selamat pagi
Eller god morgon, fast på malaysiska.
Dagens frukost har varit så malaysisk den bara kan bli. Det allra vanligaste, och mest traditionella, är att äta nasi lemak till frukost. Nasi lemak är typ Malaysias nationalrätt, med ris som kokts i kokosmjölk, serverat med ett halvt kokt ägg, jordnötter, torkad ansjovis och sambal. Serveras som en pyramid innuti ett bananlöv.
Nasi lemak - frukostkingen i Malayisia, skulle man kunna säga.
Detta ska man skölja ner med teh tarik, antingen kokande hett eller nerkylt. Teh tarik har jag skrivit om innan, men det är i alla fall ett malaysiskt te med kondenserad mjölk, som liksom dras mellan två koppar innan man serverar, så att det blir lite skummigt. Men man drar det liksom inte för skummets skull, utan just för att det ska blandas bättre och kylas ner lite om man dricker det varmt.
Dagens frukost. Akira åt roti canai i bakgrunden. Det kan man så klart också göra.
Men för dem som inte pallar med att äta ris så tidigt på morgonen (som jag), så är nästa alternativ att äta roti bakar, vilket är rostat bröd med margarin och kaya. Kaya är ett malaysiskt pålägg gjort på kokos, pandan och ägg. Tror jag.
Hinner inte googla, för nu ska vi åka in mot staden och leka tour guides, hoho.
Kommentarer
Postat av: elin
yummie!
Trackback