gårdagens outing

Igår begav vi oss mot KLCC, jag och hertigen, för att frossa lite sushi.

Och för att vi inte varit där på huuur länge som helst. Det har blivit mycket Pavillion på sistone. Så där fanns massor med nya affärer och jag kände mig helt lost. De hade också stängt ner Sakae Sushi, dit vi egentligen skulle, men vi hittade Sushi King istället, som var gott det med. Och mycket billigare. Och det är ju alltid ett plus.


Även KLCC har dukat upp inför jul, så det blev en tur med kameran även där. Den riktiga kameran den här gången. Får lite ångest varje gång jag lägger upp mina mögiga mobilbilder annars.

Men idag blir det klara och fina bilder:



KLCC från fågelperspektiv. Inte lika söt decor som Pavillon, men lite classy med guld och rött.


En gran på tre mall-våningar inne på ett fancy KLCC. Kanske lite, lite kortare.


Gallerian är sex våningar totalt. Minus tre källarvåningar med parkeringar.


Tomten är redan här, hoooo hoooooooo~


Efter lite julpyntsfotograferande så åkte vi ner mot KLCCs food court.


Sushi time! Hertigen var där, med sitt... stiliga face.


Sushi på löpande band.


Sushin på Sushi King och Sakae Sushi skiljer sig ganska mycket åt. Sushi King har mer 'roliga' bitar med pålägg som kanske inte är så typiskt japanskt. Så vi testade lite nytt helt enkelt.


Den här var min favorit. Små riskuber med krispigt och gott i (vet inte vad det var, men svingott i alla fall), och så en skväll majonnäs på det. Tog en tallrik till av den då de rullade förbi igen. Så gott var det.


Bitarna till vänster var ganska roliga, kokt ägg med crab stick-sallad. Inte sushi direkt. Men vi vet ju alla att det viktigaste på ett sushiställe är att ingefäran är stark och god, och att wasabin är lätt att lösa upp i sojan. För det är så jag äter sushi i alla fall.


Honey Lemon juice, var däremot ingen hit. Jättejättejättesurt och sött.


Sedan passade jag på att fotografera några av de nya affärerna på bottenvåningen innan vi for hem. Det här är en gelato shop, som ska testas en annan dag.


Och brevid den låg färgglada 'Candylicious'. En alldeles underbar, och stor, godisaffär.


De är minsann redo för jul. Och så har de ett godisträd. ETT GODISTRÄD. Straight out of my dreams.


Och ett lollipopträd. Eller tak. Eller... va.
Man får absolut inte fotografera inne i affären, sämsta konceptet ever. Speciellt för tema-affärer.


The new big thing här i KL. Popcorn affärer. Japp, affärer som säljer endast popcorn i olika smaker. Just den här, Garrett, säljer smakerna; caramel, cheese och butter. Och blandningar av de tre tillsammans med nötter.


Har skrivit om det tidigare, men just den här var extra dyr. 40kr för en liten påse. Äntligen något som är dyrare än hemma i alla fall. Popcorn.


Mitt osminkade ansikte ville absolut inte hamna på bild, men här får ni en harmonisk bubble tea pose.


Första gången jag testar Gong Cha. Har nog testat alla andra bubble tea affärer i KL nu.


Just Gong Cha fokuserar på lite nyttigare smaker, som grönt te, röda bönor (azuki), och de där röda blommorna jag aldrig minns namnet på? De som ska vara så nyttiga? Aja. Jag tog en vanlig milk tea i alla fall. Men svarta pearls.

Och det var gott, speciellt deras pearls som var väldigt mjuka och lätta att tugga.


Där fick ni visst en bubble tea recension med.


Nä nu ska jag ut och chilledilla vid poolen. Det gäller att passa på och njuta innan allt jobb och allvar startar nu i December. Då ska jag jobba på som bara den, och spara varenda slant.

Bortsett från dem som ska finansiera mitt bubble tea beroende...

krusiduller och sånt

Idag fyller hertigens pappa år. Han hade räknat fel på dagarna och kom alltså plötsligt på detta igår. Kväll. Klockan 20.30.

Tur att staden stänger först klockan tio. Är det riktig emergency har man Tesco till midnatt och 7-Eleven dygnet runt, hehehe. Nä men vi hann fixa ihop ett litet blandat paket vi lämnade över idag. Imorgon blir det restaurang och sånt, så jag och hertigen har myst med sushi idag istället. Har spenderat halva dagen på gym så det kan man vara värd.


