bläckis-fight

Skithelg. Skituppgift. Ja det har strulat dig lite med glöggflaskan, så jag hoppas på att jag kan fixa allt imorgon på morgonen innan det blir dags för photo shoot. Annars vet jag inte hur jag gör.

Har i alla fall haft lite tid över åt att hjälpa Akira med att färglägga en t-shirt design han gör åt ett australiensiskt band. Designen var en enorm, elak bläckis som brottas med två hajar.

Han ska skicka två versioner eftersom att vi han inte kunde bestämma sig för vilken som blev bäst. Så det blir lite valmöjligheter för bandmedlemmarna istället.

Men så här såg de ut i alla fall, tagna med mobilkameran:

Och ja bläckisen har typ spindelögon? Jajaja jag färglägger bara :p

Bilden får för övrigt bara innehålla 5 färger,
så det blev (exempel bild nr 1) ljus-/mörklila, ljus-/mörkblå och vit. Det svarta räknas som tröjan.

Fick jobba lite med photoshop vilket var ett tag sedan nu, blir med illustrator hela dagarna...

miss busy

Ojojoj vad man har fullt upp i helgen. Håller ju på med min vinflaska som ska vara färdig på Onsdag, men nu visar det sig att min klasskamrat bokat fotostudion på måndag så att vi kan fotografera inför ondagens presentation, så jag måste bli färdig idag så att jag kan gå och ordna all utskrift och så imorgon.

Och så har jag en massa tigrar att designa med. Eller en massa, men 3 i alla fall som ska tryckas på vykort, temat är ju mot utrotning av tigrat, så min titel är 'save our stripes' och så kommer jag att fokusera på bara ränderna och blablabla...

Jag har i alla fall tagit en paus och stått och gjort en sen lunch, samosas med morotstavar och thai sweet chili sås. Hur gott och enkelt som helst.


rimmar, packar, städar...

Känner mig en gnutta nördig som redan börjat skriva julklappsrim på klappar jag inte ens inhandlat än... Längtar tills jul? :D Det är min absoluta favorithögtid, och jag älskar att handla klappar och slå in (så länge plånboken hinner med).

Har även börjat packa, eller ja snarare organisera min garderob lite i tre olika kategorier som lyder:


1. Att ta med hem for good. Helt enkelt sådant jag inte känner att jag behöver ha kvar i Kuala Lumpur de sista 9 månaderna, det är ganska svårt att liksom plocka ut plagg från garderoben som jag säkert kommer att sakna, men vill inte ha 100 kg övervikt i september 2011.

2. Att ha kvar, helt enkelt. Vilket då innebär alla de kläder jag absolut känner att jag vill/måste ha kvar i garderoben för att köra på med min swagger i 9 månader till. Kläderna kommer jag att ta med mig hem när jag väl flyttar tillbaka, så får tänka på att inte shoppa en massa mer för det är ju en del redan.

3. Att kasta, eller skänka bort. Eller bara lämna, jag vet inte, men det finns ju en del kläder man inte har varken nytta eller nöje av längre, speciellt billigt skit man fyndat online eller helt enkelt gamla kläder jag känner att jag inte kommer att använda igen. Varför bära med sig död vikt i väskan?


Fast nummer 3 kommer jag säkerligen göra mig av med dagen innan jag åker eller så eftersom att jag får ångest så fort jag slänger något, speciellt det som inte är sönder, inte har omöjliga fläckar eller så. Men jag hoppas på att jag kan hitta någon sådan där station där man kan skänka kläder åt välgörenhet. Får kolla upp det.

Kommer ju ha med mig mycket annat som inte är kläder, har ju en ganska tung portfolio sedan när jag väl är klar. Och de projekt jag spenderat mycket pengar på, klart man vill ha med.

Så jag har precis kämpat och svettats med det en stund, och nu ska jag koppla av med lite vindruvsjuice och kanske en Ghibli film, länge sedan jag kollade på Totoro nu :)


glögg-pippiar

Äh, det visade sig inte så lätt att designa en snygg glöggflaska med fåglar trots allt.


