kvällens picz

Kvällen/nattens bilder innan jag går och lägger mig.

Ida lagar enkel mat :p


Akiras vackra uppläggning, som alltid...


Några av invånarna på Galapagos.


Jag i mitt nästa liv kanske? Tydligen kan de bli upp mot 150 år,
lite långtråkigt som sköldpadda kanske...


Choklad/russin toast med ost, om nom nom :)


Blogz och blå naglar, och så små sår från det jävla hönsnätet.

Nu ska det sovas och sedan blir det plugg från förmiddag till natt imorgon! Disciplin nu Ida!

Galapagoz ;)

Skräckisen tog slut och nu sitter vi och tittar på BBC's Blu Ray om Galapagos.
Tänk vad vacker vår planet är. Speciellt små magiska gömställen som Galapagos. Om jag får leva ett liv efter detta så vill jag vara ett djur på en av Galapagos öar. Gärna en enorm sköldpadda som väger typ lika mycket som jag gör nu, om inte mer. Fast då hade jag säkert lunkat omkring och önskat att jag kunde vara en människa i mitt nästa liv efter det, så att jag kan sitta och se resten av vår vackra planet på Blu Ray i en skön soffa. Svårt val ändå.

Nä, dags att måla naglarna och efter det ska jag äta russin/choklad toast, drooooolz :D

bildkompensation: hår-rosett

Oj vilket långt inlägg och inga bilder, katastrof. Det kommer nu istället.
Efter det att jag tog läxpaus och innan jag satte mig här på den röda mattan i vardagsrummet för att blogga så tittade jag på när Akira spelade Super Street Fighter 4 en stund. Väldigt spännande, men ändå lyckades jag få ett sånt där litet spazz när man bara måste hitta på något, helst kreativt. Så det blev att se om jag fått tillräckligt långt hår för att göra en sådan omtalad hår-rosett uppe på huvudet. Sist jag testade så gick det inte, men det lönar sig att testa igen för den här gången funkade det minsann :) Blev inte särskilt stor, och allt lill-hår föll ner i nacken igen, meeeen det gick ändå :D


Liten söt rosett mitt på knoppen!



Tittut säger mitt helg-face, nu ser min frizz ut som den flytt en tornado.

Shower time! Och efter det är det dags att fixa naglarna, ushy :|
Har haft ljuslila så länge nu, dags för ljusblå.
Somrigt och fint :)

Glad Valborg!

heyz bloggz!
Visst blir allt lite coolare när man lägger in ett 'z' på slutet? :) Just say yes, hahah.

Förlåt än en gång för dålig uppdatering, men som ni säkert förstått så har jag ju en hel del i skolan just nu.
Ush, jag känner redan att detta blir en riktig plugghelg, till skillnad från er där hemma som får fira Valborg.
Glad Valborg på er förresten, eller vad man sätter före. God, glad, grattis på Valborg?

Äsh, hoppas att ni får en trevlig Valborg, festa med måtta :)
Jag har nog aldrig riktigt festat på en Valborg vad jag kan minnas, eller så var det den gången vi var hemma hos Sannas dåvarande på fest, det kan ju ha varit Valborg? Det var nog min ända fest-valborg, har jag fel så påminn mig please. Har ju såklart umgåtts med vänner de flesta gångerna, men inte precis fest? Men ja, för mig är det alltså ingen speciell dag, midsommar däremot, det gillas. Det är liksom både en familjedag och festkväll om man nu vill det, eller så har det alltid varit för mig i alla fall. Klart att det säkert är skoj att fira en sådan dag med vänner med, men midsommar är en av mina favorit traditioner som jag inte gärna missar. Därför känns det så himla härligt att veta att jag kommer att vara hemma och fira i år :) Det ska alltid firas i familjen Anderssons trädgård med lekar/tävlingar, glada skratt, några sura miner från dåliga förlorare, röda kinder när man misslyckas år efter år på att hoppa baklänges, roa sig med vänner och familj och äta mumsigaste midsommarmaten och så söta röda gubbar med kaffegrädde efter det :) Perfekt om ni frågar mig. Har bara missat en gång vad jag kan minnas och det var när vi var i Bulgarien, inte helt illa det heller, men midsommar är nåt speciellt och somrigt som ska firas hemma i Sverige, i familjen Anderssons trädgård så klart :)

Igår tänkte jag köpa små knallröda jordgubbar när vi var och handlade mat inför helgen, men jag har bestämt mig att jag ska spara mig tills jag sitter hemma i Malmö i sommar. Det är bara då man kan njuta på riktigt. Här kan man liksom köpa koreanska jordgubbar året runt, så inget speciellt med det. Köpte avokado istället, så vi ska festa till det lite imorgon (lördag) med lördagsdrinkar á la avocado. Samma som vi testade att göra hemma hos mams och paps i julas, fast den gången drack jag dem inte eftersom att jag blev sur eller något, hahaha. Surskallen Ida. Kul. Så imorgon blir det av igen i alla fall. Köpte en extra som jag ska stoppa i morgondagens sallad med. Det är nämligen jag som är helgkocken här när jag och Akira är ensamma. Inte för att jag måste, men jag vill. Akira springer hela tiden och frågar om han ska hjälpa till med något, och så står han där vid spisen och pillar. Men så jagar jag ut honom med stekpannan efter 5 sekunder, eftersom att på helgen så är köket bara mitt. Idag blev det inget kul dock, bönor i sås med ostsmak, potatismos och gröna ärtor. Imorgon ska jag hitta på nåt kul minsann.

Annars då... Ja inte mycket mer än plugg, plugg, plugg. Har spenderat x antal timmar på min physalisfrukt jag ska vektorisera och skriva ut på A2 tills nästa vecka, och det känns inte som att jag kommit någonstans alls. Ångest. Men jag får jobba på ännu hårdare imorgon så ska jag nog kunna få den färdig tills måndag i alla fall. Broschyren är det bara att jobba vidare med... Har 4 bilder att redigera: klippa ut mig själv från en eller flera bilder och klistra in dem i 4 olika miljöer (utomhus: natt + dag, inomhus: natt + dag) och få det att de ut som att de inte alls är redigerade. Ah, visar mer sen. Den stora återvinningsbara bokstaven (mitt W) är ju klart och ska ställas ut imorgon på KL Design Week, jag tror tyvärr inte att jag kommer att kunna åka dit eftersom att jag har så sjukt mycket att göra, men jag hoppas på att någon tar bild på alltihopa så att jag kan visa er i bloggen. Mina egna blev jag inte så nöjd med, ihoprtängd i ett hörn i Akiras rum liksom.

Fick ju en liten fråga i kommentarsfältet från Emelie som löd:
Får vi se en bild? :)
Och Emelie svarade även på samma fråga 1 minut och 19 sekunder senare:
Äh, man kanske ska läsa ordentligt först. "Bilder kommer senare" Jaha...
Så ja, får jag inga bättre bilder så lägger jag upp mina egna kassa, tjohej :)

Nu blir det skräckis
i vardagsrummet med Akira, liten läxpaus tycker jag att jag kan vara värd, höhö :)

Nu är jag...

FÄRDIG :D)) <-skitglad min med dubbelhakor

Nu ska jag fira med mumsiga våfflor jag och Akira köpte innan vid ett våffel/söt majs-stånd när vi var på Tesco. Bilder kommer senare, på både våfflor och min stora jävla bokstav.
Efter det ska jag fixa stolen med, frågan är bara... var är mitt superlim? :(

...

snart...

färdig...

pust, stånk, stön.

klippeti-klipp

Nu ska jag klippeti-klippa och dekorera, och sen så ska jag ju till Midvalley, måste även köpa någon mounting board eller ett tjockt underlägga att binda fast mitt W i som en mer stadig grund innan jag börjar hänga i allt. Ah så mucho att göra idag, och jag som lovat mig själv att planera bättre :|
Nu får jag snabba mig, vi hörs!

gårdagens failade inlägg

Igårkväll/natt skrev jag ett inlägg som jag försökte publicera då och då i över en och en halv timme, och sedan berättar Akira att de håller på att uppdatera internetet mellan, ja vad var det, 2-3 och 8 på morgonen. Så det var helt borta, mitt internet. Men jag tycker att det är synd att strunta i det, så här kommer inlägget trots allt. Hej.