Den lille hertigen bjöd. dock gick det bara på 60 kr då vi fick notan, och då pratar vi sushi för två. Hur gick liksom det till? Världens billigaste sushi? Så vet du att du är i Malaysia, du kan vräka i dig svingod sushi (för två!) och betala samma pris som en baguette på Espresso House.

Bilder kommer senare, batteriet ligger på laddning.



Men så här såg hertigens pappas paket ut.


Hela två små krusiduller fick det bli. Har en hel påse sådana att göra mig av med, så lika bra.

Har förresten en ring som ser ut som en sådan krusidull. Fast det är hård, i stål liksom.




På tal om... presenter. Fast till sig själv.

skakig monorailvideo

Här kommer videon jag nämnde i det här inlägget; mobilbildbomben.


Hemfärd á la Ida med monorail. Jag började filma då jag var en bit utanför själva innerstaden, det var skittrångt innan dess och jag hade ingenstans att hålla i mig.

Då jag filmade hade jag en stång under fönstret att hålla i, men det gick sådär så videon är skitskakig och suddig, och ibland försöker jag filma gatan undertill men då ser man bara själva rälsen. Kvaliteten är skitdålig också.


Videon varar bara i 1 minut och 46 sekunder (speedade upp det lite), så har ni inget bättre för er så...




Okej det blev en ganska failad video, men det var kul att leka runt med iMovie i alla fall.

Och så får jag äntlien återuppliva min kategori, Video. Som annars varit tom sedan min digitalkamera dog. Kanske har en anledning att införskaffa mig en ny nu, då min mobilinspelning uppenbarligen suger...

600px från och med nu

Jag har förresten ändrat min inläggsbredd till 600px, så bilderna nedan, och framöver, kommer att bli 600px breda de också.

Hoppas att det funkar för alla, vill gärna lägga upp lite större bilder än tidigare.

Så slipper man ta på sig läsglasögonen för att kolla in detajerna, om inget annat.

mobilbildbomben

Hooooloooo~ Som Megamind skulle sagt (råkar sitta och slöttita på den just nu).


Här kommer den försenade mobilbildbomben från torsdagens lilla utflykt. Eller lilla och lilla, det tog hela dagen ungefär.

Jag var ute och fixade det allra sista inför jul, jag har inte möjlighet att åka hem till min älskade familia i år, så jag kommer att skicka ett litet paket istället. Det blir första julen i Malaysia, då jag åkte hem 2009 och 2010 och firade både jul och nyår.

Men i år blir det alltså här, vilket börjar kännas okej nu. Men det kommer att bli väldigt konstigt samtidigt. Aja, mer om det en annan gång, skulle ju lägga upp en massa bilder.


Inte världens bästa kvalitet, jag har inte redigerat bilderna alls, utan använt Camera360 Ultimate med 'Effect Enhancement' för Android. Så jag har varnat er.

Meningen var ju att ta er med ut i KL lite, hur det ser ut då man åker med kollektivtrafik här och så, men andra hälften av inlägget blev mest om Pavilons julpynt. Jag är ju ganska tankspridd så det blir som det blir.


Första stoppet, Central Market. Kuala Lumpurs kulturcentrum ungefär. De stora vita tälten som skymmer den annars väldigt klarblå byggnaden var något batik-event som skulle köra igång under dagen. Men jag stack bara in och gjorde vad jag skulle, innan jag åkte vidare med LRT.

Pasar Seni Station, som närmsta stationen heter, ser ut så här. Den är döpt i samband med Central Market då 'pasar seni' betyder konstmarknad. Stationen ligger en bit ovan marken, annars brukar LRT hålla sig vid marknivå. Så här ser det ut på ena hållet.

Och så andra hållet. Så får ni se lite byggnader. Pasar Seni och Central Market ligger precis vid Chinatown, som man kunnat se om man stått på motsatt perrong.

Men det gjorde alltså inte jag. Så här kommer en till bild på samma håll istället.

Sedan utmanade jag ödet med att snudda de gula plattorna med skon. Med betoning på snudda. Watch out people, we're dealing with a badass here...

Från Pasar Seni åkte jag ett stopp till KL Sentral (eller central, men här stavas de flersta ord som de låter), och det kostade mig RM 1. Där bytte jag till KTM Komuter (pendeltåg) och åkte vidare mot Midvalley. Det kostade också RM 1, som ni kan se ovan. RM 1 = 2 SEK. Ungefär.

