A:ntligen en liten bloggstund

Hej ka:ra va:nner, nu a:r jag tillbaka :)

Visade sig att det inte var internet, utan datorn det var fel pa*, sa* jag, Akira och Jaka begav oss till Lowyat i tisdags fo:r att la:mna in datorn, och fick tillbaka den i fo:rrga*r. Men ja, ingen dator, inget internet. Nu har jag en stund o:ver att uppdatera er i alla fall, men eftersom att datorn a:ven a:r Akiras jobb sa* vet jag att han har va:ldigt myckedt jobb framfo:r sig nu na:r han inte kunnat anva:nda den pa* 10 dagar. Men ja, jag skriver sa* fort jag kan :)

(OBS inga bilder i detta inla:gg, ma*ste fixa till datorn lite innan jag kan la:gga o:ver dem)

Ja, veckan da*, var lite sjuker fo:rra helgen, sa* det hande inte sa* mycket spa:nnande da:r. Ma*ndags a*kte jag in till ambassaden IGEN och blev hemskickad IGEN pga da*lig information om ni fra*gar mig. Fick beso:kstiderna sist, men visade sig att de inte ga:ller ma*ndagar och fredagar. Sa* jag har lagt ko:rkortet pa* hyllan litegrann nu om jag ska vara a:rlig, det kan va:nta ett tag till tills jag ka:nner fo:r det.. Men dagen blev inte helt bortkastad, vi stack vidare till KLCC da:r jag beso:kte en VIP toalett fo:r fo:rsta ga*ngen, endast 2 ringgit :D Innebar lite fra:schare toaletter, en butler och lite fina handkra:mer och parfymer efter toalettbeso:ket. Inte fo:r att jag a:r sa* kra:sen, men det var kul att testa pa*. Efter det blev det Central Market, sta:llet fo:r alla traditionella malaysiska souvenirer (och kinesiska om man vill det). Sa* da:r blev det lite fika och sedan shoppade jag loss en stund :)

Tisdags bevav vi oss som sagt till Lowyat med Jaka fo:r att la:mna in datorn och fa* den uppgraderad och fixad och allt det jag inte fo:rsta*r mig pa*. Efter det stack vi till den da:r lilla indonesiska ko:ksrestaurangen jag pratat om vid na*got tidigare tillfa:lle, och da:r fick jag testa pa* Pecel Ayam, som var va:ldigt va:ldigt va:ldigt spicy! Men ochsa* va:ldigt gott sa* klart :)

Pa* onsdagen blev jag lite sjuker igen, och det ho:ll i sig pa* torsdagen med. Sa* inte mycket att bera:tta om de 2 dagarna..

Pa* fredagen gick vi ner fo:r att ta en taxi till Lowyat fo:r att ha:mta datorn, men na:r vi stod da:r och va:ntade kom Akiras granne, Alif, men sin bror, Hafeez, i sin bil och skulle a:ven de till Lowyat. Ett trevligt sammantra:ffande som betydde att vi fick skjuts dit och slapp ka*nka pa* en stor dator i taxin. Alif skulle sa:lja sin dator fo:r att ko:pa sig en laptop, han a:r tydligen modell/musiker/ska*despelare (en mycket skrytsam sa*dan) och beho:ver en laptop na:r han reser runt. Sa* ja, na:r vi fa*tt datorn var det himla brott att komma hem fo:r Alifs band (med en granne till, Joe, som jag tra:ffat tidigare)  skulle spela pa* Ed Hardys launching party pa* KLCC da:r vi blev medbjudna. Tyckte det la:t ganska ha:ftigt, men det var det tyva:rr inte. En massa missfo:rsta*nd och det blev ingen spelning, bara lite italiensk techno musik i bakgrunden. Men jag och Akira underho:ll oss med att titta pa* folk och sedan ga* och a:ta ista:llet. Sedan blev vi medbjudna pa* fest hemma hos Alif vid midnatt, vilket var sna:llt, men vi begav oss hema*t ista:llet.