Jag ljög visst.
Jag har faktist inte tid eller tillräckligt god anledning att tycka synd om mig själv när jag har så mycket att göra. Det hela slutade med att jag blev färdig med ställningen, och nu är det bara det roliga kvar, att pynta :) Det ska jag gör imorgon, samt åka till Midvalley och köpa paper clay (papperslera?) till stolen, den ända leran jag känner till som INTE behöver värmas för att torka, och snabbt torkar det med, lätt att jobba med, tillsätt lite vatten bara och så är man igång. Ska bli skönt att fixa den, känns lite sorgligt att se den söndrig och sliten när mna lagt ner så mycket kärlek och energi haha. Men ja, hinner vi ska vi också se Shutter Islan, jag och asiatpojken.

Har precis pratat med min klasskamrat Rene som tar tåg till skolan varje dag, och går ca 500 m från tågstationen. Hon hade inte samma tur som jag utan fick två bokstäver som projekt istället för en. Egentligen skulle jag med göra två, men min lärare mailade och sa att han hittat någon som kunde göra min nolla istället. Man fick lov att ta hjälp av andra elever, men envis som jag är så ville jag inte be någon annan göra mitt projekt liksom, min andra klasskamrat Miru klagade över att hon frågat så många men att alla ville ha betalt för det, eftersom att de redan är så upptagna med sitt. Snålt egentligen, men that's life antar jag. Jag hade trots allt tur, och det var tanken på det som fick mig att jobba på någon timme allt istället för att sitta bekvämt och glo på TV-spel hela kvällen. Inte rättvist.

MEN det blir inget tal om några bilder i nuläget, det ser hemskt ut trots all den tid jag lagt ner. Bilder får ni se när jag är klar. Om ni vill alltså.

Nu ska jag coola ner en stund innan jag kan gå och lägga mig (snälla mamma skäll inte på facebook) :p
Haha, godnatt allihopa, hoppas att ni haft en trevlig och solig helg där hemma :)

sista om hönsnätet

Nä, förlåt att jag spammar er om mitt jävla hönsnät, men nu så upptäckte Akira precis att jag har små röda rivsår över hela underarmarna och det ser väldigt hemskt och självförsakat ut. Blev orolig att folk kommer att tro att de är just det när jag kommer till skolan på tisdag, så jag tänkte svalka rivsåren med lite vatten. Inte bra, nu svider de som in i, och blev ännu rödare om det nu var möjligt. Hittade också blod på ena låret som kom från ett utav rivsåren på armarn tror jag. Nu räcker det med hönsnät för idag :( Eller snarare i natt.

Nu ska jag glo på när min pojkvän spelar Yakuza 3 och bara tycka synd om mig själv :(

Man kan ju fråga sig vad denna förbannade uppgift har med grafisk design att göra.
Skituppgift.

aj!

Nu råkade jag sparka i där jag klippt itu vajern, och det blöder på rätt bra, SKITBRA! :(

öm, ömmare, Ida

Just nu är mina händer så ömma att det tog mig en halvtimme att skriva denna rad.

Okej nu överdrev jag en gnutta, men ömma är de i alla fall.
Om jag någonsin ser ett hönsnät igen efter tisdag så kommer jag att skrika.

Högt.

hey W, hey hey W

Hej blogg och peeps. Jag ber om ursäkt för min snart 3 dygn långa bloggfrånvaro. Ungefär lika lång som min helg än så länge, och då kan man se ett tydligt samband där. Jag har alltså FULLT UPP med uppgifter som ska bli färdiga tills den kommande veckan, och jag önskar verkligen att jag hade något kul att visa, eller skriva om, men det har jag alltså inte.

Igår hade jag dock en vilodag, men den var inte särskilt spännande att skriva om. Skulle ju gått på konsert och sett Rocket Rockers från Indonesien som jag verkligen gillar (PEEEEESTAAAAA), väldigt festligt band. Men vi bestämde oss för att ha en riktigt lat dag istället med 3 filmer (en såg jag i och för sig själv) och hämtemat. Och så sparar man liksom pengar tills nästa konsert istället. Kan vara skönt med en händelselös dag när man han så mycket att göra med, trots att paniken och stressen gärna hälsar på precis före läggdags. Idas tips: När du börjar känna dig halvtrött så se en film till, sitt uppe till 4 och sen när du går och lägger dig så orkar du inte tänka på något alls utan bara däckar i sängen.

Mitt i läxyran fick jag också höra att min stol (om ni minns min Gaudí-inspirerade Art Nouveau stol) ska visas upp på den här KL Design Week, tillsammans med min jävla bokstav, så betyder detta att jag måste sticka in imorgon och fixa material även där eftersom att den blivit lite misshandlad när den stod på display i skolan, och bars runt osv osv. Allt detta ska vara klart på tisdag. Fråga mig inte hur jag ska lyckas trycka in ett 150cm högt jävla W + en ömtålg jävla art nouveau stol i en liten, trång jävla Perodua Mivy bil, som är typ den minsta bil jag någonsin färdats med. Ush bara tanken på mitt stånk och stön på tisdag morgon får mig att rysa.

Även tanken på att fortsätta bygga mitt jä... kära W just nu får mig att rysa det med och därför tog jag en efterlängtad bloggpaus. Jag har en massa rivsår och små sticksår över hela mina armar, händer och till och med ben eftersom att det är för varmt för att bära annat än shorts och linne just nu. Allt detta tack vare hönsnätet jag använder som grund. Imorgon ska jag börja pynta (ja jag är fullt medveten om hur sent jag är på det) med pantflaskor, sugrör, lock (tänk macD, BK) och liknande plastmaterial som jag klippt itu i små remsor så att de liksom ligger över hela mitt W som fyrkantiga fjädrar. Finn ju till och med klänningar som ser ut så, men ja det ska bli spännade att se om jag hinner och om det blir bra. Temat var ju återvinning, så jag tänkte använda papper, men eftersom att det kommer att stå ute så funkar det inte i ett så tropiskt klimat som här.

Fråga mig inte vilken idiot som bestämt höjden, bokstaven blir 20 kortare än mig, och när han först berättade om uppgiften så sa han att bokstaven skulle vara i höjd med höften. Liar.

Ja jag får väl återgå, ville bara meddela om att jag fortfarande lever och mår relativt bra. Skriver mer imorgon, haaaj.

äntligen helg, men nya uppgifter

Hej ni, det har blivit lite dåligt uppdaterat här just nu. Har haft lite och göra, och så har mitt internet varit katastrofalt dåligt så att man orkar inte ens försöka logga in på blogg.se när man tröttnat på error typ 930823984 gånger.
Men nu funkade det visst så jag kan ju köra en liten snabb uppdatering.

Var ju och köpte ett hönsnät i tisdags som det kanske heter istället för kycklingnät haha. Stack till ett litet byggvaruhus för att kolla upp det, sprang runt och letade en stund innan jag gick och frågade en tjej som jobbade där. Frågade om de hade ett 'net made of wire' alltså ett nät av vajer. Var orolig för att säga hönsnät haha. Hon förstod inte vad jag menade så jag förklarade att 'Yea let's say if I have a dog that keeps running away I want like a fence to stop it, but a thin one like made out of wires' så såg hon lite fundersam ut, och sedan pekade hon med tummen (här är dte fult att peka men några andra fingrar) bort mot vajer-hörnan. Tänkte jaha, jag kanske missade det när jag var där, men nej, fortfarande bara en massa vajer. Så jag frågade en annan kille och den här gången sa jag 'wire net, like for keeping chicken, haha' och då visade han mig vart det fanns. Såg väldigt fancy ut i jämförelse med vad jag tänkt mig, men också billigare så det var ju bra. Köpte 3m och det ska jag alltså försöka bygga ett 150cm högt 'W' utav imorgon, och sedan pryda det med återvinningsbart skräp och sånt. Wish me luck och förvänta er fula bilder, haha.

