev va:rdparet sugna pa* att sta:lla upp pa* bild de med, sa* att ni vet a:ven de ser ut :) Efter det tittade jag och Akira pa* hans nyinko:pta Planet Earth i Blu-Ray pa* HDTV, och det var na:stan sa att man tappar andan na:r man tittar pa* det. Verkligen en dokumenta:r i min smak! Och mitt i det ringer mamma :D Sa* jag fick prata av mig med mams och mormor i hela 10 minuter, vilket ka:ndes riktigt bra, fo:r hur bra jag a:n har det ha:r sa* saknar jag mina na:ra och ka:ra da:r hemma na*got extremt. Har lovat mamma att komma hem igen i alla fall, inte inom det snaraste, men na*gon ga*ng ;)


(1. Nasi Goreng, 2. Makarna Awangga)

Ma*ndagen (idag) startade segt, var meningen att vi skulle a*ka till BB Plaza (Bukit Bintang Plaza) som a:r lite fa:rggladare och mycket billigare a:n Pavillion. Men det har varit lite fo:r varmt idag, och vi har varit fo:r lata helt enkelt. Men vi ska nog bege oss dit imorgon i alla fall, om inget annat. Sa* ja, vad har jag hittat pa* idag, inte mycket, mest spelat Little Big Planet pa* PS3 (so:taste spelet ever), tittat pa* na:r Akira spelat Street Fighter 4, a:tit Okonomiyaki.. That's pretty much it. Fast Akiras pappa a*kte till Indonesien idag och a:r borta 2 veckor, och sedan na:r han kommer hem a*ker mamman till Korea, exakt samtidigt, olika flygplatser bara. Innan han a*kte bera:ttade han om deras katt de hade fo:r na*gra a*r sedan. De brukade ha henne ute pa* balkongen, i ett koppel som jag sett fortfarande ha:nger kvar. Sa* jag fra*gade vad som han:de med katten eftersom den inte a:r kvar. Da* bera:ttade han om en dag hahn kom hem ifra*n jobb och hade parkerat bilen och gick mot inga*ngen na:r han ser en mindre folkmassa utafo:r. Han blir nyfiken och ga*r fram, och inser att de sta*r o:ver hans katt, som alltsa* fallit ner fra*n balkongen under tiden, och ja avlidit ganska direkt. Om jag inte na:mnt att de bor pa* artonde va*ningen sa* vet ni nu i alla fall. Anledningen la:r vara att Akira glo:mt balkongdo:rren o;ppen, och den nyfikna katten har forso:kt att hoppa o:ver till grannen men misslyckats. Det har i alla fall fa*tt mig att sluta luta mig allt fo:r la*ngt o:ver ra:cket i alla fall..


(1. Okonomiyaki, 2. Utsikt fra*n 18nde va*ningen, 3. Kattkopplet, numera tomt)

Sa* ja, inte mycket att bera:tta, men imorgon blir det nog BB Plaza, som sagt. Da* ska jag nog passa pa* att klippa mig med sa* fa*r vi se hur det ga*r. Och la:gga upp mer bilder pa* KL, och fa:rre pa* mat :)

A*ter till spelandet denna lata dag da*...


utflykt till utkanten av KL, ansiktsbehandling och chinatown

Da* satt man ha:r igen da* :)
Jag har fa*tt ho:ra att min blogg handlar va:ldigt mycket om mat, men da* fo:rsta*r ni kanske hur viktig och stor matkulturen faktiskt a:r ha:r, det a:r Inte en helt ovanlig ha:lsningsfras att fra*ga na*gon om de a:tit. Som ista:llet fo:r att fra*ga "hur ma*r du idag?" sa* kan man i princip starta konversationen med "har du a:tit na*t idag?". Och har man inte det sa* a:r det fo:rsta stoppet efter det. Men ja, jag ska fo:rso:ka skriva mer om annat med, men det blir sa:kert mest mat a:nda*, ni fa*r sta* ut ;)

