work in progress


Och det tar längre tid än planerat...

hade inte tackat nej till att få åka hem och vara faster en stund...



borde plugga, gör annat istället...

Mexikansk manga á la eeda?

Jag jobbar på en detaljerad med, ja ni vet, hudfärg, skuggor och hela köret, men av någon anledning så föredrar jag det lite minimalistiska och ofärdiga liksom. Typ "så här hade jag sett ut i en mexikansk manga"? Den andra kommer kanske upp i veckan om jag plockar upp lite självdiciplin och blir färdig med allt det viktiga först...

Mitt lilla självporträtt har jag gjort med Pen Tool i Adobe Illustrator, för er som undrar. En så kallad 'vector' som jag beskrivit tidigare i bloggen.

Har använt mig av bilden på mig då jag är egentligen är rödhårig, men nu har jag ju svart hår och det är ju bekvämare att illustrera sig själv svarthårig än att ta en ny bild till facebook? Ellerrr?

Nä nu ska jag glo på DC comics med Akira innan jag går och lägger mig, ledig imorgon ju!

kluvet paramore fan

Den 19 oktober kommer Paramore till Kuala Lumpur. För ett år sedan så hade det kännts som en dröm hade gått i uppfyllelse. Men jag är lite kluven just nu. Mina musikintressen har ändrats ganska mycket sedan jag kom hit, och det finns inget jag gillar mer än en konsert eller spelning i en liten lokal här i KL med ett bra band och en massa roligt folk och vänner runt en. På sådana spelningar kan man hänga lite med bandet efteråt, eller bara utbyta några ord och ta en bild kankse.

Men Paramore ska spela på en stor arena utanför KL, och priset för en biljett ligger just nu på ca 850kr för en biljett, vilket blir 1700kr om både jag och Akira går. Vilket vi hade gjort så klart. Det känns som ett lite drygt pris för en spelning på ett så stort ställe där man knappt ser dem, och gör man det så är det kanske i samma storlek som knappnålar, eller på en stor skärm i bakgrunden.

Jag är lite kluven. Märklig summa för ett land där valutan är väldigt låg, minns att Beyoncé skulle komma hit för ett halvår sedan (vilket hon ställde in) och då kostade biljetterna lika mycket. För det priset kan jag spendera en helg i Singapore eller flyga tur och retur till Bali typ.

Hmmmmm...

visste ni att...

Heh! Jag hade helt glömt bort denna kategori! Dags att väcka den till liv igen, eller vad säger ni? :)

Okej så visste ni att...

...jag nästan alltid går runt med målade naglar? Jag gillar inte att se på mina egna händer om naglarna inte är målade, de blir så tråkiga och intetsägande. Jag har inte världens smalaste eller slankaste pianofingrar heller, utan snarare små knubbiga korvar som växer ut från handen. Då kan ett fint lack nästan dra fokus mot naglarna istället för fingrarna. Men den egentliga anledningen är helt enkelt att mina ögon njuter av ett fint, glansigt lack på de små hårda knattarna.

...att jag har ett födelsemärke mitt i min navel? Det är väldigt litet, så ni kommer aldrig att få se det om ni inte rotar ordentligt, jag har ju inte världens plattaste mage heller, så naveln har blivit en liten grotta liksom. Och längst där inne hittar man en liten födelsefläck om man vill utforska. Vilket man inte får. Så det var lite onödig fakta kanske, men fakta som fakta :)

...att jag har jättesvårt för att förstå danska? Det gäller både tal och skrift, jag hänger liksom inte riktigt med. En gång i tiden var jag ganska duktig på spanska, och engelskan har aldrig varit några problem. Italienskan rullade på helt okej, och jag kunde till och med förstå en gnutta japanska på egen hand. Nu jobbar jag ju på min bahasa, vilket går hur bra som helst, men när ska jag börja förstå danska? Vårt fina grannland som jag mer än gärna spenderar en dag i Köpenhamn då och då, men kan inte förstå ett ord som kommer ur munnen på invånarna.

Sutsats: jag är bra på att måla mina naglar, hitta födelsemuarken på udda ställen, MEN om någon har lust att lära ut danska en dag så kommentera nedan, eller meddela mig över facebook.

Tack och hej :)

jag gillar bruna ögon

Men jag får ganska ofta kommentarer om mina egna, då folk frågar om jag har färgade linser på mig, eller om de verkligen är så blå. Då skulle de sett ljusblå ögon, som pappas, eller Maria. Mina är ju inget att spekulera över.

