mörk mahogny och trollsländor



Mörkmörkmörk mahogny då. Tröjan är gammal från F21, men behöver absolut få användas mer. Nu ska jag samla ihop mina jobbgrejer inför imorgon, tänk vad snabbt en veckas ledighet kan förvinna.

inte så röd längre

That awkward moment då man gör en spännis-pose men glömmer att spänna sig...


Näh, skulle bara visa upp håret, men det är så klart alldeles för mörkt ute för att få med själva nyansen. Så här ser det svart ut. Ganska dålig bild egentligen, ville mest visa upp musklerna antar jag. "Musklerna" ja.

Det blev alltså mycket mörkare än vad jag kan minnas att Magohny ska vara, så antingen är mitt minne kasst, eller så är detta någon annan färg helt enkelt. Ni ser det inte här, men det är väldigt mörkt, dock ej svart, med inslag av vinrött eller lila, beroende på ljus.




Roligare färg utomhus i alla fall. Får väl ta en tur på balkongen imorgon, mitt balkongposerande kan ju roa grannarna om inget annat.

Och ja, nu matchar jag inte min bloggheader längre. Katastrof.


Nä men nu ska jag lista en massa Bali-hotell som familjen kan välja mellan i veckan. Och äta glass.

De nya fyllningarna i tänderna måste ju invigas...

här är en gladare ida

Heey heeey, I'm baaack! Och ryggvärken from hell försvann lika fort som den kom, det verkar ha varit en nerv som kommit i kläm eller så. Blev bättre efter en lång tupplur igår, och idag känner jag inte av det alls. Är alltså mycket gladare idag, men känner också mycket mer respekt för kroppen, och hur stor makt den har över mig ändå.

För det gjorde verkligen skitont.


Idag jag varit en sväng i Shah Alam för ett tandläkarbesök. Blev en slant fattigare med en tand gladare i alla fall.


Sedan firade jag med min alldeles första koreanska måltid. Har aldrig varit riktigt sugen på att testa, men idag blev det av i alla fall. Det blev ett gäng väldigt röda nudlar, och röd mat är ju i många fall väldigt spicy, och spicy mat gör mig väldigt glad. Ungefär som då man äter choklad.

Endorfiner är trots allt det bästa då man vill fira loss efter ett par skitdagar.


Bi Bim Guk Su, tunna nudlar dränkta i chili (eller kimchi kanske). Har lite svårt för kalla nudlar, men annars var det nice.

hepp hepp mobilblogg

Ni får ursäkta frånvaron, bloggen har drabbats av akut (enligt mig) ryggvärk.

Har haft lite småont i veckan men bara trott att det varit min lilla laptopmuskel. Jag hade fel.

Så jag har varit sängbunden sedan igår efter experimentfärgningen, så återkommer senare idag eller imorgon.


PS. Det var inte mahogny. Eller ens rött...

experiment: hår

Idag ska jag experimentera lite. Jag har varit ute på en massa apotek och affärer och letat efter en bra röd hårfärg. Jag vill färga själv, men hittar ingen fin nyans, utan för de flesta märken har de liksom bara köpt en röd färg var, som är just... röd.

Jag är mer på jakt efter en mörkare nyans, typ mahogny eller lite vinröd. Men det har gått sådär.


Tills jag idag hittade en liten plastpåse i min resväska (av alla ställen) då jag röjde lite i garderoben. Då slog det mig att jag köpte med mig hårfärg sist jag var hemma i Sverige, just då de inte har så många val här.

Sedan färgade jag håret svart så fort jag kom hit igen, och glömde helt bort min lilla påse med färg.


Så nu har min kära hårfärg hittats igen, och det enda problemet nu är att jag tagit med allt innehål men slängt lådan för att packa smartare. Så jag är inte säker på vilken färg det är, bortsett från något på den röda färgskalan då.

Men jag hoppas på mahogny...



Let the experiment begin...

minidrömmar

Visste ni att...