Iga*r, lo:rdag, var en riktig ute-dag. Eftersom Akira kommer att vara busy-busy i veckan sa* kommer jag att ha*lla mig mycket inomhus, och da* fick han da*ligt samvete och tyckte att vi skulle ha en riktig ute-dag fo:rst. Det blev en riktigt riktigt god Peking Anka pa* Pavillion, och da* menar jag riktigt riktigt riktigt god! Endast 8-9 ringgit, alltsa* ca 20 kr. Det hade inte suttit fel en ga*ng i veckan :) Vi fo:nstershoppade pa* Pavillion ett tag, och sedan en stund pa* Lowyat igen, tog en promenad mot KLCC, och sa* hade vi precis kommit till BB PLaza na:r Jaka ringde och sa att han och hans va:n Isa skulle pa* bio pa* 1 Utama lite senare. Sa* vi stack till Berjaya Times Square, a:nnu ett ENORMT mall jag inte varit pa* tidigare, och da:r kollade vi runt tills Jaka kom och ha:mtade upp oss. Fo:rsta pratstunden med en tjej sedan jag kom hit, sa* det var trevligt det med. A:ven fo:rsta ga*ngen jag frack Root Beer Float (Root Beer med glass) vilket var mycket godare a:n jag fo:rva:ntat mig. Sedan blav det bio da*, Fast and Furious, som inte var lika bra, men dagen var inte mindre trevlig fo:r det. Mycket motion och o:mma fo:tter, men trevligt sa:llskap och sa* min ka:ra peking anka :)

Idag, so:ndag, har jag inga planer. Men det a:r sko:nt det med. Fast jag bo:rjar ka:nna lite a*tra* fo:r Nasi Lemak, det var ett tag sedan nu. Sa* nu ska jag nog bege mig ner mot Caf'e Aroma, men jag la:gger upp bilder och skriver mer sa* fort jag kan :) 

Litet livstecken bara..

Inget internet = dåligt uppdaterad blogg.. Jag hoppas verkligen att det funkar imorgon, använder mobilen just nu bara så att ni ska veta att jag lever.. Det blir lite krångligt, men som sagt, imorgon mina vänner, håll tummarna (: Puss och godnatt

Och sa* lite mer...

...regn...


Shah Alam och en dator-fri vecka

Sa*ja, nuuuu fick jag lite tillga*ng till dator + internet!
Anledningen till att jag inte haft mo:jlighet att skriva tidigare a:r ba*de att internetet ha:r har klyddat, och sa* har Akira haft mycket med jobb. Men nu sa* :)

Helgen var ja:ttetrevlig, Shah Alam,(som ligger cirka en timme fra*n KL) var va:ldigt fint, men va:ldigt, va:ldigt, va:ldigt varmt! Sa* det ga:llde att ha*lla sig inomhus, vilket vi lyckades med fram tills so:ndagen. Fick tra:ffat Akiras bror med familj, en extremt trevlig och utta*triktad malaysisk fru och den mest underha*llande tva*aringen na*gonsin. Sa* jag blev inte uttra*kad precis.


(Gatan huset ligger pa* i Shah Alam)

(1. Mangotra:d i tra:dga*rden, 2 & 3, Banantra:d, med andra va:xter, 4. Uppfarten)


(Fanns en massa sma* fonta:ner utspridda)

(Tog inte sa* ma*nga bilder inomhus, men ha:r a:r 2, uppma:rksamma ka:nguru-pla:den)

Pa* lo:rdagen firades sonen, Iman, pa* Kentucky Fried Chicken pa* ko:pcentrat Subang Parade. MASSOR med barn, och MASSOR med ballonger! Och det roliga var att de var sla:kt allihopa! Sa*g mer ut som ett helt dagis var samlat. Kalaset varade i 4 timmar, men jag och Akira gick och tittade runt i affa:rerna ett tag, vilket var ett bra sa:tt att ga* av sig all KFC-kyckling man lyckats trycka i sig...


(1. Fo:delsedagskalas pa* KFC, 2, 3 & 4, Iman blir uppvaktad med ta*rta och maskot)

Pa* so:ndagen vaknade vi tidigt fo:r att ga* pa* traditionell malaysisk so:ndagsmarknad. Var tvungna att ga* tidigt fo:r att de sta:nger redan vid 11, fo:r sedan blir det alldeles fo:r varmt att ga* omkring da:r. Men ska jag vara a:rlig sa* tyckte jag redan att det var fo:r varmt, och ho:ll mig vid skugga varje chans jag fickl! Maten var mycket god, blev Nasi Lemak (surprise!) och det var intressant att titta runt pa* all annan traditionell mat. Fo:raldrarna shoppade loss ungefa:r en timme, och sedan begav vi oss tillbaka till huset. Blev en tupplur fo:r min del, och sedan var det plo:tsligt dags att a*terva:nda till KL. Men jag han fota lite, och precis na:r vi hunnit sa:tta oss i bilen sa* bgo:rjade lite duggande regn uppgradera sig till o:sregn inom minuter. Sa* ha*rt att man knappt kunde se tre bilar framfo:r sig, sa* bilar som vanligtvis ko:r i 70-80 km/h var plo:tsligt nere i 40.