Får ni någon jul/glögg/vinterkänsla alls?

Väldigt, väldigt mycket under construction på den här. Har redan kommit upp i 6 olika varianter att visa min lärare idag, så osäker är jag :|

Detta är förresten bara en tiondel av hela bilden, men det får räcka så tills jag utvecklat/förbättrat min design, sedan kommer den säkert upp.

- oZäkRa iDa

kaos

Just nu går mina tankar till Indonesien, där en stor del av befolkningen upplevt en hel del kaos idag. Jordbävning i Padang, och väntan på en uppföljande tsunami, samt vulkanutbrott i Jogjakarta för första gången på 400 år. Allt på en och samma dag.

En tuff dag för ett land som redan har det svårt, och det känns lite extra när man är så nära.

Det känns samtidigt skönt att bo i säkra Malaysia där nästan aldrig någonting sådant händer, men med tanke på att både jag och Akira har vänner i båda städerna (speciellt min vän Gifri i Jogja) så kan man inte låta bli att bli orolig.

Men man kan ju inte göra mycket mer än att följa nyheterna och hoppas på det bästa...


Jakarta - Mars 2010

zombie shoot

För kanske en och en halv månad sedan så hjälpte jag min skolkamrat Sas med ett photo shoot inför hans slutprojekt. Han hade tryckt upp en massa t-shirts med tema 'Thriller Night', tror det handlade om kanske 10 olika designs, inspirerade av gamla skräckfilmer.

Min insats var att bli sminkad som en zombie - eller almänt sargad person - på både ansikte och armar, och sedan stå och posera lite tufft i ett skitläskigt, övergivet gammalt hus nära campus.

Detta tog plats under kvällstid, och vi fick bryta när fladdermössen blev allt för många och nästan flög in i en. Och så tyckte någon att de såg en orm utanför med. Härligt.

Som tur var fick de tillräckligt med bilder, som sedan användes när man ställer upp sitt 'slutprojektsbås' (eller vad man ska kalla det) som visas under examensdagen. Tror de användes i broschyrer och liknande som han trycke upp.

Men till saken, jag har alltså nyligen blivit taggad i dessa bilder på facebook, så jag tänkte att jag lika bra kunde lägga upp dem här med.


'By Blood We Are Bonded'

'Friday the 13th'


'Count Dracula'


'Frankenstein'
( Där det gröna trycker för övrigt lyser i mörkret, coolt eller coolt? )

PS: Det är han själv som stått för all sorts redigering och så - jag står bara för posen, hehe.

väldigt, väääldigt sugen

Åååååh jag är så sjukt jävla lösgodis-sugen så att jag snart kommer att börja tugga på fingrarna. Det är nog en sak jag saknar så himla mycket, det är så mysigt att gå och plocka på sig alla sina söta och salta favoriter inför en mys- eller filmkväll.

7 veckor kvar, sedan ska jag kränga som bara den 3 veckor i rad.

morgonstund har guld i mun


Och på naglarna med.

bläää

Fick precis fint sällskap på inne på toaletten under mitt nattliga besök. Det var i form av en mellanstor (cirkus 3 cm) orange kackerlacka. Mysigt.

Det var ett väldigt bra sätt att vakna upp ordentligt på, så nu får jag väl surfa lite tills jag blir sömnig igen.

Har ju varit lite magsjuk i helgen, därav en ganska död blogg, men nu mår jag ju bättre så jag kan bjuda på några bilder ifrån lördags. Matbilder då.

Jag och Akira var i Shah Alam, så vi passade på att besöka ett mat-och-häng-ställe jag inte besökt än, Asia Cafe. Det var ungefär som Hartamas Square fast större och ett större urval av mat.

Det såg i alla fall ut så här:


När vi kom dit hade det redan hunnit bli lite mörkt, men så här såg det ut utanför.