...mitt drömjobb som liten var att jobba för Disney?

När jag var åtta (alltså gick i tvåan), så skulle vi berätta om våra framtida frömjobb och rita tillhörande bild. Jag ritade Musse Pigg framför det typiska Disneyslottet (ja, jag var en liten stjärna med mina kritor), och berättade inför hela klassen att jag ville bli maskot på Disneyland.


Just då förstod jag inte varför alla framtida brandmän och ballerinor skrattade tills kinderna mina blev alldeles röda. Nu kan jag ju förstå att man var en lite udda unge kanske, med väldigt simpla drömmar. Det är snart 15 år sedan, och maskotgrejen har jag kanske växt från med tiden, speciellt då det verkar oerhört varmt, svettigt och klaustrofobiskt.

Men de måste väl ha behov av någon sorts grafisk designer annars eller? Får kolla upp det.



helt okej start på dagen



Ska man upp tidigt och jäkta på sin lediga dag så ska det minsann kompenseras...

blårutigt

Det var meningen att jag skulle blogga idag, men jag har inte varit hemma tyvärr (och mina mobiluppdateringar brukar inte vara av högsta kvalitet).

Det blev inte av att åka till Joshuas öppet hus för att fira det kineriska nyåret (något kom upp för min transportkompis) så vi ska gottgöra genom att göra staden på torsdag istället. Hela lilla gänget.


Idag har jag istället varit på The Curve och umgåtts med hertigen + familj, ätit sushi, och träffat hans kusin med pojkvän som tydligen pluggar borta på LKW (min rivalskola). Så finskjortan fick åka på ändå.

Imorgon blir det en massa ärenden och plugg, och så ska jag förhoppningsvis köpa någon liten hårfärg borta på apoteket. Mina rötter är lika diskreta som en kissfläck i snön.

Ungefär.



Finskjortan på, rötterna dolda. Och vad märkliga mina bryn blev här? Oh well.

rainy days

Idag har det regnat, regnat, och åter regnat.


Så jag har spenderat dagen i mitt lilla fort inne på rummet, där jag lyssnat på hipstermusik och pluggat. Och simsat en stund. Och skypat med min kära mams. Och ätit lite snacks hertigens pappa haft med sig från sin senaste Indonesienresa.

Men mest har jag samlat ihop en massa research inför slutprojektet, och börjat jobba på en logo. Tack för alla tips Elin, du är en pärla! Speciellt ska jag kolla upp det där om att 2012 blir ett snällare år, det var verkligen bra timing.


Just nu pågår det kinesiska nyårsfirandet, och enligt mina friends så varar firandet egentligen i 15 dagar (började möjligtvis i helgen, eller idag?), men i Malaysia är vi officiellt lediga idag och imorgon. Fast mitt kontor har kört på stort och tagit hela veckan ledig, detsamma gäller skolan. Så jag har alltså extra tid att reda ut allt som skummar runt i min lilla tankeverkstad.

Har dock blivit hembjuden till Joshuas öppet hus imorgon (i samband med firandet), först var jag tveksam då han bor ganska långt bort, men så sa han att där kommer att finnas massor med god mat.

Det hade inte varit väldigt 'jag' att tacka nej till god mat. Speciellt inte i stor kvantitet.


Så det ska bli spännande, hoppas att jag stöter på någon drakdans (2012; drakens år) på vägen också bara.

Eller shuffle-drakdans, som de här tigrarna bjöd på:


Den bästa biten kommer runt 1 minut och 45 sekunder in i videon (1.45).

decisions, decisions...

Tack för alla hjälpsamma kommentarerdet här inlägget hörrni!


Not...


Edit: Såg precis din kommentar Elin! Tusen tack för tipset, men:


Jag valde snällhetskampanjen tillslut, mest på grund av att ingen av mina friends hört talat om det tidigare. Så förhoppningsvis blir det intressant, men mycket jobb så klart. Hade presentation igår, och mina idéer gick hem i alla fall, nu måste jag bara lösa det designmässigt.