Såhär ser det ut från stationen där. Till vänster ser ni gallerian Midvalley Megamall, men det känns som att det blev lite fokus på trafiken där.

På Midvalley blev det någon julklapp som alltså ej kommer på bild, men däremot kan ni få se min halvätna brunch från Auntie Anne's. En kringla med sesamfrö. Min favorit.

Sedan blev det back to KL Sentral, med pendeltåg igen, och den här gången hamnade jag i en vagn endast tillägnad oss honor. Kan tänka mig att det är en ganska bra lösning då det ibland blir jätte, jättetrångt i vagnarna under rusningstid (tänk er i stil med Japan), och det kan kännas obehagligt att stå tätt, tätt.

Speciellt i ett land där det är vanligt att man ej skakar hand med motsatt kön. I alla fall de som är lite mer religösa.

Jag bytte till KL Monorail vid KL Sentral, åkte fem stopp och hamnade i Bukit Bintang. Alltså innerstaden. Såhär ser det ut från gångbron mellan BB Plaza och Lot 10. Här ser man skenan (eller vad heter det? ledstång?) där mån åker med monorail. Och trafiken nedan som man alltså slipper.

Jag promenerade bort mot Pavilion (där jag alltid hänger verkar det som) där jag hittade det sista jag behövde. Så efter det fokuserade jag mest på att fotografera deras ståtliga julprydnader. Vilket jag gör varje år. Får snart sticka dit med den bättre kameran bara.

Tänk vad mycket detta köpcentrum lägger ner på en högtid som knappt firas i landet. Och det är olika pynt varje år.

Julen 2011 går i tema 'Winter Wonderland', och verkar ha godis och annat gött som genomgående tema.

Pretty big lollipops. Hade de varit riktiga hade jag säkert vilat tungan där en stund (läs; en hel eftermiddag). Och om ingen slickat innan.

Äh, jag hade säkert gett mig på den oavsett...

Ida was here. Och hon var rosa. Och suddig.

Entrén bjöd på mer gottis, och en söt Harajuku-inspirerad 'nisse' som delade ut godis till alla barn.

Jag gillade hennes färgglada outfit, som tyvärr täcks av en enorm slickepinne här.

Jag hoppas att detta är sockervadd. Omnom.

En lite småläskig tomte i blomsterklädd dräkt.

Vet inte riktigt varför jag tog den här, men synd att inte lägga upp när man redan fört över. Detta gäller i och för sig för ganska många av mina smårandom bilder idag.

Mormors favoritblomma, fast i plast här. Dagens andra benbild också. Tog tre totalt, men då jag tog den tredje så stod en kille och skrattade åt mig, jag blev lite distraherad så den blev suddig.

Sju glada granar, en karusell, en snurrande enorm tårta, och massor med enorma godis och lollies.

Bätte vy från ovan. Ska ta bättre bilder snart. Om intresse finns. Och det finns det från min sida i alla fall, så det lär ju komma upp oavsett.

Sedan var jag färdig och lämnade the big P. Utanför hittade jag den här märkliga... kupolbyggnaden? Tror att den är upplåsbar, och fantiserar gärna om hur de har topphemlig karantän med zombies innuti. Fast då hade de kanske inte lagt det hela precis brevid stadens mest besökta köpcentrum. Kanske.

Får luska lite i vad det egentligen är.

Sista biten med med KL Monorail till Titiwangsa, där jag måste hoppa på en taxi hem. För vårt condo ligger helt off. Men billigare så än att åka taxi hela vägen. Och lite roligare.

Och så var man framme. Såhär ser entrén till vårt condo ut. Liten söt fontän, och vakthuset på andra sidan. Condot ligger alltså bakom mig och kameran här.

Och såhär ser själva byggnaderna ut. Jag bor på andra sidan (alltså bakom kameran igen) men alla byggnaderna ser likadana ut.

Jag var som sagt ute för att fixa de sista grejerna innan jul, men kom inte hem helt utan en liten sak till mig själv. Hela två faktiskt. Två fina pennor från min absoluta favoritprylaffär 'Typo'.


De har massor med prylar med mustascher och ugglor en massa hipstergrejer med. Så inte helt surprisigt att det är min favoritaffär kanske. Typo är en konceptbutik som tillhör klädeskedjan Cotton On. Där har jag bara handlat nen gång, en pyjamas med små söta pandor på.