Sa* ja, tordsdagen avslutades med filmkva:ll, Red Cliff 2 blev det. Dagen da:rpa* kom Akiras kompis, Jaka, Pa* beso:k. De har varit ba:sta va:nner sedan fja:rde klass i en indonesisk skola ha:r i KL, eftersom Jaka ocksa* a:r indones. Den da:r Jaka a:r en riktig trevlig prick, han kom och ha:mtade upp oss utanfo:r huset i sin enorma bil (i ja:mfo:relse med att de flesta ha:r faktiskt ko:r relativt sma* och tjejiga bilar, med tanke pa* trafiken) och vi ha:lsade pa* varandra och sa*, men sedan bo:rjade killarna ganska direkt prata indo med varandra, och da:r satt jag och kikade pa* natur och byggnader och ta:nkte att det kanske inte var en sa* bra id'e a:nda*. Men sa* fort vi kom fram till Hartamas insa*g jag att Jaka a:r som en kopia av Akira, personlighetsma:ssigt, han pratade, och pratade, och pratade och fra*gade 10000 fra*gor om mig, och bera:ttade allt jag undrade o:ver om KL eller Indonesien. Och la:tt fo:r skratt hade de ba*da med, sa* a:ven ha:r ka:nde man sig som 'en av grabbarna' efter cirka 10 minuter. Pa* Hartamas besta:llde vi in Beef Satay med det da:r slagna riset och jordno:tssa*s, och Honey Dew att dricka till, en slags melonjuice med kondenserad mjo:lk, i samma anda som morotsjuicen. Mycket so:t i alla fall. Da:r satt vi en stund och a*t, pratade massor och matade katterna med resterna.


(1. Beef Satay @ Hartamas, 2. Hungrig katt pa* beso:k)

Efter en konversation om monyet (apor, ett av de fo:rsta orden jag la:rt mig) tyckte Jaka att vi skulle ko:ra till ett Indiskt tempel i utkanten av KL, da:r det tydligen kryllar av apor. Stra*lande id'e tycker jag som svensk turist som bara sett apor i bur eller pa zoo. Sa* vi tar en runda, fast inser att klockan a:r all fo:r mycket och templet redan sta:ngt. Men fra:sigt var det, templet a:r inbyggt i en grotta i ett litet berg mitt i fo:rorten. Men pampigt var det, inga apor sa*g vi dock, sa* vi besta:mde oss fo:r att a*ka dit igen en annan ga*ng, dagtid. Ista:llet blev det en tur till Jakas omra*de, da:r det finns ett restaurangomra*de med mycket mindre restauranger, och fa:rre utla:nningar (som jag), sa* han ville visa ett sta:lle da:r han och Akira alltid a*t fo:rr, en liten, liten, liten restaurang (i princip nederva*ningen pa ett litet tva*va*ningshus) a:gd av en liten indonesisk dam och hennes man. Sa* hon sprang och donade i ko:ket medans han stod och grillade satay. Menyn var inte sa* hemskt varierad, men killarna hade a:nda* redan besta:mt att jag skulle testa indonesisk satay nu na:r jag testat malaysisk (cirka 20 min tidigare). Sa* Satay Kambing blev det, vilket inneba:r satay gjord pa* get. Till dricka blev det Extra Joss, en indonesisk energidryck som till och med fick mig att go:ra grimaser i bo:rjan, fo:resta:ll dig syrligt x 10000. Enligt Jaka hittar man inte sa*n ha:r mat i KL vanligtvis, men han vet var man ska ga*. Eftersom Akira bera:ttat fo:r Jaka att jag pratar lite indonesiska redan vid hartamas, ho:ll de ba*da pa* att la:ra mig mer under kva:llens ga*ng. Detta tyckte den lilla damen var roligt och kom genast fram till mig och bo:rjade prata va:ldigt mycket, och va:ldigt snabbt, och ida-ig som jag a:r satt jag da:r och log och visste inte vad jag skulle sa:ga, och tydligen sa hon na*got i stil med, "ja, det a:r ra:tt, vet du inte vad det betyder sa* bara nicka och le", na*got som roade killarna na*got extremt.


