destroy shred destroy 2

Ja igår skulle det alltså bli en vanlig helgmyslördag, men så kom Akira plötsligt ihåg att det var Destroy Shred Destroy som vi tidigare planerat att gå på. Tur att man har facebook som påminner en.

Destroy Shred Destroy är ett event som promotar lokala band, och vi var på ett tidigare i Februari i år, med lite andra band än den här gången. Så detta var liksom ett DSD 2.

Det hölls vid Map KL som ligger ungefär 2 minuter från vårt place, precis brevid Tutti Frutti, där vi alltid åker och köper frozen yogurt. Men inte igår, istället laddade vi upp med Subway innan allt började.

Det som var speciellt den här gången var att Akiras kompisars band var ett av förbanden, och de har inte varit aktiva på många år. De spelade låtar som de skrev för 10 år sedan, och folk älskade det.

Men galnast blev det då de två banden som var main acts spelade, då tog publiken över scenen nästan, och golvet fylldes av stage dives och mosh pits.

Vi umgicks med många av Akiras gamla vänner, men träffade lite nytt folk med. Bland annat en kille som bokar band, som hade en massa hemlisar om höstens kommande konserter. Och så umgicks vi med en kille från Kanada som var på sin första malaysiska Metalkonsert någonsin. Han var helt såld.

Efter det långa eventet begav vi oss allihopa till närmsta mamak och krängde innan vår nya bandbokarvän körde oss hem vid 01.30. 


Skippar bildtexten idag, let the pictures speak for themselves liksom.

Idag blir det inte lika händelserikt, men jag och bubba ska ut och äta på Sari Ratu (en indonesisk Padang restaurang) för från och med imorgon blir det inte lika lätt att äta ute längre. Då börjar den långa, årliga fastan.

Ser däremot fram emot alla nattliga marknader, om nom nom.

när man trodde att helgen skulle spenderas hemma

Men så dök det plötsligt upp en vild konsert!


Mer bilder och stories imorgon, snart blire läggdags med värk i fötter och ben.

glassig fredag

Idag är det fredag, och det firas med hela två glassar.


En magnum med mandel (de goda var slut), och en kulglass runt halsen.

Köpte halsbandet på Forever 21 i tisdags, det och ett halsband till. En uggla. Suprise! Eller inte.

Inga överraskningar här inte, bara en söt liten vän till samlingen.

tisdags-tatts

I förrgår (tisdag) så begav sig lilla gänget på utflykt till en tatuerare utanför KL. Det var Joshua och Penny som skulle gadda sig, och jag och Tanya följde med som stöd och sånt.

Vi umgicks i princip mellan 11 och 23, så heeela dagen. Det blev lunch, tatuerigar, bus med valpar i djuraffär, sedan middag, shopping, bubble tea och bio i KL.

Tog lite bilder hos tatueraren bara, så här kommer några av dem.


Joshua och Tanya kollade igenom böckerna som underhållning under tiden vi väntade.


Kameraskygga Tanya och så Penny, väl inne i das tattoo room.


Joshua får sitt citat gjort på insidan av överarmen.


'It goes on' plockat ifrån 'In three words I can sum up everything I've learned about life: it goes on', ett citat av poeten Robert Frost.


Penny fyllde i sin handledstatuering och gjorde en ny vid armvecket.


På handleden står det 'fearless'.


Och den nya är hennes smeknamn, Penncakes, fast med HP-symbolen istället för bokstaven A.


Och sista tattsen blev en blixt på fingret. Med min fina redigering. Höhö.

Själv skulle man tatuerat in en mustasch på fingret, men det har blivit på tok för vanligt. Så jag avstår. Tänker inte tatuera mig igen innan jag sparat ihop en rejäl slant för jag har stooora planer. Ska heller inte göra det här borta, det får bli i min lilla hemstad nästa gång.

Däremot är jag sugen på att göra en Medusa-piercing hos Frankie's, men osäker på om jag passat i det. Lite kul då Medusa blivit lite av ett smeknamn sedan jag kom hit. Konstigt, jag som är så sneeel.

dugong

Det här är förresten en dugong. Som jag delar panna med.


Min är möjligtvis mindre repig.

Bildkälla.

nämnde jag att jag är bäst?

Idaaa, vaaad gööör duuu uuuppe? Jag kom nyss hem från en bowling/bio/kväll/natt med bubba, hans mamma och hennes office. Man skulle ha med sig +1, men bubbas pappa gillar inte sånt så vi fick bli hennes +2 istället.

Har aldrig spelat så dåligt tidigare, jag är inte precis världsmästare på bowling, men brukar heller inte komma 10 poäng efter en dam som aldrig ens lagt händerna på ett klot tidigare.

Fast det var första rundan, den andra kom jag först, hohoho! Synd att vi spelade lagvis bara. Fyra i varje. På 6 banor. Kände inte en kotte i mitt lag men who cares, jag var bäääst! (Första rundan räknas inte, det är övningsrundan liksom.)

På tal om att jag är bäst, så sitter jag just nu med Akiras fula keps. Han var säker på att den inte skulle passa då jag har ett ganska så stort huvud (speciellt min dugong-panna), MEN SÅ FEL HAN HADE! Jag var bäst och vann igen. Smått stött, men bäst.


Knubbiga fingrar har jag också, men aldrig hittat ett par vantar som ej passar~

Filmen var förresten Harry Potter i 3D. Började 23.30, slutade typ 02.00? Ja något i den stilen, sjukt sent i alla fall, speciellt för dem som ska upp och jobba imorgon. Det ska dock inte jag.