Senast var det en lärare som stoppade mig på skolan, då jag fick peta bort min transparenta kontaktlins lite åt sidan så att hon kunde se att det var precis samma färg under som på genom linsen. Då började hon och en klasskamrat diskutera om de var typ lite silvriga, och jag sa att det var nog ljuset i så fall, för blå är de ju.

Folk frågar oftast också varför jag färgar håret svart när ljust hår är så fint (ja, alla förväntar sig att jag egentligen är blond under) och jag svarar blygsamt att jag föredrar svart, och att det uar lättare att smälta in. Vilket är sant. Men det kan vara ganska skönt ibland med färre blickar p.g.a. ett svart kamouflage om jag ska vara ärlig.

Jag har varit sugen på att testa på bruna linser med, jag tycker att det är så fint, så jag testade i photohop först om det är något jag skulle passa i.


Tänk vad en ögonfärg kan få en att se annorlunda ut, men Akira sa nej, för han tyckte att jag såg asiatisk ut. Och det är tydligen han som representerar den kontinenten i vårt förhållande :p

surprise!

Deen smsade precis. Då blev jag så hääär förvånad!



Ps jag är fortfarande i Shah Alam, fast har haft lite good times nu :) Imorgon blir det KL igen!

här var det livat

Är i Shah Alam. Internetet segar. Pojkvännen tupplurar. Har blivit rejält myggbiten.
Ungefär lika kul som det extremt fräscha vattnet i fågelbadet där ute. Najs ju.

jag firar med doraemon

Idag har jag haft en strålande dag. Eller, en helt sjukt bra dag som jag egentligen skulle vilja uttrycka det. Så det firar jag med att dricka min Doraemon dryck med svartvinbärssmak som jag sparat i kylen inför ett 'speciellt tillfälle', och då tycker jag att det sitter fint just nu :)


Min torsdag började mindre bra då jag nästan försov mig (men hann precis i tid till lektionen) och sedan satt med nerverna på spänn i över en timme innan läraren kom och kikade på mina framsteg. Hon har hittils bara nekat allt jag gjort i princip, medans större delen av klassen fått klartecken att gå vidare i projektet.

Sjukt drygt, och jag började helt ärligt tvivla på om jag skulle klara mig igenom detta änme eller inte. MEN. Så hände det. Ett stort fnissigt leende drog över min lärares läppar när jag visade min nya idé, hon var stormförtjust, och jag fick äntligen pusta ut av lättnad.

Jag har haft mina stunder då jag tvivlat på om det verkligen är sådant här jag borde syssla med i framtiden, det är så mycket svårare än jag förväntat mig, men samtidigt så mycket roligare. Lite utav en paradox kanske, men så ser min tillvaro ut här borta i mina studier. Just nu är jag i alla fall väldigt glad, och får leva på den glädjen resten av helgen hoppas jag :)

Efter lektionen stack jag direkt till skolans kampus där jag blev sminkad som en zombie och fick byta om till en tuff frankenstein t-shirt för ett photoshoot som min senior skolkamrat använder i sitt slutprojekt. Han har tryckt upp 12 t-shirts med olika skräckis-teman, som han själv designat. De är riktigt tuffa faktiskt, och jag tror att han blev ganska nöjd med bilderna med, vi var tre som blev fotade idag inne i ett övergivet hus i närheten av kampus. Lite kusligt, men framförallt kul.

Sedan blev det mamak med dem efteråt, och sedan hem till en fullpackad lägenhet då både Akiras brors familj, systern med man, japanska paret och Akiras pappas barndomsvän var på besök samtidigt. Då hade klockan hunnit bli 10 och jag var något utmattad av dagens värme, men då fick jag ännu en glad nyhet då japanskan bestämt sig för att lära mig plinga på min ukulele från och med oktober. Ok, jag kan ju lära mig över internet och så, men tycker att det blir lite roligare såhär :)

Vilken fin-fin dag som jag nu avslutar med detta långa inlägg :P Nu påbörjar jag min långhelg från fredag tills tisdag, börjar igen på onsdag, woop!

Godnatt, sarvibrahaj :)

står stadigt

Klockan är tjugo i fyra och jag kan inte sova. Så nu sitter jag här med en kopp kamomillte i handen och bläddrar igenom det lilla arkivet. Tänk vad många bilder jag har liggandes som jag aldrig lägger upp. What a waste.