(1 & 2. Killarna och jag pa* den lilla indonesiska restaurangen, 3. Satay Kambing pa* grillen, 4. Satay Kambing)

(Extra Joss)

Na:r vi var fa:rdiga da:r var klockan redan efter elva, sa* Jaka tyckte att det var en god id'e att visa mig en sa* kallad nattmarknad i KL. Dessa Nightmarkets o:ppnar runt elva och sta:nger fem pa* morgonen. Sa* vi begav oss dit, och hamnade mitt i en varm, fullpackad marknad i full ro:relse mitt i natten. Hemskt spa:nnande, den var ganska stor med, jag tror att man skulle kunna hitta na:stintill ALLT man kan ta:nka sig leta efter ha:r. Speciellt kla:der, va:skor, skor, klockor, solglaso:gon, ja allt typiskt fo:r markander, bara pa* en annan tid av dygnet. Hittade till och med en tennistro:ja med Sverigetryck. Ko:pte den dock inte :) Jag trodde att det var na*gon helg-sak, men killarna bera:ttade att marknaden alltsa* har o:ppet varje natt, va:ldigt praktiskt fo:r dem som inte hinner shoppa om dagarna. Va:ldigt o:verraskande hur en marknad kan vara fullpackad pa* den tiden av dygnet tyckte jag, men sa* kom jag iha*g att malaysianer inte sover..

Karaoke bjo:d de ocksa* pa*, Na*got jag na:stan o:verva:gde att sta:lla upp pa*. Na:stan.. Bara fo:r sakens skull :)



Och sa* klart hade alla restauranger runt om o:ppet 24/7, sa* killarna tyckte att det var dags fo:r mig att testa Roti Canai, ett slags bro:d i tunna lager, som ba*de blir mjukt och krispigt beroende pa* var du besta:mmer dig fo:r att ta na:sta tugga. Och en liknande som jag glo:mt namnet men det a:r ocksa* Roti, fast med a:gg inbakat i det hela. Till det blev det Milo Tarik, en blandning av Milo (typ som O'Boy) och Teh Tarik. Ja, det blev mycket mat den dagen, och ja, jag har ga*tt upp i vikt ;( haha


(1. Sverigetro:jan, 2. Roti Canai)

Kva:llen avslutades med att Jaka sov o:ver och det blev myskva:ll med Ahlgrens bilar (Som gjorde succ'e! fa*r be mamma skicka fler, haha) och film, the Punisher den ha:r ga*ngen. Ganska ha:ndelserik dag a:nda*, fick se lite mer utav KL, och inte bara centrum. Ida somnade MA:TT och framfo:rallt no:jd :)


(Ahlgrens ha:rliga bilar)

Idag, lo:rdag, hade Akiras mamma fra*gat om jag ville fo:lja med pa* ansiktsbehandling, och det tyckte jag kunde bli lite roligt, fa* en liten pratstund med henne och skinande hud. Sa* hon kom och ha:mtade upp mig vid tva*, och vi begav oss till Chinatown ha:r i KL. Fick a:n en ga*ng sto:ta pa* den dagliga trafikstockningen ha:r. Under tiden bera:ttade Nelly (Akiras mamma) mer om familjen, om Akiras syskon, om alla hennes resor och jobb, och sa* vidare. Hon vill att jag fo:ljer med till Indionesien i maj, da* de ska a*ka och ha:lsa pa* hennes mamma (90 a*r gammal) och annan sla:kt. Jag tycker att det la*ter ja:ttetrevligt, men eftersom att jag redan planerar pa* att fo:rla:nga mitt Visa i juni, vilket betyder att jag ma*ste la:mna landet, sa* kan det bli lite kaka pa* kaka fo:r min budget haha. Akira vill a:nda* inte a*ka heller, skyller pa* att huset vi skulle bo i a:r hemso:kt. Man tror pa* sa*nt ha:r, det a:r fullt normalt.