Ska ligga och dra mig som bara den, och sedan ska jag ladda upp några bilder från gårdagen då jag var ute med friends. Så håll utkik efter det ni.

jag letar vidare

Ja då är det väl nu man ska skriva av sig och berätta hur bra det gått på intervjun idag, vilken härlig arbetsplats man kommer att tillbringa resten av terminen på, eller hur trevliga folket där var.

Mja, riktigt så blev det inte. Inget illa om varken det lilla företaget eller de som jobbar där. Möjligtvis lite illa om den sunkiga arbetsmiljön och chefen som kom 50 minuter försent, men det var helt enkelt inget för mig. Det kände jag redan då vi steg in genom dörren, för som tur var Akira med mig annars hade jag aldrig hittat dit.

Och så fick han bli mitt moraliska stöd, då saker och ting inte gick som planerat. Har precis pratat av mig med mams också, fick extra pepp och energi så att letandet fortsätter.

Denna praktikantsugna tjej ger minsann inte upp så lätt.

Men först, favorit i repris denna mörka måndagskväll.


tortillablablabla

Det blev inte så mycket bloggande i helgen, men en jäkla massa tortillas däremot.


Fredagens vegetariska lunchtortilla.


Lördagens monstertortilla á la Akira till middag.


Dagens vegetariska berg till lunch.

Fast till middag blev det Mee Curry på Old Town vid Lowyat Plaza. Bubba skulle köpa någon blablablateknologipryl där, och efter det så passade vi på att åka och kolla var företaget ligger, som jag har min intervju med imorgon.

Företaget verkar mindre än jag trodde, och området sunkigare. Men vi får se hur det gååår, har bara sett det kvällstid ju. Är sjukt nervös i alla fall.

PS nu är tortillasbröden äntligen slut förresten.

plinkar på balkongen

Visst hoppades ni på att det skulle stå 'pinkar'? Nähähä. Men vi har så fint väder idag att det fick bli ett litet ukulele session på balkongen nu innan en väldigt sen lunch.

Varmt och klibbigt, som ni kan se på mitt glansiga face.

Det blir fiberrika tortillasbröd fyllda med sallad, tomat, avocado, gräddfil och chili, och lite räkor. Härlig blandning helt enkelt.

Här ser ni förresten tortillasången, eller ett litet exempel i alla fall. Det hade blivit värre med ljud tror jag så ni slipper det.


Nä om man inte skulle gå in och göra något vettigt, skulle ju vara förskräckligt om man blev solbränd eller så. Pling plong pling plooong~

det är fest hos mig


Och ingen är bjuden. Inte ens hertigen.

Aaaaaall truly juicy for meeeee~

kungen på kullen

Gissa vem som ska fått praktikantintervju, måndag kl 10.00 på det där DRÖMFÖRETAGET!

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAG!

Hohohoh jag är så exalterad! SÅÅ EXALTERAD!

Har hoppat runt i rummet och upp i sängen och tjoat i över en halvtimme och jag tror till och med att bubba blev lite rädd där ett tag. Nu har jag lyckats lugna ner mig.

Måste börja tänka allvar nu. Jag går på intervju på måndag, sedan får jag jobbet, såklart, och så tjänar jag kanske till och med en liten tusenlapp i månaden, om ens det... Men det kvittar, huvudsaken är att jag får massor av makt och snart har jag hela världen i mina händer...


Världshärskarpose följt av ett oförklarat Darth Vader brus då jag andas.

Helt ologiskt egentligen då jag ej bär hjälm, men det blev lite mer dramatiskt då jag skulle ta bild i alla fall...

handlös

Ursäkta min dåligt uppdaterade blogg, men jag har tyvärr tappat händerna idag.

Sitter och dunkar de kvarblivna stumparna i tangentbordet i skrivandets stund. Inte helt lätt att få fram rätt ord då.


Men här är en liten sak jag pillade ihop innan olyckan skedde. Läskigt sammanträffande.

True story. Läggdags.

tutti frutti svalkis

Tröstäter... Eh, svalkar halsen med Tutti Frutti Frozen Yogurt idag, mitt och hertigens nya addiction.

Synd att det är ganska dyrt bara (allt är relativt), fast tur att bubba bjuder ibland. Hohoho.

Blev take away idag, med smak av hallon froyo och mango froyo. Fruktigt och gott.


Toppat med longan, hershey's chokladsås och chokladpluttar.

Och någon annan frasig boll på toppen. Om nom nom.

PS longan är typ som lychee fast mindre i storleken och kanske inte riktigt lika söta. Älskar allt i lychee-, longan- och rambutanväg~

allt som var grått blev vitt

Ett tecken på att man börjar bli frisk igen; då man spenderar eftermiddagen med att städa sin laptop både invändigt (blev av med 16 GB i alla fall) och utvändigt.

Även min laddare fick sig en omgång med aceton, och det var verkligen på tiden då jag nästan börjat intala mig själv att den var smuts-grå då jag fick med den i sällskap med min macbook för över två år sedan.

Nu är allt ljust, rent och blankt och jag är nöjd som bara den. Ja, bortsett från någon buckla här, och repor där, men mina händer var aldrig menade att ta hand om dyra elektronikprodukter.


Före och efter.

Grått och vitt. Borde kanske hälla en droppe aceton på ful-lacket också.


Reeeeent och fiiiiiiiiint.

Mina verktyg, detta var dock inte ens halvvägs, nu är flaskan snart slut~

PS Det var alltså inte två år sedan jag städade min laptop, bara sladdarna. Macen blir ren och fin en gång i månaden som tur är.

sickly

Ojojoj vad sjuk jag blev igår, stackars. Vaknade upp med taggtråd i halsen och en kroppstemperatur i ren obalans.

