ett, två, tre, fyra, fem...

Är något så sjukligt förbannad just nu (enbart skolrelaterat) men knyter mina nävar, räknar till tio och bjuder på en bild från tidigare idag då jag var på betydligt bättre humör.

Positiva tankar, positiva tankar, positiva tankar...

Imorgon blir det förresten fler ärenden under hela dagen nästan, både jag och bubba har fullt upp, och sedan drar vi direkt till Shah Alam för att övernatta där. Vi kommer att åka till Melakka med bubbas föräldrar tidigt på lördag och stanna där tills söndag.

Så det blir inte så mycket bloggnade tills dess (inget internet) så jag laddar upp med några tidsinställda inlägg som ploppar upp under helgens gång, så att inte bloggen dör så som den brukar då jag har att göra...

Nä, nu ska jag gå och ta ut mina aggressioner framför Castle Crashers, hej so long.

bogor, del 1

För snart två månader sedan (ganska exakt) så skrev jag inlägget 'mellan bandung och bogor' som ett av de inlägg jag skrev om indonesien-resan från mars månad. Så nu är det dags att äntligen komma till staden Bogor, Akiras hemstad. Bättre sent än aldrig eller huuur?

Om ni har glömt mina tidigare inlägg så kan ni scrolla igenom min kategoti som heter 'resa' där alla inlägg hamnat, och även tidigare rese-inlägg om det känns intressant.

Men nu till Bogor som sagt. Det blir två delar fyllda med bilder ifrån Taman Safari, en fantastisk safari-park men massor av intressanta, vilda djur, på nära avstånd dessutom. Så kameran var on fire genom hela turen kan man ju säga.

Vi var där med Akiras farbror och hans förare, då man måste åka genom parken i ett säkert fordon, antingen bil eller buss, då det inte finns ordentliga inhängnader mellan vägen och de vilda djuren (varav safari). Man kan veva ner rutan och mata lamor, zebror, rådjur och några andra gnu-liknande varelser.

Men då man kommer in i vildkatternas avdelning så måste alla rutor rullas upp, dörrar låsas, och bilen får ej stanna till längre utan måste hållas rullande. Lite scary, synd bara att alla lejon och tigrar sover om dagarna. Men vilken upplevelse, önskar att vi kunde åkt igenom om och om igen.

Ja ja ja, bla bla bla, nu blir det djurisk bildbomb!


Först ut var elefanterna!

Blev en del bilder på dem för att de är så vackra helt enkelt.


Som ni ser är där ju en liiiten, liten inhägnad, men tror inte att de stoppat en elefant precis.


Skrynkliga, snorkliga, spräkliga, snabliga, söt-elefant.

Så, nu är jag nöjd. Fick krama en elefant på slutet, men det kommer i del 2.


När vi kom längre in så stötte vi på nyfikna, morotsugna zebror.

Och zebran måste ju vara ett av de vackraste djur som finns. Efter tapir så klart.

Fler zebror i del 2! (Tar bilderna som de kommer liksom.)


Och sedan kom en heeel deeeel hungriga lamor på rad.


Blev ej nerspottad som tur var, men uj vad de saglar, haha.


Långfransad lama vill ha fler morötter.


Och sedan åkte vi förbi deras släkting (enligt mig) kamelen. Inte heeelt olika om man bortser från puckelryggen?


Lite? Väl? Jaja, jag tycker det i alla fall.


En rultig solnjutare, flodhästen.


Vi mötte en hel del fåglar på vägen också, men det kändes inte lika intressant efter fågelparken sist.


En amerikansk buffel? Har jag för mig i alla fall.


Det här fick jag googla en stund, men det är tydligen en afrikansk ko. Med tanke på hornen så trodde jag att det skulle vara något annat än just... ko.


Även de var ute på morotsjakt, men jag började föreställa mig hur dessa enorma horn skulle åka in genom de öppna rutorna och antingen slå mig medvetslös eller fastna i bilen på något sätt, så rutorna åkte upp.


Fast lill-kalven fick sig en liten morot, kolla in det lilla skrynkliga ansiktet?
Unnngggghhh (kramljud) sååå söööt.


Sedan var det Bambi-time.