Men mustascher, det är min kopp te.


Jag filmade lite från monorailen också, så ska se om jag kan redigera ihop det och lägga upp. Hemfärd á la Ida.

är i Shah Alam

Det blev alltså lite change of plans, vi åkte till Shah Alam igår och återvänder till KL igen imorgon. Internetet här är mucho kasst så KL bilderna kommer upp imorgon istället.

De bilder jag sa skulle komma upp igår då.

Jag är seeemst.

en som kommer att sova gott i natt

Nu är jag hemma. Och utslagen. Jag har spenderat i princip hela dagen i staden, och jag har gått vilse minst två gånger, missat mitt stopp med monorail (varav att jag åkt på ett lite längre äventyr), fixat sista julklappen, och fotograferat som en dåre. Orkade dock inte gå och släpa på superkameran idag, så det blir en bildbomb imorgon á la shitty phone pics.

Ifall någon är instresserad av att se lite olika delar av KL (med halvkass kvalitét) nu när jag ändå varit i varenda hörn idag. Kika i så fall in imorgon.


Ikväll ska jag bara ta hand om mina arma klövar, packa lite klappar, äta en Zinger från KFC och sedan lite poori. Om jag orkar det sistnämda.

Hoppas det, poori är gutt. Och lagom snacksize. Jaja, mer om det i ett matinlägg en annan dag.

bebismunnen man ej växer ifrån

Godermorgon. Här sitter en som vaknat och stigit upp tidigt på sin lediga dag, minsann. Syns det under ögonen eller?


Nämen, linsvätska till vänster. Hej hej.


Nu har klockan hunnit bli 10, tycker att det är en bra tid att bege sig för att slippa både morgontrafiken + lunchtrafiken. Morgontrafiken är dock värst, den håller i ett bra tag efter nio.

Har en massa saker jag måste fixa idag, och har inget fordon, så det blir monorail och LRT till skolan, sedan till Sungei Wang, Central Market efter det, och slutligen Midvalley. Det småjobbiga är att allt ligger så utspritt, det positiva är dock att det är så lätt (och billigt!) att ta sig runt med monorail/LRT. Bara skolan som har lite gångavstånd, men lite svittesvett har ingen dött av. Förhoppningsvis.


På tal om absolut ingenting så har jag fått höra ett antal gånger nu att min mun ser ut som en bebismun. Första gången var det min koreanska klasskamrat som undrade om detta var min naturliga läppfärg, för hon hade bara sett bebisar med sådan läppnyans?

Sedan har jag fått höra, då jag visar upp bilder på mina underbara små brorsöner (stolt faster liksom) att de har exakt likadana munnar som min. Och kommer då på att jag har lite utav en bebismun.

Sådant man sitter och tänker på då man ska ta en morgonbild i photobooth, så här kommer en bild på min alldeles avslappnade mun så får ni själva avgöra...


Ursäkta allvarsposen, försökte vara så avslappnad som möjligt.


Det ser också ut som att jag putar med underläppen, men det gör jag inte. Den står ut av sig själv, i någon slags kamp om att få överläppen att försvinna helt. Skyller på paps gener. Har jag en bebismun, så har han det med.

Vart ville jag komma med detta inlägg? Att det är morgon, att jag ska bege mig ut på äventyr och att jag har en bebismun. Vilken blandning.


Men jag har glugg också, och det har minsann inga bebisar!


De som inte hunnit växa tänder i alla fall. Efter det kallar jag dem gärna toddlers istället.

Jaja, ni kan ju ta och anteckna allt intressant morgongormande, så får väl jag gå och kamma håret och göra mig i ordning då.

min cincai-middag

Hej bloggen. Ursäkta att du blivit bortprioriterad på sistone. Jag gör ett tappert försök att kompensera med bild och grundlig beskrivning av kvällens middag. För då det kommer till mat så har jag alltid något att skriva om.

Vi åt på Tescos food court idag, då vi ändå var där och handlade. Deras food court bjuder på helt okej mat, men otroligt billigt är där i alla fall. Till och med billigare än att äta hemma skulle jag tro.


Jag bestämde mig i alla fall för att testa deras Yong Tau Foo, vilket är en kinesisk Hakka maträtt.

Yong Tau Foo, med Jasmine Green Milk tea uppe till vänster och liten soppa till höger.


