pyssel igen, typ

Pysslar just nu med något heeelt annat.

Har ju inte bara mustasch-feber, utan även en viss strigiformes-influensa. En mycket allvarlig sådan.


Väldigt ofärdig, by the way.

Och ja det regnar på idag med. Sigh.

mustasch-feber

Jo de timmarna jag levde utan varken pojkvän, ström eller sol så bestämde jag mig för att sitta på balkongen och pyssla.

Det enda stället man kan överleva så länge utan fläkt eller AC, och kunna se ordentligt vad man sysslar med.

Och pysselstunden ute på balkongen resulterade i ett halsband som jag sydde utav något fake-läder-tyg jag hade med mig från stoff och stil i julas. Och eftersom att jag drabbats av världens mustasch-feber så var motivet givet.

Hehehe, en sjukt festlig, portabel, uppstoppad läder-stache i lång kedja!
Ny koftis från Forever 21 förresten. Sickly mjuk.


Perfekt för alla de stunder då man vill leka 'creepy uncle' och bara sätta sitt lilla hänge under näsan, lyfta på ögonbrynen, ge en avslappnad blick och bara utbrista något random med extrem brittisk dialekt.

Eller leka Mario. Beroende på vad som intresserar liksom, det finns hur många möjligheter som helst! Endast fantasin sätter gränserna!


Eller så kan man bara låta den hänga och vara sig själv, om man är bland folk som inte uppskattar ens superba humor.

utan ström eller sol

Idag har det regnat i princip hela dagen här i Kuala Lumpur... Och inte nog med det så drabbades kvarteret av strömavbrott hela eftermiddagen och kvällen.

PRECIS när jag och Akira spelade Scott Pilgrim vs The World på PS3, mitt i spelandets hetta så slocknade allt. Worst timing ever...

Så vad gjorde jag under de timmarna jag varken hade elektronik eller fint väder ute?


PS svar i nästa inlägg!

lördag

Ursäkta språket i förväg, men jag har haft en eländig jävla vecka om jag ska vara ärlig. Jag tycker inte heller att jag är supergnällig, utan jag har nog haft lite otur helt enkelt. Eller ganska mycket snarare. Allt på en gång liksom.

Fast idag, idag har varit väldigt bra. Så jag får leva på det just nu.

Kommer mer imorgon.

poooison

Har fått matförgiftning IGEN.

Orkar därför inte blogga om något kul. En sur min kan ni däremot få:

:(

har rumskompisar


Ifall någon undrade hur mina room mates ser ut. Såhär då.

Just nu ligger jag i sängen och morgonpluggar, men mina ögon har svullnat up under natten alldeles magiskt (eller det kan bero på att jag kliat som besatt igår kväll) så det blir ögondroppar på ögondroppar tills det gått ner lite.

Sedan blir det presentation i skolan klockan 15.00, tidningsuppslaget som jag visat tidigare ska skrivas ut och sättas upp på mounting board innan dess. Så den färdiga designen kanske pluppar upp i bloggen lite senare.

Men just nu så kallar hungern, kurr kurr kurrrrrr :o

'annarskt?'


Har en dryg dag idag. Yup.



'Annarskt?'

och så vet du att du är ute på landet


När en liten kampung kyckling traskar runt under din parkerade bil medans du är inne en snabbis på 7-eleven.

många mat-bollar

Idag har min magsäck verkligen njutit. Helgen spenderar vi i Shah Alam förresten, så det blev äntligen Sunway Pyramid, där jag åt så här gott:


Bubble tea så klart, med smak av yogurt idag. Lite spännande.


På samma ställe kan man köpa japanska 'takoyaki' så det gjorde jag.
Valde 'tako' vilket är någon slags bläckfisk, om nom.


Och så här ser de ut när de är färdiga och pyntade. Man får tre små bollar på en beställning, så det blev en massa bollar idag om man räknar med teet också (gelébollar ju).


Lite senare så avslutades det hela med en japansk rom-russin glass, min aaabsoluta favorit :) Ja bortsett från stracciatella då. De delar liksom förstaplatsen.