(1 & 2, Sva*rt att fa* med hur enorm marknaden a:r, 3 & 4, Traditionell mat och annat a:tbart)

(1. Grillad get na*gon? 2. Nasi Lemak, yum)

Pa* va:gen hem beso:kte vi snabbt Sunway Pyramid, Subang brevid Shah Alam, na*got jag varit nyfiken pa* eftersom att Deen alltid pratar om det. Va:ldigt pampigt utifra*n, lite egyptiskt tema, och alldeles ungdomligt och fa:rgglatt innuti. Da:r fick jag testa pa* Baskin Robbins, vilket i princip a:r Ben & Jerrys tvilling, fast utspridd i andra la:nder. Na:r jag inte visste vad Baskin Robbins var skrattade Akira av fo:rva*ning, men na:r inte han visste vad Ben & Jerry var sa* reagerade jag likadant. Sedan blev det la*nga diskussioner om de ba*da glass-sorterna, och slutade med att googla dem na:r vi kom hem fo:r att se var i va:rlden man kunde hitta dem. Tog tyva:rr inga bilder innifra*n, men tog na*gra utifra*n i farten :)



Annars har veckan varit lugn, Akira har ju som sagt haft mycket med jobb, Deen har haft mycket med jobb, och jag har fa*tt underha*olla mig pa* olika ha*ll i la:genheten vilket inte varit sa* hemskt sva*rt . Fast jag har fa*tt komma ut lite, i tisdags begav vi oss mot Hartamas och fick jag testa pa* min fo:rsta Laksa, vilket a:r ett ma*ste! Den ha:r ga*ngen inte pa* torget utan ett kaf'e la:ngst gatan. Blev med curry-smak, och det var nog ett va:ldgt bra val fo:r det var sa* gott att jag nog blir tvungen att va:lja det na:sta ga*ng med! Men jag fick smaka en till version av Nasi Lemak med, Akiras val. Sedan gick vi runt lite vid Hartamas sma* affa:rer medans regnet o:ste ner igen. Akira ko:pte na*gra "pirat" filmer som sedan blev kva:llens underha*llning. Ga*rdagen sa*g liknande ut, blev Hartamas Square, da:r vi a*t Rojak Penang och den bero:mda va*fflan! Sedan tittade vi runt i affa:rerna a:n en ga*ng, och sedan hem och filmkva:ll.


(1. Curry Laksa, 2. Nasi Lemak, 3. Rojak Penang, va*ffla i bakgrunden)

Och idag har det heller inte ha:nt na*t speciellt, Akiras va:n/film och spelfo:rsa:ljare, Ben, kom pa* beso:k eftersom han bo:rjat hyra ut Blu-Ray filmer, vilket kan spelas pa* PS3, sa* om en stund blir det lite filmdags igen, Fo:rtrollad och Transformers pa* blu-ray. Sedan fa*r vi se, imorgon ska jag a:ntligen till ambassaden i alla fall, sa* det blir tidig morgon eftersom att vi ska a*ka med Nelly som la:mnar la:genheten vid 08.00. Sa* det blir en ute-dag hela dagen, abassaden, KLCC och bio pa* Pavillion va:ntar.

Sedan dro:jer det fo:rhoppningsvis inte lika la:nge tills jag skriver igen :)

Seg bloggerska

Hej, fo:rla*t nu har jag inte skrivit pa* ett tag, och ska inte stanna la:nge framfo:r datorn idag heller, men imorgon lovar jag att jag ska uppdatera er :)

Allt bra med mig i alla fall, har bara inte haft tillga*ng till datorn sa* mycket.

Men ja, pa* a*terseende!

Petronas Twin Towers, bilder

Bilderna a:r sa* klart tagna av mig...






...bortsett fra*n den sista! Da:r kom visst bloggerskan sja:lv med :D

Torsdagen da* man bra:nde kalorier med fo:nstershopping

Jag fick minsann en liten stund o:ver att skriva blogg idag a:nda*, sa* da* passar jag pa* :)

Har varit ute hela dagen idag och a:r sa* tro:tt i benen just nu. Skinande sol och varmt har det varit, tur att sto:rre delen av tiden spenderas inomhus, annars hade det blivit alldeles fo:r jobbigt. Har bra:nnt en massa kalorier i alla fall av allt trampandes.