Annars då, har haft en väldigt upptagen dag. Skit varmt igårnatt, somnade först när det började regna och läckte igenom min gardin, men det var det värt, för glömt att jag stänger mitt fönster när det väl kommer lite vind! Sedan hade jag lektion i 4 timmar om hur man ska planera och hålla på när man ska designa en broschyr. Blev förvånad när jag såg hur långt jag egentligen kommit i jämförelse med de andra, och läraren verkade gilla min design, men jag kommer aldrig att tycka om indesign särskilt mycket. Nevår. Sedan hade jag en timmes lunch som gick åt att springa till ett fullpackat postkontor för att skicka iväg Akiras ps3 spel han sålt på sitt forum, och allt där inne var på malaysiska, och jag hade ingen aning om vad jag skulle ha för kuvert, hut jag skulle skicka det, vart jag skulle stoppa det, vem jag skulle prata med osv. Förvirrad Ida minst sagt, kändes som att de skrattade åt mig men den bjuder jag på för det är ju trots allt torsdag idag. Sedan köpte jag lunch som jag inte hann äta, och så blev det ännu en lektion på 4 timmar. Min lärare gillade vargen jag visade er innan, några småsaker bara som att man ska gruppera alla vectrarna först och sånt. Men annars verkade hon nöjd. Fast sedan tror jag att hon fick helt höga förväntningar på mig för sedan började vi med de svåraste tutorials jag varit med om :O Nu ska jag göra samma sak med den här bilden, fast i färg:


Jag upprepar; Wish me luck :|

Men nu är det helg så jag ska sova, och sova, och soooooova, och sedan har jag ju en hel del läxa att brottas med. Tydligen så förväntas vi träna på vectors och tracing ca 4 timmar om dagen. Nu är klockan 12, så det skulle betyda att jag skulle tränat non-stop sedan jag kom hem från skolan tills för en timme sedan. Men när jag kom hem så åt jag min lunch (en baguette med lax och annat mumsigt) och sedan tog jag en tupplur på nån timme när jag egentligen skulle öppna ett facebook spel och det råkade ladda för länge. Då är det lätt att stänga ögonen och försvinna en stund, hah! Får ta igen det med 8 timmars vector imorgon istället. Eller kanske inte. 'W' kommer först i alla fall.

Nu är det fruktansvärt varmt och fuktigt, och jag ska svalka mig med min stora flaska fylld med iskallt vatten och kanske en chokladbit eller två (eller sju) och så blir det kanske '500 days of summer' eftersom att alla sagt att den ska vara så himla bra, mest Sofie men henne ska man lita på :) Tur att jag fick med den från tatueraren i Jakarta, fick hans bands album och denna film av ren vänlighet, snällt ju. Visste inte vad det var för film då, men precis efter att Sofie snackat om den så hittade jag den plötsligt samma dag i den lilla påsen från Jakarta, orörd och fin. Så nu blir det film mys med mig själv och min nya vattenflaska som har ko-mönster över hela sig.

Visar imorgon, hoppas att ni har en fin och inte lika svettig torsdag :)
Nu ska jag fira helg, haj!

kyllingnät

Igår bloggade jag inte på hela dagen, aj aj. Jag ska inte skriva något långt nu heller, eftersom att jag har lektion.
Men igår var jag i alla fall iväg och köpte material inför bokstavsbygget, och det blev ett kycklingnät. Om ni förstår vad jag menar. Förklarar senare :)

BACK TO WORK!

kvällssnacks

Jag är en riktig liten 'kvällsmumsare'. Jag tycker att det är dagens roligaste 'mål' ;) Kanske eftersom att jag aldrig är hungrig på morgonen, och att jag inte får äta pappas eller mormors middagar här borta. Äter jag en god middag så äts den ute, och det är aldrig fel det heller. Men kvällssnacks är något jag gillar, bara en liten munsbit i kontrast mot middagens tyngre smak och mättnad. Snacks på kvällen ska ätas för att det är kul och smakar gott, inte för att fylla magen liksom. Men det betyder inte vara några onytigga snacks, t.ex. hemma i Malmö kunde jag lätt kränga en påse godis eller popcorn (gaaah jag saknar salta popcorn något extremt) men här får jag hitta andra snacks eftersom att godiset inte passar mig i smaken, eller är löjligt dyrt, och popcorn antingen är sjukt dyra de med, eller så är de redan smetade med caramel (ALLA biopopcorn är caramel popcorn) så jag testar olika saker lite då och då. Ibland hamnar de i bloggen med. Tänkte egentligen skapa en kategori som heter "Ida testar" eller ska jag bara lägga in dem i kategorin mat? Vad tycker ni? Än så länge lägger jag dem i "mat" om ni inte röstar för "Ida testar", ni får bestämma helt enkelt :)

Men i alla fall, dagens snack blev en söt bulle. Bullar hittar ni var som helst i Malaysia, eller i alla fall i Kuala Lumpur. De har sina egna affärer, och jag vet minst 3 olika märken. Det blir som ett slags konditori eller bakeri, fast utan sittplatser. Man köper bullar och går. Där finns så otroligt många olika sorters bullar som är så väldigt olika dem vi oftast är vana vid. Det finns så många olika sorter, söta och 'matiga', och så finns det lite olika variationer under de olika affärnmanen, ofta så har de sina specialare. Men små bullar hittar ni alltid på små snabbköp, eller 7eleven och mataffärer. Vi har ett litet konditori precis nere på området, men också en liten affär, så när vi ändå var inne i affären och köpte vatten så passade vi på att köpa vars en bulle som snacks. Jag tänkte att jag skulle testa på en som skulle smaka jordgubb och choklad, det kan väl inte gå fel :)

Bilder
Förpackningen ser ut så här.


Och så här ser bullen ut, fint prydd med choklad och rosa ränder.


Jag trodde att det var detta som skull vara jordgubssmaken...


...men innuti kan man även hitta fluffig jordgubbsgrädde. Spännande.

Eller så spännade var det kanske inte, om jag ska vara ärlig. Tänk er ett korvbröd med jordgubbsgrädde spritsad genom mitten, och sedan toppad med lite chocklad ovanpå med jordgubbsränder. Ja, choklad är ju gott, jodgubbar lika så, kombinationen brukar ju också vara en vinnare, men just i det här fallet kunde jag ändå inte sluta tänka på att det faktiskt är ett korvbröd jag sitter och äter, när det kommer till bullens smak då. Nej nästa gång får det bli en 'matig' bulle, för de kan ju inte bli fel precis.

Andra snacks jag tryckt i mig förra veckan, och några även innan det, kommer här:

Apollos krispiga, luftiga kex med en gnutta choklad innuti, Akira gillar.


Koalas March, fast jag tycker att det är synd att äta dem när de är såhär söta :)


En glass som smält, stoppats i frysen och stelnat igen, hihi.


Marie kex med mjölk!


Som ska ätas så här så klart, mums.


Corn flakes är något jag äter alldeles för sällan här, och flingor över huvud taget.


Varma dagar svalkar man sig med en kall Barley.


När jag är riktigt sötsugen blir det ananas eller lychee :)


Sesambollarna jag visade innan.


En med lotussmak, en med jordnötssmak, de var heeelt okej.


De gröna chipsen! Haha, nej jag har faktiskt inte ätit dem sedan jag testade dem första gången.
Så goda var de ju inte, men färgen var fin.


Ja det var väl de bilder jag kunde hitta just nu, men mer mat brukar det ju bli i bloggen, no doubt. Men nu ska jag försöka övertala killen att se på film med mig, annars gör jag det själv :p Behöver inte gå till skolan imorgon ju, jobba hemifrån is the shit :) Vi ska sticka till Megamall och köpa lite saker jag behöver inför mitt bokstavsbygge. Sedan får jag börja med det med, tjoho. Men ja, dags för filmmys!

nice surprise :)

Blev ingen diskussion, antar att ingen sett filmen då? Enligt mig har ni inte missat något, men som med allt annat så är det ju alltid bäst att skaffa sig en egen uppfattning, ville bara veta om jag blivit immun eller ej.