Maaaaat, massor med maaaaat. Ida med beslutsångesten fick gå några varv, för det fanns nog över 100 stånd.


Man kunde också hitta ett gäng stora svarta krabbor där till höger, men jag avstod.


Men till slut så fastnade jag här, och med lite hjälp (beslutsångest igen) så valde jag tillslut Butter Milk Fish.


Och bubba hittade sin längre ner, jag minns inte vad det hette men det var mat från Sarawak-området i alla fall.


Och så här såg det ut, smakande ungefär som wonton-nudlar, fast ej samma konsistens. Eller färg. Men gott var det i alla fall.

;
Och min mat, som nog var den godaste fisk-rätt jag någonsin stoppat i mig (bortsett från all sorts lax) och jag börjar sagla så fort jag tänker på det. Synd att jag inte fick behålla det i magen senare på kvällen, hade liksom varit trevligare minnen då :(


Efterrätten som vi tog med oss hem var Yam Cakes, och jag vet inte riktigt hur jag ska översätta yams, det är inte sötpotatis men en släkting liksom. Kallas även brödrot på wikipedia, men osäker på att någon kommer att veta vad det är ändå. Gott är det i alla fall.

Nä nu har man fäst tankarna på mat istället för kryp så lika bra att passa på att gå och lägga sig igen. Skola imorgon, gäääsp...

det blev inte tarbush

Men däremot så blev det Tony Roma's inne på Pavillion :)

Tog även med mig en systemkamera utan batteri, för det låg nämligen på laddning inne på Akiras rum. Mucho smidigt. Meeen jag tog i alla fall bilder ändå, med mobilen, så de kommer här:


Tranbärsdryck åt Ida :) (ja ni får ursäkta kvalitén på bilderna...)


Sedan delade vi på maten. Det blev bland annat ceasarsallad med lax.


Och så Tony Roma's platter, alltså små bitar av det bästa ungefär :p


Favoriten som vi även åt på min födelsedag, ett berg av lökringar på riktiga lökskivor.


Potatishalvor med smält ost och soltorkad tomat, söta buffalo kyckilngbitar (ej vingar eller lår dock) och så tre goda såser, vitlök, thai och bbq x thousaind island blanding. Det blev väldigt mycket mat att ta hem eftersom att vi inte orkade äta upp allt (förväntade oss inte så stora portioner).


Pojkvän ♥ och jag lurade på honom ett halvt leende, hehe.


Och så var en suddig Ida där. Min pojkvän har inget intresse för foto, märks det? Haha.

Sedan vi kom hem har vi haft filmmys med How to train your dragon, och nu har bubba gått och nannat medans jag bloggar med Madagascar 2 som sällskap. Eller vad titeln egentligen är. Flykten från, eller flykten till? Aja.

Imorgon blir det Shah Alam, Akiras föräldrar är ju bortresta, en i Thailand och en i Japan så vi måste dit och se till helghuset lite. Kanske blir det en runda till Sunway, det får vi se. Åker relativt tidigt i alla fall så jag får väl joina sömntutan. Pusshaj.

trudilutt-godis

På fredag är det helg, enligt mitt schema. Så jag har såklart fortsatt där jag avslutade dagen igår, med sims och snacks, hehe.

Vi har hittat ett Jusco (typ som Ica) vid Midvalley där typ halva affären består av japansk mat och snacks. Det bor ju ändå en del japaner i Malaysia så det är kanske där de shoppar då, och nu gör även jag och Akira det då vi båda älskar allt som har att göra med japansk mat.

Fast jag fastnar ju ganska snabbt vid Pocky-avdelningen som vanligt, haha. Fast jag köpte också hem en massa andra snacks för att testa och just nu blev det Fue Ramune, ett sött liten donut-format godis. Fast det roliga (tycker jag) är att man kan blåsa genom det lilla hålet och framkalla ett litet fågel-liknande visslande ljud.