Hela dagen gick åt att svettas, frysa, svettas, frysa, sova bort halva dagen, sutta på halstabletter, se x antal filmer, och tycka synd om mig själv. Och så pratade jag med mams och Lulle.

Idag började lite liknande men har nu blivit bättre så jag sitter och försöker reda ut det här med praktik, men det leder inte direkt någonstans... Bortsett från huvudvärk och lite ångest.

Har två veckor på mig. Vilket skit.

baku

Fast innan dess så vill ni kanske se den nya bakgrundsbild. Det är en liten grej jag slängde ihop framför Wall-E, då man kan filmen utantill snart.

Den blev lite plain kanske, men jag gillar då områdena där alla mina filer och mappar ligger är fria från designs. Blir så kladdigt annars.

Det är inte en gris, ej elefant, utan en tapir.

En drömätande tapir, här symboliserade som stjärnor. Finns kanske bättre symboler för drömmar, men jag tyckte att det blev sött.

Så varför drömätande tapir då?

Jag har nyligen läst att i japanska folksagor så finns det en mytologisk varelse som heter Baku. Den har ganska stor betydelse då den slukar människors mardrömmar, speciellt de som barn drömmer. Så mitt i mardrömmen så kommer Baku och äter upp den, så att man vaknar och slipper minnas det onda.

En baku är inte särskilt vacker, den har en massa olika kroppsdelar, som ett lejons kropp, med man och allt, en lockig kosvans, ett hårigt elefanthuvud med betar, men snabeln är kort som den på en tapir.

Varav, att Baku har fått bli det japanska namnet för tapir.

Det var i alla fall så jag kopplade, och därför gjorde honom till en hel tapir istället, eftersom att det är mitt absoluta favoritdjur. Den och ugglan.

Yume o taberu, som det står undertill, betyder just drömätare på japanska.

Istället för drömfångare liksom.

Nä men time for bed! Helst skulle man haft en tapir med sig kanske, hoho.

intervju med mig själv

Hej Ida, läget?

Bara bra bortsett från en täppt näsborre, men det har väl ingen dött utav?

Nä förhoppningsvis inte, det hade sett lite kul ut på ens dödsattest. Oh well, vad har du hittat på idag då?

Ja du, jag har varit superproduktiv och hunnit med att spela färdigt Castle Crashers med bubba, gjort en ny bakgrundsbild till min lilla mac, det var liksom på tiden. Och så har jag pluggat lite, i form av mer design då, handlat lite downstairs och tvättat.

Ja verkligen produktivt. Spännande liv också.

Mhm, vet.

Vad gör du just nu då?

Just nu tittar jag på Wall-E, en av las gamla favoritas i filmväg.

Görs det med popcorn i näven?

Nej inte idag, men har snart druckit en hel flaska Vanilla Coke bara idag.

Gottegris...

Ja gym imorgon, så lika bra att passa på.

Vad händer annars imorgn?

Vet inte, får väl plugga lite till, hitta ett nytt spel att lösa, och kanske försöka hitta en jävla praktikplats.

Ja men skoj, lycka till med det du!

Tack du!

Glöm inte att blogga lite också.

Så klaaart.

Hej so long!

Hejsihej~



Nä om man inte skulle ta och gå och lägga sig.

jämnar ut

Efter en dag på gymmet så blir det dags att jämna ut fettbalansen igen.

Det blir med hjälp av Singoalla citron, från senaste besöket på IKEA.


Och så här ska de så klart förtäras:

Detsamma gäller Ballerina. Och Oreos.

Alla kakor med mellankladd ska delas på mitten och slickas rena.

Innan man suttar klicken i mitten.

Fast de brukar redan ha lossnat på Ballerinorna. Och Oreos har dem inte alls. Men då man äter Singoalla är det bara att sutta på.

Sutteduttedutt...

efter alla snacks och froyo

Så blir det gym...


popcornjakt och tutti frutti

Det kom folk tillslut. Ja i morse då, så jag överlevde, där i min smygiga lilla photobooth-hörna.

Annars då... Jag har inte gjort så hemskt mycket idag, låg och latade mig med Despicable Me innan, tyckte jag var värd det, hoho. Nu på kvällen stack jag och den lille hertigen på popcornjakt inne på Cold Storage.

Cold Storage är en mataffär här som består av mest importvaror, och de brukar finnas där många expats bor. Och det kryllar av dem i Solaris Mont Kiara. Malaysier brukar ju inte äta popcorn var jag vet, utom på bio, så känns inte lönt att leta någon annanstans.

Cold Storage har typ mest amerikanska och australienska varor, men har även lyckats hitta snus (ja alltså hittat, ej köpt) och Wasa knäckebröd. Men popcorn var väldigt svårt att hitta.

Men envis som man är så skulle man springa där, fram och tillbaka längs chipshyllorna, godishyllor, ja till och med kakor, flingor, bak... Innan jag frågade en anställd, som inte hade någon aning om var de fanns. Samma svar fick jag av anställd nummer två.

Skattjakten avslutades mellan mejeri-hyllorna och köttdisken. Så självklart, varför tänkte jag inte på det?

Efter det så begav vi oss mot Tutti Frutti, när vi ändå var vid Solaris, och avnjöt favoriten: Jordgubb/banan froyo, och original froyo med frukt och chokladpluttar.

My precioussssszzzzz...

Nu blev jag sjukt sugen, så nu blir det popcorn med bubba och Spartacus-serien (är färdiga med the walking dead redan), myyysmyyyys~

godmorgon


Här sitter jag i klassrummet, alldeles själv. Var är alla?