Och nu ska jag gå och vara lite social, kan höra lille Imans ljuva småbarnskrik på första våningen. Ciao!

progressssss

För inte så länge sedan så skrev jag om mitt 'marionett-projekt' jag jobbar på i samband med mitt ämne Applied Illustration (scrolla ner en bit om ni vill läsa). Då lade jag upp bilden på min sketch, och nu tänkte jag lägga upp lite progress för de som är intresserade.

Det är ett tidningsuppslag med tema kärlek, och jag valde att göra om 'possessive love'. Det kan typ vara när en i förhållandet är väldigt dominant och ägande, kanske svartsjuk osv, och som då gärna styr över flick/pojkvännen. Därav marionett-temat.

Illustrationen är alltså inte färdig än, men här kommer det jag gjort än så länge:

Skissen jag visade sist.
Min första illustration av tjejen som hänger i trådarna.

När jag jobbat vidare så ändrade hon färg. Har även jobbat med bakgrund och gardiner för att få det att se ut som en teater.

Och så här ser allt ut just nu, med gardiner, teaterskylt osv, och snart ska det komma upp text under skylten, en artikel om 'possessive love' blir det ju.

Får väl ta och jobba med texten nu då, har ingen idé än så det blir att jobba med detaljer först. Cirklarna på skylten ska till exempel bli glödlampor istället, eller ja jag ska lägga på en liten effekt bara så att det ser ut som att de lyser.

PS Har ni några idér med texten så säg gärna :) Hehe.

perfekta frullen

Sedan jag kom till Malaysia har jag haft lite problem med dagens första mål.

De typiska sydostasiatiska frukostarna har helt enkelt inte passat mig i smaken. Det kan ju bero på att jag har svårt för att äta ris eller nudlar, kyckling, sambal, osv så pass tidigt på dagen. Antingen slutar det med illamående, halsbränna eller en tallrik där bara en fjärdedel (om ens det) slukats. Det blir för heavy helt enkelt.

Den absolut mest typiska Malaysiska frukosten (också sedd som Malaysias nationalrätt) är Nasi Lemak. Det betyder 'fett ris' (aptitretande namn, eller hur?) men tolkas alltså som 'krämigt' eller 'gräddigt' ris, då det kokts med hälften vatten, hälften santan. Santan är kokosmjölk, sådan som ofta finns med i thailändsk mat.

Jag älskar Nasi Lemak, och det var absolut en större bov bakom min viktuppgång den första månaden då jag kom hit, men jag pallar absolut inte med det på morgonkvisten. Till riset serveras ofta ett stekt ägg, sambal, jordnötter och små torkade sardiner, och så kan man beställa med eller utan kyckling. Har nog tagit upp maträtten tidigare, men det tål kanske att upprepas.

Men åter till mig då. Jag brukar inte äta frukost 'hemma', då jag är lite kräsen med frukost, vilket kanske märks. Plus att jag inte känner för att stå och dona i köket alldeles själv, eller ännu värre, när någon annan redan är där. Litet kök är litet.

Men gör jag det så brukar jag rosta lite bröd och bre på något där, eller så det brukar bli en macka med äggröra när jag kommit fram till skolan, och kanske en bit papaya att tugga på till det. Fast då jag har sovmorgon eller helg så brukar jag festa till det med gröt eller så, eftersom att jag har längre tid på mig från dess att jag vaknat tills det att jag kan påbörja min frulle. Det är liksom tid däremellan jag behöver.

Den ultimata malaysiska frukosten (om man bortser från all 'lunchig mat') heter dock 'roti bakar'. Det betyder grillat bröd (så ja rostat bröd) och består helt enkelt av två skivor rostat bröd, och mellan det har man brett på margarin och kaya. Kaya är väldigt populärt i sydost och består mest av kokos och socker. Ibland smaksätts det med pandanblad. Till detta ska man dricka Teh Tarik (te som dragits, mer om det en annan gång).

Alltså den utimata Malaysiska frullen, enligt moi:


Roti Bakar + Teh Tarik = omnomnom om morgonen.