Skitkul tycker jag, skitstörigt tycker Akira :p


Man kan även kika igenom hålet... som med alla andra hål, hoho :)


Och så vissla! Försöker vissla en fin trudilutt för bubba medans han himlar med ögonen :|


Ikväll ska vi iväg och äta på restaurang Tarbush så lilla mascaran har åkt på.

Så det blir minsann inte att lata sig hela dagen, så både finkofta och mascara har åkt på, och så har man minsann kammat igenom ruffset.

Tarbush är förresten en libanisisk restaurang, så det blir nog första icke-asiatiska maten ute på ett tag, spännande. Har kollat igenom menyn att de har någon fancy sorts falafel, så det ser jag fram emot enormt mycket (FalafelLover4lajf).

Nä, får passa på att simsa lite till innan vi beger oss :p

sims och mamon

Nu är det exakt 8 veckor tills jag åker hem för att spendera jul och nyår hemma hos familjen igen. Ja åtta veckor kan jag nog stå ut med, men samtidigt slår det en hur mycket skola man ska hinna med under de 8 veckorna med, hmm..

Mår för övrigt inte så bra idag,
huhu, så nu ska en deppig och snuvig Ida ägna resten av dagen åt att spela Sims 3 och äta filippinska Mamon kakor.

Sims och sötsaker, finns det något bättre när man inte känner sig på topp?

Jaja, bortsett från en mammas varma kram och allt sånt kärt man inte får tag på just nu.

Jo mysiga filmkvällar såklart, men det får det bli senare med bubba.

Ska kanske fråga hoom efter en axelmassage nu förresten, hehe wish me luck.


Om nom nom... Bjuder på lill-klykan, missade att croppa den.

20/10 2010


Bra start på dagen, hähä.

Idag är det onsdag. Då har jag full dag i skolan, från 9 på morgonen till 6 på kvällen.

Inte drygt alls.

Men idag är också en speciell dag, och inte bara för att det är 20/10 2010.

Det är min padres födelsedag!

Min käre far har blivit ännu ett år klokare, och jag är inte där för att fira, precis som alla andras födelsedagar, så här får han den dyrbaraste gåvan av alla. Ett litet födelsedagsinlägg :)

Hehe skämt å sido, det får ju bli ännu en malaysisk batik-skjorta när jag kommer hem till jul :D

Den du!

underhållning hos frissan

Ja men det här hade ju inte varit heeelt fel när man sitter och blir klippt?


Facebook under tiden man blir nyfriserad? Vem hade tackat nej liksom?

Speciellt inte när alla tidningar är på kinesiska i salongen man brukar gå till...

Och jag är fullt medveten om att man kan sitta och surfa med mobilen, men det blir ju lite dyrt i längden kanske? Jag brukar köra på spel i mobilen annars, men en dataskärm framför nosen känns väldigt bekvämt liksom :)

Däremot undrar jag... Var stoppar man tangentbordet och musen? I knät, eller?

Får nästan ta och fråga nästa gång man går förbi, hehe.

sen lördag

Det blir ett lite sent lördags-inlägg, nu innan jag sticker till skolan och har lite tid över. Har haft en seg söndag utan mycket internet, men passar på nu i alla fall :)

Jag och Akira stack ut hela dagen, det blev lunch på Pavillion food court, sedan bio - eat pray love, innan vi stack till BB Plaza för att möta upp hans gamla vän från Sydney. Så det blev både quality time för oss och så fick jag träffa nytt folk, alltid härligt när man kan kominera de två.

Filmen, som var vår första chick flick på bio, fick jag tvinga Akira att gå med mig, och han bara tjatade om att han säkert skulle somna inne i salongen. Men vad fel han hade, och vilken tur att jag drog honom med mig då vi båda älskade filmen, både handling och omgivning. Sååå härlig.