Dagen bo:rjade med att vi tog en taxi in till KLCC, fo:r i ett av husen alldeles intill ligger Svenska Ambassaden. Sa* jag gick in, tog hissen upp till sja:tte va*ningen och plingade pa* en liten ringklocka innan jag kunde ga* in, av sa:kerhetsska:l antar jag. Kommer in, ser en liten malaysisk kvinna sitta pa* andra sidan glasrutan. Hon sa:ger 'Good day, how can i help you?', och jag hinner rabbla ihop na*got om ko:rkort och hon svarar snabbt att man bara kan fa* personlig hja:lp under speciella tider, alltsa* mellan 9.30 - 11.30. Klockan var 12 na:r jag kom dit. Sa* det var bara att tacka fo:r det och ga* ut igen. Sa* jag fa*r alltsa* a*ka in igen a:nnu tidigare, men det a:r ju inte precis sa* att jag inte kommer att fa* tid kan man ju sa:ga.


(Bevis att jag varit pa* svenska ambassaden, haha, patriotiskt va:rre)

Sa* nemas problemas. Ista:llet gick dagen a*t att kolla igenom alla va*ningarna i KLCC, shoppingmall som sitter ihop med Petronas Towers. Inte sa* mycket att bera:tta om det, utom att det a:r va:ldigt, va:ldigt, va:ldigt stort och fancy. Har ju varit da:r innan, da:r a:r ja:ttefint och fra:scht, men ingen shopping fo:r min del. Jag tog lite bilder i alla fall.


(Petronas Twin Towers, med toppen av KLCC framfo:r)

(1, 2 & 3. Sva*rt att fa* med va*ningarna i mitten av byggnaden, 4. Harrods, yay!)

(O:verblick fra*n o:versta va*ningen)

(Fler vinklar, la:ttare att se hur stort det a:r och hur ma*nga olika delar det finns)

(Utsikt fra*n KLCC mot parken utanfo:r)

Efter det tog vi en promenad mot Pavillion. Da:r blev det lunch och a:nnu mer fo:nstershoppande. Sta:llde upp pa* en intervju och lite bilder a*t en tjej som studerade Fasion Design pa* Raffles International College (som jag sto:tt pa* under mina desperata jobbso:kningar pa* internet). Hon skra:mde mig lite fo:rst na:r hon och tva* va:nner poppade upp fra*n sitt spanigssta:lle bakom en pelare och sa 'Hi, I love what you're wearing!' vilket a:r VA:LDIGT ovanligt ha:r i landet som saknar social spontanitet, men att hon var kines fo:rklarar ju det.. Sa* ja, hon fra*gade om jag ville sta:lla upp pa* intervju, och jag hada ju inte mycket ba:ttre fo:r mig (och ka:nde mig en smula smickrad) sa* jag slog pa* ett stort leende och svarade sa* gott jag kunde. Hon fra*gade var jag kom ifra*n, vad jag hette, vart jag ko:pt varje plagg osv. Hon var speciellt imponerad av min va:ska (H&M) och ha*rband, haha. Eller snarare sa:ttet jag bar det pa*. Sedan fra*gade hon nervo:st om de kunde fa* ta na*gra snapshots, och verkade na:stan fo:rva*nad och o:verlycklig na:r jag sa 'of course' (hon har nog fa*tt ma*nga nej tidigare). Sa* ja, det tog en 3-4 bilder, och sedan en close-up pa* friss och smink. Sedan fra*gade hon om killen som stod en meter ifra*n var min va:n (Akira), och sa* fra*gade hon om de kunde fa* go:ra samma sak med honom. Han skulle sa:kert sa:ga nej sa* jag han svara 'he's all yours :D Da:r verkade de mest imponerade av hans plugs i o:ronen och att vi ba*da bar bandtro:jor. Ska fa* bilderna skickade till min e-mail, sa* jag fa*r la:gga upp dem senare.


(Pa* Pavillion passade man pa* att kla:mma i sig en japansk cream puff)

Efter Pavillion fortsatte vi mot Low Yat Plaza, ett helt mall med enbart IT och teknologi. Datorer, datorer, datorer, ta:nk pa* ett ma:rke eller modell, vilket som helst, de har det. Har aldrig sett sa* ma*nga datorer pa* en och samma plats i hela mitt liv, eller sa* ma*nga olike affa:rer med teknologi samlade i ett ko:pcentra eller na*gon annanstans. Det var o:verva:ldigande, det ga*r inte ens att visa pa* bild, men jag fo:rso:kte sa* gott jag kunde. Da:r kikade vi i na*gra affa:rer, men har man sett 3-4 sa* ka:nns det som man sett det mesta fo:r min del, jag ville vidare till BB Plaza. Men fotade gjorde jag, Lucas hade nog kunnat spendera en hel dag da:r inne, 45 minuter ra:ckte fo:r mig.