Det här inlägget blev mycket, mycket längre än planerat, men ni vet ju att; ida + mat = kan ej kortfattas. Sorry om jag precis slösade bort 10 minuter av era liv, hehe.

stache-tee

Denna tröja skulle jag kunna ha på mig varje dag i resten av mitt liv.


Men då hade det kanske slutat med att den fått samma färg som min hud.
Och börjat lukta pekka (pecka?) så klart.

Och jaa, jag gillar den som vit ju.

Hmm jag får väl tygla mig...



PS TACK Lulle och Maria :)

gong xi gong xi

Allt julpynt har knappt hunnit försvinna innan det är dags för det kinesiska nyåret om två veckor. Och som vanligt ska det pyntas som om att hela landets existens hängde på det.

Här är några bilder jag tog igår med das mobilkamera:
(TROTS att jag bubba gick och bar på min SLR, glömde helt bort det...)


Utanför BB Plaza hade de pyntat med harar i olika färger (det är harens år i år) den guldiga här, rosa, grön, blå osv osv. Men endast den guldiga hamnade på bild då folk (som vanligt när det pyntas) ska envisas med att posera framför när kompisen fotar. Och dem behöver inte jag ha med på bild, tack.


Vid Pavillion, en bit bort, så fann man 2-3 stycken av dessa härligt runda harar utanför ingången, med massor av körsbärsblommor och andra röda och rosa plantor (all plastic så klart).


När man väl stiger in så möts man av en grupp enorma drakar (eller lejon som ser ut som drakar?) och kinesiska trummor som alla gäster som kom in mer än gärna fick trumma på. Och det gjorde man också. Non stop.


Suddig närbild på en av de drakar/lejon som stod själv med två trummor, och de mysiga blommorna och annat grönt. Skägget har visst lossnat lite, annars var det lite likt Wiggo där hemma :)


Närbild på den största draken/lejonet som var gult, i bakgrunden syns röda och lila drakar, och det är alltså de här som syns under drakdansen, då det finns folk innuti både huvud och kropp (som ej finns med här) som sedan dansar, eller får draken att dansa, och jag kan nog inte komma på något som jag tycker är så typiskt kinesiskt som detta. Kan ses i slutet på Disneys 'Mulan'.


Det är högt i taket, men hela vägen var pyntad med kinesiska, röda lyktor. Det kinesiska nyåret år alltid i rött och guld, för dem som missat det.


Från en vinkel högt där ovan. Bakom hölls olika föreställningar under dagen, med drakdans, trummor, och annan kinesisk traditionell musik. Där var även lite kung fu som jag missade när jag var hos frissan.

Jag kan garantera att det kommer fler bilder snart, det finns ju ett stort antal malls kvar att utforska pynt på, och det brukar ni ju uppskatta bilder på. Eller ja, mams gör det i alla fall :p

Så ja, more to come!

ny frizz

Det blev inget jäkla Sunway, men det blev en heldag på Pavillion, vilket gick bra det med. Fick ingen parkering på Sunway, hopplöst vad folk ska ut och shoppa på en söndag förmiddag ju.

Men jag passade i alla fall på att få kalufsen friserad, bort med längden, färga över utväxt osv osv. Och så färgades mina lugg-slingor över, vilket jag ångrar lite, men han tyckte att det var bäst så just nu tills det röda 'under' mitt svarta växt ut och lämnat mig för gott typ.

Men ja, jag hade med bild som vanligt, och jag blev hur nöjd som helst med resultatet. Han visste verkligen vad jag hade i tanke, och det är guld värt när man snackar frisörer...

Så här blev det i alla fall:


Schpännade asymmetrisk frizz, en riktig nykomling i Ida's Wonderful History of Hair.

Borde seriöst lägga upp en kategori med bara mina frisyrer genom tiderna. Eller i alla fall ägna ett litet inlägg åt det.

Men inte ikväll, för nu är klockan kvart över midnatt och jag har skola imorgon, ojojoj dags att avlägsna sig.

'glestand'

Iman har sagt att han tycker att jag har stora tänder. Fast vad han menar är nog att jag har ett stort mellanrum mellan mina framtänder, för själva tänderna är nog inte mycket större än ordinarie.