Har en hel vecka på mig att bara fokusera på skolan nu, så det är verkligen perfekt timing. Kuala Lumpur blir en riktig spökstad under det kinesiska nyårsfirandet, då en stor del av invånarna åker till sina hemstäder och firar med familj och släkt. Jag kommer som sagt fira med plugg, och så mycket skönhetssömn. Det kan jag behöva just nu, höhö.


Har haft en riktig stressvecka, så idag jobbar jag mer på det senare. Har en laptop som vill vila, bra filmer på TVn som ska ses, naglar som ska målas, och ett nytt café på området som ska testas.

Busy life.

time to click the 'x'

Jobb + skola + jobb + skola + jobb + skola = gnällig, trött kråka med seg blogg.


På fredag har jag presentation i skolan, ska presentera mitt val av slutarbete som jag FORTFARANDE inte valt. Så jag jobbar på två presentationer så att jag kan bestämma mig i sista minuten. Och så har jag en del på jobb utöver det, då vi är lediga hela nästa vecka på grund av det kinesiska nyåret.

Feeest.

För dem som firar då. För mig blir det hemmaplugg, och förhoppningsvis inte fler projekt från jobb över ledigheten. Då hinner jag kanske till och med blogga ordentligt. Hoho.


En trött kråka som stänger ner Adobe Illustrator för kvällen.


Tack och hej.

tänkelitänk

Åh vad jag är kluven inför mitt slutprojekt. Vet inte varför jag förstorar det något så enorm inom mig. Det är ju bara ännu ett projekt liksom?

Bortsett från att det kommer att presenteras inför många hundra randoms på avslutningen, och just att det är 'det stora avslutet'. Snart tre år som studerande inom Visual Communication, och nu ska jag visa vad hur jag utvecklats/vad jag lärt mig.


Jag hade som sagt fyra idéer första veckan, som alla blev godkända, men jag kände att min mentor lutade mer mott ett projekt som ligger i min 'comfort zone'. Det är en idé om att göra en illustrerad bakbok, då illustration är en av mina starkare sidor, och då jag tycker att många recept är tråkiga då de innehåller mycket text och mindre bilder/illustrationer.


Förra veckan valde jag ut två av mina idéer (inklusive den illustrerade boken), och gjorde en liten kreativ brief om dem. Då lutade mentorn mer åt det andra projektet istället, som är en kampanj. Det är många som gör kampanjer som har och göra med att rädda djur eller natur, återvining och global uppvärmning.

Men jag ville fokusera på något mycket enklare (men lika viktigt?), som inte tänks på så ofta. En 'snällhetskampanj', eller kindness campaign, då projektet blir på engelska. Det skulle i så fall innehålla motiverande posters, vykort, pins, och möjligen någon t-shirt, med fokus på vacker typografi och starka citat.


De två valen jag står mellan nu är väldigt olika varandra, vilket gör det ännu svårare att välja. Alla jag frågar tycker antingen det ena eller det andra, men det verkar ganka jämt. Jag vet ju att projekt nummer 1 hade varit mycket lättare, men då kommer jag att bli sedd som en illustratör. Och mer projekt nummer 2 så ger jag mig mer in som reklamare.

Och jag vet inte ens vad jag vill längre. Har försökt välja hela dagen, men det tar stopp i lilla hjärnan.


Förhoppningsvis får jag möjlighet att skypa med hela la familia idag så kan vi ha omröstning, annars får ni gärna lämna en liten kommentar om vad ni helst hade velat se, för ni lär få föjla med på min lilla slutprojektsresa här i bloggen.


Slutprojektstänkelitänk på en söndag... Har jag nämnt tidigare att jag har beslutsångest också? Haa.

and your body cannot stop rocking

Kvällen inspirationsvideo, så underbart fin. Låten är också väldigt, väldigt fin.


Artist: Gotye
Låt: Bronte


Jag inspireras mer än gärna såhär på en mysig fredagskväll.