(1 & 2. Low Yat, grodperspektiv, 3. Fa*gelperspektiv)

(1. Utsikt, o:verts va*ningen, 2. Kolla in munkarna som shoppade kameror! Klart va:rt en sneaky-shot)

Pa* BB Plaza blev det mer fo:nstershopping och lite fika, men jag fick det a:nnu mer bekra:ftat varfo:r man kallar dudesen fo:r det svaga ko:net, fo:r Akiras ben bo:rjade ge upp och jag ka:nde inte fo:r att ga* omkring da:r sja:lv, ba*de fo:r att jag inte blir lika road, och fo:r att fra:mmande killar ha:lsar lite sa*da:r obehagligt haha. Na:da, men utan sa:llskap blir allt lite mindre roligt, sa* jag tittade omkring i en halvtimme kanske sedan ha:ngde Akira pa* en timme tills det blev dags att a*ka hem. A:ven jag ka:nner av sma:rtan i benen, jag kan dock ignorera det fo:r att fa* spendera min tid pa* BB Plaza. Sa* det blev ingen bio, blir filmkva:ll ista:llet, och det a:r lika trevligt fo:r min del det med. Imorgon Shah Alam fram tills so:ndag, sedan blir det en ny vecka av jobbso:kande och dylikt, fo:rhoppningsvis inte riktigt lika deprimerande :)

Trevlig helg da:r hemma, och glad pa*sk :D

Sunset, KL



Satt pa* balkongen i o:ver en halvtimme, beho:ver nog inte skriva mer a:n sa* :)

Too much of the good stuff...

Idag har jag a:tit alldeles fo:r mycket Satay och nu ma*r jag illa.. Inte kul.

Fick testat na*gra nya smaker idag i alla fall.

Vad Akiras pappa besta:llde in var:
+ Beef, no:tko:tt som vanligt.
+ Fisk, som smakade lite citrus-aktigt, men mycket god faktiskt.
+ Kidney/Liver, alltsa* halva var njure, halva lever (organet da*, hahah). :P
+ Tripe, MHHHMMM jag a*t ko-mage! Och det var hemskt gott faktiskt, sma:lte i munnen!
+  Antilop... Japp,  antilop av alla djur. Gott var det i alla fall, mycket gott :)

Men om jag ska vara a:rlig sa* var det magen som smakade ba:st, a:ven om jag frynte pa* na:san na:r jag fo:rst tittade pa* dem, eller ens ho:rde namnet. Tripe.. Smakar inte som det la*ter i alla fall. Pappa, du hade nog gillat det :)



Fo:r o:vrigt sa* kommer jag ju inte ha na*t internet i helgen i Shah Alam, sa* detta kanske blir veckans sista inla:gg om jag inte fa*r tid eller inspiration imorgon. Men misstro:sta ej, jag kommer tillbaka.

Annars da*... Hittade en o:dla i ko:ket, mysigt va:rre :P Eftersom familjen har tva* la*tsas hummrar eller dylikt uppha:ngda pa* va:ggen sa* ta:nkte jag att kanske denna med var en liten prydnadssak. Den sa*g lite blek ut fo:r att vara riktig, sa* jag ropar till Akira, 'har ni prydnadso:dlor i ko:ket?'. 'Touch it' ropar han tillbaka, och vad go:r jag om inte petar pa* svansen sa* den far iva:g och go:mmer sig bakom den ena hummern. Och sedan tva:ttade jag mina ha:nder la:nge och va:l, ma*nga ga*nger om. Men innan dess fotograferade jag den lille beso:karen.



Sa* ja, o:nska mig lycka till pa* ambassaden imorgon.
I'll be back :)

Jobb jobb..

Happ, da* var man tillbaka ha:r :)

Har inte haft sa* mycket att skriva om pa* sistone, har mest kollat upp och so:kt lite jobb hemifra*n, skulle bege mig till ambassaden i veckan men vi ma*ste a*ka in tidigt, och a:n sa* la:nge har det regnat ha*rt varje ga*ng vilket go:r det sva*rt att fa* tag i en taxi. Men imorgon ska vi a*ka in, vare sig det regnar eller inte.