Tänk om det bara är jag här då läraren kommer? Då är jag först ut. Hatar att vara först ut.


Nä nu smög det in en kille och satte sig vid en Mac. Han sa inte ens godmorgon.

FUUUUUUU~

knäckta bröd i mjölk

Två knäckebröd i mjölk till middag: check! Blir lite som vetekuddar, fast ja, knäckebrödsbitar.

Bkev så sugen på knäckebrödsbitar i fil, men har ingen fil så detta fick duga. Och det duuuger.


Skålen slukas i samband med TV-kväll med bubba, ska se Walking Dead nu som han laddat ner hela serien. Och så gråter jag över att min drömpraktikplats inte svarar. Och att jag fått ett erbjudande på en nattklubb som jag är.. sådär sugen på.

Men får väl ta det om inte de andra svarar.


Eller, någon som vet ett bra och trevligt företag i Kuala Lumpur som söker praktikanter? Ja i samband med grafisk design då. Hör gärna av er om ni vet, hoho..

ögon som dödar

Eller Eyes Set To Kill som bandet heter, det vi såg igår då, tillsammans med många andra band som vanligt. Det var sådär tyckte jag, har i och för sig inte hört talas om dem innan de kom hit, men de verkade ha en massa fans här i alla fall då det var mycket mer folk på plats än vad det brukar.

Kan bero på att de har tjejer i bandet också, eller så var de väldigt bra, fast inte i min smak.

Men vi hade skitkul igår i alla fall, hängde med en massa folk vi inte sett på länge, och så hängde vi lite med några av musikerna i de lokala favoritbanden och så. Så jag är helnöjd.

Och så åt jag en riktigt god indonesisk 'es teler' som såg ut såhär:

Med ett väldigt långt sugrör.

Es teler är typ en indonesisk fruktcoctail, med avocado, kokosnöt, cincau, jackfruit, och ibland lite andra frukter, serverade krossad is, lite kondenserad mjölk, kokosmjölk, och/eller annan smaksättning. Tror just denna hade lite chokladsås på toppen.

Frukterna syns inte på bild då de fanns på botten, som en liten skatt, omnomnom.


Annat väntesnacks innan allt började: Rocky Choco Banana.


Typ ripoff av Pocky, men just denna smak är sjukt god så det gör inget.


Men godast är ändå 'es teler'. Som ni kan se på mitt glada face.


Och på den tomma skål vi lämnade efter oss.


Sedan gick vi ut och satte oss på en bänk medans vi väntade på Taupik, men fick istället sällskap av en myssugen liten kise.


Jag kan tyvärr inte röra de små liven, så bubba fick bli en färgglad kattkliare.


Fast han var nog mest nyfiken på sin egna spegelbild i kameran.


Morrrrrrrrrrrrrrrhår~


Sedan tupplurade han i min väska. Här är jag också en katt, som ni kan se...


Sedan konsertdags. Eller vi hade redan sett en del lokala band, men nu var hela 1Cafe fullt med fans inför Eyes Set To Kill.


Så jag fotade inte så mycket, men här kommer en av sångarna med stora plugs i öronen.


Sedan köade glada fans så att de kunde få en bild eller någon autograf. Bland annat Taupik.


Smygpild på sångarens drömfångare.

Sedan hängde vi lite till med våra mates, och lite french fries innan vi åkte hem vid midnatt tror jag. Och sedan simsade jag i någon timme, och det ska jag fortsätta med nu.

Tjing tjing~

har konsertat hela dagen

Och har därför inte bloggat, eller hunnit med mycket annat heller. Hade tänkt lägga upp lite bilder och skriva om dagen nu, men jag är så jäkla sims-sugen att det får vänta tills imorgon.

Men här kommer en bild jag tog innan vi åkte.


Tröja: Dance Gavin Dance.
Hår: Dags att färga utväxten?
Min: Att matcha tröjan.

kaos i staden, men inte hos mig


Det är lite kaos i Kuala Lumpur idag,
i form av oppositionsaktivister som kallat till protest för att uppmana regeringen att genomföra valreformer. För att korta ner det hela. Annars kan ni läsa mer HÄR.

Sedan igår så har det varit praktiskt omöjligt att ta sig in till huvudstaden, då det kryllar med vägavspärrar och poliser som kollar varenda kotte ute på vägarna. Allt för att så lite folk som möjligt ska kunna medverka i protesterna.

Fast vi har känt till det i snart två veckor, sedan de började varna med att de skulle förstöra så mycket de kunde i staden om inte regerieng gick ner innan dess. Så poliserna har varit på sin vakt sedan dess. När vi åkte ifrån Melaka i söndags så körde en hel del polislastbilar (eller vad de kallas) förbi oss, fyllda med poliser och brandmän, från andra län in mot Kuala Lumpur.

Nu verkar det ha hållt igång hela dagen, och hamnat på nyheterna internationellt också, men jag hoppas att det är över imorgon i alla fall. Mest för folkets skull, men även för min skull, annars kommer jag aldrig att få tag på en taxi imorgon så att jag och bubba kan gå på konsert. Eyes Set To Kill spelar imorgon och är praktiskt taget slutsålt. Så hoppas inte på att det ställs in, och hoppas att staden blir säker rent allmänt.

Idag har vi laddat upp med en riktig innesittardag i alla fall. Det har blivit pizza på leverans, Castle Crashers, lite jobb och så nymålade hudfärgade naglar.


