3 macro bilder

Har blivit lite dåligt uppdaterat här i bloggen!
Bodde i Shah Alam med Akira tisdag - fredag (idag) och inernetet har ju inte varit det bästa.
Och så har jag ju haft fullt upp med skolarbeten med.
Nu hinner jag minsann inte heller skriva så mycket eftersom att jag har lite mer att göra innan morgondagens inlämning, men jag tänkte lägga upp bilderna som jag valde som mina 3 macro bilder idag.
Tog hur många bilder som helst, eftersom att jag inte har en riktig macro lens, så sen var det bara att välja dem som såg mest trovärdiga eller intressanta ut helt enkelt.
Har fortfarande vattenbilderna kvar som jag ska fota imorgon.


Men här kommer macro i alla fall!



De blev lite större bilder än vanligt, så att ni ser detaljerna lättare
:)


visste ni att...

Skapade precis en ny kategori "visste ni att..." där jag kan lägga in all onödig fakta jag går runt med huvudet.
Nu har ni turen att jag kan börja dela med er utav allt, hoppas ni känner en gnutta klokare i alla fall :)
Eller ja, kanske inte klokare men... jag har väl inget bättre för mig ibland helt enkelt haha.
Minns att Sofie sa det om mig en gång för mååååånga många år sedan, att jag alltid var bra att ha för att jag alltid kom men en massa onödig fakta i random situationer. Så nu får vi se om detta håller i bloggen eller inte :)

Dagens onödiga fakta handlar faktiskt om MIG :D Ska hålla det kortfattat dock, klockan är redan halv två ju!

VIsste ni till exempel att jag lider utav Hemofobi?

Det innebär att jag har en irrationell rädsla för blod. Oftast har man det på grund av ett trauma tidigare i livet, men jag har tänkt så det knakar utan att lyckas komma på nåt speciellt traumatiskt som har med blod att göra, i alla fall inget värre än vad normala barn brukar vara med om? Men ja, så fort någon pratar om blod eller säger något som får mig att tänka på blod så blir mina knän alldeles svaga och darriga. Och ibland drar det till och med ihop sig under fötterna, har ingen aning om varför? Men ja, jag får alltså ångest så fort jag ser blod eller hör någon prata om det. Detta gäller inte för filmer eller liknande, så det är ju tur :) Tror att jag undermedvetet vet om att det är fejk, men annars så blir jag riktigt snurrig när det kommer till blod.

Nu vet ni det, fast jag tror att ganska många visste det redan haha. Men för er som inte visste, eller er som ville påminnas :P

Nästa onödiga fakta handlar om MIG igen! Hahaha

Visste ni att jag alltid bränner mig när jag lagar mat?

Speciellt när jag lagar plättar eller malaysiska cucur! Idag när jag stod och gjorde plättar åt Akira och Mila så brände jag mig både på mitt högra långfinger och vänstra ben (när jag lyckades tappa ner en skitvarm bit plätta där). Skitont och inte kul, men oftast så blir det så när jag lagar mat där man måste pilla och vända en massa.

Oj vad kloka vi blev nu allihopa :D
Känner ni hur hjärnkontoren jobbar för att lagra den här otroligt intressanta informationen?
Mitt bidrag till er en sådan här trevlig måndag :) Kan knappt vuanta tills nästa gång! :D

Varsågoda!

gröna pringles

Ny vecka - nya bekymmer, haha.
Nä men det är alltid trevligt med starten på en ny vecka, speciellt när man är ledig om måndagar :)
Imorgon efter skolan ska jag och Akira bo i Shah Alam eftersom att det kommer släktingar hit och ska bo.
Det tycker jag nog ska bli ganska skönt ändå, hoppas bara att internetet håller där borta så att jag kan jobba på mina projekt ändå.
Fördel är i alla fall att det finns mycket mer att fota där borta, och jag har ju en massa sånt att bli klar med också för min Digital Photography lektion. 2 bilder med vatten i rörelse, varav en ska vara med hög shutterspeed och den andra med låg shutterspeed. Jag förklarar mer om det sen när jag tagit bilderna för visst kommer de att hamna i min kära blogg :) Sedan ska jag fota 3 macro bilder, macro är närbild, och de finns ett visst objektiv man kan använda där för att ta fantastiska bilder, men det kostar pengar så jag klarar mig utan :) Då får man köra på strategi istället, typ fota sager som är större men kommer att se ut som att man lyckats ta en riktig närbild på nåt litet, typ blommor och sånt. Men men, får förklara det med sen när bilderna kommer upp.