Och dem fanns det en heeel del av. Gillar paret längst fram i mitten.
Kungaparet tror jag (i min lilla disney fantasi i alla fall, hoho).


Och så detta lilla, omaka par.


Morrrrrhår~


Älskar dessa horn. Tänk vilka fantastiska små djur det finns.


Två giraffer hade de också. Här en ute på promenad.


Och här en som fick tävla om morötterna med en annan filur.


Att vara långhalsad kan ju vara en fördel.


Sedan var det dags för lite wild cats! Detta var dock innan varningsskyltarna och portarna dök upp, så jag antar att pantrar är minde farliga? Tror det är pantrar i alla fall, de var väldigt långt ifrån vägen dock, detta var med full zoom.


Men nu kom det varningsskyltar och portar som öppnades manuellt, en bil i taget. Härefter fick man absolut inte veva ner rutor, stanna bilen, och absoluuuut inte öppna några dörrar haha.


Det enda tråkiga nu var:

1.  Att man inte fick stanna alls. Lite här och var stod det jeepar och höll utkik så att man följde reglerna. Stannade man till så sa de i högtalarna att man skulle fortsätta rulla. För det hände oss, oppsss.

2.  Rutorna, som vid det här laget var alldeles nersaglade av lamor, rådjur och zebror.

3.  Nummer 1 och 2 resulterade i färre bilder, och med lägre kvalitet. Men jag lägger upp några som duger i alla fall.



Två lejon tupplurar på en lejonklippa (hehe).


Precis som alla andra lejon. Tyvärr. Men fantastisk syn dock.


Vilken tuuur! En vaken hona i alla fall, och relativt nära bilen med.


Vidare mot tigeravdelningen. Ser ni honom? I mitten, höger kant av porten. Liiiten, liten sovande tiger. Jaja, fin port i alla fall.


Här fick jag i alla fall med delar av två röda tigrar och så en vit tiger som jag låtsas kikar in i kameran. Gillade verkligen miljön i tiger-delen i alla fall, indiska ruiner och så.


That's it. Ungefär 30 bilder blev det (mer eller mindre) och jag har lika många till som kommer upp i del 2, så att det inte blir för mycket på en gång (och så tar det sin lilla stund för mig att ladda upp med...)

Tjing tjing så länge~

morron~

Påbörjar denna morgon så som jag avslutade gårdagen. Med peace i fingrarna och rufs-kalufs.


Klia klia klia...

Och samma tröja för tillfället, låg visst närmst sängen. Lat men glad.


Är uppe tidigt mitt under mitt lilla lov då jag behöver bilen, har en massa ärenden att ta tag i. Försöker inte låta viktig då det är sant...

Okej lite försöker jag ändå.


Men i alla fall, det dyker upp ett litet (okej väldigt långt) tidsinställt inlägg vid 13-tiden, svensk tid, nu när jag ändå är igång och bloggar igen. Det blir en fortsättning av indonesienresan jag skrivit om tidigare (senast för 2 månader sedan, hoho) så det blir safari-bildbomb för hela slanten.

Så håll utkik efter det!

kram-kudde

Det blir ett litet inlägg om 'bolster' då, såhär mitt i natten.


Bolster är en lång, smal kudde fylld med... ja det kuddar brukar fyllas med, bomull, dun, och så vidare. De finns i väst med, med då används de oftast som nack- eller ryggstöd och placeras vid sängens huvudända. Men i sydostasien (Vietnam, Filippinerna, Indonesien, Malaysia, Singapore och Thailand i alla fall) är den menad som en kram-kudde man använder då man sover.


• På malaysiska heter bolster 'bantal peluk'; bantal = kudde, peluk = kram.
• På indonesiska heter det 'bantal guling', då guling = rullande.

Så kram-kudde eller rullande kudde helt enkelt.


Det är ganska intressant för jag har alltid sovit på sidan (så länge jag kan minnas) och har alltid tyckt att det är mest bekvämt att rulla ihopa täcket och lägga ett ben över, och liksom 'hålla om' det då jag sover. Det har hänt under övernattningar då jag var yngre att jag till och med lagt benet över den som sov brevid, opppps~

Så först när jag kom hit, och fick mitt första bolster av bubba så tyckte jag att det var en ganska kul, och lite småmärklig grej, men egentligen har jag ju använt täcket på samma sätt hela tiden. Nu klarar jag mig knappt utan min nattliga kram-kudde, och då det är tvättdags så får en vanlig kudde ställa upp och ersätta.