Aja nu har jag fått något som livar upp stämningen i alla fall, och som får mig att längta till sommaren ytterligare :)



Från min söta mams

Alltid mysigt att få vykort :D fast jag tycker nästan att det är lika roligt att skicka, så jag får nog göra det snart tror jag :)

paranormal activity, skitfilm eller ej?

Okej bloggen, nu måste vi prata lite allvar här, och ni får jättegärna kommentera om ni råkar ha en åsikt eller så.

Men seriöst, filmen Paranormal Activity, har ni sett den? Jag såg den för ganska länge sedan när den fortfarande gick på bio. Akira laddade ner den när han såg hur alla skrev på t.ex. facebook om hur läskig och sjuk den var, och att det var den läskigaste filmen de någonsin sett. Skräckisar är ju mina favoriter, så klart att man blir nyfiken och måste se den, detsamma gäller Akira. Men när vi satte igång filmen... Vad besviken jag blev. Först tänkte jag, jo men den är nog bara seg i början. 15 minuter gick, halva filmen gick, absolut INGENTING hände. Vad är detta för en film, INGET läskigt händer ju? De bara pratar och pratar medans de kör sin blair-witch-project-kamerastil och ja, inte mycket mer? Jag hade ärligt talat somnat om inte jag och Akira börjat småprata om annat samtidigt. Den var verkligen skittråkig, och sedan när det är typ sista scenen så blir det plötsligt en vändning, men en alldeles för sen och inte tillräckligt läskig sådan.

Nu ser jag hur alla fortfarande skiver hur detta var en skitläskig film, till och med den läskigaste de sett, och att man inte buor se den om man inte vill börja få mardrömmar efteråt. Jag måste ha missat poängen totalt, är jag immun mot allt läskigt eller var det helt enkelt en skitfilm?

Ni får jättegärna kommentera om ni sett den, för säger ni att den är läskig så får jag försöka se den igen tror jag :|

äsh!

BAH! Jag har redan hittat en massa småfel på vargen :( Minst två stycken i alla fall.
Aaah, det får bli imorgon!

GODNATT! (nu är det godnatt på riktigt!)

visste ni att...

Ett litet 'visste ni att' innan jag avlägsnar mig :) Så...

Visste ni att i min blogg är ua det samma som ä? :p

Det är nämligen så, att när jag köpte min Macbook här borta så blev det ju automatiskt utan de svenska bokstäverna å, ä och ö. I början var jag lat och skrev antingen både ä och å som ett vanligt a, och ö blev o. Men eftersom att det kan leda till missförstånd, och till och med fula ord ibland, så började jag kopiera bokstäverna från ett dokumet på skrivbordet där jag sparat å, ä, ö, och att jag klistrade in dem varje gång det behövdes. Detta varade inte ens en halv dag så omständigt och jobbigt det blev. Så när jag skrev i bloggen lade jag till kolon efter a eller o så att det blev -> a: = ä, o: = ö, a* = å. Men i en mening kan det se sjukt ut -> "Nu ska ni la:sa om min o:verdrivet spa:nnande dag da* jag satt i en la*da." Så tillslut googlade jag (vilket sent geni) oc upptäckte att det var hur lätt som helst på mac. Man håller helt enkelt ner 'option + a' för att få å, 'option + u, släpp och tryck a' för ett ä, 'option + u, släpp och tryck o' för ett ö. Antar att det är just u eftersom att ett tyskt y = ü. Samma prickar ju.

Det jag skulle komma till var att när jag gör detta i värsta bloggfarten så blir det ibland lite fel som jag kanske missar. Så om ni blir förvirrade tänk då bara på detta inlägg. Om jag skriver 'idag ska jag vruaka i mig mat' så ska det så klart vara 'vräka'.

UA = Ä och UO = Ö om ni skulle bli lost. Å gör jag nog inte fel på eftersom det bara blir ett klick.

Ni som är med i intresseklubben som alla pratar om, då kan ni minsann anteckna detta :)

Godnatt!

äntligen klar!

Ush, det där tog ju mycket längre än vad jag hade förväntat mig! Hade jag valt en lättare bild hade jag sluppit kvällens stela rygg när man sitter och böjer sig fram för att de alla små detaljer på skärmen. MEN jag är sjukt nöjd, för ju klyddigare bild, desto mer träning för min del, och trevligare resultat att se på. För när detaljerna är så små och pixlade så kommer de ju aldrig att identiskt ut, utan ha små charmiga olikheter där man försökt gissa sig fram, fast ändå få det så korrekt som möjligt. Ja jag hade kul i alla fall, och jag fick verkligen tränat i många fler timmar än vad resultatet kanske avslöjar, har man aldrig själv testat på att göra vectrar, eller så detaljerade sådana, så ser det kanske ut som ett 10 minute work, men så var inte fallet :O Vet inte ens hur många helg-lata timmat jag istället konverat till flitigt vector jobb. Aja, nog snackat Ida, här kommer resultatet:

Orginalet:

Orginalbilden ser ut så här, fast storleken var egentligen 300pixlar, och här är den 500px.
Så lite suddigt, men den är väldigt pixlig i sig ändå.


Mitt slutresultat:

Blev ganska nöjd efter allt slit ändå, släta linjer som flyter på, trots att den ändå är
nästan identlisk den första bilden, när det kommer till formerna i alla fall.


Under tiden:

Så här såg varjen ut när jag jobbade med den. De röda linjerna markerar vector-
linjerna, samma med de blå och gröna, bara att de ligger på olika lager så att
jag kunde hålla koll på dem.


Närbild på vectrarna:

De röda linjerna på lager 2 ska följa de svarta på lager 1 (orginalbilden)
och sedan drar man i de tjockade plupparna så att linjerna böjs, och så
får man försöka hålla på så tills man får jämna kurvor som matchar de
som man försöker kopiera.


Svårt att förklara med ord, men jag har ju designat och ritat på datorn redan första dagen jag hittade programmet paint på min brors gamla PC, jag minns inte ens hur gammal jag var, men det var innan jag ens visste hur man använde internet. Där minns jag i alla fall att man inte bara kunde rita med den lilla pennan, utan också skapa linjer, cirklar och kvadrater, och kanske andra former? Där fanns i alla fall en linje man drog, och sedan kunde man ta tag i mitten och dra själva linjens mitt-del så att den böjdes till en kurva. Sedan kunde man göra det en gång till innan linjen låstes. Har inget direkt samband med detta, men om ni testat på det någon gång så är det lite så det känns att jobba med att vectorisera, bara det att man kan göra det oändligt många gånger, och att varje kurva dras med punkter vars axlar man justerar istället.

Jag är inte så bra på att förklara, så om ni fick huvudvärk nu så bara skippa texten jag nyss skrev och bara glo på bilderna istället. Nu är jag klar i alla fall, dags att sova *gäsp*.

Hoppas att ni haft en trevlig helg, min fortsätter även imorgon, yohoo :D

tar en läxpaus nu...

Har jobbat på jätteflitigt sedan jag bloggade sist. Min uppgift jag jobbar på idag är en vector, eller vektorgrafik på svenska, då jag ska välja en bild av kanske 15 som läraren gav oss, och sedan 'vectorisera' den :p
Alla bilder var klyddiga och detaljerade med tibaler, och eftersom att jag brukar jobba med vectors så tänkte jag glänsa lite med att ta en riktigt svår. Ångrar det verkligen inte, men det tar sin lilla tid!

Jag valde en varg som ni kan se på bild nedan. Den är ganska pixlig eftersom att bilden är liten och inte har särskilt hög upplösning. Min uppgift är att med hjälp av vectors, återskapa bilden så att den inte är pixlig längre, om man till exempel förstorar upp den eller zoomar in, eftersom att vanliga jpeg bilder annars blir suddiga eller pixliga när man gör det. Så en vector har inga gränser på hur mycket den kan förstoras upp utan att detta händer. Men när man sparar den som jpeg så blir det samma så klart, men filen kommer i alla fall vara densamma. Perfekt om man t.ex. ska skriva ut eller i 3D modellering, då används nästan alltid vectorteknik.