Jag testade i alla fall på nåt nytt igår, Pringles med smak av... Ja gissa vad? :)

Sjögräs!

Gröna små chips ser ju ganska spännande ut, men hur smakar de?

Vet inte om ni testat dem, men för mig smakade de inte så speciellt. Jag gillar ju annars saker som smakar sjögräs, men jag tror inte att dessa smakade tillräckligt mycket så att jag ens hade vetat att det var sjögräs om det inte stått så på Pringles röret. Akira sa till och med att de smakade mer som Tapioka än sjögräs. Märkligt. Så det var inte deras godaste chips trots att namnet får en att tro att de ska vara ganska spännande och originella. Lite besviken blev jag i alla fall.


En annan sak jag är besviken på är storleken på chipsen? Om ni ser på bilden ovan så känns det som att de bara krymps med tiden? Eller är det bara här borta? Glömde att kolla när jag var hemma i Sverige, men något måste ju vara fel, så små har de ju aldrig varit förr? Eller är det jag som blivit för stor? Minns ju hur man kunde ta två pringles, stoppa dem halvvägs in i munnen och forma dem som enorma ankläppar. Igår var jag tvungen att testa eftersom att de ser så mycket mindre ut, och när jag gjorde det så blev det inte samma effekt, dock inte på grund av den gröna färgen. Är den någon mer som märkt någon skillnad?

känner igen bron?

Är det någon mer än jag som tycker att bron i Penang är väldigt lik en viss annan bro?
Och ja, alla bilder är från Penang, Malaysia, inget fusk!

vad tycker ni? :)

plättar och UPular

Vad jag blev sugen på att göra svenska plättar nu, mums mums :P
Man kanske borde testa på stekjärnet man fick i julklapp?

Fast jag tror att japanerna kommer hit på middag snart, så det får nog bli senare ikväll eller imorgon.
Imorgon blir bättre, då har jag hela dagen på mig, hoho :)

Men på tal om något helt annat så hittade jag det här söta klippet där en aussie DJ, Pogo, remixar filmen UP. Jag bara älskar UP, det är min favoritfilm och har varit det ända sedan jag först såg den på bio. Trodde att Wall-E skulle sitta på förstaplatsen längre, men UP slår allt
Tyvärr får jag inte lägga upp klippet här, men om ni har lust kan ni kolla in den på Disney Pixars youtube :)
"UPular Remix" heter låten i alla fall, hittad på Disney Pixars facebook.



Klicka här för UPular.

Innan jag glömmer...

Hittade precis en urgullig alla hjärtans dag hälsning nere i brevlådan :)
Lite sent men då blir det ju bara roligare och mer uppskattat att hitta sådana små söta överraskningar :D


Jag har världens gulligaste och snällaste mormor, så är det bara
Tusen tack!

min lördag i stan

Äntligen släppte bloggen in mig :)
Så nu är det dags för dagens uppdatering, trots att vi nu passerat midnatt här borta.
Det hela började med lite photoshoot med Akira ute på området, blev alltså inte av igår.
Sedan latade jag mig lite innan det blev dags att åka till KLCC (köpcentrat vid tvillingotnen) för att möta upp Jaka, hand flickvän Iza och så Tofan som nu flyttat hit (igen) från Indonesien, haha.
Tyvärr så visste bara Tofan att vi skulle komma, så Jaka hade redan köpt biljetter till bion åt dem 3, medans vi var inställda på att vi alla skulle traskat vidare till Pavillion. Så vi umgicks bara en stund och bestämde oss för att träffas nästa helg istället, förhoppningsvis.
Så jag och Akira stack till Pavillion för att underhålla oss där för kvällen och äta middag och hela det. Det slutade med att jag shoppade jeans på Topshop och skor från Macbeth, och sedan blev det även bio för oss. Dock såg vi Little Big Soldier, som var väldigt bra faktiskt. Jag föredrar Jackie Chans nya filmer (inte barnfilmerna) nu när han spelar i kinesiska bra filmer igen och inte spelar hjälte längre. Men LBS var mycket mer underhållande än jag trott, men lyckades få in ett fantastiskt men sorgligt slut på det hela. Gå och se den :)
Sedan blev det sushi, take away, och taxi hem för att glo på America's Got Talent och just nu filmen 8 Below. Fast jag har mest gjort läxa och sånt så jag har nog missat handlingen totalt, ska vara en ganska bra film annars har jag hört.