Så på natten blir det en kudde att krama om, och på dagarna använder jag det åt att hålla upp huvudet då jag ligger på mage och surfar eller jobbar. Det är ju så mina photobooth-bilder ser ut oftast, om man kollar akrivet.


Som just i denna stund.

Hoppas att man kan få tag på dem hemma, tror faktiskt att jag sett liknande kuddar, fast mindre, som typ prydnadskuddar eller ja nackstöd. Jag är tyvärr ganska fast i det nu, och det blir ganska jobbigt att dra dem med sig på flygplatsen. Hehe.

kärleksfrukt

Jahapp, det ser ut som att morgondagen bjuder på blixt och dunder, så jag antar att bubba vinner.

Och det är inte ofta så jag bjuder på den, hoho.

Nu är det snart läggdags men innan dess; ett avsnitt av 'Game of Thrones' som vi börjat följa. Akira har laddat ner hela säsongen, avsnitten hade ju knappast visats på malaysisk TV, då det dyker upp en och annan brutal halshuggning eller aggresivt samlag då och då. Eller en penis som nyss skymtade förbi. Eller 10 sekunder+ räknas kanske inte som skymta precis. 

Kvällen bjuder även på bubble tea som jag glömt i kylen, från 'each a cup' med smak av Love Fruit (kinesisk... mango? minns inte) och yogurt, med fruit jelly i botten. Om nom nom.

Det ska slukas med hjälp av stort sugrör som matchar både bolster och naglar.

Vet ni förresten vad en bolster är? Eller ska jag dedikera ett litet inlägg åt denna obligatoriska kram-kudde i alla sydostasiatiska sovrum?

Ja men visst, det får bli något att skriva om imorgon då.

Godernatt~

krystar ut en liten, liten uppdatering

Åååååh varför är det så svårt att blogga när man har typ all tid i världen? Kanske för att jag inte hittar på något intressant under mitt lilla, lilla en-veckas-lov?

Men i helgen ska jag åka till Melakka. ÄNTLIGEN. Tänk, två år har jag bott här, och fortfarande inte begett mig särskilt långt utanför Kuala Lumpur, bortsett från Genting och ja... utomlands.

Men nu blir det som sagt staden Melakka, som ska vara en otroligt fin stad med god mat och djupa spår av kolonisationstiden, så det ska bli mucho spännande. Singapore får det bli nästa gång.

Annars ser mitt lov ut så här ungefär.

Spenderar dagarna med Kiwi och TV-serier.


Och så blir det en del Milo Ice och inspirationssökande inför mitt slutprojekt.


Och så lite frilans som jag faktiskt kommer att få betalt för den här gången.

Imorgon blir det antingen pool eller gym. Pool eller gym, pool eller gym. Akira röstar på gym och jag röstar på pool, vem tror ni vinner?

hoppsan

Oppps nu ljög jag, blev visst inget bloggande idag, men imorgon kommer jag igen.

Looovar den här gången.

Men här kommer en mörk bild från kvällens utsikt så länge, som passar in på dagens pms-mood också, hoho.


bubble wubble

Ojoj, jag försvann visst in i min egna lilla bubbla där, uppdateringar blir det imorgon, och kanske några Indonesien-bilder som jag lovade tidigare.

Hepp hepp~

två dagar kvar

Av terminen då. Gissa vem som är trött...

Snart klar, snart klar, snart klar, snart klar, snart klar...

bouga bouga

Jag har lagt märke till att det växer lite Bougainvillea ute längst större vägar i Kuala Lumpur. Bland annat precis utanför vid vår gata. Tidigare så har jag bara märkt att det växer Hibiskus (Malaysias nationalblomma), men nu har jag stoppat och fotat, och visst är detta Bougainvillea?



Och varför skriver jag detta inlägg?

• För att det är min mormors favoritblomma, och hoppas på att hon ser detta, fler anledningar att komma till Malaysia, hoho. Eller ja, jag vet att hon var väldigt glad då det vimlade med dem på Kanarieöarna då vi var där. De växer inte direkt lika tätt här, men visst kan man se dem om man håller utkik under bilturen.