Nu ska jag ta en liten paus och njuta av lite helg i alla fall, så får jag fortsätta imorgon :) Mitt mål är att bli färdig imorgon så att jag kan fortsätta på min broschyr och sedan på tisdag ska jag börja bygga de enorma bokstäverna, som nog blir terminens klurigaste uppgift...

Här kommer mina exempel i alla fall:
Förstoras en jpeg upp så ser blir resultatet som i rutan.


Förstoras en vector upp (när den fortfarande är en vector fil) så blir resultatet annorlunda.

Och ja, jag har ju inte kommit så långt än, men jag lägger upp det färdiga resultatet imorgon så får ni själv välja vilket som är finast, haha. Men, ja det tar ju sin lilla tid, man kan också göra en auto-trace, alltså att bilden vectoriseras automatiskt, fast det får ju vi inte göra i just den här uppgiften så klart :p Men det hade varit skönt, haha! Nu ska jag lata mig och äta marie kex, toodeloo!

lördagsmat á la Ida

Jaja, att man blir äldre ska väl bara firas och inget annat, och därför har jag firat med att bjuda pojken på middag. Jag som inte kan laga mat, ha! Men visst gick det bra, blev en mycket enkel middag utan sallad, eftersom det hade vi så klart glömt att handla hem, och de säljer det inte där nere heller. Och jag är inte den som åker taxi för att handla, haha. Så den blev en enkel middag á la ostiga bönor, potatismos och stekt ägg. Allt gjort av mig :) Eller nej, Akira fick faktiskt steka sitt egna ägg eftersom att han är så kräsen med det. Men resten i alla fall :) Sedan satt vi och avnjöt maten framör Kommissarie Gadget (Inspector Gadget), och senare Karl Alfred (Popeye). Lördagsmys för hela slanten :)

Bilder på... MAT!

Koka potäter :)


Och så sköna bönor, dessa med en gnutta ostsmak, mums.


Schteeeker ägg.


Mosa och blanda, mush mush mush.


Färdigt! Ja det var minsann lätt och snabbt.


Kanske inte världens vackraste vy, men gott var det :) Det var så länge sedan jag åt bönor,
och jag saknade det faktiskt.


Akira var lite mer artistisk i sin upplägging :p


Gadget på malaysiska, utan text. Najs ju.


Popeye däremot var helt på engelska, originalinspelning med = nostalgi :D

Ja det blev en lite enkel västerländsk måltid, men det kan jag allt sakna ibland :) Just nu sitter vi och tittar på 'the tester' som handlar om ett gäng nördar som ska tävla om att bli playstations nästa testperson, alltså den som sitter och testar spelen och säger vad de tycker långt innan spelen släpps. Ja det är ett jobb det :p Perfekt för nördar som oss. Nu ska jag dock försöka återgå till läxor samtidigt, huhu...

lila val + glass

Tror att jag har börjat få lite ålderskris när jag blivit faster och allt.


Äh, jag tyckte att de var ganska söta, matchar naglarna ju.
Teddy tales, 5 kr/st

PC fair 2010

Hej kära bloggläsare, nu hade jag tänkt dela med mig av min dag, mer spännande än så blir det tyvärr inte just nu :)
Var ju på PC mässan med Akira, där vi kollade efter en Wacom tablet, eller graphic tablet, som han vill använda med sina designs, eftersom att det ska underlätta och göra hela processen snabbare, och då kan han sänka priset på dina illustrationer, vilket resulterar i fler kunder. Smart val, och jag lyckades intala honom att ej köpa det super hi-tech nya märket, eftersom att det är första gången han köper, och har aldrig testat innan. Så nu blir det en billigare, men absolut lika bra variant :)

Typiskt nog hittade vi inte Asashi båset de skulle finnas vid, och tjejen på informationen hade ingen aning var heller (bra jobbat) så han får köpa det genom sitt forum istället. Men dagen var inte helt bortkastad eftersom att jag fick köpt en ny mus för 20 kr, orange och fin :) Min andra har jag tappat i golvet ett antal gånger, och den hänger inte alltid med haha. Och sedan så gick vi ju på bio och så KICK ASS som var så sjukt mycket bättre än vad jag förväntat! Trodde den skulle vara småtramsig komedi som den var i början, men helt plötsligt ändrades stilen och blev en riktig actionrulle men lyckades ändå behålla humorn, men häftiga fight scenes och mycket mer brutal än förväntat. Det gillas :)
Och ja, lite bilder fick jag ju med från dagen. Lite roligare än att läsa mit svammel mitt i natten kanske, så här kommer de.

PC Fair och mat (som vanligt)

Vi började så klart dagen med mat :) Blev en god pasta inne på KLCC.
Jag valde skaldjur i krämig sås, sjukt goda räkor, äntligen räkor som
serveras utan skal!


Akira valde en kycklingvariant, god den med.


Om nom nom nom!


Sedan blev det mässa! Så här stylish är mässhallen i Kuala Lumpur.


Och full med folk så klart. Men enorm mässa i alla fall, finns typ 5 olika avdelningar, och
varje rum är alldeles enormt och proppfullt med både folk, bås och massor av säljare
som ville att ma skulle plocka på sig just deras flyer. Och gärna köpa något så klart.


Och de hade verkligen ALLT. Datorer, kameror, högtalare, USB och pen drives, TV, skärmar,
laptops, telefoner, bredband, laptopväskor, laptoskins, hörlurar, 'möss' haha, ja osv osv.

Exempel på det:

Högtalare.


Fler högtalare, japp varje märke fanns och hade sina egna bås. Ibland ett flertal sådana.


Webcam kunde köpas, och testas så klart. Tittut!


Suddig, yes, men här shoppade i alla fall jag.


En annan våning såg ut så här. Väldigt messy tyckte jag, och trångt var det, så där ville vi
inte stanna lika länge. Fast vi tod en runda i alla fall, från vägg till vägg som var längre än
vi förväntat oss haha.


FULLT med fyndare.


Och lika många säljare som ville ge flyers, som flickan i mitten. Fast ibland var de inte säljare,
utan många företag hyr en vacker amoi (kinesisk tjej) som har en liten tajt outfit på sig och
står och ler och ser söt ut framför kameran. De är ju också en attraktion i sig på en mässa
full med datanödar haha. Kamerorna kom fram om man säger så :p

Exempel på dem:

Ett litet exempel på killar redo med sina kameror, dock var där massor som inte kom med på bild.


Tjejerna, som troligtvis inte jobbar på Sonic då, haha.


Samma tjejer, smått uttråkade?


Fast oftast poserar de för kamerorna, ungefär såhär :)
Tyckte att robot-mannen i bakgrunden var tuff, och ja där var en man innuti,
och ibland rörde han till och med på sig, lite stelt dock.
Men ja man kan väl jämföra tjejerna med dem vi brukar hitta på bilmässor
och liknande. Fast här ser man dem oftare på 'nördmässor' :p


Efter någon timme eller två så blev vi ganska nöjda, jag försökte hitta
ballonger att ta hem, men jag misslyckades. Fick i alla fall en bild på en
tjej som lyckats hitta hela två, så det får väl duga :|


Däremot fick vi massvis med flyers, som Akira arkiverade så nogrannt och försiktigt. Not.


Sedan blev det mer mat efter en runda på Pavillion där jag hittade ett par
jeans för 150 kr (!!) fast jag var fortfarande mätt, så jag körde på snacks.
En thailändsk Longan-soppa (typ som lyckee) och 2
You tiao (Akira fick 1)
som smakar typ som friterat bröd, och så två sesambollar, en med Lotus,
en med jordnötsmör (köpte till Akira men glömde att han inte kan äta sesam)
som jag tog hem oxh ska testa imorgon istället :) Akira åt en Kway Teow.