Får bli ändring på det. Fast kanske inte typ 'dagens mat'-bilder som kanske är några månader gamla nu. Om jag inte har något hemskt intressant att säga om just den maträtten då. Och det brukar jag ju, hehe.

Nä om man inte skulle ta och bläddra vidare tills jag nått botten på koppen, har ju en eftermiddagslektion imorgon att ladda upp inför.

Hepp.




Två stadiga tvillingar, Petronas Towers, tagna häromkvällen utanför KLCC.


lycka i kakformat

Idag har jag varit på fika hos Ingvar Kamprad.


Hehehehe.

Här ligger jag och väntar på att färgen ska torka...


Vilken liten metafor jag fick till där.

Egentligen väntar jag ju på att CSN ska ta ett beslut om ansökan jag skickade in för 11 dagar sedan nu. Det enda jag skulle göra var att skicka in mina betyg för den senaste terminen så snart jag fick dem, och nu har jag gjort det. För snart två veckor sedan.

Ångest.

Nä nu ska jag tänka på något betydligt roligare, som till exempel läxor, hoho.

kakmonster

Har hittat ett wannabe-oreos märke som kostar 3 kr paketet. De har Oreos-smak
och Oreos-choklad, men även singoalla-liknande kakor som jag köpte idag.


Vill jag ha Oreos så köper jag ju Oreos, men nu var jag sugen på singoallallallallalla. Köpte ett paket jordgubb, och ett med blåbär, om nom nom.

Heeeeeelt okeeeeeej.

dagens överkattade outfit


För er som inte hängt med riktigt så är jag alltså svarthårig nu, hoho. Se även mitt obekväma kamera-fejs. Och så gullig mormor på armen.


Närbild på mitt smått överkattade linne.

OBS medvetet stavfel där.

asymmetri

Tydligen så är mitt ansikte inte särskilt symmetriskt...



När jag lekte runt med spegeleffekten i photobooth så upptäckte jag hur svårt det var att få mittpunkten på min nästipp i samma linje som mitten på min amorbåge. Hur kan detta stämma utan att jag märkt det spegeln?

Skön bild för övrigt, inte nog med asymmetrisk, jag är visst ballögd med :(

Måste nog filosofera vidare på det hela en stund...


ÄNTLIGEN!

Nuuuuuu är min 60 sidor långa hår-tidning 'frizz' färdig! Nu är det minsann slut på sena nätter med att designa sida efter sida, timme efter timme.

Igår blev jag klar, och idag skrevs den ut och fästes ihop som en riktig tidning. Det känns så konstigt, att hålla i den, känns som en riktig tidning man varit och köpt i affären, bara det är det är jag som designat den!

Och jag är så sjukt nöjd! Ok, där är väl en eller två av de många scannade bilder som blev lite lågupplösta, men annars är jag så himla nöjd! Klapp på egen axel liksom :)

För att dela min stora lycka så får ni bli först med en liten sneak-peek! = 8 smått suddiga webcam bilder, grattis liksom :p Batteriet till proffs-kameran ligger på laddning...


Så ja... Det var det. Då blev det dags att ge sig på nästa projekt då...

cheesy sunday


Söndagsmys med krämiga cheesecake-rutor och syrliga små jordgubbar.






Ohma noma noma nom :)


ramadan och mat

För att prata om något helt annat, som är både lite roligare och kanske en gnutta mer intressant med för den delen, så kan jag ju visa vad jag hittade på igår. Och det har som vanligt med mat att göra :)

Just nu så pågår ju Ramadan, vilket betyder att malaysierna fastar, eftersom att Malaysia är ett muslimskt land. Detta gör de under den nionde månaden i den muslimska kalendern, under denna tid så ska alla vuxna och friska muslimer, från gryning till skymning, avhålla sig från mat, dryck, rökning samt 'snusk', haha.

Jag fastar ju själv inte, man kan fortfarande gå ut och äta på alla matställen och så eftersom att en ganska stor del av Malaysias befolkning består utav kineser och indier med, och de fastar ju inte heller. Akira fastar heller inte, men några av mina klasskamrater gör det, och även kafeteriapersonalen på skolan, vilket betyder att de stänger tidigare nu så att de kan åka hem i god tid och göra i ordning ett riktigt skrovmål innan det är dags att bryta fastan.