• För att jag är lite rastlös, är lite krasslig idag, och så är det sista veckan (nästan klar med allt), men nu blir det lite Sims. Hehe.

djuriska bilder

Sitter och redigerar lite bilder som ska komma upp i bloggen här i veckan hade jag tänkt. De är ifrån Indonesienresan i mars månad som jag lagt upp lite ifrån tidigare, men fastande helt mellan Bandung och Bogor.

Bogor är ju bubbas hemstad och där finns typ världens häftigaste zoo/safari, helt olikt något jag någonsin sett tidigare, så det blir en heeeel deeeeel bilder.

Kanske borde dela upp dem i två delar, får se hur många det blir till slut först.

Men här kommer en liten preview:



ett skepp kommer lastat

Eller ett flygplan snarare, så snabbt som det gick att få hit mitt lilla paket från la familia som jag varit och hämtat ut idag. Vilken vardagslyx, tusen tack mams för Truly Juicy och Lindt Seasalt, och tusen tack Maria för fräsig tröja med skor på, hoho.

Muchas gracias!

Efter det så åkte vi till Central Market (har ju något att skicka jag med sen), och handlade lite malaysiska snacks, åt lite gado-gado och drack morotsdryck.

Blev till och med en liten bubble tea med smak av jorgubb på vägen hem.

En sjukt bra dag helt enkelt.

mitt hemliga liv

Vanlig designstuderande tjej om dagarna...


...Wolverine om nätterna.

inte världens mest spännande söndag

Slurp slurrrp...

Lat söndag med Ribena, godaste fruktdrycken ever. Smakar svartvinbär, men min favorit är den med tranbär i. Och så kan man suga den i sig, då den har ett inbyggt mini sugrör. Slipper man trycka eller hälla för att få i sista dropparna. Slurpislurp.

Och nej, detta inlägg är inte sponsrat av Ribena.

Jag har latat mig som bara den idag, är snart färdig med skolan och då är det risk att man tar ut tidigt lov, ajaj. Har ju endast en veckas lov som vanligt, inte så att man hade tillfälle att åka hem och hälsa på precis. Däremot så hade det inte suttit fel med en bussutflykt mot Singapore eller Melaka, tänk att jag fortfarande inte varit där? Katastrof.

Men det blir säkert inte av den här gången.

Fast lite flitig var jag tidigare, har städat på rummet och tvättat en massa plagg och undisar för hand. Så slitigt, har nog förbrukat en halv flaska med handkräm efter det.

Och imorgon ska jag minsann vara mer aktiv, det blir dags att besöka gymmet, förhoppningsvis regelbundet så att jag får upp flåset lite, eller varför inte gå ner ett kilo eller två. Eller kanske de fem jag gått upp i år bara, oppppsssss...

gårdagen i kassa mobilbilder

Idag har jag en välbehövd vilodag. Tycker jag minsann att jag har gjort mig förtjänt av, hoho.

Så i brist på något intressant att skriva så kommer det lite bilder från igår. Mest ifrån hemfärden från skolan. Blev uttråkad då det var trafikstockning hela vägen hem.

Skulle byta skiva i bilden, och såg att bubba inte bara skrivit bandtitel utan även illustrerat en oldskool nintendo-kontroll, så bandet spelar 8-bit musik. Söt nöt.

En annan söt nöt är vår lilla bil-gris Oscar som alltid håller mig sällskap mitt i bilkön. Som ni kan se.

Solen sken i alla fall, regnar det så tar det en en extra halvtimme kanske att ta sig hem.

Slutligen, en bild från restaurangen igår då vi firade bubba. Det var väldigt mörkt, så det blev lite grainy, men det stekta ananas-riset på bilden var sjuuuukt gooooott i alla fall.

Nu ska jag spela lite L.A. Noire, hepp hepp~

bubbas dag

Idag fyller min lille hertig år! Hurra, hurra, hurra!

Jag har haft full dag i skolan, men när jag kom hem så firades det med thaimat från en alldeles fantastisk restaurang borta på Solaris, Golden Triangle heter den. Har alltid gillat thai men idag var det löjligt gott... Kommer att besöka igen.