Det är lite plockmat man väljer själv, och sedan lämnar fram vid kassan där de skivar allt i mindre bitar, kokar och serverar med en mörk sås, eller som soppa om man vill det. Namnet betyder ungefär 'fylld tofu' och det är vad majoriteten av plockmaten består av, t.ex. tofu stoppad med crab sticks, fish balls, dimsum osv. Man kan också välja rätter utan tofu, som ägg, grönsaker, bläckfisk och så nudlar så klart. De brukar ha ett gäng olika att välja mellan, som koks med resten av maten.

Sedan serveras det hela med den mörka, småsöta såsen, sesamfrön, torkad vitlök, och en skitstark sås att doppa i. Smakar ungefär som en vattnig sambal oelek. Den bruna såsen är nog sweet bean sauce, om jag har förstått det rätt. Söt bönsås? Jaja.


Jag valde en massa olika tofurätter, platta risnudlar och så två små vaktelägg. Omnom. Eftersom att jag inte har någon aning om vad jag valde på tofufronten så kallade Akira min middag för Cincai Tau Foo istället.

Cincai betyder ungefär 'whatever' eller 'slmupvis' på Manglish (Malaysian English) som ofta lånar kantonesiska ord.


Gott var det ändå, och det hela gick på 10 svenska kronor, så jag klagar inte.

gymtankar



Sitter på gymmet och stretchar lite efter en runda på bandet, och tänker på hur alla nya muskler växer fram.

Eller på all glass jag ska unna mig ikväll...

fixar/klyddar

Tänkte piffa upp designen i bloggen lite, så nu återställer jag stilmall och grejer.

Det kommer kanske se lite trist ut ett tag framöver, men håll ut, det är bara jag som klyddar...

lazy redhead

Hej, här är jag. Har haft lite att göra i veckan. Och som vanligt, då jag har att göra så blir jag extra slö.

Men imorgon återkommer jag som vanligt ska ni se. Efter en runda på gymmet för att skrämma bort all lathet.




Men då det kommer till annat viktigt, som att fotografera ögon och så, då har jag tydligen all tid i världen...

Ska nog hålla mig till rött hår ett bra tag framöver förresten. Nämner jag någonsin att jag är sugen på mörkt igen så får ni jättegärna påminna mig om hur drygt och dyrt det var att bli av med skiten då man tröttnat.

firar med cake

Vem höll tummarna idag? Någon måste ha gjort det för intervjun gick hur bra som helst! Eller så är jag bara så sjukt bra helt enkelt.

Berättar mer om allt senare, just nu firar vi med cheesecake och film snart. Immortals. Nu ska jag 'omnomma', så hejsolong.


mormor på facebook

Lite kul att facebook inte känner igen mig i solglasögon, men hittar mormor på armen...

Längst ner till vänster. Till höger hittades en liten pojke i sten också.


Ja alltså fb vet ju inte att det är min mormor så klart, men de hittade ju en dam på armen i alla fall.


Bra jobbat Naomi (min tatuerare) är väl allt jag kan säga om det.

boktips och sånt


Lite (okej väldigt) pixligt, men det är mörkt här ikväll.


Idag har jag köpt en bok
att sitta och läsa om kvällarna. Mest så att jag inte bara hamnar framför min mac, eller TVn med hertigen, som vanligt ungefär.

Lite crazy, det här är min tredje bok sedan jag kom hit. Tre böcker på tre år. Lite illa kanske.


Den första var 'Gör vad du vill', som jag köpte hemma på Mobilia några dagar innan jag for hit, att ha på flyget och på Stansted då jag hade ett par timmars väntan där. Boken är skriven av norske författaren Erlend Loe.

Boken handlar om en 18-årig tjej, Julie, som mister hela sin familj i en flygolycka, och om hur hennes liv vänds upp och ner. Julie ser ingen anledning med att leva vidare utan sin familj, så hon försöker själv ta sitt liv utan att lyckas. Efter det bestämmer hon sig istället för att lämna hemmet och resa runt i världen, i hopp om att ett av flygplanen hon reser med ska störta. Hon kollar upp vilka platser som är farligast i världen att besöka och bestämmer sig för att resa dit.

Det låter väldigt deppigt, men det är blandat med jättemycket humor, spänning och lite kärlek.


