Bloggstund har guld i mund..

Hej igen, jag lever minsann fortfarande :)
I alla fall efter tre antibiotikakurer och tva* la:karbeso:k senare, sa* ma*r jag faktiskt a:ntligen bra.

Sa* nej, mitt liva har inte sett sa* hemskt ha:ndelserikt ut pa* sistone, men jag kan ju bera:tta om det lilla jag gjort sa* att det inte tar a:nnu en vecka innan jag uppdaterar bloggen igen..

Samma dag som jag skrev i bloggen senast a*kte jag iva:g till mitt fo:rsta la:karbeso:k, fick utskrivet antibiotika fo:r tre dagar. Men ja, FAIL, a*ter tioll doktorn pa* torsdagen, ny doktor, ny kur, fem dagar med starkare medicin. Sa* ja, ma*ndag, tisdag och onsdag gick a*t att stanna hemma och tycka synd om sig sja:lv, fick sett en massa filmer och hja:lpt till att designa en CD-layout a*t ett australiensiskt hardcore band. Annars inte mycket. Fick i alla fall hittat pa* na*got pa* torsdagen, efter doktorbeso:ket begav vi oss runt KL (vilket vi planerat a:nda).

Vi ho:ll oss mest i trakterna runt BB Plaza, Low Yat och Berjaya Times Square. Vid BB Plaza a*t vi  Nasi Ayam (kyckling och ris). Det la*ter inte sa* hemskt speciellt, och ser kanske inte sa* speciellt ut heller, men det a:r ba*de en stor favorit ha:r, och en av mina personliga favoriter med. Det var till och med sa* att na:r folk ropade "we want more! we want more!" pa* Misery Signals konserten, sa* ho:rde man plo:tsligt na*gon som o:verro:star alla med "WE WANT NASI AYAM!". Jag tycker fortfarande att det a:r lika lustigt, men det a:r jag det :) Gott a:r det i alla fall.

Sedan blev det Berjaya Times Square, som jag bara kan beskriva som ett sjukt, sjukt, sjukt stort mall. Och det a:r nog fo:rsta ga*ngen jag kan sa:ga att ett mall a:r fo:r stort, men jag kan inte riktigt njuta av ett ko:pcentra jag gissar pa* skulle ta en vecka att ga* igenom om jag spenderade en minut i varje affa:r. Och det go:r att jag ka:nner mig stressad ista:llet. Men vi beso:kte i alla fall Krispy Kremes deras fo:rsta launching i Malaysia, sa* alla fick varsin gratis donut :D Gillar inte riktigt donuts, men om jag gillat dem sa* hade dessa varit mina absoluta favoriter :) Akira var o:verlycklig i alla fall, det var en stor del av hans kost na:r han bodde i Australien, sa* de var efterla:ngtade.


(Tva* dagar efter Krispy Kremes launching, ko:n var na*got la*ng, och man fick gratis donuts)

(2 gratis, ko:pte 2, en med Strawberry Cheesecake smak, en med Oreos)

(Berjaya Times Square, EN DEL av ko:pcentrat, fo:r stort att orka fota allt..)

Fredagen blev en innedag, inte mycket att sa:ga om den fo:r jag minns inte riktigt, bortsett fra*n att jag spelade God of War pa* PS2, haha. I lo:rdags a*kte vi tidigt med Akiras pappa till Low Yat Plaza fo:r att fixa Akiras dator ytterligare, han skulle sa:tta i en fla:kt och slutade med att han bytte ut hela "skalet", sa* nu kan man se bla*a neonlampor och sa*nt trams lysa igenom. Lucas hade sa:kert gillat det, han gillar ju ocksa* sa*nt trams. Efter det a*kte vi med fo:ra:ldrarna till Shah Alam fo:r att a:ta och koppla av lite innan vi begav oss hema*t igen. Skulle upp tidigt idag ju :) Testade i alla fall pa* en ny trevlig ra:tt med ett lika trevligt namn, Mi Kung Fu.


(Mi Kung Fu, phuuuuh!)

Upp tidigt som bara den imorse, ja efter att ha bott ha:r i snart tva* ma*nader ka:nns det sjukt tidigt att ga* upp klockan sju. Men eftersom man funkar som man go:r sa* blev det va:l halv sju, la*ng varm dusch och ingen frukost ista:llet. Sedan bar det av mot Genting Highland :D Hela familjen var med, inklusive Dimas familj (Akiras bror). Genting Highland a:r en stad kombinerat med no:jesfa:lt, hotell och casinon. Men vi var da:r fo:r no:jesfa:ltet. Redan pa* morgonen blev jag uppmanad att ta pa* mig la*ngbyxor och en jacka, sa* jag tog sna:llt med mig min hoodie fall i fall, ta:kte att nog ska jag som svensk klara av lite ljummet va:der a:nda. Men ja, det visar sig att det faktiskt kan bli va:ldigt kallt i Malaysia, beroende pa* var man a:r. Och Genting Highland ligger uppe bland na*got som ser ut som sma* berg, har jag sett tidigare, just idag sa*g jag bo:rjan pa* ett litet berg som slutade med toppen go:md i ett moln. Sa* ingen stad i sikte, men jag njo:t av mycket annat att titta pa*, ett gro:nare Malaysia. Skog efter skog efter skog fick mig att fantisera om hur ma*nga apor jag sa:kert hittat om jag hoppat ur bilen : )