Ska jag vara helt ärlig så har jag aldrig riktigt vetat varför man fastar, bortsett ifrån att det kanske står så i Koranen eller så, men tydligen så gör man detta för att man ska förstå hur alla fattiga och hemlösa har det, de som kan gå en hel dag om inte mer utan ett mål mat. Under den här perioden ska man även skänka en stor summa pengar åt de fattiga, eller annan välgörenhet. Man ska bli mer ödmjuk och och medveten om den gudomliga skapelsen eller något i den stilen.

Sedan när Ramadan är över så firar man med vänner och familj, och har en dag som påminner lite om en tacksägelsedag, då man ber om förlåtelse till alla vänner/familj för allt man gjort fel (alltså man radar inte upp allt utan man säger typ 'förlåt för de gånger jag felat' eller så). Och sedan går man och hälsar på alla vänner och gör om det igen, och blir bjuden på godsaker. I Malaysia kallas denna dag för 'Hari Raya' och de har redan börjat pynta.

Så det är en väldigt fin högtid ändå när man tänker efter, men som sagt, jast fastar inte själv, däremot så uppskattar jag speciellt alla matmarknader som skapas speciellt för månaden, där de säljer fantastiskt god och billig mat! Precis vad jag gillar :D Så igår stack jag och Akira och handlade ett helt bord fyllt av godsaker för blygsamma 30kr.

Mat-bilder!


Tadaaa! 6 rätter + 2 drycker för 30 kr, tillräckligt att mätta två personer i en och en halv dag :)

En av mina favoriter, 'taufu fa', typ mjuk, krämig tofu med sirap :p Konstigt? Nej, mumsigt!

'Apam Balik', typ en väldigt tunn och krispig (böjd) crepes med ett tunnt lager av socker, jordnötter och söt majs på insidan. Första gången jag testade och det var ganska sött med gott :)


'Murtabak' är Akiras favorit, som är typ en matig pannkaka med fyllning, ofta strimlat nötkött eller kyckling, vitlök, gul lök och ägg. Det rosa är också lök, men inte rödlök, så jag gissar på att de doppats i något färgämne eller så innan. Man äter den med curry fast det glömde de att stoppa ner åt oss, haha, ni skulle sett Akiras besvikna ansiktsuttryck :p


Solklar favorit! Dessa åt jag även förra året (det mesta av maten här finns ju att hitta året runt, men jag har inte ätit dem på ett helt år faktiskt!). 'Popiah' är typ vårullar, fast de är så tunna och krispiga, och innehåller vegetariska röror (inte lönt att jag nämner namnen på alla asiatiska grönsaker tror jag) och så äts de med en söt/stark chilisås och krossade jordnötter spridda över dem. Vissa ställen tillsätter även griskött, men de hittar man ju knappast på en Ramadan-marknad :p

'Putu Mayam' är en rätt som faktiskt har fått ett engelskt namn med, 'string hoppers'. Själv har jag varken hört talas om det förrens igår när Akira köpte det. Men det betstår i alla fall utav rismjöl, vatten och kokosmjölk. Som det kanske låter så smakade det inte så hemst mycket, men man strör istället smak över dem. Ja 'dem', denna nudel-liknande hög bestod utav 6 lager nudel-liknande plättor, så man äter dem helt enkelt som små plättor, bara strö palm socker och kokos på dem och så om nom nom... Helt okej.


'Pulut' är typ sticky rice (klibbigt ris) som oftast blandas med santan (kokosmjölk) och salt, som koks innuti löv (oftast löv från bananträd) väldigt länge, kanske 3-5 timmar för att aromen och/eller smaken från bladen ska gå in i riset. Dessa serveras speciellt under Ramadan och Hari Raya.

Det blev som sagt en hel del mat, så det mesta hamnade i kylen :p Nu lämnar vi matbloggen bakom oss en stund och så blir det dags att somna om, klockan är ju 5 på morgonen här och jag vaknade av grannens 'plinge-linge-linge-ling-ling-bjällra' som de gärna kan få lägga på hyllan nu en stund. Godmorgon och godnatt.

frustration

Jag är så sjukt frustrerad just nu. Min hälsa går upp och ner som en damn berg- och dalbana. Jag blir galen.

Hade ingen inspiration och kände att den nya terminens ämnen var skit, och så får man plötsligt tillbaka gnistran och bara jobbar på allt vad man kan. Och just ska man få det ena efter det andra. Som ett jäkla straff att man klagat när man väl hade det bra? Vilket skit.

