lite fakta om kuala lumpur


I Kuala Lumpur, och säkert många andra områden i Malaysia, så pågar byggen dygnet runt, alla dagar i veckan, koooonstant.

Vart du än beger dig kommer du att ha något slags bygge i som syns ögonvrån. Staden bara växer, och växer och alla parkeringsområden fylls mer och mer.

På morgonen då folk beger sig till jobb, eller efter 17 då folk börjar bege sig hemåt så fylls vägarna. En tur som annars tagit 10 minuter kan sluta i en timme, eller två. De enda som inte drabbas är de som åker motorcykel eller tåg. Men man ska ha lite tur med att komma med tåget med vid den tiden då vagnarna fylls snabbt.

Kuala Lumpur (som för övrigt betyder något i stil med lerig flodmynning) är verkligen en stad i rörelse, som bara växer så att det knakar riktigt ordentligt just nu. Och då handlar det mest om skyskrapor, gallerior och lyxiga andelslägenheter.

Sedan står det såklar i kontrast mot utslitna områden, tiggare på gatorna, billiga marknader och mamak stalls, men inte lika stor kontrast som Jakarta med en större klyfta mellan rika och fattiga.

Så KL är verkligen en stad med många ansikten, och det är bara en del av tjusningen att bo här.

PS andra tjusningar är att köpcentrum stänger 22.00, massor med matställen har öppet dygnet runt, maten är gudomligt god samt billig. Och mat är alltid numero uno, hehe.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0