Nä, nu blir det skypestund med la familia, woop woop!

poster-test

Det blev inga fler inlägg igår, det kom en massa grejer i vägen. Som milo ice, skolarbeten och sömn. Idag har jag varit ledig, vilket har betytt mer tid åt skolan. Men här kommer alltså inlägget som skulle kommit upp tidigare.


Så jag delar med mig av mitt nuvarande projekt, att designa en poster för ett event här i KL, som tidningen jag jobbar på håller i, tillsammans med ett amerikanskt mode och designföretag (som kanske är mest kända för sina klockor), Nooka.

Eventet handlar om att 10 designers från Malaysia ska designa om deras maskot, inne på ett köpcentrum framför publik, här i KL. 3 professionella designers + 7 amatörer ska alltså designa om den lille krabaten (varav titel), med hjälp av vilka vertyk och material som helst, markers, färg, tyg, papper, lera, osv.


De vill att postern skua vara färgglad och kul, men absolut inte komplicerad. Maskotens siluette ska finnas med, och 10 platser för bil och lite text om varje deltagare. Så jag testar på en massa idéer just nu, men försöker hålla det ganska... enkelt.


Photobucket
Mina lodräta varienter.

Photobucket
Mina horisontella varianter. Min favorit hittills är den med mustasch. Så klart.


I och med att han ska kläs ut liksom. Eller så är jag bara besatt av mustascher som vanligt...


Obs, som ni ser är där ganska många turkosa versioner, men färg och sånt kommer jag pilla på senare då jag bestämt mig för vilken jag vill jobba vidare med.

Så nu vet ni vad jag sysslar med i veckan, det och skolan. Får väl återgå till det igen.

dagens outfit vs. veckans färgval

Här kommer ännu ett inlägg om mina skor.

Mest för att jag är alldeles besatt av just denna färgkombination för tillfället:


Snabb bild mitt i rulltrappan. Men det var ju färgerna jag ville visa, så den får komma upp ändå.


Den kombinationen kommer med alldeles för mycket i mina projekt just nu, väntar bara på att chefen ska stoppa mig och fråga om jag inte känner till fler färger...

Men ja, det är veckans färger för min del. Synd att jag inte har så många senapsgula plagg bara att matcha mina darlings.

Skorna då.


Tänkte förresten lägga upp några av mina senaste projekt här på bloggen, jag har ju som jag kanske nämnt, lit prestationsångest, och det går kanske att träna bort ju mer jag visar upp mina verk. Vet inte om det funkar så, men det är ju värt att testa. Och så blir bloggen lite färgggladare (japp, 'färggladare') och det är ju aldrig fel.

Men det kommer nog upp något ikväll, först ska jag och hertigen ut och dricka milo ice på vårt stammisställe. Hayhaaay.


PS. 'Milo ice' serveras på varenda mamak stall, och är ungefär Malaysias 'kall o'boy'. Här blandas chokladpulvret i hett vatten för att drycken ska bli 'len och chokladig' (plulvret löses ej upp i kall dryck), och kyls sedan ner med hjälp av is. Omnom.

turquoise love story

Jag fick ju min första lön förra veckan, och tänkte spendera den på boken Listomania, som jag nämnt tidigare.

Men så kom jag på att jag har velat införskaffa mig ett par turkosa vans i ungefär 6 månader. Om inte längre.

De jag kollat in tidigare var självklart slut (och har nog varit det i några månader), så då grät jag en skvätt.


MEN! Som tur var hade de fått in nya, ännu phetare OCH turkosare (ja, ni läste rätt, turkosare) vans, i min storlek FÖR EN GÅNGS SKULL.


Så jag blev kär och slog till. Och har dem på mig idag (var så excited att jag nästan kom sent för att jag skulle hinna snöra dem ordentligt imorse) och har dansat mig fram mellan tågbyten och gångavståndet till jobb.