Vi testade Canadian Pizza för första gången, den lille hertigen brukar ju vara så anti allt som inte är Domino's, men det blev succé! En blev Chicken Fajitas (spicy kyckling och salsa), en Greek Classic (med mycket oliver, feta och mozzarella), och så en med bara ost. Fast väldigt mycket ost då. Så typiskt bubba.

Så det blir pizza hela helgen, hoho~

vegemite


Hej. Här ligger jag och försöker avnjuta en macka med vegemite.

Jag försöker så gott jag kan, låstas som att det smakar gott, men det är svårare än vad det låter. Måste dock äta upp hela mackan, för annars kommer bubba att tycka att jag är en vekling. Måste... klara... det....

Vegemite är ett mörkbrunt, jättesalt pålägg att bre på, ja vad som helst men mackor passar väl bäst. Det smakar öl. Salt öl. En av de drycker jag uppskattat minst i livet.

Nu när jag tittade närmre på wikipedia, så visar det sig att Vegemite görs av det jäsextrakt som uppstår som en restprodukt under öltillverkning. Now it all makes sense.

Tänk att typ alla äter detta i Australien, och njuter? Tycker att det är gott? Barn växer upp med det. Själv växte man upp med typ, sylt eller marmelad. Då man inte åt någon skinka eller ost.

Jag testar gärna allt i matväg, och nu har jag tyckats sluka mackan till och med, men nej Vegemite är nog inget för mig.

Men för er öl-lovers som gärna stoppar salt 'ölrestjäsextrakt' på mackan så kan det kanske rekommenderas?


Ett pålägg jag inte kommer att vänja mig vid...

melaka, del 2

Dags för del 2 av Melaka-resan, som utlovat. Måste jobba på att hålla mina löften här i bloggen, speciellt när det kommer till bildbomber. De tar ju en stund att få upp.

I den här delen blir det lite mer sightseeing, mest historiska byggnader, mitt i Melaka. Och mycket mer text däremellan.


Bilder!


Först ut var det portugisiska St. Paul's Church, uppe på en kulle.


St. Paul's Church byggdes år 1521 av portugiserna, men holländarna byggde om kyrkan år 1641, och använde den flitigt innan de byggde Christ Church (som dök upp i del 1) då St.Paul's användes som kyrkogård.


Lite svårt att få med hela byggnaden på bild, så ni får två vinklar.


Eller tre.


Både portugiserna och holländarna har begravt viktigt folk och nobla på kyrkogården, men alla gravstenar som låg utspridda har nu ställts upp mot väggarna innuti kyrkan.


Här, två portugisika sådana, men jag såg holländska också. Gillade illustrationen på den till vänster, hoho.


Där finns en öppen grav där St. Francis Xavier låg begraven vid ett tillfälle innan kroppen skickades vidare. St. Francis Xavier var en man som spred den katolska kristendomen runt om i Asien där inga missionärer tidigare besökt. Han använde St. Paul's Church som sin bas under sina missionärsresor.


Där ligger pengar i graven (vet inte om ni ser något som blänker där nere) och det verkar som att folk antingen använder det som en liten lyckobrunn, eller bara slänger ner en slant när de ber.


Och så här ska han ha sett ut, St. Francis Xavier. Hans högra hand saknas då ett stort trä föll på statyn, dagen efter att den restes, i 1954.


Här ser ni mig i svettig, nervös pose utanför.

Inte långt därifrån ligger portugisiska fortet A Famosa. Eller det som finns kvar av det, endast porten. Byggt 1511, och är en av de äldsta europeiska byggnader som byggdes i Asien, och fortfarande finns kvar.

A Famosa har även tillhört holländarna när de drev bort portugiserna från Melaka, 1641, och gavs sedan över till britterna på 1800-talet då de var rädda att det skulle hamna i händerna på Napoleons expansionistiska Frankrike. Britterna var på sin vakt och ville hellre riva fortet, så endast ingången finns kvar i historiskt syfte.

Ni får stå ut med historielektionen, jag skriver det lite i eget syfte för jag tycker att det är så intressant, hoho.


Efter det så begav vi oss mot Melaka Maritime Museum vid Melaka River. Museet är byggt som en exakt kopia av det portugisiska skeppet 'Flor De La Mar'.


Som var lite svårt att få med hela skeppet på en bild, det var så stort ju.


Men innuti såg det ut som en blandning mellan insidan på ett skepp, och ett museum helt enkelt. Här lite av Melakas exportvaror på den tiden.

Skeppet skönk år 1511, på väg från Melaka till Portugal, fyllt med skatter som skulle nå Portugals kung, Manuel I. Varken skeppet eller alla dess skatter, som portugiserna erövrade i Thailand, har setts sedan de försvann efter en storm vid Sumatras kust (Indonesien).

Skeppet ligger alltså fortfarande på havsbotten, och det påstås att det är det rikaste skeppet någonsin förlorat till sjöss. Det ryktas att det funnits med sängar, troner, 200 kistor med ädelstenar, diamanter i storlekar som varierar från vindruvor till en mans näve. Det ryktas även att det ska ha funnits med statyer av tigrar och elefanter i rent guld.

Större delen av besättningen, inklusive kaptenen, räddades mirakulöst då skeppet delades på mitten, men kvinnor och barn sägs ha lämnats ombord att dö.

Sedan vad som är sant och inte vet jag inte, men hoppas att de hittar skeppet i alla fall, det ska tydligen vara värd 2 miljarder pund. Gött for den som hittar det.


En cool tjej jag hittade på skeppet. Haha! Det är ju jaaag! I mina coola brillz.