Men ja, a*ter till ansiktsbehandlingen. Hamnade i ett litet va:ntrum i ett av husen mitt i Chinatown. 3 pratglada kinesiska kvinnor jobbade da:r, alla kla:dda i fa:rgglada och mo:nstrade tunikor. Den yngste av dem skulle ta hand om mig. Hon bo:rjade med att trimma mina o:gonbryn och rengo:ra ansiktet. Sedan blev det massage/insmo:rjning/va*ldsammare massage/ansiktsmask och peeling i ungefa:r 2 timmar har jag ra:knat det till. I alla fall sa* ka:ndes det sa* la:nge, om inte la:ngre. De anva:nde sig av japanska produkter Nelly fo:ll fo:r na:r hon bodde i Japan, och hon har ga*tt till just denna salongen i 10 a*r. Mycket trevliga var de i alla fall, och jag ka:nner mig fortfarande glansig och fra:sch. Shiny shiny och len som bara den. Efter det visade Nelly mig runt Chinatown litegrann, bara en snabb tur genom en av marknaderna, och om jag ville se mer fick jag tjata pa* Akira sa hon. Och ja, efter det sa* la:mnade hon av mig igen, och Akira och Jaka kom ner och ha:mtade mig. Sedan kom tva* va:nner till Jaka, och nu sitter de tre och spelar PS3 medans Akira sta*r i ko:ket och lagar Roti. Jag ska nog ga* och hja:lpa till nu, ville bara bli klar med bloggen fo:rst :)


(1 & 2 Sko:nhetssalongens va:ntrum, mycket Hi-Tech, 3 & 4. Chinatown)

(Chinatown)

"Terima Kasih" fo:r alla kommentarer mina va:nner, de go:r mig va:ldigt 'Gambira' :D

Pa* va:g till 1 Utama

En till video, killarna och jag a:r pa* va:g till 1 Utama, och jag har min nyinko:pta kla:nning pa* :D
Och ja, ha:r ko:r man pa* fel sida haha


Subway vid Pavillion

A:ntligen funkar videon, sa* ha:r kommer ett litet klipp na:r jag och Akira satt och a*t vid Pavillion iga*r :)


Fo:rsta veckan i KL

obs! (a* = å, a: = ä, o: = ö)


Nu har det alltsa* ga*tt en vecka sedan jag vinkade adjo:ss till familj och va:nner och begav mig mot kastrup fo:r att stiga pa* planet mot stansted, london. Och efter cirka 24 timmars resetid/va:ntetid pa* flygplatser sa* hamnade jag tillslut pa* flygpplatsen LCCT en bit utanfo:r Kuala Lumpur. Och sedan dess har det varit whooowheeee full fart! Direkt na:r jag kom ut fra*n planet ka:nde jag en viss ka:nsla av hopplo:shet att klara av klimatet ha:r, ka:ndes som att jag skulle sluta mina dagar genom att fo:rvandlas till en liten bubblandes svettpo:l mitt i KLs centrum. Planet anla:nde klockan nio pa* kva:llen i Malaysia, och na:r jag ha:mtat min resva:ska och fyllt i arrival card och hela den biten kom jag tillslut ut in the real KL utanfo:r flygplatsen och innan jag ens hunnit se mig omkring ho:r jag hur na*gon bo:rjar trumma pa* min resva:ska. Killarna var redan da:r, bera:dda att ba:ra mina va:skor och ko:ra mig till centrum av KL pa* direkten. Killarna som jag a:n sa* la:nge bara sett pa* bild var exakt demsamma, fast lite kortare a:n jag trott mo:jligtvis. Men sa* fort vi satt i bilen pratade vi som om vi umga*tts sa*ha:r tusen ga*nger fo:rut.