Den andra är 'Eat, Pray, Love' som jag köpte efter att jag sett filmen på bio. Folk brukar ju säga att 'äh, boken var mycket bättre än filmen', vilket jag inte bryr mig så mycket om, utan jag älskar helt enkelt handlingen i filmen och ville känna på det i skriven form. Boken köpte jag i Jakarta (lite kul då den utspelar sig lite i Indonesien) efter att ha letat i fem olika bokaffärer efter originaldesignen på framsidan. Helt onödigt egentligen, men jag fastnade för designen helt enkelt.

Bokens handling är som i filmen, man får följa med i författarens memoarer (Elizabeth Gilbert) om då hon nyskild begav sig ut på en resa runt jorden. Eller i alla fall till Italien, Indien och Indonesien. Ja, Bali är en ö, inte ett land. I de tre länderna får man följa med då hon finner sig själv igen efter skilsmässan, och hur hon upptäcker mat (Italien), spiritualitet (Indien), och slutligen kärlek för att balansera det hela (Bali). Jag kom tyvärr bara en tredjedel in i boken då jag blev av med den snabbt.

Har ingen aning om var den tog vägen? Har letat igenom hela lägenheten, men förhoppningsvis dyker den upp igen i flytten hem, så får jag läsa om den helt enkelt.


Min nya bok heter 'Norwegian Wood', och är skriven av japanske författaren Haruki Murakami. Här fick jag filmversionen på framsidan, men det gör inte så mycket, det ser lite sött och romantiskt ut. Hoho. Jag har läst mycket om boken online, och den har prisats som bara den. Även Murakami för den delen.

Boken ska utspela sig i Tokyo på 60-talet, och är en nostalgisk historia om att mista sin nära och om sexualitet. Hehe. Det börjar med att bokens huvudperson, Toru Watanabe, lyssnar på låten 'Norwegian Wood (This Bird Has Flown)' med The Beatles, och minns tillbaka till sin händelserika studenttid.


Sedan får vi se hur bra den är. Hade tänkt börja lite ikväll för att varva ner inför min intervju imorgon. Är lite, lite nervös.

Tror egentligen att allt hänger på om ni kommer att hålla tummarna eller inte. Så glöm ej! 04.00 svensk tid! Mitt jobb-öde står på spel!

Eller så får jag lita på min charm, hehe. Eller min portfolio kanske. Vilket som...



Visar hur ni ska göra... (Nyduschad, varav spattigt hår.)


PS Skulle egentligen bara berätta att jag köpt en bok, och helt plötsligt blev det ett långt jäkla inlägg med boktips/recensioner. Jaja, nu har ni fått se min lite mer kultiverade sida i alla fall (smeker mustaschen långsamt, och rättar till min lilla monokel)...

it has begun


varje dag

...ser ut så här just nu.



Bild från 'gården', eller poolområdet häromdagen.


Fast det har sett likadant ut idag. Och igår. Och i förrgår. Och kommer att se ut så i morgon. Och säkert i övermorgon.


Det som är tur med att Kuala Lumpur är en ganska 'rik' stad, är att det finns fullt med kanaler och till och med tunnlar under staden som tar hand om allt vatten under de tropiska ösregnen. De har liksom redan förberett sig, så det blir sällan översvämning.

Visst, vissa vägar blir kanske avstängda då och då, men det är inte precis så att man kan dra ner mot motorvägen för en simtur.


Det läskiga är bara då det åskar och blixtrar så hårt att alla billarm sätts igång ute på gatan, och när den automatiska grinden där ute går sönder några gånger i månaden.

Men det är inte direkt något att klaga på i jämförelse med de kära grannländerna just nu.

fars dag idag

Idag är det fars dag, (i Sverige i alla fall) och jag måste nog få påstå att jag har världens bästa och småtokigaste pappa. Roligaste också, om man har 'rätt' sorts humor.

Jag skickade i alla fall ett litet mms, för att visa min uppskattning på en sådan speciellt dag, där jag ritat min paps favoritkaka, nämligen spettekakan.


Den fick sig en fin liten mustasch också att symbolisera fars dag då.


Han sa inget om det, men jag är ganska säker på att han tyckte att den var underbart fin.

Kanske inte fin nog att hamna i design-kategorin, men fin nog att förgylla hans lilla söndag där hemma. Hoppas jag.


PS och lite för att fjäska för att han inte fick mitt födelsedags-sms i oktober. Men jag glömde absolut inte bort hans födelsedag, jag kan däremot ha glömt att smsa bara...