Att so:ka jobb ha:r a:r mycket mycket mycket sva*rare a:n jag trott, det sva*raste a:r att fa* det att ga* ihop ekonomiskt. Jobb kan jag fa*, lo:n som ra:cker - not so sure. Har man ingen utbildning kan man fortfarande hitta jobb om man a:r o:ver 18, men lo:nen man fa*r a:r anledningen till varfo:r alla va:ljer att plugga vidare pa* direkten. Och na*got som fo:rva*nade mig i bo:rjan, men som nu verkar fullsta:ndigt logiskt, a:r att vad eller var du a:n va:ljer att plugga sa* a:r det fo:raldrarna som betalar studierna. Det finns inget som heter studiela*n ha:r, det a:r fo:raldrarna som fa*r invistera i barnets utbildning om de inte fa*r stipendier da*. Samma ga:ller fo:r bil, blev na*got fo:rva*nad o:ver hur Deen kan ko:ra en sa*dan bil som han go:r na:r han aldrig jobbat fo:rr i hela sitt liv, na: da* a:r det fo:ra:ldrarnas uppgift att fo:rse dem med det med. Jag sa:ger inte att alla fo:ra:ldrar a:r rika i Malaysia, det a:r helt enkelt de som fa*r ta la*n om det beho:vs, inte ungarna.

Men det a:r ju en helt annan kultur ha:r, ha:r kan man bo hemma tills man do:r, det a:r fullt normalt. Skaffa familj och a:nda* bo kvar, inget konstigt ha:r fo:r familjen ska vara nummer ett. Pa* samma sa:tt a:r det en investering fo:r fo:raldrarna att betala barnens utbildning, fo:r pensionen ha:r a:r like skamlig, sa* oftast a:r det da* det blir dags fo:r barnen att betala tillbaka. Fa*r du ett ga:ng barn sa* se till att betala fo:r utbildning osv, sedan va:nder vinden na:r de blir vuxna och jobbar, och du bo:rjar bli a:ldre och ta:nker pa* pensionen. Ha:r verkar man na:stan tala illa om dem som placerar sina a:ldre pa* a*lderdomshem. Familjen ska vara nummer ett, och na:r inte staten sto:ttar en sa* fa*r man sto:tta varandra. Sa* jag har a:ndrat uppfattning om hur bortska:mda jag tyckte killarna var i bo:rjan, nu fo:rsta*r jag att de inte har sa* ma*nga fler alternativ. Man kan inte ta hand om sig sja:lv pa* samma sa:tt som man la:r sig hemma i Sverige.

Men ja, jag ger inte upp fo:r det, fa*r hoppas pa* att ambassaden kan svara pa* na*gra av mina ma*nga, ma*nga, ma*nga fra*gor imorgon. Jag a:r mest ra:dd fo:r att bli lurad av arbetsgivare om jag ska vara helt a:rlig, fo:r det a:r inte helt ovanligt (har :jag fa*tt la:ra mig genom ett expat forum). Allt hade varit la:ttare om jag pluggat, ALLT. Men ja, fo;rsiktigt men besta:mt fa*r jag ka:mpa vidare..

Men nog om det, fa*r ta:nka positivt, och na*got som go:r mig glad = Nasi Lemak<3 Det a*t vi idag pa* omra*dets caf'e, sa* jag passade pa* att fotografera lite da:r nere med :)
(Hade inte kameran till hands sa* det blev bilder med mobilen = lite sa:mre kvalitet men jag tycker att de a:r bra nog)

Nasi Lemak


(Fra*n Caf'e Aroma, omra*dets egna caf'e)

Omra*det


(1. Main Hall, med supermarket, caf'e, gym, idrottshall, 2, 3 & 4. Poolomra*det)

(1. Poolen, 2 & 3. Utsikt o:ver Main Hall fra*n andra sidan poolen, 4. Akira och avsta:ngd fonta:n)

(1, 2, 3 & 4 Omra*det pa* andra sidan poolen, krukor, blommor, fonta:ner osv)


(1 & 2. Omra*det fortsa:tter, 3. Lekplatsen, 4. Tra:dga*rden)

(1 & 2. Dammen i tra:dga*rden med dess inva*nare, Koi-fiskar)
  <--- Huset jag bor i, 18:nde va*ningen :)