Och hur fint var det inte på Bali? Hoppas verkligen att jag kan åka dit med la familia när de kommit hit på min examensdag :)

Blev några bilder, mest på mat dock, men jag tänkte visa hur Pavillions food court ser ut eftersom att det är ett ställe vi besöker så pass ofta. De har det mesta inom mat, och det är ju ett av mina stora intressen för dem som inte redan visste det, haha.


Pavillion Food Court.


Igen.

Och igen.


Akiras lunch, en matvariant av morotskaka (vet absolut inte hur jag ska beskriva det, får googla senare) som smakade hur gott som helst. Men här ser man bara den tunna omeltten ovanpå så klart... :|


Min lunch, tarts. Haha, var inte så hungrig men de var hur goda som helst.


Pojkvän :)


Bar klänning för första gången på väldigt länge, en snäv, randig sådan från Forever 21.


Middag på världens godaste Nasi Ayam shop, utanför BB Plaza. Tofubitarna till höger på tallriken är också något jag kan drömma om på nätterna, helt fantastiska :)

Ooooh mat, nu ska jag springa och se om jag hinner slänga i mig något innan jag drar iväg till skolan :p

header-helg

Tror förresten att jag vill jobba lite på min bloggheader i helgen. Kanske lägga in några av mina illustrationer för att visa vad jag sysslar med? Eller lägga in något med Malaysia? Eller kanske.. Ja, hjälp mig gärna om ni har något förslag :p

mappstädning och nostalgi

Har rotat lite i mina mappar, lagt backup till alla bilder på min externa hårddisk där jag annars endast förvarar skolarbeten. Känns bra att ha alla bilder sparade på ett säkert ställe ifall min macbook pro av någon anledning skulle crasha. Eller om någon stal den.

Om det skulle hända så skulle det nog vara bättre att radera de flesta bilderna på laptopen också, så går ju inte någon omkring med mina privata bilder i det fallet. Så får det bli, nu städar jag upp, kopierar på den externa och raderar från laptopen. Kan faktiskt behöva lite extra plats om jag ska vara ärlig, alla program jag använder i skolan tar ju en hel del plats. Och alla mina arbeten med för den delen.

Men det är så himla mysigt att gå igenom alla gamla bilder, både dem jag tog med mig från innan jag åkte till Malaysia, och så dem jag tog i början av min vistelse här. Tänk vad livet förändras, och som man förändras själv med för den delen.

Självklart så är jag samma Ida som för ett och ett halvt år sedan, men hela denna upplevelse har redan format mig till en mer självsäker, målmedveten och initiativtagande människa om jag ska jämföra. Jag har lärt mig så himla mycket om både kultur och språk, att kommunicera med människor från olika länder, kulturer och bakgrunder.

Och så har jag lärt mig att uppskatta min familj mer, nu när man fått chansen att sakna dem på riktigt.

Jaja - bla bla bla, nu blev det ett längre inlägg än jag planerat. Men nu har jag i alla fall städat klart för idag, det blir lite TV-spel och chill med bubba nu, har ju en massa vi ska hitta på imorgon :)

Nu när jag rotade så hittade jag något jag skapade för över ett år sedan ♥
(Vänster: jag, höger: bubba, för att förtydliga meningen med bilden haha)

pizza

Åt en onödigt nyttig (men smarrig) lunch, gymmade och blev av med alldeles för många kalorier... Och nu jämnar jag ut det :)

DOMINO'S TIME!

En 50-50 pizza. Upp: min halva, ner: bubbas halva :)

Har gått ner ett halvt kilo i veckan, så nu kan jag gotta mig tills jag gått upp det igen hehe.

idag har jag lyxat till det

...med en skål flingor och mjölk till lunch. Lyx? Ja numera blir det ju det.


Detta eftersom att ett normalstort paket flingor här kostar mellan 30-45 kr. Ett vanligt paket special K kostar 30-35 kr bara det, vilket ni kanske inte tycker var någon big deal, men när man kan få ett riktigt skrovmål för 10-15 kr annars så känns det drygt att punga ut 40 kr på ett paket flingor.