Efter det tänkte vi fortsätta firandet med Tutti Frutti, men ack våra arma matsäckar är redan fulla med så mycket mat så att de skulle kunna mätta ett helt släktkalas. Om man nu har en lagom stor släkt... Och skulle vilja mätta dem med mitt magsäcksinnehåll. Om nom nom.

Så vi kom precis hem och nu ska kvällen firas med det bubba tycker om, så det blir antagligen en liten spelkväll. Inte mig emot, hoho.

Huuuurrraaaaaaaaaaaaa aaaaaaAAAAaaaAAaaaAAaAAaaa~

in action


manggis

Hej hopp! Här kommer ett litet tidsinställt inlägg om "frukternas drottning", manggis! Eller mangostan, som den heter på svenska.

Det måste vara det absolut godaste frukten jag vet, efter rambutan så klart. Den är väldigt söt, syrlig, saftig och mjuk. Men förbannat svår att öppna. Skaler är inte ätbart, och är ganska tjockt och hårt. Som jag har kämpat med kniv och skurit, vridit, stuckit och styckat, och slutat med alldeles röd/lila fingrar. Som man får se upp för då färgen ej går bort om man spiller på.

Men så fick jag lära mig hur man gör, och det förändrade mitt liv för alltid.


Så idag delar jag med mig av mina kunskaper med hjälp av bilder:


Manggis i flock. På balkong.


En manggis/mangostan.


Hur du öppnar! Du klämmer den helt enkelt mellan dina handflator, ganska hårt, tills den spricker...


...och då är det bara att plocka bort det 'lock' som spruckit upp, som ovan. Tadaaa~


Sååååå gott i alla fall, åh vad sugen jag blir nu.

De finns små varianter att köpa i vissa asiatiska mataffärer (som den precis vid möllevångstorget). Så testa gärna det. 



Förresten, när ni läser detta så är jag antingen ute på ett pappersföretag och införskaffar mig en bunt a1 papper, eller pappersskärare (som man kunde tyckt borde ligga i samma lokal?). Eller så är jag kanske på tryckeriet och skriver ut mina förpackningar, eller i hantverksbutiken och rotar, eller kanske dekalbutiken och får mina guldiga klistermärken laserskurna, eller... ja, var det allt jag skulle hinna med idag eller?

Ingen vila, ingen ro.

hoo hooo mitt i natten

Jag har inget särskilt kul att skriva om just nu, är lite nere och kommer säkert att vara det tills denna termin är över.

Men här kommer en bild på mina nya pennor i alla fall.

Man kan nog konstatera att jag samlar på ugglor nu.

Kan visa resten en annan gång, inte mitt i natten som nu kanske.

"real men are clean men"

Idag har ni tur, för här kommer något som inte är ett dugg matrelaterat.

Ni får en preview av mina 'manly soaps' eller manliga tvålar så att säga.

Så här 'manligt' har jag inte designat tidigare.

Och att skapa handgjorda tvålar av stearin har jag bara ett ord för. Mög.

Men jag är ganska nöjd ändå, en med ett handtag då killar är så klumpiga med de luriga små tvålarna i deras hårdhänta grepp (föreställ er typ... Chuck Norris eller Clint Eastwood, eller någon manly man i den stilen), och så en att massera supermanliga muskler. Hahaha. Undrar om det hade gått hem om man lanserat något i den stilen på riktigt, eller om man fått en massa klagomål om sexistiska badrumsprodukter.

Trots att typ... 90% av alla badrumsprodukter där ute är väldigt tydligt ämnade för kvinnor.

Äh jag tyckte att det var en kul idé, väldigt olikt det jag brukar syssla med som sagt.

2 av 3 produkter är snart klara, den tredje blir ett vax. Men inte vilket vax som helst. Men mer än så säger jag inte just nu, hoho.

Snart bara en vecka kvar. Och. Jag. Är. Inte. Alls. Stressad.



Opppps, nu ljög jag visst.


jag luktar vitlök



Dagens middag: Vitlökstortillas, kycklingskinka, butterhead sallad, gul paprika och stark sås (från gårdagens Nando's).

