F&N Big Fun Fest

En annan rolig sak från söndags (i samnband med den försenade matbilden) var att de hade ett intressant event utanför Sungei Wang (BB Plaza) här i Kuala Lumpur, som jag fotograferade lite.

På just den platsen brukar det annars stå gatumusikanter och/eller andra artister, men just nu och fram tills den 24e september är det F&N som håller ett kreativt dansevent där, under namnet "F&N BIG FUN FEST", och uppmanar en att "join the biggest dance mob".

Men hjälp av storbildsskärmen utanför, en kamera placerad vid den, och så en kille som sköter 'spakarna' så bjuder de in allmänheten till dans.


På storbildsskärmen kan man se fyra dansare, klädda i orange, stå och vänta på nästa dansare, som skulle stå i mitten och dansa med dem. Platsen är markerad med ett stort märke på marken, då man ej kunde se dansarna på plats, endast på skärmen. De är liksom elektroniska dansare. Ganska kul.

Sedan är det bara att ställa dig där, antingen ensam eller med en hel grupp, och så kör musiken igång, och dansarna sätter igång med sitt lilla dansnummer. Det är bara att hänga med och imitera deras rörelser, så om man står och tittar på ett tag blir det lättare då de kör samma eller liknande moves i sina olika dansnummer, dock inte samma nummer eller låt direkt efter.

Varje dans varar i ungefär två minuter, sedan ställer sig dansarna och väntar på nästa frivillig igen, och så förtsätter det så, om och om igen.

Så här såg de 'egentligen' ut. Ni kan se två tjejer dansa i mitten, det gula märket är precis framför dem.

Och så här hade det sett ut på skärmen. Fast en annan grupp med vänner då.

Det är lite svårt att visa dans med bilder så jag lägger upp Akiras video han filmade på plats. I början kan ni se att de elektroniska dansarna flimrar lite, så ser ni vilka som är vilka, för just i den här videon var där ganska många som joinade.




Det som gjorde eventet så kul var att det verkligen aldrig tog stopp på danssuget folk som ville testa, och så många som samlades för att titta på. Så det verkade uppskattat. Nästa gång vi går förbi kan jag kanske tvinga hertigen att dansa med mig, hoho.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0