(Pa* va:g mot Genting, som ligger da:r uppe bland molnen)

Va:garna upp mot Genting pa*minde mig om de slingrande va:garna vi a*lte pa* na:r pappa ko:rde vilse under va*r roadtrip till Italien, fast na*got modernare va:gar. Sa* det var kanske tur fo:r min del att man inte fa*tt i sig na*gon frukost. Och ju ho:gre upp vi kom ju dimmigare blev det, tillslut kunde man knappt se fem bilar framfo:r sig pga den pa*ga*ende dimman, eller molnet vi befann oss i. Men vi hittade i alla fall fram till ett parkeringshus som inte var fullt, och sedan blev det Genting Highland underha*llning fo:r hela slanten! Var lite va:l kallt fo:r att ga* till utomhusdelen av no:jesparken, sa* vi ho:ll os inomhus. Akira ma*dde sa*da:r efter pga fo:r lite so:mn, och jag a:r inte sa* fo:rtjust i karuseller, sa* det blev mest Starbucks, Ripleys believe it or not museum och att busa med Iman fo:r va*r del. Men det var fantastiskt kul att vandra runt da:r inne, fullt med folk, barnfamiljer, cafeer, affa:rer, karuseller och berg och dalbanor pa* den relativt lilla ytan. Men full fart var da:r inne, ingen karusell stod still, ingen affa:r stod tom, och ingenstans att fa:sta blicken pa* na:r det finns sa* mycket att titta pa* pa* sa* kort tid. Men fota hann jag med i alla fall :)

 
(1,2,3. GH utomhus, utsikt, 4. Inomhus)








(1,2. Sma* kinesiska barn som stod och vinkade mot berg och dalbanan, 3. Dimas familj)


(1,2,3. Lille Iman, lite blyg i bo:rjan, 4. Akira med pappa, 5. Glada Ida @ GH, med Akira)


(1. En mindre glad Ida, emn lika so:t fo:r det, 2,3,4. Byte av hoodie, asian for asian)

 
(1. Dinosaur genom va:ggen? 2,3,4. Iman, pa* sista tittar han pa* berg och dalbanan)


(1. En av de ma*nga banorna, 2. Underha*llning, 3,4. @ Kenny Rogers)


(Sista av GH och sedan bar det hema*t, vi var na:stan lika tro:tta allihopa :P)

Sedan blev det Kenny Rogers Roasters som lunch, och sedan var det dags att bege sig hema*t. Men nu var dimman sa* tjock att de var oroliga att de skulle missa skyltar och ko:ra vilse pa* va:gen hem. Utsikten o:ver utomhusparken var la:skigt nog fo:rsvunnen, och bilarna framfo:r sig, ja hur ma*nga kunde man se i bo:rjan, kanske en eller tva*? Visst blev man lite nervo:s da:r bak i bilen (bi-du-bi-dam-dam) men vi tog oss mycket sakta men sa:kert hema*t. Med en kissepaus pa* ett sta:lle man kunde ko:pa kokosris i bambu, fota fota. Sedan hema*t, tupplur, middag och nu bloggstund. Sedan fa*r vi se, blir nog tidig nattning ikva:ll fo:r min del, kanske en film eller na*t om en stund. Och sedan ny vecka imorgon, samma vecka som den andra la:genheten hamnar i ha:nderna pa* familjen, mitt blivande hem ha:r :) Hoppas jag pa*, haha.


(1,2,3. Mitt i molnet, vart tog utsikten va:gen? 4. Kokosris i bambu)

Sa* ja, hati-hati allihopa, sa* ho:rs vi fo:rhoppningsvis snart igen nu na:r jag a:r frisker :)

Kommentarer
Postat av: Ellinor

Back igen :D



Så hemskt med alla läkarbesök :( Hoppas verkligen du slipper mer sånt :)



Najs med lite bilder på dig också :D



Saknar dig! :)

2009-05-03 @ 19:18:18
Postat av: Lulle

Det var på tiden att man fick se dig todde.. lookin guud! :)

Din bror är kortklippt igen, och ännu kortare blev det hemma hos strand :). De tyckte inte det blev snyggt i nacken.

Lite sjukt att höra dig säga att ett köpcentra är för stort.. trodde du skulle gilla det :D

Hau dee!!

2009-05-04 @ 22:37:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0