Så tar man en dag och vilar ut för att må bättre nästa dag, då man måste sitta uppe sent för att hinna med allt man skjutit upp dagen innan. Jag har verkligen inte tid med detta.

Så vad gör jag nu när jag är så sjukt frustrerad då? Jo jag spelar nån trudelutt på min ukulele, om och om igen tills mina fingrar blir så ömma att jag inte ens kan knäppa jeansknappen. Det ska jag göra nu.

Så ni får ursäkta min tillfälliga bloggfrånvaro, jag har lite att stå i just nu...


PS jag misslyckades när jag färgade håret mörkt, så nu har jag röda slingor kvar.
Får fixa det imorgon... (skjuter upp upp och iväg!)

pressad tomat

Ingen inspiration. Ingen lust. Ingen energi.
Känner lite press nu.

gårdagens mitt-i-natten-snack


Najz majz...

stumpan med strumpan

Fast nu är det ju fredag (malaysis tid) så ännu en helg fullproppad med läxor ;) Fast jag och Akira ska nog lyckas klämma in en biodejt med, har ju fortfarande inte fått möjlighet att se Inception som alltid är fullbokad ;o Men idag/igår/torsdag så började de ju visa Airbender så nu borde det ju finnas plats på den andra. Hoppas hoppas.

Deen ringde till mig tidigare ikväll, har ju gått ca 7-8 månader sedan sist, helt sjukt egentligen. Han frågade om vi ville bowla imorgon vid 12, det var nåt extrapris eller så, så jag övertalade Akira att vi skulle vakna lite tidigare imorgon så att vi var redo innan 12 (ska nämligen till postkontoret med), och till slut gav han med sig. Sedan skickade Deen ett sms till Akira där han sa att han nog inte kunde vakna så tidigt förresten. Och han var inte så intresserad av att träffas senare hellerm utan sa att det fick bli nästa gång. Så ja, bara att vänta 7 månader till då? :)

Kuuul.

Något annat som är kul i alla fall är mina nya strumpor.


Tagen med min sjukt fantastiska mobilkamera just now.

Najsa strullor i alla fall. Och Ida <3 strumpor har ju, och kommer alltid att vara väldigt sant. Nej, nu är klockan över 3 och jag har druckit upp min Vanilla Coke. Dags att sova, japp japp :) Gärna med strumpor på.

Några bilder från förra helgen

Bättre sent än aldrig :) Vi var ute och åt satay med hela Akiras familj samlad, men det blir mest bilder på Iman den här gången, han är helt enkelt roligast att fotografera.

Inget slår malaysisk satay, om nom nom...


Blyg unge, men det varade inte länge.


Tadaaa!


Och han är sjukt glad för sin Kajsa Anka plushie, syns inte det på ansiket?

Enligt Effi så följer hon (Kajsa) med överallt, och ska helst behandlas som en lillasyster som ska både matas och badas. Och för första gången hörde jag Iman säga mitt namn! Han brukar vara ganska blyg när det kommer till mig, speciellt säga hej/hejdå, men när någon frågar vart han fått den ifrån (alla vet ju att familjen letat överallt efter just en lila Kajsa Anka) så svarar han 'ämstödäm, fwom auntie Ida' hahaha. (förtydl: Amsterdam, from auntie Ida) :)


Ja det syns kanske att Iman är ett väldigt roligt barn, speciellt när man tar fram kameran.

Fast en bestämd liten herre är han, som absolut inte ska äta satay, bara glass.

Som tydligen slår all mat i världen. Nyttigt och bra ju.


Iman och Effi = lika som bär, fast kanske inte just på den här bilden.

Bra timing så här lagom inför en ny helg :)

veckan jämnar ut sig?

Vilken helg jag haft. Fredagen känner ni ju redan till, lördagen stack vi och åt alldeles för mycket satay med hela gänget (Akiras familj) och på söndagen var det Coheed and Cambria. På måndagen stack vi ut och gjorde staden med Akiras syster med man, åt god mat och fyndade lite. Jag införskaffade mig en ukulele.

Idag vaknar jag upp med värdens jävla feber och förkylning. Detta måste vara ett sätt att liksom jämna ut min vecka. Från superduperjippitjoho till attansjävlajärnspikar. Nu ska jag ner till kliniken på området så får vi hoppas att febern går ner så att jag kan gå till skolan i alla fall...

Har varken lust eller tid med detta :(

PS helgbilder kommer senare...

RSS 2.0