Men men, nu har jag i alla fall unnat mig en skål Fitnesse med honung och mandel, och snart blir det gym med bubba. Så det blir en riktig hälsodag för min del, det var ett tag sedan sist. Och jag får passa på idag eftersom att det blir en riktig gottis-dag imorgon :p

Eller ja, inte gottis som i godis, men det blir bio med bubba och så BB Plazas Nasi Ayam (Chicken Rice) som även serverar världens godaste tofu, alldeles krispig utanpå och mjuk innuti. Åh jag saglar bara jag tänker på det, det var några månader sedan vi åt där nu, så det blir säkert en massa mat.

Ska också försöka hitta intressanta flaskor till mitt glögg-projekt, var jag nu ska leta efter det...

Nä, gym-dags för min det. Sedan kan jag lata mig med tv-spel resten av dagen, med gott samvete, hoho :)

el fino vino

Okej så mitt första projekt innom packaging design är en vinflaska. Eller, man kan få välja en annan flaska så länge det är sprit.

Inte som de flaskorna vi satt och hade veckotest på, utan riktiga, fina, prima spritflaskor. 

Men jag fick en uppenbarelse så fort jag fick höra det. Brukar ta mig ett tag innan hjärnknölen kan få reda på alla designimpulser och sedan komma på något bra, men den här gången slog det mig nästan direkt.

Vad tror ni om...

Glögg... och ugglor?

Hoppas att min lärare nappar, jag ser redan bilder framför mig, hoho.

eeda @ school


Söt-posen åkte fram, hehehe.

Nämen!
Här sitter ju jag. I skolan. Igen.

Ja men annars då, livet rullar på som det ska, hoho.

Har precis haft lektion i Packaging Design. Ganska roligt, så länge jag får jobba genom datorn. När det kommer till att vika, klippa och klistra så är jag kass. Ush, jag verkligen avskyr det, det blir aldrig som jag vill. Ok att man alltid gillat att typ... 'pyssla' och så. Men när det kommer till sånt här... Blä.

Vi hade i alla fall en övning på 30 min som vi ska upprepa varje vecka. Den här gången designade vi 5 vinflaskor, utifrån text som läraren fört över. Så det gick liksom ut på att leka med typografin. Sedan visade hon upp allas 'verk' på stora skärmen och så fick vi ge kritik och hela det.

Tur att det var anonymt, hoho. Nä, det gick faktiskt bra, mycket bättre än jag trott.

Precis som redovisningen vi hade innan det. Jag och en kille hade redovisning om 'the history och packaging design'. Redovisa är ju vad det är, man glömmer vad man skulle säga, men rabblar på ändå, haha. Men det gick bra, trots att mitt larm på mobilen gick igång under min egna redovisning. Smidigt.

Nä om man inte skulle ta och slå ett öga på dagens lunch. Eller så får det bli något från menyn, hungrig är jag i alla fall.

I storögat kan man skymta sömnbrist.

vackra paret



Smått gamla bilder, rotade lite i det lilla arkivet.
Lika fina ändå eller :)

10/10/10

Har haft en riktigt slapp söndag, och har faktiskt inte hittat på mycket alls. Men nu vid midnatt fick jag i alla fall prata med hela härliga familjen som var samlade hos mams och paps.

I nästan en hel timme varade samtalet och jag fick pratat med både föräldrar, morbror, mormor, bror, svägerska och så fick jag höra små bebisljud på det :)

Det gjorde i alla fall min söndag. Men nu är klockan mycket och imorgon börjar en ny skolvecka, så det blir sängen som kallar så fort jag är färdig med min favoritklubba. Supernyttigt midnight snack ju.