Så här såg de ut på tåget:




Och så här ser de ut 'in action':



True story.

squeeze me


Blev precis ihjälklämd mellan två bord :(


Annars då? Hade tänkt sticka ut och äta en sen lunch, det är ganska fint att sova bort sina söndagar då man väl får sova mer än 6 timmar per natt. Kroppen vill liksom ha helgkompensation?

Nä, dags at mumsa roti canai och smeka min sönderklämda arm...

ångest och glass

Oppps hamnade visst i Shah Alam, med löjligt begränsat internet. Så det blir ingen superupdate idag heller.

Kan däremot berätta att min första lektion i Independent Research (slutprojektet) gick hur bra som helst. Kom dit med fem idéer (ja ja, fyra och en halv) och min mentor gillade alla fem (okej fyra) så jag får själv välja vilken jag vill köra vidare på.

Har jag nämnt tidigare att jag har beslutsångest?

Och prestationsångest för den delen, det är ju sjukt vad jag stressar upp mig varje kväll/natt/morgon innan jag ska visa framsteg (eller idéer, tydligen) på projekten.


VARJE GÅNG??


Tänkte designa en motiverande poster att hänga på väggen, för att påminna mig själv att försöka göra mig av med just denna egenskap. Och för att jag gillar motivationposters med najs typografi. Oavsett budskap egentligen.


Berättar mer om mina idéer senare, men här kommer en bild på mig från kvällen så länge, med en av mina favoriter från den japanska glasskiosken; rom russin.



Glad för japansk glass, varav fint (och rosa?) leende.

gonattpepp

Hej. Jag har inte glömt bort bloggen, däremot har det varit fullt upp på kontoter i veckan, plus att planerandet inför mitt slutprojekt till examen startar imorgon. Så jag har varit lite distraherad de senaste dagarna, i samband med både jobb och skola.


Men jag är inte här för att gnälla av mig, utan bara för att berätta att det är fredag imorgon (om någon lyckats missa det), vilket betyder helg, som i sin tur betyder att det blir lite uppdateringar här i bloggen.

Fast något säger mig att det mest lär bli designrelaterat, då det är så mitt liv ser ut just nu. Och helst i framtiden också dock, fast med mer än 3-4 timmars fritid om kvällarna helst.


Får avsluta dagen med lite självpepp i form av visa ord från en vis man:

"Choose a job you love and you will never have to work a day in your life." -Confucius

Pepp pepp pepp.

just got paid



Idag fick jag min första lön, och firar därför med blandad frukt i mugg.

Like a BOSS.

inte så ledig ändå

Idag har jag varit ledig. Jag, och resten av Malaysia.

Men jag har spenderat denna fria dag med att jobba ändå, för jag har inget liv. Hoho.

Nä, men hertigen har lovat att köpa en konsertbiljett om jag hjälper honom med några tats på en design han sysslar med. Underoath kommer hit den tionde mars, och jag går gärna 'gratis' sååå... Jag klagar ej.


Har får ni en ful kladd, i brist på andra bilder från dagen:



hello 2012

Hoppas att alla hade en najs nyårsafton! Jag firade i Malaysia för första gången, då jag åkt hem till Malmö både 09/10 och 10/11.

Vi spenderade helgen i Shah Alam, men åkte in till The Curve och firade det nya året. Det gjorde några andra tusen personer också, kändes det som. Det tog oss en timme att komma ur garaget bara, så det var kanske bra att man inte åkte in till tornen i KL...


Det verkar inte som att mina sms eller whatsapp kommit fram så bra, men jag hoppas att alla hade en fin kväll, och kommer att få ett bra 2012. Jag vet i alla fall en som är väldigt, väldigt förväntansfull, hoho.

Ledtråd?

Jaaag!


Mest för att jag sa ta examen, få spendera mer tid med familj och vänner, och få mysa i skägget på min lille Wiggo, vareeendaaa daaaag. Och förhoppningsvis få ett bra jobb, och hålla mig frisk osv.


Jaja, här kommer bilder:




Gott nytt år peepz!

RSS 2.0