I närheten: en rondellhund trodde jag, men tydligen så är det en mushjort, även den med historisk betydelse för Melaka.

Melaka ska ha grundats av en man som kallades Parameswara. Han ska ha hittat staden runt 1400 då det var en liten fiskeby. En populär legend beskriver hur han satt och vilade sig under ett träd nära en flod, under en jakt, då han såg en av sina hundar attackera en mushjort.

Som självförsvar ska mushjorten ha knuffat i hunden i floden, och Parameswara ska ha varit så imponerad av mushjortens mod att han tog det som ett gott tecken att de svaga kan vinna över de som är kraftulla, och bestämde sig därför för att grunda sitt imperium precis på den platsen.

På ett ställe läste jag dock att hunden var en chichuahua, så jakhund känns kanske inte rätt.


Efter det tog vi en tur i stan, för att komma närmre tornet, som vi inte åkte upp i.


Finn ett fel. Eller snarare ett rätt enligt mig. Färggladast vinner i min värld.


Sedan tog jag lite bilder vid floden som går genom Melaka, som man kunde åka lite flodkryssning på. Lite som på kanalen hemma i Malmö. Fast det är en flod istället. Och i Melaka. Japp.


Hur mysigt som helst.


Nattetid


Efter att ha vilat lite på hotellet, begav vi oss till Jonker Street på kvällen, för att få se ett nattligt Melaka. Där var så trångt och fullt med turister och nattmarknad.


Och gatusnacks så klart! Dessa krispiga potatisspetten blev mina och bubbas offer.


Ett spett består av en potatis som skurits i en virvel på ett spett, och sedan kokats i olja snabbt innan de kryddas eller saltas och severas. Hur gott som helst, älskar potatis, nnngghhh.


När det blivit mörkt är då alla 'becak' blir upplysta, färgglada och väldigt högljudda.


Fick också en nattbild på 'Flor De La Mar' då jag äntligen fick med hela skeppet.


Sedan begav vi oss ut på den där flodkryssningen. Hur najs som helst, men väldigt guppigt och blött så kameran fick ta skydd i väskan ganska snabbt.


Men det var verkligen jättemysigt, och så varade det ganska länge, vilket var en najs surprajs.


Och så sista bilden innan vi begav oss tillbaka till hotellet.

Morgonen efter åkte vi hem och spenderade resten av helgen i Shah Alam. Men där finns mycket mer att se i Melaka, så jag hade absolut åkt dit igen om jag får möjligheten. Men först vill jag till Singapore. Och Langkawi. Och Bali. Men efter allt det kanske, hoho.

exotisk middag idag


Fish 'n chips från Yummy, på Akiras begäran.

Vi kan ju låstas att vi laddar upp inför Australien i september.

melaka, del 1

Nu är det nästan en vecka sedan jag besökte Melaka, så det har börjat bli dags att dra tummarna ur... nävarna... (censurerar så fint) och ja, börja lägga upp bilderna här på bloggen.

Och inte nog med att jag bjuder på en bildbomb, jag bjuder på två! Varav 'del 1' i titeln. Del 2 dyker upp imorgon.

Lite för att gottgöra att jag skjutit upp det som en gris, och delvis för att jag är så dålig på att välja ut de mest intressanta bilderna. Jag tar alltid så många och hade helst lagt upp allihopa, oavsett hur intressanta/tråkiga de är, hoho.


Men först lite info om Melaka:

Melaka (Malacca på engelska, Malacka på svenska) är en delstat i Malaysia som blivit utsedd till 'den historiska delstaten' ungefär. Staden Melaka finns listad på UNESCO World Heritage Site.

Fram tills 1511 hörde Melaka till resten av Malaysia och det var monarki som styrde, sedan kom potugiserna och erövrade. År 1641 tog holländarna över, 1824 var det britternas tur, och år 1942 ockuperades Melaka av japanerna. Sedan fortsatte det vara brittiskt och blev tillslut en del av Malaysia igen så sent som 1948.

Okej så jag vet inte så mycket om stadens historia, men kul att de hört till så många olika länder, vilket resulterat i stadens rika kultur i alla fall.


Men en sak vet jag, och det är att jag tagit en jäkla massa bilder. Så här kommer några av dem:


Först, Taman Rama-Rama.


Bilgodis som bubba hittade på vägen, ångade jordnötter. Smakade potatis?


Och så första stoppet i Melaka, fjärilsparken! Rama-rama betyder fjäril.


Där fanns en massa andra djur, mest fåglar, innan man kom in till delen med fjärilarna. Så jag passade på att fotografera dem också, önskar bara att jag kollat batteriet först...

Tittuuuuut~


Väldigt vig 'kakatua'. Om nom nom.


En reptil-del hade de också. Här en stor, lat iguana.


Med alldeles underbar hud som fick hamna på närbild.


Kom alldeles för nära en vacker orm. Blunda mams, hehe.


Och sist innan fjärilsparken så hittade jag denna vackra påfågel.


Vackra, vackra, vackra djur.

Japp och här dog mitt batteri. PRECIS innan vi skulle gå in. Så typiskt. Som tur var hade jag mobilen att fotografera med, men jag ursäktar kvalitén i förväg.


Så här såg själva parken ut, fast den fortsatte längre än så här då.


En 'biffa-fjäril'?


Lite suddig, men gillade de skimrande, blå vingarna.


Ett orange par på marken. Man fick se upp med var man satte fötterna där inne.


Rörde man vid en fjäril fick man böta 500kr har jag för mig, de går ju så lätt sönder.

Men här så var det en fjäril som var nyfiken på bubba och vägrade att flyga iväg igen.