Problemet är bara att den tar dubbelt så lång tid att sluka än en vanlig klubba :p



Chupa Chups Twice. Finns även med melonsmak, men choklad/vanilj är favoriten :)

matahari terbenam

Och så en bild på kvällens utsikt, innan jag går och lagar en sen middag :)


matahari terbenam betyder förresten solnedgång på bahasa.

hoppsan

Det hände en massa i veckan, jag (och typ resten av klassen) hade missat att man skulle lämna in en CD med en massa filer åt ett ämne förra terminen, så det blev att samla ihop och redigera alla dem i förrgår och igår, men de blev inlämnade tillslut, och allt gick bra.

Fast jag glömde ju att lägga upp bilderna från kultur-eventet på Akiras skola, så de bilderna kommer nu. Men som sagt, det var inte alls många som blev bra, det var jättedålig belysning där inne, och mycket rörelse, men här kommer ett fåtal bilder som blev okej i alla fall.


Vi kom lite efter att det hela hade börjat, så när vi var framme stod Aussie-ungdomarna spelade indonesiska instument. Dessa stod de och 'skakade' i takt med London Bridge.


Och efter det så spelade de indonesiska ungdomarna några andra indonesiska instrument, vet inte vad de kallas men de ger av en väldigt mjuk klang.


Och det hade de australienska ungdomarna också fått lära sig lite.


Och så blev det traditionell dans av de indonesiska flickorna.

Vacker indonesisk trumma.


Kling, klong, klang :p


Ett instument som påmminer lite om en kinesisk gong? Fint utsmyckat även det.

Akira och Pan, fick bara med dem bakifrån, haha.

hemskt mycket hej


Sitter i skolbiblioteket, smått ballögd, ser smart ut ändå.

Här sitter jag i skolan.
Igen. Hehe, det blir mycket skola nu, men jag ska försöka skriva om roliga saker med.

Som igår, då smsade vår vän Pan om att det var kulturshow på deras gamla skola här i Kuala Lumpur. Klockan var åtta på kvällen och vi var på BB Plaza för att köpa ett PS3 spel till Akira. Castlevania hete det, men det är nog jag som spelat det mest hittills :P

Så ja, vi stack dit och det var faktiskt väldigt trevligt. Det var utbytesstudenter från Australien, som tillsammans med indonesiska elever hade show, spelade musik, dansade och sjöng osv. Akira gick ju på en indonesisk skola när han gick låg- och högstadiet. Men det var en jättetrevlig kväll i alla fall, många av de australienska eleverna kunde redan prata lite bahasa, och spela indonesiska instrument.

Akira tyckte att jag skulle gå upp med, och sjunga Nidji, ett band jag alltid går och nynnar på, men hallååå det var ju inte min show. Annars hade jag :) Hoho.

Jag hade med mig kameran, men jag tyckte att mina bilder blev så fruktansvärt dåliga. Ska lägga in dem på macen ikväll så får vi se om det blev något bra eller inte. I så fall så hamnar de kanske i bloggen.

Nä, nu börjar min lektion om en timme (kom hit för en timme och 20 min sedan för att lämna in en CD till min lärare) så jag får väl försöka hitta något bra tidsfördriv online. Hade lätt suttit och spelat facebook spel annars, men i och med att jag sitter i biblioteket så går det inte att dölja så bra.

/Nörd-Ida.

första skoldagen

Woop woop, här sitter jag och njuter i skolans mac-room. Varför njuter jag? Mja, kanske för att jag precis haft terminens första lektion, vilket betyder nya ämnen, nya tag.

Eller kanske för att jag hittat en perfekt sittplats precis mellan de två aircons som annars brukar tortera mig rätt bra, här når de mig inte på samma sätt liksom.

Kanske är det för att lektionen bara varade i 30 minuter och att jag nu kan sitta och chilla en stund.

Eller så är det för att taxiföraren i morse kände att han behövde påpeka att jag var väldigt lik Avril Lavinge när han såg mig i backspegeln.

Eller nej, det var ju inte så jäkla kul. Jag blev ganska nervös med tanke på att han med sådan förvrängd syn körde taxin jag satt i.

Ni kan ju avgöra själva med en liten bild jag tog i morse medans jag gjorde mig i ordning (körde på att spegla mig i camen då jag hade bättre ljus där).