Ja ja, nästa år kommer jag i alla fall kunna vara med på allas födelsedagar igen för första gången på 3 år snart. Då får vi fira tre gånger så festligt helt enkelt. (Min också så klart, hoho.)

rött och surt, precis som jag

Jag hamnade på balkongen idag igen. Jag hade planerat att sitta och bruncha i lugn och ro på en mulen lördagsfömiddag, när jag plötsligt såg en vild kamera i ögonvrån.

Så mitt lilla moment fick förevigas på bild. The brunch that will stay with us forever. Ungefär. 


Jag har precis köpt hem ett gäng grapefrukter att avnjuta på morgnarna, både för att det är gott, och för att jag börjat koppla mitt sugiga immunsystem med att jag inte får i mig så mycket C-vitamin.

Men ja, speciellt för att det är gott. Och för att 'köttet' är lika rött som min frisyr...


Grape med en nypa socker på balkongen.

Okej, kanske två nypor socker. Eller mer.

Jag kom på att jag inte har någon sådan där grapefrukt-sked med taggar, så det gick väl sådääär att massakrera dem med vanlig sked.


Nästa gång blir det att skiva dem i mindre bitar kanske. Så slipper man alla sura citrusstrålar i ansiktet också.


Det var kanske inte världens mest mättande frulle, men jag kompenserade med en stor skål med müsli, med tranbär, körsbär och mandel. Godaste müslin EVER.

Så får vi se hur länge jag lyckas hålla mig frisk nu, speciellt viktigt då jag har en intervju på tisdag som kan leda till jobb. Och ska man jobba så ska man väl helst vara frisk.


Så på tisdag förmiddag (ca 04.00 svensk tid) så får ni ställa klockan för att sitta och hålla tummarna i en halvtimme/timme. Tack på förhand, hoho.

spinat?

Det blev för mycket ordklydd i hjärnan igår, jag ville få det så rätt att det blev så fel...

Självklart heter det spenat. Inte spinat.

Som jag måste fått ifrån spinach.


Så tack Elin.

Men jag tänker inte rätta till det utan lämna det där som ett fint litet minne.


För övrigt heter det bayam på Malaysiska. Spenat alltså.

Ifall någon undrade.

paratha i stekpannan

Jag har gjort spinat-paratha till middag idag. Eller spinatparatha.

Lite klurigt om man ska särskriva eller ej då det kommer till svensk-internationella ord. På engelska heter det ju spinach paratha, så spinatparatha blir det kanske på svenska då. Paratha är ju indiska.


Eller paratha med spinat, shit the same (som man brukade säga innan man visste bättre) såhär såg det ut i alla fall.



Hackade lite i den så att man skulle kunna se det nommiga innuti. Nommm.


Hertigen blir så gnällig när jag bränner dem, och tyvärr så brände jag båda undersidorna. Men det vet han säkert inte tills han läser det här. Det gäller ju att lägga rätt sida upp, hoho.


Okej jag gjorde inte paratha, som i att laga dem from scratch, utan jag stekte dem bara. Men jag struntar i det och leker mästerkock i köket ändå.

origami on red

När jag var på Chic POP för några veckor sedan så köpte jag två små origami-pins att sätta i håret.

Jag är störtförälskad i dem, och tycker att de passar så bra i mitt nu så väldigt röda svall. Eller ruffs.


Jag vet att man säkert kunde gjort dem själv, och sparat några slantar, men jag kan knappt vika en trana av ett A4, så tänk vad mina fingrar skulle totalt massakrera dessa små, ömtåliga ting.

Som tur är, så är dessa redan sprayade så att de skyddas mot hårdhänta eller smutsiga tassar, och så regn.


Ja ja, jag är så glad för dem att jag sprang ut på balkongen och körde på ett litet poseyposey photoshoot med små söta origami i allt det röda...




Nu ösregnar det utanför, och jag tror att blixten precis slog ner i grannhuset. Eller något annat väldigt nära. Vet inte om jag ska mysa med film och popcorn, eller börja skriva mitt testamente...

så vet du att du är i Malaysia

...eller kanske i Asien i allmänhet, är då man traskar in på närmsta Tesco (som annars är en brittisk mataffärskedja) och hittar en hel gång dedikerad år nudlar, en hel gång dedikerad åt ris, och en annan åt ägg.

Den sistnämnda är lite kortare än de två första, men dessa är absolut de tre varor det finns mest av.