Så där fick vi stå tills han tröttnat. Fjärilen då, inte bubba. Sedan lämnade vi fjärilsdelen och letade efter parkens tapir, som tydligen inte var tillgänglig just nu. Vilket skit. Men annars var parken bra, sjukt varmt och kvavt där inne bara.

Efter fjärilsparken så åkte vi till hotellet, laddade batteri och laddade upp med några liter vatten och en liten nötmix innan det var dags att ge sig ut i den varma staden. Melaka känns mycket varmare än Kuala Lumpur, kanske för att det är en hamnstad.


Själva staden Melaka.


Det mesta av det 'vanliga' Melaka såg ut ungefär så här. Ljusa byggnader på rad.


Men när man kom fram till torget där det 'historiska' Melaka tog plats så blev de röda.


Och det var här det började. Det finns alla olika sorters byggnader i olika färger i Melaka, men just torget gick i rött.


Som bland annat kända 'Christ Church Melaka' mitt vid torget.


Man hittade även fler fåglar i form av duvor som chillade vi fontänen.


Purrrrr purrrrrr purrrrrrr~


Stadthuys, det holländska stadshuset, eller 'det röda huset' som numera står som museum brevid 'Christ Church'.


En stor, ljus kyrka, 'Church of S:t Francis Xavier', sedan brittiska kolonisationen.


Rondellen på torget. Här syns även en och annan 'becak'.


Eller det kryllar snanare av dem. 'Becak' är bahasa för 'cycle rickshaw' eller cykeltaxi, och i Melaka kämpar de för att få uppmärksamhet då det finns så många.


Deras vapen är blinkande ljus, plastblommor, glitter och allt annat färgglatt man kan fästa på en cykel eller det tillhörande paraplyt. De verkar också tävla om vem som kan spela högst musik då de är ute och letar kunder.


Här en väldigt fancy 'becak á la bmw'.


Avrundar med en utsiktsbild där man även kan se Melaka Revolving Tower, ett torn man kan åka upp i som roterar samtidigt, så att man kan få sig en riktig höjdarutsikt över hela staden.


Del 2 dyker upp imorgon, nu är det middagsdags i Casa de la Akida. (Akira + Ida, kul va?) Hatar att det redan finns ett band som heter så...

dagen i bilder

Ja som rubriken avslöjar så blir det ett litet inlägg om min dag, i bilder då.

Har ju fortfarande inte kommit till Melaka-inlägget, har haft fullt upp och har jag inte fullt upp så glömmer jag bort det.

MEN imorgon är jag ledig och redo. Bildbomb på bildbomb ska jag bjuda er på! Hoho!

Tills dess för ni nöja er med min torsdag i kassa, suddiga mobilbilder.

Hej hopp!



Dagens Ida. Tredje peace-tecknet på rad, ni får stå ut.


Var i skolan och hade den nya terminens första lektion, Portfolio 2. Fick tillbaka mitt projekt ifrån Portfolio 1. Har lite att ändra, men inte alls så mycket som jag förväntat mig.


Åt brunch med bubba, vi har hittat Malaysias godaste kebabställe (hittills) men saknar fortfarande turkisk kebab. Avrundade med lite tiramisuuu~


Många timmar senare delade vi en 'Roti Bakar Coksuke' på ett indonesiskt matställe.
Coksuke = Coklat Susu Keju = Choklad, Mjölk (kondenserad), Ost. Om nom nom.


Och bubba var på sånt bra humör att jag fick en melon-klubba för att man är världens bästa flickvän bara. Försökte hinta att Vans även hade gått bra, men den gubben gick inte...


Det blev väl mest matbilder då, inte så hemskt nyttiga sådana heller, men det är oftast då jag tänker på att fotografera av någon märklig anledning.

Ida 'Passion for food' Anderberg kan ni kalla mig.

välorganiserat

Hoppsan, det kom visst inget inlägg igår, bestämde mig istället för att sova ut 11 timmar innan jag skulle till skolan och reda ut min nya termin idag, men inte ett skit löste sig. Blev skickad hit och dit, och tillbaka igen innan jag slutligen skickades till någon som inte ens var där idag.

Organiserat och bra.

Så jag har heller inget CSN än.

Men jag har i alla fall hälsan i behåll och det är väl det viktigaste.


Positiva tankar, positiva tankar...


Melaka-inlägget kommer alltså upp någon annan gång i veckan, möjligtvis imorgon. Men nu ska bubba bjuda på bio, Transformers 3 blirrreee, som varit (och är fortfarande) slutsålt i hela KL i snart en vecka.

Så på med långärmat och jeans nu (Malaysias biosalonger är galet kalla) och dags att ladda upp med popcorn och ett gladare humör kanske.


Tjing tjing~

guess who's back


Heeeej heeeej peaceeee på balkongeeen~

Nu är jag tillbaka i Kuala Lumpur igen, men har haft en toppenhelg i Melaka (och lite i Shah Alam). I veckan börjar allvaret igen, ska till skolan redan imorgon och reda ut mitt schema som blivit lite tokigt.

Överför lite bilder nu så de kommer upp ikväll skulle jag tro. Men först vill jag bara lata mig lite i min sköna säng med aircon på så kallt det bara går, är så sjukt varmt idag!? Molnigt men sjukligt varmt.

Lika varmt var det i Melaka, fast där strålade solen i lördags i alla fall. Och vi vandrade på som bara den genom staden för att besöka alla kulturella ställen vi möjligtvis kunde hinna med.