Fo:rsta stoppet blev Akiras hem da:r jag sla:ngde av mig mina saker och bytte om fo:r att sedan bege oss mot Hartamas, som varit lite som ett andra hem sedan dess. Mat, mat, mat, i Kuala Lumpur tro:ttnar man ALDRIG pa* att a:ta! Det kvittar om du sitter pa* dyr restaurang (vilket fortfarande inte a:r sa* hemskt dyrt om man a:r turist som jag) eller om du ga*r till matsta:llen som Hartamas, da:r ra:tterna ligger runt 5-20 ringgit (10-45 sek) sa* ser maten alltid fantaskiskt god ut, och smakar till och med ba:ttre. Och snabbt ga*r det.

Hade otur med kameran de fo:rsta dagarna, men tur i oturen var att jag hade ett extra minneskort med mig, sa* trots att bilderna fra*n fredagen och lo:rdagen a:r borta sa* bo:rjade jag a:nda* inte fota pa* riktigt tills jag bo:rjade anva:nda det andra minneskortet, som jag fa*r hoppas pa* att det ha*ller. Sa* ja, inga bilder pa* mitt fo:rsta ma*l i Malaysia, men pa* so:ndagen a*t jag i alla fall pa* Hartamas igen med Akiras familj, och da* blev det Butter Prawn Rice med sambal som ser ut sa* ha:r :) Bokstavligt sma:lter i munnen pa* en, va:ldigt gott.

sma:lter i munnen pa* en :)
(Butter Prawn Rice)

Och sa* bjo:d Akiras pappa pa* Cockles, som jag inte hittat ett svensk namn pa*, men det a:r i princip sna:ckor som man doppar inneha*llet i en spicy sa*s (chili, soja, ingefa:ra osv) och det var lite speciellt, men gott det med. Jag testar allt vilket fall som helst haha.

cockles cockles
(Cockles med tillho:rande sa*s)

Och kva:llens a:tande avslutades med lite Durian, vilket a:r na*got utav det absolut a:ckligaste eller mumsigaste, beroende pa* vem du fra*gar. Lukten a:r det va:rsta i alla fall, det a:r sa* hemsk att du inte ens fa*r ta med den in pa* hotell, taxi, ta*g, ko:pcentrum, nada. Och det a:r fullt fo:rsta*eligt om du fra*gar mig. Men smaken a:r va:ldigt speciell, ta:nk dig na*got som luktar rutten lo:k, blandat med ost, blandat med so:t frukt, och konsistens av sma:lt ost eller vaniljsa*s som sedan smakar va:ldigt so:tt. Smaken var absolut helt okej, men jag ma*ste absolut va:nja mig vid doften innan jag ger mig pa* det igen.

Med skalInnanfo:r skalet
(1. Durian med sitt taggiga skal, 2.Innuti durian)

Sedan bar det hema*t. Ha:r a:r utsikten fra*n Akias balkong fo:rresten, 18:nde va*ningen. Va*gar knappt luta mig o:ver ra:cket fo:r att kika pa* KL Tower som man kan se fra*n balkongen. Man kan sa:ga att det var ett fast grepp jag ho:ll kameran i na:r jag skulle ta bilder (snarare tills mina fingrar blev bla*)
Sa* ha:r har vi motorva:gen (precis utanfo:r, och ja den a:r i full ro:relse pa* dagtid sa* som nattid), poolomra*det med gym, lekplats osv, och sa* utsikten in mot centrum, da:r jag spenderat mest tid a:n sa* la:nge, da:r kan man a:ven skymta KL Tower, Petronas Twin Towers a:r precis brevid, men syns inte fr*an balkongen, och om de go:r det sa* vill jag a:nda* inte luta mid sa* la*ngt fram..

precis utanfo:rpoolomra*detKL towerKL tower, zoom
(1. Utsikt ho:ger, 2. Utsikt o:ver poolen, 3. Utsikt va:nster, 4. KL tower, inzoomat)