Japp det blir en del mat nu, har inte så mycket annat att skriva om då jag inte gjort så mycket annat i helgen. Bara ätit, sovit, jobbat på mina projekt, repeat, repeat, repeat.

Fast nu visar de Avatar på TV för första gången, så borde kanske ta en liten paus, hoho.

delivery day

Idag har varit en riktig sitta-inne-med-skitmycket-jobb-dag. Fast jag har i alla fall fått prata med min käre paps på telefon, och sedan umgåtts med mams och lille Noah över skype. Sedan har det bara varit jobb. Jobb, jobb, jobb. Har äntligen blivit lite inspirerad, så får vi se hur länge det räcker...

Annars har vi ätit Nando's kyckling idag och jag beställde en extra spicy kycklingkebab, så sjukt gott. Blev mat på leverans helt enkelt, då kylskåpet står tomt och man är utan bil. Men det blev nog godare så.




tack för stödet ♥


sitter fast

Har så otroligt mycket att göra idag, jag har två veckor kvar på terminen och är inte nära på att vara klar. Mitt största problem just nu är inte att jag inte lägger ner tid på det, för det för jag. Problemet är att jag hela tiden känner att jag inte är bra nog.


Så här ser dagen ut ungefär:

• Kommer på en idé.

• Börjar jobba på den, testar lite här, ändrar lite där.

• Blir osäker.

• Fastnar.

• Skyller på att jag inte är bra på... (infoga valfritt ämne här)

• Börjar om.

Om och om och om och om igen, som en liten ond cirkel.


Och så börjar jag tänka att jag valt helt fel utbildning, att jag inte är bra nog, inte är kreativ nog, vilket resutlerar i att jag arg på mig själv. Något jag brunnit för i snart åtta år, vad skulle jag liksom annars syssla med?
Hoppas att det bara är tillfälligt, i samband med slutet-på-teminen-stress.

Inspiration, kom.

wiggo

Ååååååh vad jag saknar denna lilla fjant något så innerligt...

Detta gäller så klart den på fyra ben, den andra fjanten befinner jag mig med dagligen.

Men lillfjanten... vill. bara. gosa. ihjäl.

):

nu är jag ifylld

Ja för nuuu är jag hel i truten! Sprickan är ifylld, och det blev även ena mjölkisen. Jag har ju två mjölktänder kvar då the real deal aldrig ville dyka upp, så två tomrum har jag under mina små mjölkisar. Tackar min käre paps för tand-generna.


Men till saken, det viktigaste för mig är att en tandläkare är lite varsam, då jag har lite, lite tandläkarfobi. Eller inte direkt fobi mot tandläkare, utan snarare de vassa verktygen de stoppar in i truten. Är sjukt känslig när det kommer till skador och sår innanför munnen, och händer som ska in och känna samt klämma.
Men den här lilla damen var fantastisk, hur gullig och mjuk som helst, och hon satt inte och stack mig i tandköttet med sin vassa krok-pekis (namn?) som min nya tandläkare hemma gör. Urk, hatar dessa vertyg allra mest.


Jag är i alla fall hur nöjd som helst, och kalaset gick på cirka 350 kr, så jag har nog råd att köpa Vans ändå. Hoho.

Nu ska jag njuta av hela tänder och fira genom att äta något riktigt al dente till middag, no more mjukismat för min del!


Väntrummet skulle fotas...


Med världens läskigaste vitrinskåp?


Jo så måste det vara, freaky freaky.

Ursäkta kvalitén förresten, blev lite smygiga mobilkamerabilder.


Dagens lunch, falafel, pita och hummus! Inte som hemma men det dööög.

show me your teeth

Har äntligen fått tag i en tandläkartid hos bubbas familjetandläkare. Nu tycker jag att alla ska bry sig om eder medmänniska och hålla tummarna runt 11-slaget imorgon förmiddag, och hoppas på att det inte blir så dyrt som en ifyllning hemma.

Eller klockan 05.00, som klockan lär vara hos er vid den tiden.


Flashar gaddarna, som tydligen ser ut som ett gäng popcorn intryckta i munnen?
Jaja, sprickan är inringad, seeer niiii?

Så ställ klockorna, stig upp och håll lilla tummen, för de pengarna har jag sparat inför mitt planerade Vans-inköp.