Sedan blev det filmdags! Haha, var tvungen att ta denna, tyckte att likheten var slående :D


Sedan stack vi hem och kollade igenom några av alla flyers vi fått.


Och nu använder jag min nya mus. Alla husdjur ska ju ha ett namn så jag kallar honom Pablo.
Inspirerat av pappas namnval åt broderns tvillingar som han tyckte skulle heta Pedro och Pablo,
men jag tror tyvärr inte att förslaget kommer att gå igenom. Jag gillar det i alla fall, Pablo var ju
min absoluta favoritpingvin när jag var liten. Slog Pingu med hästlängder.

Så nu har även ni fått vara med på PC mässan i Kuala Lumpur 2010, en av världens största. Det stod just världens största på skylten, vilket verkar troligt eftersom att den var så enorm, men jag gissar på att Japan har nåt ännu värre som de brukar. Men men, nu får jag avlägsna mig för nu är klockan mycket. Men imorgon ska ni få en update om veckans läxor och så, kuuuuuul!

Godnatt! :)

vänsterbena

Här kommer något större än vulkanen på Island som spyr aska.

Ida byter sida på benan! (se pil nedan, haha)

WOOTS WOOTS!

Så varför ser bilden ut som alla andra jag tar med min cam?
Jo för att de alltid tas spegelvända, och jag glömmer att vända dem rätt.
Men nu vet ni, så här ska jag se ut nu.

Intresseklubben antecknar, men nej nu ska jag uppdaera bloggen på riktigt, ska bara redigera bilder först :)

flickig dricka

Idag firade jag fasterskapet med en rosa dryck, thosai paper och lite satay.


Om nom nom :D

Önskar att jag kunde varit hemma med er och krama bebisar :)
Men rosa drinkar får duga så länge...

änligen faster

Stort grattis till min käre bror och Maria som idag blev föräldrar åt två vackra tvillingpågar :)

Nu har min längtan till sommaren blivit så enormt stor, jag vill hem och grilla ananas, mysa med familj och vänner, gå på barndop och gosa med bebisar :D

Just nu är jag extremt glad och lite överraskad pga den tidiga förlossningen (9 veckor tidigt)!
Vet inte ens vad jag ska skriva här :) Men firas ska det i alla fall!

Grattis Maria och Lucas, och resten av familjerna för den delen :D

/Faster Ida

barley

Det enda som håller mig vid liv i den här jävla värmen.


Ursäkta språket.

latmask

Jag gör verkligen ingenting den här helgen. Jag sover länge, vaknar lagon till lunch i form av mackor med tonfisk och tomat, och sedan hjälper jag Akira med hans illustrationer som ska färgläggas i enbart 4 färger och ändå se bra ut, så då blir det mitt jobb. Sedan tittar jag på TV eller film, läser nyheter och uppdaterar mig, glor på när Akira spelar ps3, planerar och skissar på läxan, spelar spel på nitrome (skitroliga pixelart spel, alla med härlig chiptune i bakgrunden) och facebook :) Haha vilket liv man har. Vi lagar middag tillsammans och sedan går vi ner och handlar barley och vatten i affären på området, och idag blev det till och med en glass som snart ska slukas :)

Ja nu kanske ni förstår min dåligt uppdaterade blogg, jag har helt enkelt inte världens flitigaste eller mest spännande liv just nu. MEN fyyyy vad skönt det är att bara kunna lata sig 5 dagar i rad nu när man inte har några projekt som tynger ner de lediga dagarna längre. Väldigt, väldigt skönt, och ibland tycker jag nog att jag kan vara värd en sådan latmask-helg (det tycker även min hud, haha!) när man ändå får tillfälle för en gångs skull.

Vi skulle gått och sett Caliban som spelade/spelar? i KL idag med Lisa, men sparar hellre pengarna tills ett band man faktiskt lyssnar på kommer och spelar. På min födelsedag så ska Akira bjuda mig på Shai Hulud som kommer och spelar på en sådan hemskt speciell dag :) Inte för SHs skull, men min då, höhö..

Nu ska jag återgå till min slappa söndag och njuta utav ännu en ledig dag imorgon! Hoppas ni också passar på att vila ut ordentligt, snart sommarlov där hemma ju :)

ny termin, nya tag

Nyduschad och fin, men håret blir bara ljusare och ljusare supersnabbt, så går det när man färgar det själv.

Men nu till saken, Akira sitter och spelar ps3 så jag tänkte passa på att uppdatera er med skolsaker och så, eller i alla fall mitt första intryck av allt nu efter första veckan.

Min första lektion har jag ju berättat om, typography 2, som helt enkelt är en fortsättning från förra terminen. Ska ju bygga återvinningsbara bokstäver inför KL Design Week, så just nu samlar jag ihop alla tomflaskor, plastkassar och tidningar jag kan hitta (i hemmet, inte ute på gatan eller så, ha!) och så ska jag börja skissa på hur jag ska få ihopa det hela att bli 120cm högt och kunna stå upp. Skisser ska vara färdiga tills på tisdag. Läraren heter Lucas och jag förstår inte vad han vill ibland, utan man måste fråga typ tusen gånger för att få klart för sig om uppgifterna, och ibland förstår jag helt enkelt inte vad han säger. Men det får gå som det går.

Min andra lektion heter Image Processing, och är med australienske läraren Tom. Honom hade jag också i teckning så han vet i alla fall vart jag står. Det handlar mycket om photoshop, att kunna redigera bilder, typ att rädda ett gammalt fotografi från 70-talet, fixa färgen, bort med repor och veck, osv. Ja redigera bilder och kunna använda alla funktioner i photoshop, flytta runt grejer i en bild, flytta den till en annan och få det att se ut som att den hör hemma där helt enkelt med hjälp av skuggor, färg osv. Ett exempel på det är första uppgiften som vi gjorde under lektion (JA sjukt skönt att få jobba med uppgifter under lektionerna = mindre läxa).
Vi skulle flytta en person från en bild till en annan och få det att se ut som att den personen egentligen var med på samma bild. Betyg sätts på teknik, inte på vilka bilder man valt, som tur är :p Jag valde de här två:

En tjej med armarna ut, och en härlig havsbakgrund. Sedan fick jag klippa ut tjejen, flytta henne till stenarna vid havet, fixa så att alla vita linjer runt henne (som blev kvar) suddades ut, fixa så att ljuset på henne blev starkare för att passa in i bildens ljus, fixa skuggan mörkare, och sedan lägga på en skugga snett bakom henne som var identisk med hennes kropp osv osv. Sedan sa läraren till mig att det såg ut som att hon fortfarande svävade på marken, så jag fick kopiera några stenar bakom henne och lägga fram dem framför hennes skor. Hel okej tyckte jag nog att det blev, ganska enkelt och snabbt, men läraren blev nöjd och lät mig gå först om jag ville. Äntligen något jag kan :O


^Slutresultat^
Heeeeelt okej, hahaa.