Har haft lite komplex för mitt lilla tand-titthål sedan... Ja sedan de växte ut efter mjölktänderna pretty much. Men nu känns det helt okej för vad Iman inte vet är att det är senaste trenden att vara glestandad.

Eller helt enkelt för att jag numera är en fullvuxen, självsäker, toothylicious kvinna.

MEN i alla fall, för att backa upp mitt tidigare argument:


Snodd från google; vackra damer med space mellan de vita.



Så pffffth! Känn på den treåring:

'Ida den glestandade' luftar munnen.

sunday, sunway

Öööh godmorgon och sånt. Gårdagen blev inte så kass som väntat, jag tupplurade bort hela förmiddagen och sedan stack vi och åt satay med Akiras föräldrar och bror + familj på en riktigt satay-restaurang på kvällen.

Efter det så blev det filmkväll då jag, Akira och Iman (Akiras lille brorson) på 'Shrek Forever After', en riktig Shrek-lover som man är. Den var faktiskt bra, lite olik de tidigare filmerna. Efter att Iman gått och lagt sig så fortsatte filmkvällen med 'Legend of the Guardians: The Owls of Ga'Hoole'. Hemskt vacker film, verkligen, verkligen vacker. Och så väcks plötsligt kärleken för ugglor till liv igen, hoho.

Sedan simsade jag tills sent på natten (för att ta igen efter den långa tuppluren liksom, ni vet hur det funkar) för att sedan njuta av en ordentlig sovmorgon, som genast togs ifrån mig då byggarbetarna började banka och ha sig PRECIS utanför mitt fönster klockan 08.03, för att vara exakt.

Men att ligga och dra sig lite på helgen kan ju vara så extreeemt överskattat så jag borde kanske vara tacksam. Host host.

Idag ska jag i alla fall åka till Sunway Pyramid med bubba, han hade nog lite dåligt samvete över gårdagen. Med all rätt.


Gårdagens(nattens) utsikt; Sims 3 och japanska jelly beans som smakade sådär.

S to the H

Är i Shah Alam över helgen, alltid lika spännande. Finns ju så otroligt mycket att göra att jag inte vet vart jag ska ta vägen.

Man kan t.ex. brottas med gardinen så att inga mygg kommer in, eller titta på en av de två Tv-kanalerna som finns, eller försöka underhålla sig på nätet när det väl funkar... Eller så kan man se en av de filmer man redan sett fem gånger tidigare... Eller...

Ja man kan ju åka till Sunway Pyramid som jag längtat tills hela veckan, men vi har ingen bil och ingen som kan köra förrens klockan ett, och Akira börjar känna att han inte är så sugen längre. Men jag har ju som sagt så sjukt mycket att underhålla mig med så det löser sig ju.

three layer tea

Three layer tea är en väldigt intressant malaysisk dryck, som inte blivit särskilt populär förrens för två år sedan. Då började den säljas på alla matställen, som mamak stalls, och till och med inne på KFC.

Namnet 'three layer tea' (te med tre lager) har troligtvis kommit eftersom att när det först serveras så ligger de tre ingredienserna oblandade i tre lager. Underst har vi palmsocker (smakar typ som mörk sirap), evaporerad mjölk (mjölk där man avlägsnat ungefär 60% av vattnet) i mitten, och högst upp flyter då te.

Det hela påmminer mig om när jag var liten och lekte i mormors kök, och så hade man lärt sig att skapa tre lager i ett glas genom att hälla upp sirap i botten, vatten i mitten och så någon slags olja på toppen. Gjorde det ganska många gånger, så lättroad var jag, men mest för att jag verkligen försökte blanda ihop alla tre lager till en enda röra, vilket jag aldrig lyckades med...

Men innan man dricker detta te så ska man alltså blanda ihop alltihop (det smakar inte så bra att dricka per lager, jag har testat) och när allt är jämt blandat så smakar det som ett sött mjölkte, eftersom att man blandat te med evaporerad mjölk, och sedan palmsockert som sötningsmedel.

Alla typiska malaysiska drycker är väldigt söta, så det är bra att lära sig att säga 'kurang manis' när man beställer in sin dryck, om ens smaklökar (eller oro för diabetes) inte stämmer överens med malaysiernas. Kurang manis = mindre sött, och alltså ber man om mindre socker, palmsocker, eller kondenserad mjölk som man oftast hittar massor av i dryckerna.

