Bandung, del 1

Efter Taman Mini i Jakarta åkte vi som sagt vidare till Bandung, en stad i Indonesien som är mest populär för sin shopping och vackra vyer. Klimatet är mycket mildare än resten av Indonesien med, då staden är placerad högt upp i jämförelse.

Åker man ut en bit utanför staden så hittar man risfält längst hela vägen, på båda sidor, så långt ögat kan nå. När man kommer högre upp i bergen byts de ut mot jordgubbsoldingar och te- och kaffeplantat. Men mer om det i del 2.

Första dagen i Bandung bjöd mest på shopping och mat men det blir minsann bilder ändå.


Men först hotellet, som såg ut såhär. Nattetid då.


Och så här såg vårt mysiga lilla rum ut, dagtid.


Men liten sittplats vid fönstret och riktig dusch i badrummet.

För dem som inte vet så brukar indonesiska badrum bestå av en toalett (ofta huk-toalett, men ibland modern sådan) och en stor balja, kran och en mindre balja att dra vatten över sig med. Så när man väl får en redig väggdusch så känns det extra lyxigt.


I lobbyn fanns en enorm fishy, tycker alltid att det är obehagligt med fiskar som är större än ett lillfinger ungefär. Trodde fram tills jag var 18 att en tonfisk var mindre än en handflata.


En annan ful fisk, hehe.


Seddan blev det shopping. Eller i alla fall jakt på sådan. Här på fin outlet.


Här, rörig outlet. Men fyndade ändå, hehe.


Bland annat den här fina ugglan. Även bubba fick shoppat lite.


Såhär såg en outlet ut, eller den låg innanför buskaget då.


Bandung är en stad där de verkligen blandar det moderna med naturen. En väldigt grön stad med massor av träd som kantar gatorna.


Och statyer så klart, så indonesiskt det kan bli.


Vänster; exempel på det gröna som omringar gatorna, höger; mer shopping.


Och så något annat typiskt idonesiskt, vackra wood carvings. Gärna bara en del av trädet så att man fortfarande ser den råa kontrasten.


Detaljrikt som vanligt. Tror det handlar om en örn som slukar en orm.


Äta ska man också göra, så vi lunchade i oss lite Batagor, en riktig Bandung-rätt. Batagot står för Bakso Tauhu Goreng. Bakso är indonesiska köttbullar, Tauhu är tofu och Goreng betyder att man stekt det helt enkelt.


Blev ett litet enkelt lunchställe innan vi vilade på hotellet en stund innan vi for vidare mot 'Paris van Java'.


Paris van Java betyder Paris på Java. Det är ett köpcentrum som de lagt upp som en gågata ungefär, men byggnader i europeisk stil.


Shoppingen var dock inte lika speciell, de hade ungefär samma affärer som här i KL, men konceptet var trevligt. Hittade också några söta affärer som stack ut, men fick ej fota innuti, så här ser ni smygisar utifrån istället.

Affären till höger var min favorit, den var full av söta smycken och accessoarer, jag köpte ett gäng mobilsmycken som liknade små sötsaker. Mest för att samla då jag inte kan fästa mobilsmycken i min wildfire, hoho.


Affären till vänster hade fullt av fjärilar fästa längst väggarna och även hängandes i taket untanför.


Snacks blev det också, chokladtäckta jordgubbar och marshmallows~


Och så klart riktig middag, en enorm tallrik med grönsaker och nudlar.


Och utanför restaurangen var det så här fint. Hur många vackra lyktor som helst hängandes i taket.

Myselipys.


Vad dagens shopping resulterade i. Två koftor som jag använder flitigt i skola och på bio, en kamera t-shirt, vitt paket med mina små bakelser, en grå halsduk med hoodie (sjukt mysig men får tyvärr vänta till sweden, hehe) och så smycken.

Som bestodd av ett papegojhalsband med fjädrar, rosetter och grejer, uggleringen, och så 'predafanten' som jag visat tidigare i bloggen.


Bakelserna, om man skulle knåpa ihop något smycke med dem eller något...

Inte världens mest intressanta bilder kanske, men de kommer i del 2, då blir det både vulkaner, risfält, jordgubbsodlingar och varma källor. Och så vidare.

Men nu blir det söndagsmys, hoho~

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0