Om torsdagarna har jag två lektioner á la 4 timmar styck, så det blir en lång dag. MEN sedan har jag en lång helg (fre-mån) så det är ändå mucho nice :) Lektionerna är Advanced Layout & Production som är typ en advancerand fortsättning på Page Layout som jag absolut avskydde, både pga skittrakiga uppgifter (designa årsredivisning, göra en liten manual för att använda indesign, designa väggalmanacka var det enda som var ok) och pga hur mycket jag avskyr att jobba i indesign. Ett helt hopplöst onödigt program om ni frågar mig. Har ungefär samma funktioner som Illustrator fast med fokus på att designa uppslag osv, vilket jag är helt och hållet ointresserad av. Men ny lärare den här gången, fröken Shirly, som verkar jättetrevlig, och så verkar det som att vi kommer att få roligare uppgifter. Den första blir att designa en broschyr för ett designföretag inom arkitektur, inredning eller liknande. Man kanske skulle välja IKEA haha. Mycket nödvändigare än en dum årsredovisning enligt mig. Indesign får jag helt enkelt leva med :|

På eftermiddagen blir det Digital Illustration med fröken Fiyon som jag inte haft än, och som heller inte var här igår, men alla säger att hon är hur bra som helst. Då ska vi jobba mycket i illustrator med vectors (som jag absolut älskar, dock är jag vad vid att jobba med dem i photoshop, inte illustrator) och så ska vi till exempel välja ut en bra bild, med hög bildkvalité och sedan måla på ett nytt lager ovanpå, samma bild men bara använda funktionerna i programmen när vi skapar dem. Ska bli väldigt intressant, har sett mina seniors arbeten och det verkar verkligen skitkul :)

Så nu vet ni hur min termin kommer att se ut i alla fall, och så har jag ju lovat mig själv att planera bättre den huar gången, speciellt eftersom att jag missar sista veckan pga hemfärd till min fina familj och vänner :) För er som missat det/glömt så kommer jag att vara hemma 19 juni tills 7 eller 8 juli (får kolla biljetten, haha) så då ska det firas midsommar, mysas som bara den med både familj och vänner, och så ska man få se sina fina brorsbarn som ska ha hunnit ploppa ut tills dess :)

Nu ska jag fortsätta njuta utav min fredag och så ska jag hjälpa Akira lite med allt sitt designjobb, så får han bjuda mig på bio en annan gång som tack. Trevlig helg på er allesammans :)

fredagsmys och doraemon

Nej nu har jag glömt att skriva i bloggen igen.
Dåligt Ida, så mycket har jag trots allt inte haft i skolan än, haha, bara varit en seg vecka tror jag.
Men jag upprepar, jag älskar att ha tidig helg, att kunna sova länge på en fredag och att det bara är jag och Akira.
Just nu ligger han och skrattar åt Doraemon, om ni vet vad det är? Ett otroligt populärt barnprogram i Asien i alla fall, kommer från Japan, och jag ser fler Doraemon figurer här och i Indonesien än vad jag ser Hello Kitty. Men jag hade ingen aning om vad Doraemon var innan jag fick indonesiska vänner för första gången.
Det andlar om Nobuta och Doraemons många äventyr, Nobuta är en vanlig kille och Doraemon är en tjock blå robot-katt, som kan få plats med precis allt i sin magiska ficka. Därför brukar Akira kalla mig Doraemon pga att jag brukar lyckas få plats med huuuur mycket som helst i min väska. Så när jag drar fram den så säger han att här kommer Doraemon med sina magiska fickor, haha. Aja, den får man väl ta.

Nu ska jag gå och duscha och efter det får jag försöka blogga lite bättre idag :)



Vilken utsökt och inte alls slarvig bild jag tog nyss. Visar doraemon och gänget i alla fall.

efter allt slit, fortfarande ingen skillnad?

I ren protest mot koder och allt vad det är, så kommer min blogg att få se ut så här ett tag medans jag pluggar på lite online eller något. Har i alla fall bytt sidor, ändrat storlekar osv, men inget märkbart under den här långa kod-stunden.

Headern är också tillfällig, var lite trött på den andra och ska designa ny, det är något jag kan i alla fall, men orkar inte just nu :O Ny header eller gillar vi den gamla? Era åsikter räknas med, hoho.

Nu ska jag nog gå och ha filmkväll eller något, sovmorgon imorgon, wuuhuu! Har verligen fått världens bästa schema denna terminen, ledig måndag och fredag = 5 dagar lång helg! Och så sovmorgon om onsdagar, så nice :)

Men men mer design imorgon, eller kanske en annan gång ;)

Tillbaka från naan-middagen :)

Mätt, nöjd, glad, frågan är nu om jag ska börja klydda med designen eller inte?
Gosh jag hoppas verkligen att vi lär oss koder och sånt i skolan senare, är jättedålig på det :(

Slog precis i tån :(

Trodde först att jag brutit något så ont det gjorde, men som tur var så hade jag inte det.
Ont gör det i alla fall så nu ska jag gå och äta naan så att jag blir glad igen, hoho.

första lektionen - check!

Jaha, då var terminens första lektion avklarad, härligt :) Blev ingen lång lektion, lite mer än en timme bara. 
Min första lektion var Typografi 2, alltså fortsätter jag i princip där jag slutade förra terminen, med Typografi 1. Vi fick reda på första uppgiften där vi ska designa två bokstäver inför "KL design week 2010". Bokstäverna som ska vara 120cm och bara av återvinningsbart material, typ pantflaskor, kartong, burkar osv. De ska alltså vara i 3D och kunna stå upp, och så ska alla ha 2 bokstäver var (om man vill kan man övertala någon annan på skolan att hjälpa till) så att vi kan ställa upp dem och skriva meningen "KL design week 2010", sen kan alla gå och titta på dem där som går på designveckan, eftersom att de kommer att stå utanför ingången. Och så ska vi ha en liten profil med bild och namn så att de kan kolla upp oss lite haha.
Så idag drog vi logg och jag fick veta att jag ska 'bygga' bokstaven 'W' i 'WEEK' och sedan siffran '0' i slutet på '2010'. Om 0 nu räknas som en siffra?

Så det var allt som hände idag, nu har jag bara hjälpt Akira lite med sitt efterso att han så himla mycket jobb just nu. Men det ska man minsann vara tacksam för när man jobbar freelance :)
Senare idag ska vi sticka och äta indiska naan, alltså det brödet man äter med tandoori kycklingen. Min favorit är vitlök och smör, så det ska jag ta idag igen minsann. Här kommer förresten bilder från igår, eftersom att min blogg egentligen är en smyg-matblogg :p

Tandoooooooooori

Man tar lite röd kyckling, klämmer in den mellan en bit vikt bröd, och sedan om nom nom


Favoriten, den riktigt glänser av smör och kalorier, najs ju :) Mintsåsen där vid sidan är
riktigt god med kycklingen. Den ska man inte missa när man äter tandoori.


Det hela sköljdes ner med Barley Ice, som är gjort på korn. Dem kan man se på botten av
glaset. Dricker man den kall hjälper det till att kyla ner kroppen och det behöver man ibland.


Ah-kee-rah, som aldrig ler på bild den todden.


Den här fick jag inte lägga upp, men whoops jag slant :O



Dagens lunch var inte lika exotisk


Grovt böd, blåbärssylt, russin.

bilder: love me butch + one buck short

Ja då blev det alltså dags för lite bilder från gårdagen, som lovat. Jag var ju som sagt och såg Love me Butch, men fik även sett One buck short och sedan en söt liten grupp (eller de var ganska många egentligen) äldre musikanter som spelade lite kulturell musik. Jag tog hemskt många bilder igår, är nästan förvånad själv när jag går genom dem, så jag kommer bara att lägga upp dem jag fastnade för direkt, resten känns lite överflödigt. Det är ju inte precis alla dem som läser min blogg som är intresserade av Love me Butch eller ens vet vem det är.

Nu har jag och Akira precis varit och firat min sista fria dag innan skolan böjar igen. Tänk nu är det bara 3 månader kvar tills jag kommer hem och firar midsommar :) Så nu har vi varit och mumsat på Tandoori Kyckling vid vårt favoritställe, och nu tänkte jag lägga upp bilderna innan jag går och vilar upp mig inför morgondagens nya termin. Så ja, BILDER:

Love Me Butch





haha :D



^denna är min favorit^





One Buck Short


skuttihopp!


Glömt namnet men roliga var de :)




fullt med folk på scenen ju :p


Och jag stod längst fram hoho! ^bevis^


Gosh vad jag älskar att fotografera musik, ironiskt nog :)
Men dags att nanna, wish me luck inför imorgon!
Godnatt!

Här sitter jag och är lite mörkröd och sånt.