Ja det var det hela, vad som annars ha:nda skall i veckan ar bland annat Att vi ska vi iva:g och a:ta Satay-buff'e ikva:ll med Akiras pappa. Han kom hem fra*n Indonesien i ma*ndags, mamman a*kte till Korea pa* so:ndagen.
Imorgon blir det ambassaden och da* ska jag a:ven fota Tvillingtornen - Petronas Towers, och KL Tower. Och sedan mo:jligtvis bio.
Pa* fredag ska jag a:ntligen a*ka med till familjens hus i Shah Alam, da* jag kommer att tra:ffa Akiras bror och hans fru och son. Sonen fyllde 2 a*r fo:rra veckan sa* det ska firas pa* Kentucky Fried Chicken antingen lo:rdagen eller so:ndagen, inte helt sa:ker pa* vilken av dagarna. So:ndagen ska vi i alla fall iva:g till en stor fiskmarknad tidigt pa* morgonen. Den dagen vi inte firar lillkillen ska jag kanske ha:lsa pa* hemma hos Deen eller tra:ffas pa* Sunway Pyramid Mall eftersom Deen bor bara na*gon minut fra*n det andra huset.

Sa* om jag inte ho:r av mig tidigare sa* kommer jag i alla fall ha na*t att skirva om tills dess. Men nu ska jag ringa mamma, fo:r det har jag lovat :)

A*skva:der i KL

Gosh, jag trodde precis att jag skulle fa* en hja:rtattack, jag har aldrig ho:rt sa* ho:g a*ska pa* sa* na:ra ha*ll som jag gjorde alldeles nyss!

Regnet o:ser ner idag, jag har aldrig sett na*t liknande. Man kan inte ens se la:ngre a:n tva* hus bort. Min utsikt o:ver KL Tower har helt fo:rsvunnit, man skulle kunna tro att det inte stod da;r alls. Men regn har jag inget alls emot, sitter a:nda* inne ju. A*skan da:remot. Blixt och a*skva:der kan vara mysigt det med, na:r man kan ra:kna till minst 3 sek mellan ljuset och ljudet. Alldeles nyss ka:ndes det, och la:t, som att blixten slog ner alldeles utanfo:r fo:nstret. Jag gick ut pa* balkongen fo:r att filma och fota, men jag blir tvungen att rygga tillbaka na;r det a:r sa* na:ra inpa*. Jag a:r officiellt inte ett fan av malaysiskt a*skva:der fra*n och med nu.

Min vanliga utsikt:


Dagens utsikt:


Och sa* de strandsatta motorcyklarna under bron:

(Ga*r dock inte att se sa* bra)

Och video sa* klart, jag fo:rso:ker minsann filma allt, la:ttare att se a:n pa* bilderna.



Ja, det blir en inne-dag idag da*, inget mig emot :P

Malaysisk roadblock

Malaysia a:r ett fantastiskt land. Det a:r kanske ganska uppenbart att jag tycker det redan. Jag stormtrivs ha:r, men jag kan helt klart erka:nna att jag inte skulle kunna stanna ha:r fo:ralltid. Kvittar hur god mat jag a:ter, hur ma*nga vilda apor jag kan ra:kna till eller hur spa:nnande a:ventyr jag skulle gett mig ut pa*, jag a:lskar att vara ha:r, och skulle kunna a*ka hit med ja:mna mellanrum, men jag sa:ger redan nu att jag inte skulle bo ha:r resten av livet. Nu kan du andas ut mamma ;)

Det betyder inte att jag kommer hem tidigare eller sa*, bara ett litet konstaterande :)

Jag har i alla fall bo:rjat fo:rsta* varfo:r Malaysia inte a:r ett turistland. Ma:nniskorna a:r hur trevliga som helst mot oss utla:nningar, i alla fall dem jag sto:tt pa*, fast servicen kan va:l ungefa:r ja:mfo:ras med danskarna. Men det a:r inte alla som a:r sa* trevliga..

Iga*r na:r jag och killarna skulle se Shinjuku Incident pa* bio blev det lite sent, var premia:r ju sa* va:ldigt mycket folk da:r. Till och med Jackie Chan kom ju hit iga*r eller dagen innan sa* folk har varit lite uppspelta. Men ja, na:r vi besta:llde biljetterna vid 9.30 var det bara kassa platser kvar till fo:resta:llningen vid 11, sa* vi tog den vid midnatt ista:llet. Det var a:nda* jag som ko:rde sa* ingen bra*dska hem med dyr taxi. Under tiden vi va:ntade satt vi och a*t vid deras Food court, men jag ska inte prata sa* mycket mer om det, kan bara tilla:gga att filmen var riktigt bra, trots censurerna..