Det blev en fjärilspark (där batteriet till systemkameran tog slut PRECIS innan vi gick in, då jag stod och fotograferade fåglarna utanför, bra planerat där Ida), krokodilpark, sedan hotellet för att checka in och ladda batteriet. Sedan blev det kyrkor, gamla fort, skepp, en tur på kanalen, nattmarknad och lite till.

Och så fick jag se havet för första gången i Malaysia. Men bara på avstånd tyvärr.

Bla bla bla, bilder kommer som sagt upp senare, latisdaaags~

opa!

Någon mer än jag som blir sjukt 'medelhavsresesugen' då ett sådant här kort trillar in?


Mmmm, vita små hus, vita stränder, vitlök. Så najs.

Tack så mycket för det fina kortet (med väldigt fina små illustrationer) Ellie och Maria, och för besväret att skicka det hela vägen hit, hoho.

Hihi :)

min lilla samling

I brist på annat, och för att det är hemskt intressant för vissa (antagligen bara mig) så kommer här en bild på min lilla uggle-samling.


En liten inernationell flock med ugglor från Indonesien, Thailand (från bubbas paps), Indien (dito), och så Malaysia (pennorna).

Fint va? Hohooo~

tidsinställt

Just nu är jag som sagt i Melakka, Malaysias Portugal skulle man också kunna kalla det.

Det är de förväntningarna jag har, så får vi se hur det går, hehe.


Bilder och updates kommer på måndag då jag har internet igen, men det ploppar upp något tidsinställt inlägg imorgon också, för er med eedasaurus-abstinens.

Vilket nog bara är min mams. Men det är inte så bara det heller!

Ciaoooo~

bogor, del 2

Dags för del två av besöket på Taman Safari i Bogor, första delen hittar ni här, om ni missat.


Efter att lämnade vildkatternas områden så var det okej att öppa rutor och stanna och ta bilder igen, som tur var. Så jag har ett gäng bilder till från dagen.

Efter att ha fortsatt ett tag så kom vi fram till en parkering där vi stannade, och så fick Akiras farbror och föraren vila en stund medans jag och Akira besökte deras 'Baby Zoo'. Vet inte riktigt vaför det kallades så, då det fanns flest vuxna djur där. Kanske var det anpassat för besökare i form av barn? Ja ja, i vilket fall som helst så var det en liten park man gick igenom och kunde se fler djur utan inhägnader.

Där fanns en ugglegrotta (hohooo), och sedan så kunde man ta foton tillsammans med några utav djuren, såsom lejon, leopard och en chimpans.

Där fanns även en vattenavdelning, med delfiner och krokodiler och sånt, och så flera avdelningar som jag inte minns, då vi inte hann med fler. Men jag besöker väldigt, väldigt, väldigt gärna igen.


Men nu; bildeeeer:

Först ut efter the cats; en liten bockakulle.

Och sedan stora noshörningar. Snarare enorma.

Fantastiskt märkliga sjur.

Och så fanns där en hel del björnar.

Som denna söta grizzlyn.

Och så en hel del blackies en bit bort.

Och så en lat krokodil, på tal om inget.

Och så fick vi finbesök i form av en nyfiken zebraflock.

Underbara, alldeles uuunderbara, randiga varelse.

Hungriga var de också, och inte lika salivrika som lamorna tidigare.


Baby Zoo, som jag skrev om, hade en charmig ingång.

Och så hamnade man plötsligt mitt i Australien.

Kängururna kunde man komma extra nära och fota.

Fler morrhåååårrrr~

Och så fler flodisar, blanka och glada i solen.

Och så apornas stad, föreställer mig att det är King Louie där sitter.

Ja jag gillar Disney lite för mycket.

Hehe, oooh ooobeee doooo~ Söt nöt.

Och på tal om Djungelboken så fanns även en rytandes Bagheera på plats.

Eller gäspandes kanske...

Här befann det sig dock ett plexiglas mellan oss, phew.

Men här var det fritt fram att klappa och posera med lejon om man ville
(med hjälp av skötare så klart).

Fanns även en liten bebis att krama om.

Jag tog tillfället i akt för att få tafsa lite på mjuk lejonpäls för första gången.

Ganska dumt beslut tyvärr då det resulterade i ögon som hellre ville klias ut ur globerna än att sitta där inne och få allergisk chock, på hemvägen. Blev lite sjuk, hehe.

Tydligen så gäller 'större katt = värre allergi', who could have known... Men jag fick en fin bild i alla fall!

Sedan blev det en liten elefanttur som ej ville hamna på bild, men det var spännande att sitta där uppe och mata med bananas en stund i alla fall.

Just den här bilden beskriver kanske inte känslan bäst, hahaha.

eedasaurus ♥ elefantaurus

Och så klämmer jag in en uggla på slutet bara för att.


Jag vill väldigt gärna dit igen. Det var verkligen en upplevelse att se dessa fantastiska djur på så nära håll, och så såg de så fria, friska och glada ut. Rent och fint var där också. (Får obehagliga flashbacks från Köpenhamns Zoo från när jag var liten.)

Vill gärna ha la familia med mig också, så om ni är intesserade i framtiden så har ni er guide här, hoho.

sarvibrahaj

Sådär ja, nu är kameran laddad, skorna knutna och gläsögonen putsade. Dags att bege sig mot en helg utan internet (förutom mobilen då, men fattar inte hur man bloggar genom den??) och upptäcka Melakka!

Imorgon i alla fall, ikväll blir det nasi goreng USA (om nom nom) och bus med Iman.

Trevlig helg på er!

PS! Det kommer upp några små inlägg under helgen ändå, som del två av Bogor-vistelsen imorgon förmiddag! Tjing tjing!

RSS 2.0