Det var precis den här färgen jag var ute efter sist, är skitnöjd just nu :)
Ser till och med lite lila ut i vissa ljus, favoriten ju!

mörkröd

Fast håret får ni se innan jag går och lägger mig :)

Många av er kanske inte ser nån skillnad, men det var väldigt ljust innan
:|

efter ännu en helg

Blogg, åh blogg. Jag får så dåligt samvete när jag missat att skriva på ett tag, men ibland har jag så stort behov att skriva av mig, och sedan nästa stund så glömmer jag det eller så har jag helt enkelt inget intressant att skriva om :|

Men nu har jag alltså spenderat hela helgen i Shah Alam sedan jag skrev sist, och det var ingen särskilt märkvärdig helg egentligen, men väldigt skönt att komma ut från KL och koppla av lite innan skolan börjar igen. Så på fredagen umgicks vi med Akiras bror och hans familj, frugan Effi och sonen Iman som fyllde 3 år för några dagar sedan. Tänk, ett av de första minnena jag har här var när vi gick på Imans 2-års kalas, då hade jag precis kommit hit nästan. Och det är ett helt år sedan nu, vart tar tiden vägen egentligen? Precis som att det nu gått 3 månader sedan jag var och firade jul/nyår hemma i Malmö med familjen, och nu är det bara 3 månader tills jag ska dit igen oh fira midsommar! Tänk vad tiden går fort trots att jag saknar er alla där hemma.

Okej back to subject :p på fredagen stack även jag och Akira till Sunway Pyramid, vilker alltid är väldigt härligt. Där lekte vi lite en spelhallen, fick spelat av mig hela fyra token! Spelade mest ett roligt skjutspel där jag kunde spela tillsamman med Akira, och han 'dog' innan mig hihi. Sedan såg vi den nya 'clash of the titans' på bio. Väldigt bra film, gå och se den. Där åt vi även god mat och mös lite, innan vi stack hem och hade filmkväll och såg 'storm warriors' som också var väldigt bra. Kinesisk film dock, så jag vet inte om den visas i Sverige. Bilder från Sunway (mest mat som vanligt):


Härliga Sunway med sin härliga inredning.


Spelhallen, där jag vann! Trots att vi var i samma lag så vann jag visst ;)


Min middag, krispig kyckling med ris, mjuk tofu med underbar ostronsås. HELA 20kr ;)
Till det blev det bubbel-te, som jag absolut älskar. Den här gången blev det blåbär!


Akira åt en japansk Okonomiyaki, den var med mumsig men den har jag ätit så ofta nu.

Sedan blev det lördag och då gjorde vi mest ingenting. Tror bara precis att vi gottade oss i huset och såg 'Mulan' har jag för mig. Jag älskar ju disneys Mulan, men den här gången var det en kinesisk riktig film version, alltså inte tecknat. Den var faktiskt väldigt bra, men filmen vi fått tag på (vi köpte 3 filmer i en liten piratbutik) var jätteklurigt textad, typ översatt ordagrannt från kinesiska till engelska, så man förtod alltså inte så bra som man önskat. Men filmen var väldigt välgjord och fin, så jag klagar trots allt inte. Senare på kvällen lekte vi med Iman, och sedan stack de hem eftersom att de skulle upp och iväg på söndagen. Efter det skulle vi se den tredje och sista filmen, 'where the wild things are' som är baserad på en barnbok från 1963, men Akira var trött och somnade efter en kvart typ, men jag blev så tagen av filmen att jag låg kvar brevid honom och såg resten själv. Tänkte stoppa efter halva, men det gick helt enkelt inte! Helt fantastiskt hur denna film grep tag i mig, den är så märklig och udda, och med jättekonstiga konversationer mellan monsterna, och det tar ett tag innan man förstår hur klyddig deras värld är. Men trots det så grät jag som jag ALDRIG förr gråtit i slutet på en film. Någonsin. Om ni själva sett filmen så tycker ni kanske att jag är helt sjuk, men jag tyckte alltså att den var så gripande, kan knappt förklara varför själv. Men jag måste se den igen i alla fall, kanske hade jag en dålig dag eller något och behövde gråta ut? Tror inte det, men jag blev så förvånad själv hur jag kunde sitta där och gråta som ett barn som trillat av cykeln eller något i den stilen. Ibland kan man minsann överraska sig själv med.


Lördagens middag blev Milas matlagning, inte illa det heller minsann.

Sedan på söndagen, eller idag, så stack vi hem till KL igen. Akia jobbade lite och jag passade på att färga håret eftersom att det är en ny termin imorgon, och då kommer det en massa nya elever, och då ska man minsann vara fin i håret, inte mesblond som jag kände mig helt plötsligt. Ida ska inte vara orange-blond, mörkrött ska det vara :) Tog bara 40 min, så efter det stack vi till District Shop som ligger precis vid BB Plaza, eftersom att Akira ska börja sälja sina T-Shirts där :D SPÄNNANDE! Är så glad för hans skull, och att han blir av med skiten med hahaha. Affären var ganska häftig med, har aldrig varit där innan. Men ja, bilder:


District Shop, fylld med tuffa kläder och graffiti.


Tröjor, kepsar, skor, brädor, graffiti och annan häftig konst.


Fast just denna på Hepburn tyckte jag var finast.


Närbild.


Här pillar de också med cyklar.


Tills de ser ut såhär!


Och såhär! Söta, snurriga styren.


De hade också ett antal leksakssamlingar, vet inte om de säljer eller bara samlar dock.


Och snart säljer de även Akiras MGC :)


Dagens middag blev nasi ayam, min favorit vid BB Plaza.


Och till det drack jag longan! Typ som laici (lychee) fast inte lika sött.


Och till sällskap hade jag en fokuserad Akira på jakt efter gratis wi-fi.

Efter min favorit, nasi ayam (kyckling med ris), vid BB så stack vi vidare till KLCC där Love me butch spelade i parken igen! Den här gången var vi i tid, men de spelade tyvärr bara 3 låtar. Lite tråkigt, hela eventet hålls ju av F1 just nu, så det är kanske de som bestämde det :( Efter dem spelade i alla fall One buck short sina 3 låtar och de är ju också okej det bandet. Och efter dem kom ett stort band som jag glömt namnet på, men det var fullt av äldre indier, malaysier och kineser som spelade en massa roliga traditionella instrument och dansade och klappade händerna och ropade 'hey everybody, are you ready to party?', hahah hur härligt som helst! Efter det stack vi hem och nu sitter Akira och jobbar och jag passar på att blogga :)

Men nu blev klockan plötsigt mycket, så bilderna från det får komma upp imorgon, läggdags för min del om jag ska orka upp imorgon. Åaah vad det var skönt att vara ledig :(


:@

Jag verkligen hatar koder. 3.38. Ser knappt någon skillnad alls än. Godnatt.

klydd med koder

Idag har jag glömt bort att blogga. Har inte varit en så händelserik vecka precis, så det känns inte som att jag har så hemskt mycket att berätta, nu när man har så mycket tid över liksom. Men imorgon ska vi bo i Shah Alam i alla fall, Akiras föräldrar åker till Jakarta tills onsdag, så Mila måste åka dit och tvätta men vill inte vara där själv, nattetid och så. Jag hade heller inte viljat vara där själv eftersom att jag tycker det är ett lite kusligt område om kvällarna. Jag är en så typisk stadsflicka ibland, men jag tycker nog att mamma kan vara lika feg och hon har ju typ växt upp på landet. Haha inte på landet kanske, men typ som detta område.

Men ja, dit ska vi imorgon, och då ska vi passa på att åka en sväng till Sunway Pyramid och kanske se 'clash of the titans' på bio, jag älskar verkligen Sunway Pyramid men det var så länge sedan jag var där nu känns det som. Det ligger ju lite utanför KL men väldigt nära Akiras hus i Shah Alam. Borde kanske höra av sig till Deen och fråga om han vill med, han bor ju där borta med. Fast den killen är inte precis känd för att höra av sig haha.

Nu klyddar jag med bloggmall och design och layout och hela det köret. Design är inga problem, men koder? Jag avskyr koder! Jag avskyr det verkligen, och sist jag pillade på dem förstod jag mig mycket bättre på dem än den här gången, mucho snurrigt i huvudet just nu. Men jag klyddar vidare så får vi se vad som händer, sedan får jag uppdatera er buattre i Shah Alam och så när det kanske faktiskt händer grejer.

RSS 2.0