Sa* det var so:ndagen det, pa* ma*ndagen ville Akiras mamma attvi skulle fo:lja med pa* konstutsta:llning i KL, hennes indonesiska va:n och andra kvinnliga indonesiska konstna:rer sta:llde ut sina ma*lningar av Indonesien och annat med, men det var tydligen betoning pa* Indonesien. Sa* vi fo:ljde med en runda da:r och det var faktiskt riktigt intressant, fick a:ven se na*gra av kvinnorna in action na:r de ma*lade, och det var den mest intressanta biten. Filmade det ocksa*, men jag har inte fa*tt ra:tt pa* mitt youtube konto a:n, men sa* fort jag fa*r det sa* kommer alla mina sma* filmklipp att dyka upp :) Men ja, ha:r a:r na*gra ut av dem som jag tyckte mest om..


(1, 2, 3 & 4. Konstutsta:llningen)
artist in action
(1. Ma*lning, 2. Indonesisk konstna:r in action)

Sedan la:mnade Akiras mamma av oss vid Pavillion, mitt absoluta favorit ko:pcentrum, eller mall som jag tycker la*ter ba:ttre. Da:r gick vi omkring i na*gra timmar och jag fick a:ntligen kolla in Forever 21, som nog var den billigaste affa:ren som finns da:r inne. Ha:r finns ju inget HM percis, de flesta affa:rerna inne pa* Pavillion a:r ma:rkesaffa:rer, bara ta:nk pa* ett exklusivt ma:rke, vilket som helst, sa* lovar jag att de har det. Men ja, jag a:r ju inte sa* himla ma:rkva:rdig sa* Top Shop och Forever 21 a:r de affa:rer som passar mig ba:st (mig och min pla*nbok). Men det a:r kul att irra runt pa* uppta:cktsa:rd na:r va*ningarna och affa:rerna ka:nns na:stintill ora:kneliga ja:mfo:rt med va*ra sma* shoppingsta:llen i malmo:! Fast jag fick precis sms fra*n Ellie att hon ska pa* Entr'es invigning idag, sa* jag fa*r ho:ra med henne hur det a:r sen :) 

Sa* efter att ha ilat runt pa* Pavillion ett tag blir man ju hungrig, och dagens meny var inte malaysisk, men det blev inte mindre asiatiskt fo:r det, utan vi tog och beso:kte Sakae, en fantastisk liten japansk restaurang da:r maten kom fo:rbi pa* rullband. Sushi sushi sushi (eller shushi som man uittalar det ha:r) och sa* lite andra ra:tter som na*gon slags a:ggsoppa med hajfena, en med krabba, och lite tempura. Och sa* sushi med mango, Baby Octopus ( ja just precis, jag a*t sma* bla:ckfisksbebisar, med huvud och allt. Klarade dock inte av ka:nslan av att huvudet "poppade" na:r man bet igenom sa* jag ho:ll mig till resten av kroppen). Och sedan avslutade vi det med sma* so:ta bollar fyllda med bo:npasta (ro:d och gro:n) och jordno:tsmo:r. Efter det hade jag inte beho:vt a:ta pa* en vecka, men vem kan ha*lla sig na:r man a:r i Malaysia? Inte jag i alla fall :)


(1. Sakae, 2. Mat i rullande fart, 3 & 4. Baby Octopus)

(1 & 2. De so:ta bollarna till efetrra:tt)