Men nuuuuuu blir det bilder!

Molnigt över KLCC

Parken utanför

dripp dropp

i väntan på sushi

sakae sushis lounge

utanför pavillion







ida i kinesiska korgen, haha

taxi hem


shopping

Sushi och plast, väldigt classy ;)

ingen röd ida inte

Och på tal om ingenting alls, bortsett från Lindsay Lohan kanske (som jag glor på just nu i filmen Herby), så har jag alltså inget rött i håret längre. Inget annat spännande heller, bara ljusbrunt som mitt riktiga hår, lite ljusare möjligtvis.
Såg väldigt rött ut på bilden jag lade upp under det kinesiska nyåret när jag bär choeng sam, MEN det var nog både ljus och bildredigeringen efteråt som bidrog till det.
Och inga bra bilder kan jag ge er just nu heller, min kompakta kamera ligger ju som sagt i djupt koma, och det är lite tufft att ta bilder på sig själv med en tung SLR. Så det blev krispiga och pixliga photobooth med das mac istället.


Så ja, bildbevis kommer här


huvud...

hujan!

Och nu regnar det igen. Ovanligt?




Idag är det i alla fall fredag, blev inget photoshoot ute i värmen eftersom att jag fastnade med mina cupcakes och blev lite allmänt helg-lat, och nu är det mörkt ute och dags för TV-mys, helgen i ära.
Men först ska det ätas lite KFC framför American Idol, om nom nom!

PS - jag borde skapa fler kategorier, känns som allt hamnar under 'bild' nuförtiden...  But I love my Canon :)

PS 2 - regn på indonesika heter 'hujan'

PS 3 - trevlig helg allesammans :)

journalistik in english

Vem sa att Visual Communication endast var att klippa och klistra?


3 av 8 små journals, fick tillbaks min fjärde idag samt lämnade in min femte.
Snart börjar allvaret; 2000 ord, ca 12 - 15 sidor?


Tur att man pluggat journalistik innan, underlättar extremt mycket!
Fast nu blir det på engelska då :P


Nu ska jag lyssna på New Found Glory och jobba på min Cupcake Calendar en timme innan jag ska ut och fota till Digital Photography lektionen. För varmt att göra det just nu, ush. Ni kan knappt gå ut där hemma pga snön, och här orkar man knappt gå ut för att det är så varmt och kvavt :( De uppmuntrar en till och med på nyheterna att dricka mycket vatten och unvika utomhusaktiviteter. Ironiskt, när man väl sitter i 35 gradig värme så låter det inte helt fel att rulla runt i snön i Malmö längre.

På tal om det så ska man snart boka flyg minsann :) Ska bli så härligt med en skön, mild, svensk sommar!

taipei!

OH GOSH I DID IT!

För första gången i hela mitt snart 21-åriga liv har jag lyckats lösa Taipei!!
Hahaha, ni skulle sett mitt ansisktsutryck när jag löste det!

Sååååå stolt just nu :) Tror jag pappa blir också haha.



Ska jag vara het ärlig så sitter jag inte och spelar taipei varje dag,
har inte gjort det på många år nu så ja, jag är sjukt stolt :)

happy V-Day and CNY!

Glad alla hjärtans dag och gott nytt kinesiskt nyår!!
Year of the tiger, GRR!



Jag har en allmän skitdag, men jag bjuder på denna ändå.
Hoppas ni har det gott :)

ps innan maten

Tittar på Doraemon och leker i photoshop :)

Nu blir det ut och leta upp en god Rojak Penang till middag, om nom nom!

btw

Oh by the way, idag bloggar jag med stil :)


'korvfingrar in wonderland'

Akira-tar

Satt och gjorde lite läxa i photoshop så här på en fin och solig lördag,
och det hela slutade med att jag förvandlade min pojvän till en avatar :)


'Akira-tar'!