Jaaaja men nu ser jag ju likheten... hm... kanske... eller... va... nej.

nymodigheter

Pojkvännen leker med sin nya mobiltelefon, dygnet runt. Det är liksom hans stora kärlek just nu.

Men jag klagar absolut inte, för det är ju nu jag an hitta på allt sånt som han annars klagar på, som töntiga online spel, eller varför inte sims 3, hehe. Gillart!

Men nu har han i alla fall installerat några skithäftiga apps, där man kan ta bilder och sedan lägga på olika kamera effekter som typ mina favoriter, Holga, Fisheye, Polaroid osv osv.

Jag älskar ju bara leksakskameror, och nu när han leker med dessa funktioner så bränner det i lilla hjärtat då jag saknar min färgglada Holga nu.

Hon står där inne i garderoben, men en fulltagen filmrulle som inte blivit utbytt än. Hon har inte ens fått stå på hyllan längre då jag är orolig för att hon ska samla på sig damm. Åh, jag blir så besviken på mig själv.

Från och med imorgon får det bli ändring på det, ska verkligen plocka upp mitt Lomografi-intresse igen. Det finns ju inget som att ta en bild och verkligen inte ha någon chans att se på display hur bild, ljus, kontrast blev. Ingen chans att kolla om den blev bra, för att annars radera snabbt. Det man knäpper måste man framkalla helt enkelt, och trots det så kan färgen på bilden ha blivit helt annat än man förväntat sig, det uar liksom det som är tjusningen med underbara Holga.

Men jag gillar ändå att man kan ha sådana funktioner i mobilen, det ger ju fortfarande en härlig effekt på bilderna, utan att behöva redigera dem :)

Akiras Mobil-Polaroid



Min Holga


flashyflash

Har inte uppdaterat så bra, har varit trött, höhö.

Men för er som är intresserade av att se hur mitt lilla flash projekt såg ut så kan ni klicka här:

Flashyflash!

Gjorde en hemsida för Lomo kameran Fisheye One Blue Pearl. Och nej, Adobe Flash är inte mitt starkaste program, men jag hade väldigt kul när jag jobbade med det, och nästa gång skulle jag vilja göra något mer proffsigt, och lite mindre Ida-igt.

Färgglatt, barsnligt, you name it, och så ser det hela lite ofullständigt ut, men bara introt tog mig ganska många timmar att skapa, så jag har i alla fall lagt ner tid på det, även om det ser lite vual lätt ut :p

Ni kan klicka på de blå ikonerna jag skapat i Illustrator, de som ni kan se i Main Menu, liksom ett litet blått öga, kamera, osv. För att komma tillbaka till Main Menu så klickar ni på den lilla Back-ikonen som kommer att synas nere i höger hörn.

För er som har ork och lust, men som sagt, jag har aldrig påstått att det ser särskilt bra ut :p

update, update!

Anledning nummer 6:
För att Sofie precis berättade över facebook att även hon klippt bob, samma dag som jag! HOHO! Årets sammanträffande!

Vi är nog soulmatez, fast på ett mindre romantiskt sätt. Bortsett från de gånger vi myser till Wonderwall (på KB i alla fall) och den gången i Sannas soffa. Haha!

Skämt åsido, idag har i alla fall varit en mycket fin dag och jag är skitnöjd :)

nyss hemkommen från frissan

Som stängde halv elva, vilken lyx hehe.

Resultatet?


Hej jag heter Bob :p

Från och med nu ska jag alltid ha kort hår.

Anledningar...
1. Det klär mig bättre.
2. Så himla skönt i detta jävla väder.
3. Volym, volym, volyyym!
4. All annan styling för den delen.
5. Pojkvännen föredrar det.

Dock så vinner min åsikt alltid. ALLTID. Fast den här gången hade han rätt minsann :|

är i shah alam

underhåller mig själv :)


RSS 2.0