Efter filmen begav vi oss hem eftersom klockan redan var 2, inte sa* mycket att go:ra bortsett fra*n att a:ta, men det hade vi ju redan gjort. Pa* va:gen hem satt killarna och pratade om na*got och Akira glo:mde att sa:ga till mig att sva:nga av till en mindre va:g, fast den vi var pa* funkade lika bra, han ville bara unvika roadblock (o:versa:ttning?), vilket poliserna brukar syssla med ganska ofta ha:r, har varit med om det en ga*ng innan men da* slapp vi stanna. Sa* na:r vi sa*g bilko:n la:ngre fram sa* var det bara att ta ett djupt andetag och hoppas pa* det ba:sta. Killarna blev ganska nervo:sa, fast jag var hur lugn som helst, ljusen var pa*, hade ko:rkort och pass med mig, vad kan ga* fel? De har inget att ge mig bo:ter fo:r. Jag fo:rstod inte deras oro alls.

fetr en stund kom vi fram, ko:rde sakta fo:rbi polisen som alla andra, och plo:tsligt skuttade han fram och knackade pa* rutan. Jag vevade sna:llt ner, polisen tittade noga en stund och sedan "You're not Malaysian, are you miss?" Jag svarade att jag var svensk, och sa* va:nde han sig mot Akira och sa* sa han att han var ha:rifra*n. Han bad att se mitt ko:rkort, och na:r han fick se det blev han nog fo:rva*nad. Jag fo:rsa:krade om att det var ett svensk ko:rkort, och efter en stund av utfra*gning, som Akira svarade mest pa*, fick jag tillbaka det. Att jag bott ha:r i 3 veckor, att jag bodde hos hans familj, osv. Polisen fra*gade var vi kommit ifra*n ikva:ll, sa* Akira svarade att vi varit pa* bio vid Mid Valley. Sa* ser polisen missta:nksam ut och fra*gar om jag har biljetterna kvar. Hur ma*nga sparar vanligtvis sina bio biljetter? Som tur a:r sa* go:r jag det, och den enda anledningen att jag minns var jag stoppade dem a:r att killarna skrattat a*t det tidigare och tyckt det var tramsigt att spara pa*. Jag ra:ckte fram biljetterna efter en stunds fumlande i va:skan, han tittade noggrannt och sedan sa han att vi kunde ko:ra vidare.

Jag var fortfarande lite fo:rva*nad o:ver ha:ndelsen, men eftersom jag vet hur landet funkar nu sa* ta:nkte jag att det a:r va:l klart att de kollar extra noga om ungdomar a:r ute och ko:r mitt i natten. Men enligt killarna sa* handlade det inte om det, utan snarare att jag var utla:nning. Enligt killarna gillar inte poliserna och regeringen utla:nningar sa* hemskt mycket, utan att beho:va do:lja det. Sa* killarna var snarare oroliga fo:r att jag var med a:n na*got annat. Till och med Deen blev intagen en ga*ng under en Black Metal konsert, polisen gjorde plo:tsligt razzia och grep varenda unge i publiken och till och med bandet som spelade, fo:r att de missta;nkte att de var satanister eller na*got sa*nt. Ha:r beho:ver man inga bevis, har man inga bevis lo:ser man det nere pa* stationen. Handla fo:rst, snacka sen.

Sa* nej, inget allvarligt ha:nde, men jag blev lite fo:rva*nad och uppskra:md bara.. Vi har i alla fall kommit fram till att vi fa*r bo:rja ga* ut tidigare och alltid ta den andra va:gen hem om det a:r jag som ko:r, just in case.

Fo:r att la:tta upp sta:mningen, bilder pa* mat, fo:r ingen eedasaurus blogg utan mat :)


(1. Hemmagjord Mi Goreng med a:gg och bacon, 2 & 3. Clay Pot Chicken Rice, den fo:rsta med honung)

(1 & 2. Chili Beef Fries hos Carl's Jr, sto:rsta hamburgarna jag na*gonsin sett, da:rfo:r blev det pommes ista:llet)


Och sa* en video pa* med kille vid spelhallen i Mid Valley som lyckade underha*lla oss ett tag med Para-Para dans medans vi va:ntade pa* bion :)



Han ho:ll pa* ganska la:nge, och efter en stund stod da:r nog mellan 20-30 a*ska*dare. Killen a:lskade uppma:rksamheten och fortsatte tills han gjorde ett misstag och blev utslagen, och da* hade han satt nytt rekord pa* maskinen, ganska mycket ho:gre a:n de redan existerande rekorden. Ta:nkte na:stan testa, verkade lite kul med sensorerna som ma:rker av hur du ro:r dina armar, men det var fo:r mycket folk och jag ville inte go:ra bort mig :P

RSS 2.0