Bra uttryck att ta med på resan om man inte vill dricka sött varje gång man beställer te. Speciellt mjölkte som redan har en väldigt mild smak. Men lite palmsocker ska det ändå vara, annars förvinner ju smaken av typ... mild kola. Eller hur man vill likna det.

Här kommer i alla fall före- och efterbilder som jag tog sist vi var ute:

Före, med mörk botten, vit mitten och brun topp (de två senare blandas snabbt).

Efter, ett ljust, milt mjölkte med en liten hint av mjuk kolasmak.

årets första lektion

Idag har jag haft terminens (och årets) första lektion som heter Applied Illustration. Ja det blev lite fel igår, så dagens blev alltså första.

Men i alla fall, Applied Illustration kommer jag nog att gilla, vi får liksom jobba med de element vi är bäst på/mest intresserade av, istället för att bli tillsagda vilka program vi ska använda.

Vi kan till och med skippa datorer helt i vårt illustrerande, och scanna och eventuellt redigera efteråt när teckningen/målningen/whatever it is, är klar.

Första projektet är ett tidningsuppslag (yes bara två sidor!) med illustration och text som ska handla om kärlek. Vilken slags kärlek som helst, lovers, kärlek för mat/skor/väskor, olycklig kärlek, homosexualitet, ja inga gränser. Så vi tog fram tre skisser och så valde vi tillslut ut en tillsammans med läraren.

Jag hade skissat en illustration med kärlek för mat, en med bisexualitet och en med possessiv kärlek. Han valde den sista där jag hade ritat en tjej som hålls upp i trådar, som en marionett. Typ så här:

Snabbskiss juuu.

Han vill i alla fall att jag ska göra den väldigt mörk, viktoriansk, eller typ lite smågotisk istället, vilket jag inte alls hade planerat själv men det kan ju bli spännande att jobba vidare på i alla fall.

Sedan kom jag hem, och så spelade jag Sims 3 resten av dagen. Yup, det var min dag det.

Eller nej, jag stack faktiskt ut och drack ett 'three layer tea' också, men vad det är kan jag förklara imorgon, klockanärhalvfyravilketbetyderläggdassss...

too long bob

När man har en 'lång bob' som börjar forma sig så här så kan det vara ett teckan på att det är dags att klippa sig...

pojkarna har fått en hedersplats på lilla hyllan


Finfina killar, finfin ram (som jag själv omedvetet valde), och finfina wings på det.

Finfinare än så kan det väl inte bli?


En av de fina julklapparna jag fick i år, ett urgulligt porträtt på de små knattarna från Lulle och Maria. Ramen fick jag själv välja inne på IKEA då jag trodde att vi valde en ram åt mams.

Så lurad jag blev, men tur att jag valde min favorit då, hehe. Vingarna fick jag av mams, och från och med nu hör de ihop.

Nu har de fått en hedersplats brevid den gyllende lyckokatten i alla fall, på min lilla vita hylla inne på rummet där jag förvarar mina favoritsaker som t.ex. min kära Holga, nagellack, mormors ängel, UP!-grejerna jag lurade till mig i en elektronikaffär, souvenir från Holland, en bumerang från Akiras syster i Sydney, hårspray och hudlotion.

Intressant blandning, jag kanske borde fota hela hyllan nästa gång. Men för tillfället får allt fokus ligga på fasters favoritpluttar


Ps jag hittade en app till min wildfire där man kan fota med olika effekter, men jag använder den som vanlig kamera nu eftersom att den har en anti-shake funktion, och man trycker på skärmen istället för den satans lilla knappen för att fota. Funkar hur bra som helst som ni kan se ovan, appen heter Camera360 Ultimate, för er som har samma problem som jag. Tjing tjing!

årets första bubble tea - check!