PS! Visste ni att ett tandläkarbesök här kostar typ en tiondel av vad det gör hemma? Eller ja, kanske en femtedel, har jag kommit fram till. Kanske lite billigare.
Överdriver ej.


det var ingen poop

Nähäpp, ingen som reagerade på lort i en kastrull, det måste vara helt normalt då.

Här är i alla fall vad det egentligen var:


Mina manliga tvålar, gjorda med hjälp av små matlådor från Daiso och IKEA-stearinljus. Dock är stearinet lite för mjukt, hur löser jag detta?? Gott luktar det i alla fall.


Det gick i alla fall bättre än mitt senaste försök som slutade med vild brand i liten kastrull...


Kan jag tagga det här inlägget som 'design'? Ja sa får det bli, så får man se hela processen om man kollar igenom.


lort i kastrull någon?


Hehe näää...


Eller?


Inte är det choklad i alla fall...


helt okej måndagskväll

Lite jobb, lite TV och så en kiwi jag delat på mitten. Har det ganska bra så att säga.


Bubba är inne på rummet och ser på E3, så jag njuter här i min ensamhet.

Opp, dags för Bizarre Foods with Andrew Zimmern, då blir det lite mindre jobb, lite mer TV, hoho.

mjukislunch

Blev en bit mat tillslut. En väldigt mjuk sådan. Och lite av resultatet från IKEA-besöket igår.

Näpp, har fortfarande inte införskaffat mig någon äggskivare än...

Jag bara ringer och ringer, och tandläkaren svarar inte. Får paniiiiiiiiik. Tänk så blir sprickan större?! Får väl leva på mjukismat som hällabröd eller nestum tills de svarar...

pistachio

Igår kväll gjorde jag något dumt. Jag satt och åt pistaschnötter framför en liten skräckfilm, och plötsligt så dök det upp en stängd nöt. Eller ja, en är skalet var stängt.

Envis som man var så skulle nöten minsann öppnas. Så neandertalar-genen väcktes till liv, och jag bestämde mig för att tugga på skalet tills det öppnades. Bra idé. Jättebra.

Så nu är det dags att boka tid hos tandläkare, för första gången i Malaysia, då min stackas kindtand sprack. Fast inte hela tanden, bare en liten spricka som sträcker sig från topp till botten, men som ändå måste lagas så klart.

Som tur är så gör det inte ont, men jag är rädd för att äta och förvärra allt. Och nu börjar jag bli hungrig...


No more pistachios for me...

IKEA på en söndag

Bloggandet blir lite segt nu i juni månad, då det är sista månaden på terminen. Stress, stånk, stön, ångest, men jag kämpar på som bara den i alla fall.

Idag var vi på IKEA och handlade lite stuff inför mina skolarbeten, behövde lite handtag till mina handgjorda tvålar. Vänta, sa hon handtag? Oj vilka spännande tvålar, tänker ni (spela med please) men de kommer i alla fall upp i bloggen så fort jag är klar!

Passade också på att införskaffa mig ett gäng knäckebröd, kalles kaviar och singoalla. Om nom nom. Och så hittade jag Hällakakor! Nästan lika gott som Hönökakor, hoho. Får variera med knäckebröden så att den inte blir för nyttigt här.

Och så visade det sig att de hade Tutti Frutti på The Curve, gallerian som ligger precis brevid IKEA. Så det blev en liten tvåmannafest för mig och lille hertigen.

Bilder!

IKEA Kuala Lumpur.


Ungefär som hemma, fast med fler mopeder och motorcyklar...


Tutti Frutti, nya favoriten som serverar frusen yogurt av olika smaker med valfria toppings.


Som hertigen fick väja idag. Då blev det vanilla-, green apple- och strawberry/banana froyo. Men russin (japp, russin...), choco chips, strössel (mest för färgens skull sa han), och Hershey's jordgubbssås.

Sjukt gott, till och med russinen.


PS. IKEA på en söndagseftermiddag, mitt i Malaysias huvudstad, kan vara en smula påfrestande. Själv blev jag påmind om hur mycket jag ogillar folkmassor, barnvagnar... och ja folk rent allmänt.

kiwi


För att ett mellanmål blir bara godare då man kan matcha det med resten av rummet.


moo-less, resultat

Då var de färdiga, mina lättstaplade, ekologiska, naturväliga, soja- och laktosfria mjölkalternativ.