För er som inte sett filmen så ser avatar folket ut ungefär såhär:



Och nu är han en av dem :)
Fast han gillade inte hårets rasta-feel, men flätor hör till tycker jag.
Någon annan som vill bli 'avatariserad'? Hahah.

wonderland swagger

Ida in wonderland...



så här wonderland-ig har jag minsann varit idag!
linne - monki
ring - topshop

Och ja, ursäkta de pinsamma, extremt gryniga amatörbilderna.
Batteriet till kameran ligger på laddning, och jag var nog allmänt lat.
Men jag tyckte det kunde vara värt att lägga upp ändå,
har man blogg ska den minsann uppdateras :)

Bara en månad tills Alice in Wonderland på bio här *drools*

eller ja *sagla*, haha.

slarvigt ida

Okej nu ska jag rätta till ett litet misstag här i bloggen :)

Man säger alltså helst inte 'Gong Xi Fa Cai' under det kinesiska nyåret, eller inte ungdomar i alla fall.
Detta betyder typ grattis och hoppas att du blir ännu rikare än vad du redan är.
För att hälsa någon gott nytt år säger man 'Xin Nian Kuai Le'.
Mycket viktigt.

På tal om det kinesiska språket så heter jag inte vad ni trott all along, jag heter alltså egentligen 伊达 · 安德柏格.
Nu blev vi alla snäppet klokare, tycker ni inte? :)

Gong Xi, Gong Xi,Gong Xi,Gong Xi Niiiiiiiiiiiii!

curious cat

Är hur nöjd som helst med mitt nya laptop skydd :)
Den hänger med varje dag så jag tycker att den förtjänar att hålla sig hel och ren, med stil.


Meow


Nu ska jag återgå till att arbeta på min interaktiva väggalmanacka/kokbok för cupcakes.
Låter spännande va? Haha.

övning ger linjer

Övar.
Ska lämna in 10 linjer, 10 kurvor till min Digital Photography lektion imorgon.
Klar med kurvor, har en linje kvar att fota.
Och ja, att fota är skitkul, men att imponera på min lärare i detta ämne är som att vinna på lotto.
Men! Jag fortsätter öva, här kommer mina 9 linjer i alla fall, alltid bra med feedback (yes även kritik).


Lines, lines lines...








Nu ska jag leta efter en till, sen är jag klar.
Om jag inte måste fota om något då ;)

tips

Ok tips till alla:

Skämta inte på facebook.
Inte ens om det är ett löjligt uppenbart skämt.

Gong Xi, Gong Xi, Gong Xi Ni!

Kom nyss på mig själv när jag smygövade på fraserna inför det kinesiska nyåret.
Lite pinsamt att sitta här och försöka prata kinesiska samtidigt som pojkvännen iakttar i smyg med höjt ögonbryn :|

Aja, Gong Xi Fa Cai i förskott :D
Jobbar fortfarande på uttalet, får ta och fråga mina kinesiska skolbuddies på tordag.
Vad märkligt motiverad jag känner mig! Vet inte varför jag gillar det kinesiska nyåret så mycket.

Ps. Årets kinesika nyår kommer att inträffa på Alla Hjärtans Dag = allt kommer att vara stängt, så det blir ingen mysig dejt för mig inte. Har jag tur så har kanske nåt mamak stall öppet. Det har de alltid. Romantiskt värre :|

farligt nyttig brunch

Jag älskar att vara ledig om måndagar :)
Fast dagens rastlöshet slutade i att jag och Akira hamnade i Chinatown och brunchade inne på ett Mamak Stall där.
Det blev en nasi goreng med kyckling för hans del, och jag mumsade på tandoori kyckling med vitlöks naan.
Bild nedan. Eftersom att jag inte har något annat intressant att blogga om idag :)


Om nom nom! Dock hade de inte min favoritsås, som smakar mint.
Och nej, fryn inte på näsan ni som inte testat, det är hur gott som helst :)


Och så delade vi på en sådan här bamsing! Vilken farligt nyttig brunch det blev ;)
Men så får man lov att leva här i Malaysia, hehe.



Efter det sprang jag runt och fotade inför ett skolprojekt, 10 linjer + 10 kurvor (kommer kanske bilder senare) och sen hamnade vi inne på KLCC och hade bio dejt med 'the toothfairy' eftersom vi redan sett allt annat. Ganska trevlig film faktist :)

Och resten av kvällen gick åt att designa mitt påhittade business card inför morgondagens typografi lektion. Blev hur bra som helst, bild imorgon!

Klockan är nu kvar över två och dags för mig att avlägsna mig. Godnatt ni där hemma i snöstormen! Hoho.

RSS 2.0