Blueberry Oreo Bubble Tea. Alltså mjölk-te med smak av blåbär och så krossad is och
Oreos kakor i (varav den bruna färgen), och så de små gelé-bollarna så klart!
Om nom nom :p

Har fått klara mig snart en hel månad utan mitt älskade bubble tea! Kanske inte helt normalt att få sådan abstinens efter en dryck, men som tur är går inte mitt beroende ut över andra i alla fall, bara plånkan. Men jag antar att 5-7kr inte är så illa om man jämför med cigg, snus, droger, alkohol osv osv. Om man ska jämföra, hehe.


Mitt andra beroende börjar nu, för nu är det sims-dags :) Man får liksom passa på innan skolan börjar på riktigt.

Men imorgon blir det årets första lektion för min del, 'Interactive Media Design' där vi tydligen kommer att jobba mycket med Adobe Flash. Det gillas.


Vi ses efter sims, zul-zuuul!

fääärdiiig


Fast min blogg url ingår så klart inte i den bilden vi skickar till bandet.

Fast det borde den kanske, så kan de liksom promota min blogg lite på sin band-merch, hehe. Hehehe.

Nä, men så var klockan över 04.30 igen... Läggdags?

chef ida i farten

Kan lika bra lägga upp dagens mat, i brist på annat. Har latat mig duktigt idag, och hjälpt Akira med en design jag gjort åt en av hans clients för ett tag sedan.

Nu ville de ändra bandnamnet, och börjar bubba klydda med mina filer så blir det nog mest bara problem för honom eftersom att vi jobbar väldigt olika med adobe illustrator, så det fick bli jag som satte mig för att ändra. Men jag klagar inte, var ett tag sedan jag jobbade i illustrator så det är ju lite underhållning samtidigt.

Efter det lagade jag en enkel middag, men som tog ganska lång tid. Skala, skala, skala, riv, riv, riv. Potatisplättar (eller potatispannkakor, så stora som de blev?) med lite babymajs och paprika. Vegetarianlivet minus ris fortsätter, hehe. Det smaksatte vi med blue cheese dressing, om nom nom. Till efterrätt bjöd jag på lite vattenmelon.

Och här kommer några kassa bilder från mobilen:
(Förresten, någon mer som har problem med suddiga bilder med HTC wildfire?)


Resten av kvällen har jag spenderat med truly juicy (tack mormor!), någon malaysisk film om en blind man som blev kär i en väldigt överviktig kvinna, och sedan 'two and a half men'. Helt okej lördag, men nu får jag väl återgå till den jäkla designen...

spidey and wonder bubba


tillbaka i 'bolehland'

Ojojoj vad tiden går fort när man har roligt, nu har det gått två veckor sedan jag skrev i bloggen sist, eller ens läste en blogg för den delen.

Men nu är jag i alla fall tillbaka i Malaysia, så det är bara att ge sig rätt på skola och värme och allt vad KL-livet har med sig.

Men åh vad skönt att få ha varit hemma ett tag. Man hann väl bli lite mätt på förkylningar och att halka runt varje gång man ger sig ut, men la familia saknar man ju redan när man satt sig på flyget haha.

Har en hel del bilder från de tre veckorna jag var hemma, men jag har inte lagt över något än så det får bli en bild på dagens middag istället.


Det blev en latis-middag, färdigköpta potatisklyftor, vitlöksbröd, kokt broccoli och morötter (morötter ska ej kokas, borde vara lag på det) som slank ner med lite vitlöksdressing från Malmborgs hemma på Limhamn :) Enkelt och gott, jag får ju försöka undvika ris och kött ett litet tag så att magen hinner med alla omställningar.

Annars då... Akira ligger i en soffa och spelar spel på sin mobil och jag ligger i den andra och surfar/glor på l9te kvälls TV. Helgen kommer att spenderas hemma i lägenheten bara, med lite mys och vila (vill bli av med min jetlag snarast möjligt) och bubba har väl en hel del jobb att ta igen efter semestern.

Och så väntar jag på skypestund med mams, jag kom ju hem igår bara men jag gissar på att vi redan har massor att ta igen trots det haha.

Men nu blir det bara att längta, längta och längta tills examen i oktober och besök av familjen i samband med det :)

Nä om man inte skulle återgå till att ligga på soffan nu då...

RSS 2.0