Moo-less milk, mjölk utan 'muuuu' helt enkelt, en gjord på ris och en på mandel.

Har fotograferat min mockup, applicerat designen med hjälp av photoshop, visat upp och fått klartecken, och snart hamnar de i portfolion. Jag är ganska nöjd, för att vara packaging design, och relativt fritt från illustrationer, något som annars är mer typiskt mig.

Japp, nöjd tjej säger tack och hej.

Eller snarare att det är dags att ge sig på nästa projekt; 3 handgjorda tvålar med speciellt tema, och så förpackningar till dem.

Tvålarna formar jag ur stearin, (de behöver ju inte vara riktiga tvålar, bara se ut som det) och i mitt fall är de mörkgrå/svarta för att matcha mitt tema.



Men mer om det en annan gång, här kommer en bild på min mockup innan designen åkte på.

Avklädda små mjölkpaket.

god morgon


Laddar upp inför 9 timmar i skolan efter 5 timmars sömn...

fyra fina ting

På tal om försenade födelsedagspresenter, så fick jag hem lite prylar på posten i förrgår.

Fick välja accessoarer för RM100 från favorithemsidan, och det resulterade i det här.


Är inget enormt Star Wars fan egentligen, men kunde ej undgå denna Darth Vader ring med strassögon, som rör på sig då man böjer på sitt finger.


Två bangles med läder-rosetter, lite stora men fina ändå~


Beställde ungefär samtidigt som jag blivit av med min plånbok, så passade på att införsakaffa min en ny.

Nu får det bli en slags party-plånbok istället, då min vardagliga är så tjock. Tyvärr så är det inte på grund av pengar, mest en massa annat skit jag stoppat i.

ida testar: L.A. Noire

Har fått en kommentar angående L.A. Noire, min försenade födelsedagspresent från bubba.


Chubbchubbs om god mat, mätt pirat:

du måste skriva om spelet var bra!


Hej Chubbchubbs (känns som att detta är Lulle), jag kommer inte bara att skriva att spelet är tokbra, vilket det är, utan jag ger en hel liten review från in sida!


L.A .Noire är ett detektivspel som utspelar sig i Hollywood, Los Angeles cirka 1947. Man får spela som Cole Phelps, en polis pa LAPD, som försöker jobba sig högre upp inom sitt yrke, och detta gör man genom att lösa fall och söka efter sanning i en stad som har allt att dölja.


Som spelare får man utreda brottsplatser, leta upp misstänkta och familjemedlemmar som man i sin tur förhör, gå runt och pilla på precis varje grej som kan ha något att göra med fallet, och leta ledtrådar helt enkelt. Sedan bryter det av med hektiska biljakter och eldrstrider.


Vad jag tycker: spelet är riktigt bra och underhållande, och väldigt, väldigt beroendeframkallande, kunde knappt slita mig igår då jag spelade flera timmar och löste en del fall. Det jag tycker är svårast är att förhöra misstänkta, då man måste välja sina ord försiktigt baserat på ansiktsuttrycken på den man förhör. Sedan väljer man antingen om de talar sanning, är tveksamma eller om de rent av ljuger. Skitsvårt.


Och så är jag inte så bra på skjutspel, eller biljakter, då man inte får gå lös som på GTA precis, utan måste tänka på att man är polis och inte köra ihjäl folk eller förstöra staden och så. Men där hjälper bubba mig ibland, hoho. Resten är skitkul, så jag rekommenderar verkligen alla mina spelsugna friends att testa L.A. Noire.

Alla bilder tagna härifrån. Utom översta, för det är ju mitt spel. Och min bleka hand för den delen...

morgontrafik

Sitter man fast så kan man lika bra sokumentera eländet.

Detta görs bäst med suddiga mobilkamera-bilder:


Här bor jag! Fast med utsikt mot andra sidan...

Japp, där var min morgonrunda i bilder. Så eländigt var det kanske inte, trots allt. Inte utsikten i alla fall.

RSS 2.0