Tisdagen bo:rjade med min personliga favorit, Teh Tarik. Det a:r en dryck gjord pa* svart te och kondenserad mjo:lk. Eftersom de inte dricker sa* hemsk mycket kaffe ha:r och vanligt te inte a:r na*t fo:r mig vanligtvis (och att Akliras mamma fo:rsta*tt att jag a:r va:ldigt fo:rtjust i det) sa* a:r det alltsa* detta jag brukar bli serverad vid lite sa*da:r spontana tillfa:llen. Sa* na:r jag satt ute pa* balkogen fo:r att fota soluppga*ngen fick jag alltsa* lite frukost serverad i form av Teh Tarik, Na*got slags ko:ttknyten och lite fa:rsk papaya (fo:r matsma:ltningen). Frukost pa* balkongen alltsa*, va:ldigt mysigt :) Senare pa* dagen blev det mer mat, Gado-Gado den ha:r ga*ngen, en indonesisk ra:tt pa* gro:nsakssallad och jordno:tssa*s, och i det ha:r fallet med tofu och ris (inte vanligt ris, utan en variant som man "sla*r" och koker i sma* pa*sar sa* att det blir alldeles kompakt, ofta serverat med satay).


(1. Sunrise, KL tower, 2. Frukost och Teh Tarik, 3 & 4 Gado-Gado)

Strax efter lunchen kommer Deen och plockar upp oss eftersom att han vill visa mig ett annat mall en bit utanfo:r KL, som heter 1 Utama. Deen hade precis fa*tt reda pa* na*gra resultat i skolan, och blev tvungen att la:sa om ett a:mne sa* han besta:mde sig fo:r att avreagera sig uppe pa* taket, da:r de hade baseball och andra "sport-burar" man kubnde hyra fo:r en liten slant. Video kommer senare. Sa* da:r var vi ett tag, och sedan gick vi in och tittade runt, och hamnade pa* Nando's, en afro-portugisisk restaurangda:r vi a*t deras ka:nda Nando's Peri-Peri Chicken. Valde extra spicy, och det tog de minsann pa* allvar! Men med na:sduk till hands slank a:ven det ner. Efter det begav vi oss mot spelhallen ho:gst upp, och a:ven da:r fick killarna avreagera sig med lite pang-pang spel, i rambo-anda. Sedan blev det bio, Race to Witch Mountain eftersom Deen redan sett Watchmen. Har aldrig varit i en sa* kall biosalong fo:rr, det ho:ll mig vaken under den halvtra*kiga filmen i alla fall.


(1. 1 Utama, 2. Deen avreagerar sig)

(1 & 2, Mat hos Nando's, 3 & 4, Killarna i spelhallen)


Pa* onsdagen sken solen som mest under denna regnperiod, men jag vaknade sent sa* det blev inte en sa* hemskt ha:ndelserik dag. Vi stack till Pavillion och a*t pa* Subway, blev en Veggie delight, och sedan gick vi pa* bio igen. Den ha:r ga*ngen blev det Watchmen. Ba:sta introt ever om du fra*gar mig, och tyva:rr sa:msta slutet :/ Sedan blev det en Chili Beef Fries pa* Carl's Jr, och sedan bar det hema*t med mer film, lite zombies och grejer i Quarantine. Inte allt fo:r la:skigt, lyckades somna a:nda* :) Dock inte ma*nga bilder fra*n ga*rdagen, men ha:r har vi det fantastiska va:dert och KL Tower at night.


(1. Fint va:der i KL, 2. KL Tower, nattid)

Och sa* idag, torsdag, har det inte ha:nt mycket alls. Akira har spelat RE5 och SF4, och jag har ordnat med blogg, bilder och ska fo:rso:ka ge mig pa* filmerna och youtube igen (ja detta blogginla:gget har tagit mycket mycket la:ngre tid a:n vad det ser ut :P). Men snart ska vi ga* ner och ha:mta biljetterna till Misery Signals konsert nu pa* so:ndag. Och sa* blir det middag hemma, kyckling, gro:nsaker, ra:kor och sa*klart ris. Sa* fa*r jag hoppas pa* att jag kan skriva igen snart, sa* att det inte ga*r like la*ng tid, fo:r det blir lite drygta ba*de att skriva och la:sa sa* la*nga inla:gg :)

Pusshaj sa* la:nge<3

RSS 2.0