Kassa mobilbilder (såg inte hur oljig kameran var), men detta är nudelgången i alla fall. Vet inte hur bra det syns, men ni ser kanske tre vita skyltar längst gången. Några meter efter den tredje, och sista, där tar det slut.


Och börjar några meter bakom mig då jag tog bilden. Crazy många sorters nudlar, märken, smaker, med eller utan kopp, big pack eller per portion, malaysiska, kinesiska, koreanska, indonesiska...


Dock inga 'Samyang' som man kan hitta vid den lilla nudelhörnan på Malmborgs. Inte för att jag saknar dem då man har hela den här hyllan att utforska.

inte så fina sjun



Jahapp, jag är tydligen inte så bra på att skapa små fjun i illustrator...

Får öva mer imorgon, har hittat gårdagens popcorn att roa mig med innan sängdags.

planerar lite

Oppps försvann igen. Ja jag har gått i ide de senaste dagarna, är tydligen inte riktigt frisk än.


Nu drömmer jag mig bort och kollar in boende och sightseeing på Bali. Snart bara fyra månader kvar tills la familia kommer och besöker, så man får ju börja planera lite. Måste bara ha mina examensdatum först, sedan ska det minsann bokas och planeras.

Har diskuterat lite med hertigens föräldrar idag, det är tur att de varit på Bali hundra gången (ungefär) OCH att hertigens mamma jobbar på resebolag. Så de vet precis var man ska bo, och vad man ska besöka. Så jag har fått en hel del tips idag.


Men det är som sagt 4 månader kvar, vilket också betyder 4 månader kvar av skolstress innan dess.

Dags att ta tag i livet och ge sig in i Adobe Illustrators värld...

ho-ho


Röd tjej säger hej.


Har på mig min owl-tröja idag. Bilden blev lite retarded.


Och det blev denna också. Aja. Ni ser i alla fall.


Nu ska jag, ugglan och hertigen ut på äventyr. Eller julklappsshopping? Något i den stilen i alla fall.

Mobilbloggar säkert om maten senare som vanligt.

Hoj!

mer pinsamt än ont kanske

Man ska ha några alldeles speciella skills för att lyckas slå hål på överläppen då man öppnar en liten kartonglåda.

Man skulle nästan kunna tro att sådana färdigheter kräver timmars bankande med kartong mot ens ansikte som träning.

Men annars går installationen smidigt...

snöleoparden är kommen

JAAA! Idag har Snow Leopard levererats av artig UPS-kille på mitt lilla trappsteg. Så nu ska det uppgraderas och installeras.



Det blir alltså en riktig innedag idag, halsen var inte nöjd med gårdagens outing. Och så regnar det ändå. Som det gjort nu i två veckor på raken. Det var lite mysigt i början men nu får det fantamig räcka.


Tropical lafj...

hertigen är glad



...för han ska se Tintin i 3D, hoho.

Jaja nu börjar filmen, haj!

fredag, friskdag



Efter att ha knaprat en massa örter och nästan snytit ut hjärnan så intalar jag mig själv att jag är frisk idag. Har varit ute på några ärenden i staden och tänker nu fira med film och något som smakar hallonsoda, denna regniga fredagskväll.

Det blev en klick glass också, oavsett hur bra det är för min arma hals...

sjukanmäld

Idag har jag sjukanmält mig ifrån livet, men återkommer förhoppningsvis mindre gnällig imorgon.

Försöker se lite gnällig ut. Det gick sådär.


PS Akiras kommentar då jag gnällde på i samma tema som gårdagens inägg.

"De handlar inte om hur mycket snor det får plats i näsan, det återproduceras ju."


Jag bor tillsammans med Einstein...

gnäller av mig

Hur mycket vätska får plats i en näsa? Eller i själva näsgången eller vad allt heter.

Det bara rinner, och rinner, och rinner från min högra näsborre (vänster har tydligen klarat sig) och jag snyter mig typ var femte minut? Det känns så slösaktigt när jag ser alla små vita näsdukar i papperskorgen.


Finns det inte någon sorts superpytteliten näs-tampong man kunde köra upp i näsborren så att man slipper då det rinner ner mot överläppen? Det hade säkert hjälpt en hel del, kanske varit lite naturvänligare också.

Jobbigt när man ska prata med folk och bara föreställer sig hur snoret kommer spruta ut när som helst. Gärna då man inte har någon näsduk nära heller.


Gnällgnällgnällgnällgnäll...

RSS 2.0